Pagina 1 2 din 2
JohnnyBordur
Expert member 1279 mesaje
|
picioare
scris pe 9 ian 2006 20:06 de JohnnyBordur
ce exercitzii de picioare facetzi in general ? dar pentru gambe ? si cam cate serii ?
De cate ori deschid fereastra de`atatea ori o`nchid la loc
|
sus |
|
Komura
Expert member 659 mesaje
|
Re: picioare
scris pe 9 ian 2006 22:08 de Komura
ce exercitzii de picioare facetzi in general ? dar pentru gambe ? si cam cate serii ?
Dupa incalzire 5 serii de geno cu 15-8 repetari.
Dupa asta extensia coapselor la aparat 3 serii a cate 12-10 repetari.
Si flexia gambelor pe coapse la aparat 4 serii a cate 12-10 repetari.
Pt. gambe: ridicari pe varfuri la aparat, 6 serii a cate 12-20 de repetari.
De obicei asa fac, dar din cand in cand mai schimb exercitiile.
NO PAIN, NO GAIN.
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
Re: Re: picioare
scris pe 9 ian 2006 22:15 de JohnnyBordur
De obicei asa fac, dar din cand in cand mai schimb exercitiile. si la geno cam ce greutate sa folosesc la incalzire ? sau nu folosesc deloc greutate ?
|
sus |
|
Komura
Expert member 659 mesaje
|
Re: Re: Re: picioare
scris pe 9 ian 2006 22:20 de Komura
De obicei asa fac, dar din cand in cand mai schimb exercitiile. si la geno cam ce greutate sa folosesc la incalzire ? sau nu folosesc deloc greutate ?
Intai faci cateva genoflexiuni fara greutate, 1-2 seri a cate 15-20 de repetari. Dupa asta inca o serie sau 2, cu o greutate mai mica(cu bara goala sau mai pui ceva kg) si de acum incolo poti sa numeri seriile.
NO PAIN, NO GAIN.
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
Re: Re: Re: Re: picioare
scris pe 9 ian 2006 22:22 de JohnnyBordur
Intai faci cateva genoflexiuni fara greutate, 1-2 seri a cate 15-20 de repetari. Dupa asta inca o serie sau 2, cu o greutate mai mica(cu bara goala sau mai pui ceva kg) si de acum incolo poti sa numeri seriile. mersi
|
sus |
|
Komura
Expert member 659 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: picioare
scris pe 9 ian 2006 22:27 de Komura
Intai faci cateva genoflexiuni fara greutate, 1-2 seri a cate 15-20 de repetari. Dupa asta inca o serie sau 2, cu o greutate mai mica(cu bara goala sau mai pui ceva kg) si de acum incolo poti sa numeri seriile. mersi
N-ai pentru ce.
NO PAIN, NO GAIN.
|
sus |
|
roa
Junior member 21 mesaje
|
Re: picioare
scris pe 10 ian 2006 00:59 de roa
ce exercitzii de picioare facetzi in general ? dar pentru gambe ? si cam cate serii ? Deci sa inecpem printr-o precizare : pentru exista 2 perioade pentru a lucra " picioarele "
1. perioada de masa sau de forta in care baza se pune pe genuflexiuni si semingenuflexiuni( depinde de greutatile folosite ) si ma apoi ceva exercitii de izolare.deci geno sunt 4 serii +2-3 de incalzire , iar pentru izolate de obicei nu fac mai mult de trei serii pentru cvadriceps si biceps femural( un singur exercitiu ) si pentru gambe 4 seturi pentru primul exercitiu si 2-3 pentru cel de-al doilea
2. pentru perioadele in care nu imi doresc masa sau forta separ antrenamentele pentru " picioare " astfel :-cvadriceps :2 exercitii ( unul sunt geno pe fata cu greuate mai mica cam 4seturix10-12 repetari si cel de-al doilea extensii 4seturix12 repetari )-biceps femural 2-3 exercitii a cate 4 seturi x10-12 repetari -gambe 2 exercitii pana la epuizare.Separare inseamna ca fac luni cvadriceps , miercuri biceps femural si sambata gambe.
Sper sa fii dat destul de multe detalii
incerc si eu
|
sus |
|
IRONBOY
Veteran member 297 mesaje
|
Re: Re: picioare
scris pe 10 ian 2006 01:21 de IRONBOY
Da presa sau hack skuat nu faci in perioadele astea ?
