Pagina 1 2 din 2
MrBiggg
Junior member 21 mesaje
|
Problema brate
scris pe 16 ian 2013 18:42 de MrBiggg
Ma antrenez de aproape 2 ani iar bratele mele au ramas tot la 33 cm....restu corpului s-a dezvoltat mai mult dar bratele nu...am incercat toate metodele posibile de abordare.am incercat cu greutate mare repetari putine.nimic.am scazut intensitatea la antrenament crezand ca se supraantreneaza.dar nimic.am facut superseturi.nimic.am stat o perioada numai pe exerctii de baza.fara rezultat.
acum antrenamentul de brate este uramtorul:
triceps: extensii cu bara deasupra capului 4x12-8 rep
extensii la helcometru 3x12-8 rep
biceps: flexii cu bara 4x12-8 rep
ciocane sau flexii helcometru 3x12-8 rep
schimb exercitiile la 2 saptamani.
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
Re: Problema brate
scris pe 16 ian 2013 19:14 de adi123
Ma antrenez de aproape 2 ani iar bratele mele au ramas tot la 33 cm....restu corpului s-a dezvoltat mai mult dar bratele nu...am incercat toate metodele posibile de abordare.am incercat cu greutate mare repetari putine.nimic.am scazut intensitatea la antrenament crezand ca se supraantreneaza.dar nimic.am facut superseturi.nimic.am stat o perioada numai pe exerctii de baza.fara rezultat.
e posibil si tu sa fii deficitar in brate. si eu am aceeasi problema. de cateva luni ma invart in jurul a 33cm plus sau minus 5mm. insa mie mie se par cam putine exercitii doar 2 triceps si 2 biceps.
de ce nu faci 3 triceps si 3 biceps? sa lucrezi grupele din toate unghiurile. eu de obicei fac 2 exercitii compuse si 1 de izolare.
Editat de adi123 pe 16 ian 2013 19:15
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
MrBiggg
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 16 ian 2013 19:27 de MrBiggg
e posibil si tu sa fii deficitar in brate. si eu am aceeasi problema. de cateva luni ma invart in jurul a 33cm plus sau minus 5mm. insa mie mie se par cam putine exercitii doar 2 triceps si 2 biceps.
de ce nu faci 3 triceps si 3 biceps? sa lucrezi grupele din toate unghiurile. eu de obicei fac 2 exercitii compuse si 1 de izolare.
dupa 2 ani de antrenament nu mi se pare normal sa am 33 de cm.in celelate grupe ma dezvolt ok.si bag atatea exercitii deoarece atat rezista bratele daca fac mai multe deja se supraantreneaza.am incercat.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 16 ian 2013 19:37 de adi123
dupa 2 ani de antrenament nu mi se pare normal sa am 33 de cm.in celelate grupe ma dezvolt ok.si bag atatea exercitii deoarece atat rezista bratele daca fac mai multe deja se supraantreneaza.am incercat.
ce program de antrenament ai pe saptamana?
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 16 ian 2013 19:39 de sZoTaK
dupa 2 ani de antrenament nu mi se pare normal sa am 33 de cm.in celelate grupe ma dezvolt ok.si bag atatea exercitii deoarece atat rezista bratele daca fac mai multe deja se supraantreneaza.am incercat. eu as zice ca nu e normal
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 16 ian 2013 19:42 de adi123
eu as zice ca nu e normal
nu prea e normal dar trebuie sa vedem motivul mai intai. e usor de spus esti slab sau alte lucruri dar mai greu de spus de ce sau dat un sfat.
am o intrebare: in 2 ani ai ajuns la 33 cm sau de 2 ani te mentii la 33cm?
Editat de adi123 pe 16 ian 2013 20:00
|
sus |
|
MrBiggg
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 16 ian 2013 20:05 de MrBiggg
programul meu de antrenament:
Luni: piept
Marti: spate
Miercuri: picioare
Joi: Umeri - trapez
Vineri: Brate
la inceput aveam 27-28 asa si am crescut pana la 33 in prezent.
|
sus |
|
mongolian
Senior member 86 mesaje
|
scris pe 16 ian 2013 20:30 de mongolian
programul meu de antrenament:
Luni: piept
Marti: spate
Miercuri: picioare
Joi: Umeri - trapez
Vineri: Brate
la inceput aveam 27-28 asa si am crescut pana la 33 in prezent.
