Pagina 1 din 1
black19
Senior member 79 mesaje
|
glutamina
scris pe 19 feb 2008 16:57 de black19
este adevarat ca glutamina mareste secretia hormonului de crestere?si ca acesta la randul sau transforma grasimea in masa musculara?daca gresesc va rog sa ma corectati
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: glutamina
scris pe 19 feb 2008 17:32 de gere
este adevarat ca glutamina mareste secretia hormonului de crestere?si ca acesta la randul sau transforma grasimea in masa musculara?daca gresesc va rog sa ma corectati
Conform firmelor de suplimente da,conform studiilor nu e batut in cuie,cel putin nu stiu un studiu care sa ateste acest lucru.(cel mai bine da-i un search pe google,cauta un studiu stintific real,care nu e sponsorizat de firme producatoare de suplimente,si vezi daca s-a demonstrat acest lucru).
Uite ce spun cei de la Scitec despre glutamina:
Numai 2 grame de glutamină administrat pe cale bucală poate creşte de patru ori nivelul hormonului de creştere
Este adevarat.NU!Depinde pana unde ajunge tupeul de a se folosii de minciuni pentru vanzari cat mai mari.
Pana la urma tine de toata alimentatia.O simpla glutamina nu poate faca mare diferenta,dar si asa e foarte bine venita in alimentatia unui sportiv si nu numai.
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: glutamina
scris pe 19 feb 2008 18:27 de andy90
gresesti cand spui ca transforma grasimea in masa musculara.
nici un supliment nu poate face asa ceva
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
always two hundred pounds."
http://bodyspace.bodybuilding.com/andy90/
|
sus |
|
black19
Senior member 79 mesaje
|
Re: Re: glutamina
scris pe 19 feb 2008 20:32 de black19
gresesti cand spui ca transforma grasimea in masa musculara.
nici un supliment nu poate face asa ceva
ceea ce vroiam sa zic este ca am citit pe net despre hormonul de crestere.zicea ca acesta in cantitate marita transforma grasimea in masa musculara si ca secretia lui poate fi marita prin administrare de glutamina,arginina..etc mai erau acolo cateva
|
sus |
|
Alex_P
Senior member 131 mesaje
|
Re: Re: Re: glutamina
scris pe 19 feb 2008 20:35 de Alex_P
ceea ce vroiam sa zic este ca am citit pe net despre hormonul de crestere.zicea ca acesta in cantitate marita transforma grasimea in masa musculara si ca secretia lui poate fi marita prin administrare de glutamina,arginina..etc mai erau acolo cateva
parerea mea..gandindu-ma logic e ca...grasimea nu are cum sa se transforme in masa musculara
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: glutamina
scris pe 19 feb 2008 21:18 de gere
hormonul de crestere duce la arderea grasimii si in acelasi timp la cresterea masei musculare.Asta in mare,pentru ca sunti implicati si multi alti factori.
|
sus |
|
GALE73
Veteran member 196 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: glutamina
scris pe 19 feb 2008 21:37 de GALE73
hormonul de crestere duce la arderea grasimii si in acelasi timp la cresterea masei musculare.Asta in mare,pentru ca sunti implicati si multi alti factori.
daca folosesti o dieta cu carbo putini corpul va folosi grasimea pe post de energie deci vei slabi.e o mare gogoasa faptul ca glutamina creste nivelul hormonului de crestere
|
sus |
|
black19
Senior member 79 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: glutamina
scris pe 19 feb 2008 21:42 de black19
hmm..nu stiu ce sa zic.o sa ma mai documentez.ms tuturor de sfaturi si indrumari.
|
sus |
|
black19
Senior member 79 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: glutamina
scris pe 21 feb 2008 17:01 de black19
as mai avea o nelamurire.sa zicem ca iei creatina si proteine pentru a pune masa musculara.daca pe langa astea iei un fatburner gen l-carnitina poti da din stratul adipos de pe abdomen.as vrea sa mai pun masa musculara dar as vrea in aceelasi timp sa dau jos din stratul adipos de pe abdomen(nu e un strat mare,destul de mic chiar,in cazul meu).se poate face asa ceva,fara cardio si o dieta stricta?nu vreau sa slabesc,doar putin in talie,abdomen.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: glutamina
scris pe 21 feb 2008 17:46 de gere
as mai avea o nelamurire.sa zicem ca iei creatina si proteine pentru a pune masa musculara.daca pe langa astea iei un fatburner gen l-carnitina poti da din stratul adipos de pe abdomen.as vrea sa mai pun masa musculara dar as vrea in aceelasi timp sa dau jos din stratul adipos de pe abdomen(nu e un strat mare,destul de mic chiar,in cazul meu).se poate face asa ceva,fara cardio si o dieta stricta?nu vreau sa slabesc,doar putin in talie,abdomen.
http://www.culturism.ro/forum/forum_display.php?fid=19&mid=41915&st=0
|
sus |
|
freaka
Junior member 32 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: glutamina
scris pe 2 mar 2009 12:01 de freaka
daca studile spun acest lucru,da un linik,dar care sa nu aiba tangenta cu culturismul pentru a fi credibil.Nu e nimeni nutritionosit,dar unele firme intind coarda cand vine vorba de promovarea suplimentelor prin afirmatii exagerate.Daca tu inghiti toata manipularea firmelor lasa-i pe alti sa aiba alte pareri.
Repet,eu nu spun ca nu are un efect glutamina,dar acesta e mic,nu cum afirma producatorii de suplimente.Pe cale naturala hormonul de crestere nu poate fi crescut cu mult.De acea se apeleaza la alta metode.
salutare.as dori sa iau glutamina si bcaa.ideea e ca am citit pe un site ca glutamina ar trebui combinata cu un concentrat carbo-proteic.dupa antrenament nu e problema pentru ca as lua cu o proteina de zer.dar dimineata si seara?as putea lua doar glutamina si bcaa dimineata si seara fara sa afecteze absortia lor?ii rog pe cei ce iau aceasta combinatie sa imi zica cum iau ei.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|