Pagina 1 din 1
AGI
Veteran member 209 mesaje
|
Dextroza
scris pe 21 aug 2012 16:36 de AGI
Dextroza se ia impreuna cu creatina. Adica la 5 g de creatina as pune 10g dextroza in 300 ml apa sau lapte ce recomandati?
P.S :Am auzit ca dextroza se ia DOAR DUPA antrenament este adevarat?
Editat de AGI pe 21 aug 2012 17:50
|
sus |
|
AlexandruAG
Veteran member 470 mesaje
|
Re: Dextroza
scris pe 21 aug 2012 18:23 de AlexandruAG
Dextroza se ia impreuna cu creatina. Adica la 5 g de creatina as pune 10g dextroza in 300 ml apa sau lapte ce recomandati?
Dextroza se ia pentru a produce un raspuns insulinic mare si a ajuta la absorbtia creatinei. Si recomandat este 10g de dextroza per gram de creatina. Ia undeva la 40-50 de grame de dextroza. Iao dimineata cand iei creatina in zilele de pauza si dupa antrenament cu creatina.
"Legs make the difference between boys and men." Dorian Yates
|
sus |
|
AGI
|
scris pe 21 aug 2012 18:44 de AGI
Dextroza se ia pentru a produce un raspuns insulinic mare si a ajuta la absorbtia creatinei. Si recomandat este 10g de dextroza per gram de creatina. Ia undeva la 40-50 de grame de dextroza. Iao dimineata cand iei creatina in zilele de pauza si dupa antrenament cu creatina.
Multumesc foarte mult Alexandru, deci dupa antrenament si in zilele de pauza nu inainte.
Multumesc!
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 21 aug 2012 19:22 de sZoTaK
Multumesc foarte mult Alexandru, deci dupa antrenament si in zilele de pauza nu inainte.
Multumesc! poti sa iei creatina cand vrei. 5 grame/ zi. teoretic 3 grame sunt ok. in fine, parerile sunt impartite. daca ai un shake inainte de antrenament, cu beta-alanina, citruline malate si stiu eu mai ce, poti s-o pui acolo. eu o iau dupa antrenament, ca atunci am shake, iar in zilele fara antrenament o iau dimineata, cu micul dejun ( e un blend facut in mixer,si e practic).
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
AGI
|
scris pe 21 aug 2012 20:25 de AGI
poti sa iei creatina cand vrei. 5 grame/ zi. teoretic 3 grame sunt ok. in fine, parerile sunt impartite. daca ai un shake inainte de antrenament, cu beta-alanina, citruline malate si stiu eu mai ce, poti s-o pui acolo. eu o iau dupa antrenament, ca atunci am shake, iar in zilele fara antrenament o iau dimineata, cu micul dejun ( e un blend facut in mixer,si e practic).
Multumesc frumos de sfat szotak
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 22 aug 2012 01:54 de ricardo
...dextroza luata inainte de antrenament o sa-ti dea o senzatie de moleseala dupa scurt timp...asa ca , asa cum ti s-a mai spus pe aici, iei creatina dupa antrenament iar in zilele de pauza, dimineata pe stomacul gol...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 22 aug 2012 13:18 de basu
...dextroza luata inainte de antrenament o sa-ti dea o senzatie de moleseala dupa scurt timp...asa ca , asa cum ti s-a mai spus pe aici, iei creatina dupa antrenament iar in zilele de pauza, dimineata pe stomacul gol...
Este adevarat. Insulina ii va da o senzatie de slabiciune.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
AGI
|
scris pe 22 aug 2012 21:17 de AGI
azi a fost prima zi cu creatina praf, vreau sa zic ca nu avea nici un gust dar dupa antrenament am amestecat cu aproximativ 15 g dextroza si o beam de placere
Editat de AGI pe 22 aug 2012 21:17
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 23 aug 2012 00:18 de sZoTaK
azi a fost prima zi cu creatina praf, vreau sa zic ca nu avea nici un gust dar dupa antrenament am amestecat cu aproximativ 15 g dextroza si o beam de placere sunt cam putine 15 grame...
