Pagina 1 2 din 2
Floyd
Newbie 4 mesaje
|
Durere Umeri - Antrenament dezechilibrat?
scris pe 20 iun 2010 08:59 de Floyd
Salutare!
Este a patra luna de cand m-am apucat si eu de culturism si ma confrunt cu niste dureri groaznice de umeri care ma impiedica sa imi fac antrenamentul cum trebuie. Pana si o simpla ridicare de brat e dureroasa, iar uneori aud un fel de "pocnitura" la articulatie. Cautand solutii pt problema mea, am vazut pe un site ca e posibil sa fie cauzata de un antrenament dezechilibrat; de exemplu deltoidul anterior sa fie mai dezvoltat decat cel posterior, fapt ce ar determina o presiune asupra articulatiei. Ce ma sfatuiti sa fac?
|
sus |
|
Tarzanel
Veteran member 452 mesaje
|
Re: Durere Umeri - Antrenament dezechilibrat?
scris pe 20 iun 2010 09:02 de Tarzanel
Salutare!
Este a patra luna de cand m-am apucat si eu de culturism si ma confrunt cu niste dureri groaznice de umeri care ma impiedica sa imi fac antrenamentul cum trebuie. Pana si o simpla ridicare de brat e dureroasa, iar uneori aud un fel de "pocnitura" la articulatie. Cautand solutii pt problema mea, am vazut pe un site ca e posibil sa fie cauzata de un antrenament dezechilibrat; de exemplu deltoidul anterior sa fie mai dezvoltat decat cel posterior, fapt ce ar determina o presiune asupra articulatiei. Ce ma sfatuiti sa fac?
se poate si de la asta. cel mai bine poti sa vezi daca este un dezechilibru, uitandu-te in oglinda din lateral si daca observi umerii adusi un pic inainte, e clar ca fasciculul ante e mai puternic decat cel posterior si trage umerii in fata. dar poate sa fie si de la unele ex facute incorect sau cu incarcatura prea mare.
in primul rand ia o pauza de la ridicat greutati. ia niste animal flex sau artrostop ceva pt articulatii. posibil sa fie o tendinita. dar cel mai bn e sa te duci la medic.
|
sus |
|
Floyd
Newbie 4 mesaje
|
Re: Re: Durere Umeri - Antrenament dezechilibrat?
scris pe 20 iun 2010 09:17 de Floyd
se poate si de la asta. cel mai bine poti sa vezi daca este un dezechilibru, uitandu-te in oglinda din lateral si daca observi umerii adusi un pic inainte, e clar ca fasciculul ante e mai puternic decat cel posterior si trage umerii in fata. dar poate sa fie si de la unele ex facute incorect sau cu incarcatura prea mare.
in primul rand ia o pauza de la ridicat greutati. ia niste animal flex sau artrostop ceva pt articulatii. posibil sa fie o tendinita. dar cel mai bn e sa te duci la medic.
Sincer sa fiu partea din fata pare mai dezvoltata si par un pic adusi inainte...stiu ca am facut destul de rar exercitii pt deltoidul posterior. Dupa perioada de pauza ce ar trebui sa fac pt a evita alte probleme de genul? mersi pt raspunsuri
|
sus |
|
Tarzanel
|
Re: Re: Re: Durere Umeri - Antrenament dezechilibr
scris pe 20 iun 2010 09:50 de Tarzanel
dupa ce afli care este cauza durerilor, faci pauza atat cat este necesar sa nu mai simti nicio jena in locul ala. apoi revi cu greutati mici si faci miscari controlate si pe partea pozitiva si pe cea negativa. faci incalzire bn inainte de antrenament.