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: picioare
scris pe 10 ian 2006 16:14 de Anonim
Da presa sau hack skuat nu faci in perioadele astea ? Foate rara mai fac cate 2-3 serii de presa daca numasimt instare de geno
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
scris pe 10 ian 2006 19:00 de JohnnyBordur
Da presa sau hack skuat nu faci in perioadele astea ? Foate rara mai fac cate 2-3 serii de presa daca numasimt instare de geno nu e mai suhor la presa ?ma refer ushor adica ai echilibru mai mare,eu cand am facut presa vreo 2 zile am avut o febra d numa si simt cum imi lucra paroape toti muschii de la genunghi in sus inclusiv fesierii ...
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
scris pe 10 ian 2006 19:06 de Fedor
Evident ca presa este mult mai sigura dpdv al echilibrului.Chiar staruri consacrate precum Paul Dillet au recunoscut ca si-au construit coapse masive numai cu presa...Genuflexiunile insa sunt pt cei cu "cojones",pt cei pt care viata e o continua aventura
Nu caut nimic...Doar ma uit
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
scris pe 10 ian 2006 19:10 de JohnnyBordur
Evident ca presa este mult mai sigura dpdv al echilibrului.Chiar staruri consacrate precum Paul Dillet au recunoscut ca si-au construit coapse masive numai cu presa...Genuflexiunile insa sunt pt cei cu "cojones",pt cei pt care viata e o continua aventura hai lasa ) eu nu am simtzit la geno ce am simtit la presa sincer,poate din cauza incercarii de a`mi mentine echilibrul nush ...,oricum presa m`o muncit de numa ... totzi presa nu lucreaza gambele,si mie imi tre antr. si pt gambe
|
sus |
|
IRONBOY
Veteran member 297 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: picioare
scris pe 10 ian 2006 19:18 de IRONBOY
Pai fa si antr de gambe ,apropo si la presa poti face gambe !?
|
sus |
|
Komura
Expert member 659 mesaje
|
scris pe 10 ian 2006 19:28 de Komura
Da presa sau hack skuat nu faci in perioadele astea ? Foate rara mai fac cate 2-3 serii de presa daca numasimt instare de geno nu e mai suhor la presa ?ma refer ushor adica ai echilibru mai mare,eu cand am facut presa vreo 2 zile am avut o febra d numa si simt cum imi lucra paroape toti muschii de la genunghi in sus inclusiv fesierii ...
La presa poti pune greutate mai mare ca la geno. La geno daca nu ai un spate "tare", nu prea poti sa pui greutate mare.
NO PAIN, NO GAIN.
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: picioare
scris pe 10 ian 2006 19:31 de JohnnyBordur
La presa poti pune greutate mai mare ca la geno. La geno daca nu ai un spate "tare", nu prea poti sa pui greutate mare. pai da ... presa cam izoleaza,geno nu,si la geno exista si riscu sa itzi pierzi echilibru si sa cazi cu tot cu bara ...,plus ca itzi obosesc si mainiile incercand sa tzii bara in echilibru,plus k t freaca(la figurat) naspa la spate ...
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: picioare
scris pe 10 ian 2006 19:39 de JohnnyBordur
hai ma shtii bine la ce ma refeream ... ii destul de greu sa tzii bara in echilibru p spate,sau tu tzii bara pe spate fara maini ? tre sa tzii spatele si drept si nu ii chair asha ushor,la presa ai spatele drept,echilibru shi izoleaza bine picioarele ,perfect,nu ?
|
sus |
|
Komura
Expert member 659 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: picioare
scris pe 10 ian 2006 19:42 de Komura
La presa poti pune greutate mai mare ca la geno. La geno daca nu ai un spate "tare", nu prea poti sa pui greutate mare. pai da ... presa cam izoleaza,geno nu,si la geno exista si riscu sa itzi pierzi echilibru si sa cazi cu tot cu bara ...,plus ca itzi obosesc si mainiile incercand sa tzii bara in echilibru,plus k t freaca(la figurat) naspa la spate ...
Daca te freaca la spate, n-ai frica ca o sa te obisnuiesti destul de repede. Da ma poate tu nu iti spui bara cum trebuie. Vezi sa-ti pui gatul la mijlocul barii.
NO PAIN, NO GAIN.