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
AlexandruAG
|
scris pe 23 aug 2012 09:54 de AlexandruAG
azi a fost prima zi cu creatina praf, vreau sa zic ca nu avea nici un gust dar dupa antrenament am amestecat cu aproximativ 15 g dextroza si o beam de placere
Am scris mai sus cata dextroza este indicat sa iei. Daca nu vrei sa asculti...ia 15 grame si apoi fa pipi creatina.
Editat de AlexandruAG pe 23 aug 2012 09:57
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 23 aug 2012 14:11 de nicu_ivan
sunt cam putine 15 grame...
Dap.
Eu iau 65 gr dextroza dupa antrenament.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 aug 2012 08:48 de basu
Am scris mai sus cata dextroza este indicat sa iei. Daca nu vrei sa asculti...ia 15 grame si apoi fa pipi creatina.
Creatrinina. Si face pipi de acest tip daca ia mai multa decat trebuie si nu daca este sau nu dextroza acolo. Aceasta creatina exista oricum in organism ea intrand de exemplu in compozitia carnii. O concentratie sporita a acestui metabolit nu arata neaparat probleme renale ,incidenta disfunctiei renale asociate cu cresterea perfuziei creatininei la nivel glomerural este o alta discutie. Un nivel scazut al creatinei este mult mai ingrijorator decat unul crescut pt ca arata deficiente de execretie renala. Creatinina este cel mai fix constituent azotat al sangelui, neinfluentat de majoritatea alimentelor, de efort, ritmul circadian sau de alte constante biologice si este corelata cu metabolismul muscular.
Editat de basu pe 24 aug 2012 09:08
|
sus |
|
AlexandruAG
|
scris pe 24 aug 2012 09:37 de AlexandruAG
Creatrinina. Si face pipi de acest tip daca ia mai multa decat trebuie si nu daca este sau nu dextroza acolo. Aceasta creatina exista oricum in organism ea intrand de exemplu in compozitia carnii. O concentratie sporita a acestui metabolit nu arata neaparat probleme renale ,incidenta disfunctiei renale asociate cu cresterea perfuziei creatininei la nivel glomerural este o alta discutie. Un nivel scazut al creatinei este mult mai ingrijorator decat unul crescut pt ca arata deficiente de execretie renala. Creatinina este cel mai fix constituent azotat al sangelui, neinfluentat de majoritatea alimentelor, de efort, ritmul circadian sau de alte constante biologice si este corelata cu metabolismul muscular.
Ok, in mare parte am inteles ce ai zis, insa daca nu se ia dextroza necesara producerii unui raspuns insulinic ce ajuta la absorbtia creatinei, atunci aceasta nu va fi eliminata prin urina, sub forma de creatinina, dupa cum ziceai?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 aug 2012 10:05 de basu
Ok, in mare parte am inteles ce ai zis, insa daca nu se ia dextroza necesara producerii unui raspuns insulinic ce ajuta la absorbtia creatinei, atunci aceasta nu va fi eliminata prin urina, sub forma de creatinina, dupa cum ziceai?
Aceasta insulina de care spui ajuta la transportul cu viteza sporita al creatinei la celule. Nu la absortie. Absortia este mai mult o chestie care tine de nevoile celulelor musculare si de alte particularitati. Fiecare dintre noi foloseste o anumita parte din aceasta creatina si pe restul o elimina renal. Acest lucru nu este o problema atata timp cat nu exista probleme renale ( infectii, insuficienta, recente interventii chirurgicale, blocaj ).
Deci noi ne folosim de aceasta dextroza(ea producand datorita IG ridicat un raspuns insulinic puternic) ca sa ajunga aceasta creatina mai repede la celulele musculare. Pe urma depinde de ele ce fac cu ea.
|
sus |
|
AlexandruAG
|
scris pe 24 aug 2012 10:10 de AlexandruAG
Aceasta insulina de care spui ajuta la transportul cu viteza sporita al creatinei la celule. Nu la absortie. Absortia este mai mult o chestie care tine de nevoile celulelor musculare si de alte particularitati. Fiecare dintre noi foloseste o anumita parte din aceasta creatina si pe restul o elimina renal. Acest lucru nu este o problema atata timp cat nu exista probleme renale ( infectii, insuficienta, recente interventii chirurgicale, blocaj ).