PS: faci tractiuni la piept la helcometru? daca da, atunci faci cu mai mare greutate sau mai mica fata de impinsul de la piept din orizontal?
|
sus |
|
Floyd
Newbie 4 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Durere Umeri - Antrenament dezechi
scris pe 21 iun 2010 00:17 de Floyd
multumesc pt sfaturi.
da, fac tractiuni la helcometru (la piept) cu greutate mai mare fata de impins la orizontala.
|
sus |
|
Tarzanel
|
Re: Re: Re: Re: Re: Durere Umeri - Antrenament dez
scris pe 21 iun 2010 11:54 de Tarzanel
multumesc pt sfaturi.
da, fac tractiuni la helcometru (la piept) cu greutate mai mare fata de impins la orizontala.
am crezut ca este invers. si astfel se explica aducerea umerilor in fata...
|
sus |
|
Floyd
Newbie 4 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Durere Umeri - Antrenament
scris pe 21 iun 2010 13:22 de Floyd
am crezut ca este invers. si astfel se explica aducerea umerilor in fata...
am inteles ideea...adevarul e ca eu fac multe exercitii (impins din orizontala, inclinat, declinat, flotari etc) care imi solicita si deltoidul anterior. acum m-am uitat mai atent in oglinda si cel posterior e aproape inexistent. cred ca de acolo a aparut dezechilibrul articulatiei, eu nu am lucrat posteriorul decat de 2-3 ori de cand merg la sala.
|
sus |
|
Guest
Guest
|
Fara titlu
scris pe 14 nov 2010 18:31 de Guest
|
sus |
|
winamp
Junior member 26 mesaje
|
Re:
scris pe 26 mar 2011 20:04 de winamp
Aduc topicul la viata. Ma dor umerii cand imping la piept, partea din fata. Nu stiu cum sa descriu durerea... cred ca e ca o febra musculara accentuata... Stie cineva ce poate fi si ce ar trebui sa fac ?
Am uitat, daca apasa tare pe deltoidul anterior, iarasi ma doare
Editat de winamp pe 26 mar 2011 20:09
|
sus |
|
socrate007
Junior member 30 mesaje
|
Re:
scris pe 27 mar 2011 11:03 de socrate007
Aduc topicul la viata. Ma dor umerii cand imping la piept, partea din fata. Nu stiu cum sa descriu durerea... cred ca e ca o febra musculara accentuata... Stie cineva ce poate fi si ce ar trebui sa fac ?
Am uitat, daca apasa tare pe deltoidul anterior, iarasi ma doare
si eu am problema aceasta cand incep antrenamentul pieptului cu impins la orizontal si fac antrenament de forta. cred ca durerea vine din fatul ca bagi la piept cu o greutate prea mare pentru deltoizii anteriori. adica umerii sunt deficitari fata de piept.
|
sus |
|
winamp
Junior member 26 mesaje
|
Re:
scris pe 27 mar 2011 11:34 de winamp
si eu am problema aceasta cand incep antrenamentul pieptului cu impins la orizontal si fac antrenament de forta. cred ca durerea vine din fatul ca bagi la piept cu o greutate prea mare pentru deltoizii anteriori. adica umerii sunt deficitari fata de piept.
probabil am observat treaba asta si cand fac impins pentru triceps cu bara.
|
sus |
|
greuu
Veteran member 190 mesaje
|
Re:
scris pe 27 mar 2011 21:09 de greuu
probabil am observat treaba asta si cand fac impins pentru triceps cu bara.
Aceiasi problema o am si eu de 3 saptamani cu umaru drept . Iau si pastile pentru articulati dar durerea e groaznica cand trag la piept primele 4 5 exerciti , dupa ma mai lasa. Acum am luat o mica pauza de 2 zile si voi lucra duar umaru , este vizibil ca partea din spate a umarului nu e dezvoltata prea bine.
|
sus |
|
winamp
Junior member 26 mesaje
|
Re:
scris pe 27 mar 2011 21:13 de winamp
Dintre cei care au trecut peste aceasta problema... Ne puteti ajuta cu un sfat ?