Fa piept + biceps , spate + triceps
Sunt destule 2 exercitii pentru brate
Miercurea i`ati pauza de la efort
@adi123 cum adica 2 compuse si 1 de izolare ? exercitiile pt brate toate sunt de izolare (asa daca nu te ajuti de solduri)
|
sus |
|
MrBiggg
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 16 ian 2013 20:32 de MrBiggg
crede-ma ca in doi ani de zile am facut si acest lucru si degeaba...era usor sa mearga asa...
|
sus |
|
mongolian
Senior member 86 mesaje
|
scris pe 16 ian 2013 20:36 de mongolian
crede-ma ca in doi ani de zile am facut si acest lucru si degeaba...era usor sa mearga asa...
Arzi prea multe calori daca mergi in fiecare zi la sala corpul are nevoie si de pauza in plus poti sa renunti si la sala o saptamana dupa care sa te apuci iar
Foloseste greutati mari
App faci frebra ? Si daca faci cat dureaza si cat de dureroasa este ?
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 16 ian 2013 20:38 de adi123
@adi123 cum adica 2 compuse si 1 de izolare ? exercitiile pt brate toate sunt de izolare (asa daca nu te ajuti de solduri)
flexii cu bara din picioare e de izolare?
probabil "compuse" nu e cuvantul corect dar nu imi vine altul in minte in acest moment )
Editat de adi123 pe 16 ian 2013 20:41
|
sus |
|
mongolian
Senior member 86 mesaje
|
scris pe 16 ian 2013 20:40 de mongolian
flexii cu bara din picioare e de izolare?
Daca le faci doar din brate , da
|
sus |
|
MrBiggg
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 16 ian 2013 20:43 de MrBiggg
Arzi prea multe calori daca mergi in fiecare zi la sala corpul are nevoie si de pauza in plus poti sa renunti si la sala o saptamana dupa care sa te apuci iar
Foloseste greutati mari
App faci frebra ? Si daca faci cat dureaza si cat de dureroasa este ?
am facut si pauza dar degeaba..si febra ma tine o zi maxim 2 .. si nu e prea dureroasa...
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 16 ian 2013 20:45 de adi123
Daca le faci doar din brate , da
le fac doar din brate, dar nu se simte la fel ca atunci cand fac flexii concentrate sau la banca scott. astea sunt de izolare.
flexiile cu bara sau cu ganterele sunt mai complexe. izolare=lucrezi doar acea grupa de muschi fara sa intervina alte grupe alaturate./
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 16 ian 2013 21:03 de sZoTaK
le fac doar din brate, dar nu se simte la fel ca atunci cand fac flexii concentrate sau la banca scott. astea sunt de izolare.
flexiile cu bara sau cu ganterele sunt mai complexe. izolare=lucrezi doar acea grupa de muschi fara sa intervina alte grupe alaturate./ toate tipurile de flexii sunt de izolare, din cate stiu. exercitiu compuse ar fi tractiunile pt biceps, efectuate ori traditional, ori la un power rack ( inverted chin-up)
|
sus |
|
MrBiggg
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 17 ian 2013 16:56 de MrBiggg
deci ce as putea sa fac ca sa cresc si eu in brate?....
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 17 ian 2013 16:58 de adi123
ai incercat antrenament triceps+biceps in acelasi timp? de exemplu: faci o serie triceps iar imediat una biceps fara pauza.dupa care iar triceps+biceps si tot asa.
ar trebui sa dai mai multe detalii despre cum te antrenezi.