Deci noi ne folosim de aceasta dextroza(ea producand datorita IG ridicat un raspuns insulinic puternic) ca sa ajunga aceasta creatina mai repede la celulele musculare. Pe urma depinde de ele ce fac cu ea.
Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Si eu am trait cu impresia ca ajuta la absorbtie, nu la viteza de transport...
Adica atunci cand mi-a fost explicat mi s-a zis "dextroza produce un raspuns insulinic ce ajuta la transportul creatinei" iar mie mi-a ramas intiparit in minte ca este vorba de absorbtie nu de viteza.
Acum s-a facut lumina.
Saru'mana bre'.
In alta ordine de idei, ma insel sau dextroza este buna si pentru refacerea rezervelor de glicogen?
Editat de AlexandruAG pe 24 aug 2012 10:20
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 24 aug 2012 15:50 de ricardo
...oricum prin urina se elimina doar creatina deja absorbita si trecuta prin circuit, partea neabsorbita ramane in trectul digestiv si se elimina prin cealalta parte ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 aug 2012 18:34 de basu
...oricum prin urina se elimina doar creatina deja absorbita si trecuta prin circuit, partea neabsorbita ramane in trectul digestiv si se elimina prin cealalta parte ...
asa este.
|
sus |
|
NgP
Veteran member 168 mesaje
|
scris pe 26 aug 2012 11:12 de NgP
intreb si eu aici pt ca tot este topic deschis:
daca iau dextroza cam 30-40gr +whey dupa sala pe o perioada mai lunga ma va afecta aceasta in timp,pe viitor?
mai exact, dextroza ne poate afecta cu ceva organismul daca o luam in fiecare zi ? multam
Editat de NgP pe 26 aug 2012 11:13
|
sus |
|
AGI
|
scris pe 26 aug 2012 12:17 de AGI
daca iau dextroza cam 30-40gr +whey dupa sala pe o perioada mai lunga ma va afecta aceasta in timp,pe viitor?
mai exact, dextroza ne poate afecta cu ceva organismul daca o luam in fiecare zi ? multam
:| bine-nteles ca nu afecteaza
|
sus |
|
basu
|
scris pe 26 aug 2012 13:03 de basu
Daca nu stii ce este dextroza este firesc sa pui intrebari prostesti.
|
sus |
|
NgP
|
scris pe 26 aug 2012 13:29 de NgP
Daca nu stii ce este dextroza este firesc sa pui intrebari prostesti.
stiu ce este ..un fel de zahar si tocmai de asta intreb luand atata zahar in fiecare zi nu afecteaza chiar cu nimic organismul dupa un timp? nu cred ca e asa greu sa dai un raspuns direct la intrebarea mea.
|
sus |
|
AlexandruAG
|
scris pe 26 aug 2012 15:17 de AlexandruAG
stiu ce este ..un fel de zahar si tocmai de asta intreb luand atata zahar in fiecare zi nu afecteaza chiar cu nimic organismul dupa un timp? nu cred ca e asa greu sa dai un raspuns direct la intrebarea mea.
Invata sa citesti printre randuri.
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 26 aug 2012 17:51 de ricardo
...organsimul tocmai de asta are nevoie dupa un antrenament istovitor, de carbo simplii (dextroza) pentru a-si reface rezervele de glicogen...deci atata timp cat ii dai organismului: ce are nevoie,cand are nevoie si atat cat are nevoie , nu trebuie sa-ti faci griji ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
NgP
|
scris pe 26 aug 2012 19:55 de NgP
...organsimul tocmai de asta are nevoie dupa un antrenament istovitor, de carbo simplii (dextroza) pentru a-si reface rezervele de glicogen...deci atata timp cat ii dai organismului: ce are nevoie,cand are nevoie si atat cat are nevoie , nu trebuie sa-ti faci griji ...
multumesc ricardo am inteles ideea
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|