Editat de winamp pe 27 mar 2011 21:14
|
sus |
|
qumatru
Newbie 3 mesaje
|
Re:
scris pe 31 mar 2011 19:18 de qumatru
Dintre cei care au trecut peste aceasta problema... Ne puteti ajuta cu un sfat ?
si eu am intalnit problema asta cand ma antrenam serios si mereu am avut senzatia ca e o durere de tendoane. singura solutie ziceau batranii e ca trebuie sa iei gelatina/sa mananci cartilagii, insa nu stiu daca garanteaza cineva ca merge.
|
sus |
|
greuu
Veteran member 190 mesaje
|
Re:
scris pe 1 apr 2011 14:48 de greuu
Dupa ce am refacut inchietura maini stangi, am zis sa incerc si umarul sal refac . Astazi am exact o saptamana de cand am inceput micile chesti pentru umar , si pot spune ca se vede diferenta.
Zilnic un antrenament pentru fiecare parte a umarului dar cu greutati mici , eu am facut cu 8 kg . In acest timp am luat pastile speciale pentru inchieturi si cartilaje , nu va pot spune numele, find pastile din alta tara si nar avea rost. Si am adaugat si un anti inflamator si calmant local. Incercati si voi, poate va ajuta .
|
sus |
|
winamp
Junior member 26 mesaje
|
Re:
scris pe 17 apr 2011 20:35 de winamp
Am scapat de problema dupa vreo 3-4 saptamani. Stiu unde gresisem Am venit dupa pauza si am tras tare... Acum am facut ceva timp cu greutati mai reduse si cu ganterele, am evitat sa imping bara de la piept si intr-un final s-au dus durerile.
|
sus |
|
winamp
Junior member 26 mesaje
|
Re:
scris pe 16 mai 2011 16:59 de winamp
Imi cer scuze pentru dublu-post. E posibil sa supraantrenez deltoizii anteriori de la impinsul la piept ? Si daca da, ce e de facut ? Parca de ceva vreme si-au pierdut din volum.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re:
scris pe 20 mai 2011 10:31 de basu
Imi cer scuze pentru dublu-post. E posibil sa supraantrenez deltoizii anteriori de la impinsul la piept ? Si daca da, ce e de facut ? Parca de ceva vreme si-au pierdut din volum.
da . este foarte posibil. inseamna ca poate ar trebui sa faci impinsurile cu greutati mai mici ca sa eviti intrarea acelei zone a umarului. daca ai pierdut volum sigur este vb de supraantrenament. si/sau de ceva carente alimentare. incearca si ceva impins pe gantere la piept. poate merge mai bine. bafta!
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
winamp
Junior member 26 mesaje
|
Re:
scris pe 21 mai 2011 19:21 de winamp
da . este foarte posibil. inseamna ca poate ar trebui sa faci impinsurile cu greutati mai mici ca sa eviti intrarea acelei zone a umarului. daca ai pierdut volum sigur este vb de supraantrenament. si/sau de ceva carente alimentare. incearca si ceva impins pe gantere la piept. poate merge mai bine. bafta!
Multumesc pentru sfat. Asa voi face
|
sus |
|
basu
|
scris pe 23 mai 2011 10:21 de basu
Salutare!
sau poate fi vorba de periartrita scapulo-humerala. adica :-umarul dureros simplu
-umarul dureros acut (hiperalgic)
- umarul mixt
- umarul blocat
- umarul pseudoparalitic
La nivelul structurilor umarului si in primul rand la nivelul tendoanelor, are loc un proces de uzura a carei accelerare si agravare pot fi determina-
te de traumatisme, microtraumatisme. solutia cea mai buna: un mic consult la ortopedie. nu e cine stie ce. scapi repede. sper ca nu este ceva prea grav.
|
sus |
|
marius_daddy
Newbie 2 mesaje
|
scris pe 9 iun 2011 11:03 de marius_daddy
sau poate fi vorba de periartrita scapulo-humerala. adica :-umarul dureros simplu
-umarul dureros acut (hiperalgic)
- umarul mixt
- umarul blocat
- umarul pseudoparalitic
La nivelul structurilor umarului si in primul rand la nivelul tendoanelor, are loc un proces de uzura a carei accelerare si agravare pot fi determina-
te de traumatisme, microtraumatisme. solutia cea mai buna: un mic consult la ortopedie. nu e cine stie ce. scapi repede. sper ca nu este ceva prea grav.