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: picioare
scris pe 10 ian 2006 19:46 de JohnnyBordur
Daca te freaca la spate, n-ai frica ca o sa te obisnuiesti destul de repede. Da ma poate tu nu iti spui bara cum trebuie. Vezi sa-ti pui gatul la mijlocul barii. pai shi asha nu fac geno cu bara k ii prea mult sa ma pot concentra pe picioare cu atata incomfort adunat,mai ushor e la presa ! parerea mea,cel putin pt mine
|
sus |
|
crististrong
Expert member 1117 mesaje
|
pt johnnybordura
scris pe 10 ian 2006 20:35 de crististrong
eu am fost pana acu in vreo 5 sali si nu am auzit pe nimeni sa se fi dezechilibrat si mai rau sa cada.
tu ai auzit asa ceva in sala in care te antrenezi? asta o zic cei invidiosi care vad pe cate unu mai mic ca pun mai mult ca el.
deci daca faceti corect genu nu aveti ce pati! nu va feriti de genu! sunt mai multe studii care confirma ca genu e net superior presei!
eu zic ca va pierdeti timpu de pomana cu presa!in 3 luni de genu(dupa o pauza de 1 an)am crescut pe coapse de la 66 la 72cm
si forta generala inclin sa cred ca s-a datorat in mare masura si genuflexiunilor
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: pt johnnybordura
scris pe 10 ian 2006 20:43 de Fedor
eu am fost pana acu in vreo 5 sali si nu am auzit pe nimeni sa se fi dezechilibrat si mai rau sa cada.
tu ai auzit asa ceva in sala in care te antrenezi? asta o zic cei invidiosi care vad pe cate unu mai mic ca pun mai mult ca el.
deci daca faceti corect genu nu aveti ce pati! nu va feriti de genu! sunt mai multe studii care confirma ca genu e net superior presei!
eu zic ca va pierdeti timpu de pomana cu presa!in 3 luni de genu(dupa o pauza de 1 an)am crescut pe coapse de la 66 la 72cm
si forta generala inclin sa cred ca s-a datorat in mare masura si genuflexiunilor ...In numai 3 luni???!!!..Hai las-o-n fasole,mah...:P
|
sus |
|
DorianY
Veteran member 240 mesaje
|
Re: Re: Re: pt johnnybordura
scris pe 11 ian 2006 15:03 de DorianY
Johnny Bordura e expert si nu are nici o treaba cu culturismul, intreaba pe site cum se fac picioarele. Mai intreaba si tu prin sala de astia mai vechi care cunosc, daca mergi la sala. Poate stai acasa si nu faci sala deloc.
NO PAIN NO GAIN
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: pt johnnybordura
scris pe 11 ian 2006 18:44 de Gilu
Pe care il tine p*** (si picioarele)si vrea sa puna muschi pe picioare,sa urmeze antrenamentul urmator:2 serii a 15-20rep incalzire/pompare extensii la aparat pt coapse,geno in superset cu presa si fandari,la presa bagi greutate sa faci 10 rep,la fandari pui sa faci 8 rep si la presa 10-12 rep, 4 serii,apoi extensii pt femurali la aparat in superset cu inbreptari cu haltera/gantere 4 serii.Dupa ce termini antrenamentul asta mergi acasa si iti dai o doza tripla).....eu in felul asta am crescut 3 cm in coapsa in 4 antrenamente de genul asta(o luna).Teoretic sunt doar 10 serii(cu incalzirea),practic is o gramada.)Incercati si voi,care vreti,important ii sa va alimentati corespunzator si sa va odihniti.
PS:Multi o sa spuna:aaaaa pai asta nu ii pt masa...ii sau nu pt masa,nu mai conteaza dim mom ce am pus 3cm in coapsa in 4 saptamani.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: pt johnnybordura
scris pe 11 ian 2006 18:49 de Gilu
Pe care il tine p*** (si picioarele)si vrea sa puna muschi pe picioare,sa urmeze antrenamentul urmator:2 serii a 15-20rep incalzire/pompare extensii la aparat pt coapse,geno in superset cu presa si fandari,la presa bagi greutate sa faci 10 rep,la fandari pui sa faci 8 rep si la presa 10-12 rep, 4 serii,apoi extensii pt femurali la aparat in superset cu inbreptari cu haltera/gantere 4 serii.Dupa ce termini antrenamentul asta mergi acasa si iti dai o doza tripla).....eu in felul asta am crescut 3 cm in coapsa in 4 antrenamente de genul asta(o luna).Teoretic sunt doar 10 serii(cu incalzirea),practic is o gramada.)Incercati si voi,care vreti,important ii sa va alimentati corespunzator si sa va odihniti.