Editat de adi123 pe 17 ian 2013 16:59
|
sus |
|
mongolian
Senior member 86 mesaje
|
scris pe 17 ian 2013 17:58 de mongolian
vrei sa lasi mai multe detalii despre tn ?
|
sus |
|
Chiru123
Veteran member 210 mesaje
|
scris pe 17 ian 2013 19:06 de Chiru123
triceps: extensii cu bara deasupra capului 4x12-8
ai avut grija de alimentatie si de somn?eu cred ca nu e bine sa schimbi exercitiile la doua saptamani, incearca-le minimum 1-2 luni.Poti incerca doua antrenamente pe saptamana cu un volum redus.Incearca mai multe exercitii cu greutati libere, mai lasa aparatele si poti incerca ceea ce fac si eu si am rezultate(1 cm in o luna), pentru biceps:
-flexii cu bara 4*6-8
-flexi concentrate 4*8-10
-flexii hummer 4*8-10
-tractiuni 4*10-12(a doua oara pe saptamana)
pentru triceps asa:
-impins cu priza ingusta 3*6-8
-flotari la paralele 4*10-15
-extensia tricepsului deasupra capului cu gantera 4*10
-flotari 4*10-15(le fac a doua oara pe saptamana)
Ps: eu la sfarsitul fiecarui exercitiu mai fac cate 3 repetari
nu renunta niciodata, ridica-te din propria cenusa fiu al Romei!
|
sus |
|
radu1
Veteran member 265 mesaje
|
scris pe 17 ian 2013 19:30 de radu1
ai avut grija de alimentatie si de somn?eu cred ca nu e bine sa schimbi exercitiile la doua saptamani, incearca-le minimum 1-2 luni.Poti incerca doua antrenamente pe saptamana cu un volum redus.Incearca mai multe exercitii cu greutati libere, mai lasa aparatele si poti incerca ceea ce fac si eu si am rezultate(1 cm in o luna), pentru biceps:
-flexii cu bara 4*6-8
-flexii hummer 4*8-10
pentru triceps asa:
Si de ce nu crezi ca e bine sa schimbe exercitiile odata la 2 saptamani ?
"Train Hard Fight Easy"
|
sus |
|
Chiru123
|
scris pe 17 ian 2013 19:48 de Chiru123
Si de ce nu crezi ca e bine sa schimbe exercitiile odata la 2 saptamani ?
Pai el le-a ciclizat o data la doua saptamani si spune ca nu a avut rezultate, deci concluzia ar fi sa le faca macar o luna
|
sus |
|
ssergiu
Veteran member 349 mesaje
|
scris pe 18 ian 2013 15:42 de ssergiu
-flexii cu bara 4*6-8
-flexii hummer 4*8-10
pentru triceps asa:
Chiru imi pare rau, dar majoritatea sfaturilor tale sunt proaste. Pe langa cele pe care le-am ingrosat, programul cu 16 serii la biceps si 15 serii la triceps e o mare mare greseala. Daca s-ar pastra proportiile, la spate ar trebui sa faci atunci cam 32 de serii si la picioare vreo 45.
La biceps 3x3serii e mai mult decat suficient. La triceps maxim 3x4serii, dar se poate foarte bine si cu mai putin.
Losers Discuss Why They Can't!
|
sus |
|
ssergiu
|
scris pe 18 ian 2013 15:53 de ssergiu
Iti mai trebuie un exercitiu compus. Cu cele de izolare nu vei pune masa musculara mai deloc. Trebuie sa faci si 1-2 (zic ca e mai bine 2) exercitii compuse. Aceste exercitii compuse sunt cele in care pentru a misca greutatea, pe langa muschiul principal vizat pe care vrei sa il lucrezi, mai participa la efort si alti muschi cu rol secundar. Exemple de exercitii compuse pt triceps:
Impins cu priza ingusta: muschi principal triceps, secundari piept, umeri
Flotari la paralele: muschi principali triceps, secundari umeri
Exemple de exercitii compuse la alte grupe: geno (muschi principali cvadriceps, secundari: gambe, glutei, biceps femural, lombari), impins de la piept pt umeri (principal umeri, secundar triceps) etc.
La aceste exercitii compuse, deoarece implici mai multi muschi, vei putea lucra cu greutati mai mari si implicit vei forta mai mult muschii sa creasca
Editat de ssergiu pe 18 ian 2013 15:54
|
sus |
|
Chiru123
|
scris pe 18 ian 2013 16:28 de Chiru123
Chiru imi pare rau, dar majoritatea sfaturilor tale sunt proaste. Pe langa cele pe care le-am ingrosat, programul cu 16 serii la biceps si 15 serii la triceps e o mare mare greseala. Daca s-ar pastra proportiile, la spate ar trebui sa faci atunci cam 32 de serii si la picioare vreo 45.