Buna ziua,
am o problema la umarul drept. Totul a ineput acum 4 ani cand m-am angajat ca inginer proiectant la un birou de proiectare din bucuresti unde am inceput o munca la birou (intre 8 si 9 ore stat la birou – este o medie). Durerea este localizata in interiorul umarului si se manifesta la rotirea mainii , cand indoi mana ca si cum tin mana pe ghidonul de la bicicleta si din pozitia asta rotesc catre exterior, sau tot in pozitia asta de prindere a ghidonului de la bicicleta ridic cotul pana la nivelul capului. Inainte sa ma angajez am facut sala – culturism – 2 ani cu o frecventa de 5 ori pe zi , nu am luat anabolizante pe parcurs , ma simteam extraordinar, energie totul mergea foarte bine , nu am exagerat cu nimic doar ca nu am lucrat umerii in detaliu , adica am pus accent pe spate , biceps , picioare, piept …sa zic totul dar umerii mi se parea mai greu de lucrat. Am fost si la medici daca asta vroiati sa ma intrebati: Irimia Stefan MedSport care mi s-a parut un adevarat profesionist care m-a diagnosticat cu impigment (periartrita scapulo humerala) , si tendinita la supraspinos si bursita subacromiala. Doru Filipescu – impigment … un diagnostic identic fara sa stie istoricul ( obiectiv diagnostic) … si inca un medic de la Med life – cu acelasi diagnostic. Vreau sa va spun ca de 4 ani nu am mai facut nici un fel de miscare dar nu am vrut sa ma operez pt ca ( am dureri mici cand o sa mi se rupa ceva cred ca at o sa ma operez ) consider ca o sa reusesc si altfel prin kinetoterapie. Am facut si RMN la domnul Virgil Ionescu si o sa imi permit sa va scriu ce rezultat am primit : ” Examinare IRM a umarului drept fara substanta de contrast: -capul humeral cu configuratie normala cu congruenta corespunzatoare cu cavitatea glenoida ce are dezvoltare normala; microchiste degenerative subcorticale posterior de insertia muschiului infraspinos
- suprafete articulare regulate cu corticala cu grosime normala;
-cartilagiul articular cu grosime normala
-maduca osoasa cu semnal normal
-articulatie acromio-claviculara cu configuratie normala
-grasime subacromiala redusa pana la disparitie
-minim revarsat fluid de nivelul bursei subdeltoidiene
-muschii ce acopera articulatia umarului cu aspect normal
Am facut kinetoterapie 2 sapt la medlife au fost de kakat scuzati-mi va rog limbajul dar nu mi-au fost de ajutor pt ca eu cred ca au fost neprofesionisti, am luat glucozamina, am luat antiinflamatorii, masaj cu gheara dracului, laba ursului , ketonal, arcoxia cand iau ma lasa cateva ore dar in rest am o durere continua doar la miscar cateodata si cand tin mana langa corp , o durere nu foarte mare dar este sacaietoare ca si durerea de masea daca mi se permite comparatia
Rugamintea pe care o am la dumneavoastra este in primul rand sa imi cititi acest mesaj si daca cumva aveti orice fel de idei..ceaiuri…masaje oriunde ca sa mai scap de dureri sau exercitii mi-ar fi de mare ajutor si v-as fi foarte recunoscator.