PS:Multi o sa spuna:aaaaa pai asta nu ii pt masa...ii sau nu pt masa,nu mai conteaza dim mom ce am pus 3cm in coapsa in 4 saptamani. Corectez:la geno pui sa faci 10rep
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: pt johnnybordura
scris pe 11 ian 2006 19:09 de Fedor
PS:Multi o sa spuna:aaaaa pai asta nu ii pt masa...ii sau nu pt masa,nu mai conteaza dim mom ce am pus 3cm in coapsa in 4 saptamani. ...Apare evident faptul ca pt a duce pana la capat un astfel de antrenament trebuie sa ai o conditie cardiovasculara superioara mediei in randul practicantilor de culturism.Almiteri la inceputul celui de-al doilea set al superseriei intri intr-o hiperventilatie care te da peste cap...Cred ca rezultatele obtinute de Gilu sunt reale si spun asta pt ca si subiectii experimentului "colorado" au adoptat cam acelasi stil de antrenament bazat pe superserii...Totusi,daca asa stau lucrurile si acest stil de antrenament este atat de eficient apare automat intrebarea"De ce nu se antreneaza toti asa in permanenta?"Raspunsul cred ca e destul de simplu:NIMENI din lumea asta nu poate creste semnificativ greutatile folosite la un astfel de tip de antrenament astfel incat sa creeze un stres care sa shocheze muschii pt o perioada mai lunga....
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt johnnybordura
scris pe 11 ian 2006 19:47 de Gilu
PS:Multi o sa spuna:aaaaa pai asta nu ii pt masa...ii sau nu pt masa,nu mai conteaza dim mom ce am pus 3cm in coapsa in 4 saptamani. ...Apare evident faptul ca pt a duce pana la capat un astfel de antrenament trebuie sa ai o conditie cardiovasculara superioara mediei in randul practicantilor de culturism.Almiteri la inceputul celui de-al doilea set al superseriei intri intr-o hiperventilatie care te da peste cap...Cred ca rezultatele obtinute de Gilu sunt reale si spun asta pt ca si subiectii experimentului "colorado" au adoptat cam acelasi stil de antrenament bazat pe superserii...Totusi,daca asa stau lucrurile si acest stil de antrenament este atat de eficient apare automat intrebarea"De ce nu se antreneaza toti asa in permanenta?"Raspunsul cred ca e destul de simplu:NIMENI din lumea asta nu poate creste semnificativ greutatile folosite la un astfel de tip de antrenament astfel incat sa creeze un stres care sa shocheze muschii pt o perioada mai lunga.... Intradevar,dupa 4 saptamani am schimbat antrenamentul,pt ca nu mai rezisti psihic....Totusi din cand in cand ii binevenit un soc de genu asta)
Intrati aici=>
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt johnnybordura
scris pe 11 ian 2006 20:28 de Anonim
PS:Multi o sa spuna:aaaaa pai asta nu ii pt masa...ii sau nu pt masa,nu mai conteaza dim mom ce am pus 3cm in coapsa in 4 saptamani. ...Apare evident faptul ca pt a duce pana la capat un astfel de antrenament trebuie sa ai o conditie cardiovasculara superioara mediei in randul practicantilor de culturism.Almiteri la inceputul celui de-al doilea set al superseriei intri intr-o hiperventilatie care te da peste cap...Cred ca rezultatele obtinute de Gilu sunt reale si spun asta pt ca si subiectii experimentului "colorado" au adoptat cam acelasi stil de antrenament bazat pe superserii...Totusi,daca asa stau lucrurile si acest stil de antrenament este atat de eficient apare automat intrebarea"De ce nu se antreneaza toti asa in permanenta?"Raspunsul cred ca e destul de simplu:NIMENI din lumea asta nu poate creste semnificativ greutatile folosite la un astfel de tip de antrenament astfel incat sa creeze un stres care sa shocheze muschii pt o perioada mai lunga.... Intradevar,dupa 4 saptamani am schimbat antrenamentul,pt ca nu mai rezisti psihic....Totusi din cand in cand ii binevenit un soc de genu asta)
gilule, la asha un antrenament consumul caloric e foarte mare, NU RECOMAND ASA ANTRENAMENT ECTOMORFILOR, nu o sa aduca creshtere in masa musculara, antrenamentele de tip HD, HIT sunt bune, daca maninci shi te odihneshti super, si...daca nu eshti ecto.
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|