La biceps 3x3serii e mai mult decat suficient. La triceps maxim 3x4serii, dar se poate foarte bine si cu mai putin.
Daca tu spui, eu am scris programul cu care cresc cam 1 cm pe luna in brat si nu am schimbat exercitiile la doua saptamani, daca el nu creste in brate de ce sa nu schimbe antrenamentul?
Ps: Pentru biceps am 12 serii si pentru triceps am 11 serii, iar la al doilea antrenament per grupa, antrenament care il fac la sfarsitul saptamanii mai am cate 4 serii per grupa musculara.Pune aici sergiu ce faci tu, de cate ori si ce rezultate si mai ales spune-ne si noua la cat timp schimbi tu exercitiile!
|
sus |
|
radu1
Veteran member 265 mesaje
|
scris pe 18 ian 2013 16:42 de radu1
Daca tu spui, eu am scris programul cu care cresc cam 1 cm pe luna in brat si nu am schimbat exercitiile la doua saptamani, daca el nu creste in brate de ce sa nu schimbe antrenamentul?
Ps: Pentru biceps am 12 serii si pentru triceps am 11 serii, iar la al doilea antrenament per grupa, antrenament care il fac la sfarsitul saptamanii mai am cate 4 serii per grupa musculara.Pune aici sergiu ce faci tu, de cate ori si ce rezultate si mai ales spune-ne si noua la cat timp schimbi tu exercitiile!
Tu nu cresti 1 cm pe luna ci ai crescut atata in prima luna sau la inceput. La inceput oricine poate sa creasca si daca face multe serii si daca face putine serii.
"Train Hard Fight Easy"
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 18 ian 2013 17:06 de adi123
Tu nu cresti 1 cm pe luna ci ai crescut atata in prima luna sau la inceput. La inceput oricine poate sa creasca si daca face multe serii si daca face putine serii.
asa e la inceput. si eu primele 3 luni am crescut 1 cm pe luna deci 3 cm. dupa care s-a incetinit procesul de crestere foarte tare
|
sus |
|
Chiru123
|
scris pe 18 ian 2013 17:14 de Chiru123
De accord, iar ce pot sa iti spun din ceea ce am aflat pana acum e ca eu cresc 1 cm intr-o luna dupa o pauza mai mare de 3 saptamani si dupa aceea tot in acel ritm cativa centimetrui daca am mai putin de 33 cm si daca am mai mult de 33 cm, atunci cresc cam 4-5 mm pe luna.Ideea e ca eu cred ca ciclizarea si lipsa mai multor exercitii cu greutati libere e cauza, parerea mea si oricum sunt multe alte posibile cauze.
ps: sergiu, fac antrenament de doua ori pe saptamana, dar a doua oara fac un volum redus
|
sus |
|
Chiru123
|
Fara titlu
scris pe 18 ian 2013 17:18 de Chiru123
|
sus |
|
ssergiu
|
scris pe 18 ian 2013 19:08 de ssergiu
Pune aici sergiu ce faci tu, de cate ori si ce rezultate si mai ales spune-ne si noua la cat timp schimbi tu exercitiile!
Eu fac de obicei bratele impreuna cate 10-12 serii la triceps si 8-9 la biceps. Niciodata nu am doua antrenamente la fel, intodeauna schimb exercitiile. Din 3 exercitii la triceps, de exemplu, 2 sau uneori chiar toate 3, sunt altfele fata de cele facute saptamana trecuta.
Merg la sala de un an si ceva, am aproximativ 39cm la rece, 40-41 la cald. Am inceput cu 78kg, am scazut pana la 73kg pentru a elimina grasimea si de atunci acumulez masa musculara. Am cam 81kg acum. Vrei si poze?
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 18 ian 2013 19:40 de sZoTaK
Niciodata nu am doua antrenamente la fel, intodeauna schimb exercitiile. tocmai ma uitam la asta, si iata ca se refera la ce vorbiti voi aici:
http://www.youtube.com/watch?v=vMw2Prmsr5E&feature=player_embedded
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|