Tin sa precizez ca am facut o ecografie la Dr. Corina Raileanu si nu mi-a gasit nimic a plimbat mousul ala pe umar cu gel si se uita la ecranul respectiv si imi zicea ca nu am absolut nimic nici impigment nici bursita nici leziuni la muschi nimic nimic.VSH la analize de sange este un pic marit dar nu trece de limita .
Va rog daca stie cineva unde sa merg..medicina alternativa ORICE ORICE dar fara operatie ( o sa ma duc pana la urma dar mai incerc… va rog sa ma ajutati, daca stiti pe cineva care a scapat de poveastea asta periartrita scapulo humerala fara operatie va rog sa imi spune-ti orice sfat este foarte important pentru mine mai ales pe acest forum sta multa lume care face sala si au intalnit diferite probleme
Va multumesc anticipat MAN DADDy
|
sus |
|
marius_daddy
Newbie 2 mesaje
|
scris pe 9 iun 2011 11:04 de marius_daddy
Buna ziua,
am o problema la umarul drept. Totul a ineput acum 4 ani cand m-am angajat ca inginer proiectant la un birou de proiectare din bucuresti unde am inceput o munca la birou (intre 8 si 9 ore stat la birou – este o medie). Durerea este localizata in interiorul umarului si se manifesta la rotirea mainii , cand indoi mana ca si cum tin mana pe ghidonul de la bicicleta si din pozitia asta rotesc catre exterior, sau tot in pozitia asta de prindere a ghidonului de la bicicleta ridic cotul pana la nivelul capului. Inainte sa ma angajez am facut sala – culturism – 2 ani cu o frecventa de 5 ori pe zi , nu am luat anabolizante pe parcurs , ma simteam extraordinar, energie totul mergea foarte bine , nu am exagerat cu nimic doar ca nu am lucrat umerii in detaliu , adica am pus accent pe spate , biceps , picioare, piept …sa zic totul dar umerii mi se parea mai greu de lucrat. Am fost si la medici daca asta vroiati sa ma intrebati: Irimia Stefan MedSport care mi s-a parut un adevarat profesionist care m-a diagnosticat cu impigment (periartrita scapulo humerala) , si tendinita la supraspinos si bursita subacromiala. Doru Filipescu – impigment … un diagnostic identic fara sa stie istoricul ( obiectiv diagnostic) … si inca un medic de la Med life – cu acelasi diagnostic. Vreau sa va spun ca de 4 ani nu am mai facut nici un fel de miscare dar nu am vrut sa ma operez pt ca ( am dureri mici cand o sa mi se rupa ceva cred ca at o sa ma operez ) consider ca o sa reusesc si altfel prin kinetoterapie. Am facut si RMN la domnul Virgil Ionescu si o sa imi permit sa va scriu ce rezultat am primit : ” Examinare IRM a umarului drept fara substanta de contrast: -capul humeral cu configuratie normala cu congruenta corespunzatoare cu cavitatea glenoida ce are dezvoltare normala; microchiste degenerative subcorticale posterior de insertia muschiului infraspinos
Am facut kinetoterapie 2 sapt la medlife au fost de kakat scuzati-mi va rog limbajul dar nu mi-au fost de ajutor pt ca eu cred ca au fost neprofesionisti, am luat glucozamina, am luat antiinflamatorii, masaj cu gheara dracului, laba ursului , ketonal, arcoxia cand iau ma lasa cateva ore dar in rest am o durere continua doar la miscar cateodata si cand tin mana langa corp , o durere nu foarte mare dar este sacaietoare ca si durerea de masea daca mi se permite comparatia
Rugamintea pe care o am la dumneavoastra este in primul rand sa imi cititi acest mesaj si daca cumva aveti orice fel de idei..ceaiuri…masaje oriunde ca sa mai scap de dureri sau exercitii mi-ar fi de mare ajutor si v-as fi foarte recunoscator.
Tin sa precizez ca am facut o ecografie la Dr. Corina Raileanu si nu mi-a gasit nimic a plimbat mousul ala pe umar cu gel si se uita la ecranul respectiv si imi zicea ca nu am absolut nimic nici impigment nici bursita nici leziuni la muschi nimic nimic.VSH la analize de sange este un pic marit dar nu trece de limita .
Va rog daca stie cineva unde sa merg..medicina alternativa ORICE ORICE dar fara operatie ( o sa ma duc pana la urma dar mai incerc… va rog sa ma ajutati, daca stiti pe cineva care a scapat de poveastea asta periartrita scapulo humerala fara operatie va rog sa imi spune-ti orice sfat este foarte important pentru mine mai ales pe acest forum sta multa lume care face sala si au intalnit diferite probleme
4-5 ori pe saptamana am vrut sa zic )
|
sus |
|
s0r1n
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 21 mar 2012 19:14 de s0r1n
Am patit-o si eu! Totul a inceput cu o durere usoara timp de o saptamana si dupa antrenamentul urmator al umerilor(acum 4 zile) m-a durea mai tare si ma intepa.Ma doare mai ales dimineata, in timpul zilei cand incerc sa ridic o sticla de doi litri, cand fac un viraj cu volanul...Am fost astazi la ortoped si m-a diagnosticat cu tendinopatie-ceva de genu, ma iertati daca gresesc- reteta: arcoxia, sindolor, midocalm si fizioterapie( care din pacate nu am unde sa fac) si voi reveni dupa o saptamana pt control.
Voi reveni si pe forum cu noutati!
|
sus |
|
s0r1n
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 30 mar 2012 19:11 de s0r1n
Am patit-o si eu! Totul a inceput cu o durere usoara timp de o saptamana si dupa antrenamentul urmator al umerilor(acum 4 zile) m-a durea mai tare si ma intepa.Ma doare mai ales dimineata, in timpul zilei cand incerc sa ridic o sticla de doi litri, cand fac un viraj cu volanul...Am fost astazi la ortoped si m-a diagnosticat cu tendinopatie-ceva de genu, ma iertati daca gresesc- reteta: arcoxia, sindolor, midocalm si fizioterapie( care din pacate nu am unde sa fac) si voi reveni dupa o saptamana pt control.
Voi reveni si pe forum cu noutati!
Se pare ca totul a decurs cum trebuie.
nu ma mai doare umarul decat la un anumit tip de miscare care cred va trece. Pana atunci voi evita efortul marit si m-am hotarat sa iau Animal Flex.
|
sus |
|
Pazzo
Senior member 73 mesaje
|
scris pe 2 apr 2012 19:31 de Pazzo
Aceeasi problema cu umerii o am si eu..am 4 zile repaus si tot ma dor ,ma dor de vreo 2 saptamani mai incet dar nu le-am dat importanta dar acum dupa un antrenament tare la piept abia am dormit noaptea,nu mai puteam sa ridic bratele sus..deocamdata iau condartroz de la plafar care contine glucozamin si condroitin si ma dau cu un unguent...am fortat cu grutati mari si cred ca de acolo e durerea,e nasol ca te tine pe tusa..si nu stiu cat timp...
Editat de Pazzo pe 2 apr 2012 19:32
|
sus |
|
basu
|
scris pe 5 apr 2012 10:52 de basu
|
sus |
|
king_of_crunk
Junior member 10 mesaje
|
scris pe 6 apr 2012 15:55 de king_of_crunk
Buna ziua,
o problema asemanatoare am avut eu la genunchi si ma ajutat foarte mult prima force cissus
King of Crunk!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 6 apr 2012 21:39 de basu
o problema asemanatoare am avut eu la genunchi si ma ajutat foarte mult prima force cissus
Poate incerca.
|
sus |
|
Pazzo
Senior member 73 mesaje
|
scris pe 8 apr 2012 13:19 de Pazzo
Dar am vazut ca in Romania nu prea se gaseste..tu de unde ai luat?
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|