Pagina 1 din 1
DorianY
Veteran member 240 mesaje
|
creatina
scris pe 13 oct 2005 17:48 de DorianY
am si eu o intrebare pentru cei care au luat si stiu, care creatina e mai buna: praf, capsule sau efervescenta? Eu nu am mai luat creatina, am auzit de la altii cum ca pe momentul administrarii acesteia, apar probleme cu ficatul.
NO PAIN NO GAIN
|
sus |
|
DrMihai
Veteran member 418 mesaje
|
Re: creatina
scris pe 13 oct 2005 21:11 de DrMihai
am si eu o intrebare pentru cei care au luat si stiu, care creatina e mai buna: praf, capsule sau efervescenta? Eu nu am mai luat creatina, am auzit de la altii cum ca pe momentul administrarii acesteia, apar probleme cu ficatul.
toate sunt bune, la plic sunt 'pump' destul de bunicele ca contin deztroza si nu mai tre sa calculezi tuh si sa o adaugi.
cu timpul pot aparea probleme la ficat mai exact la ductul biliar hepatic( coledoc sau ductul cistic),aici pot aparea litiaze biliare,adik pe inteles pietresi se produce icterul mecanic, te ingalbenesti. asta cu timpul nush sa-ti spun exact , dar frecvent apar colici renale, adik pietre la rinichi. asta pt ca se consuma apa sau suc carbogazos care antreneza creatina si porduce colici.Icterul si liatiazele biliare sunt destul de rere, dar am vazut caz concret, probabil ca tine si de alimentatzie, iar colici renale sunt cu carul, destul de frecvente.primul pas spre a le evita e sa nu iei creatina si al doilea e: daca iei atunci sa nu bei apa carbogazoasa si cafeea!(in general cofeina)
|
sus |
|
jockasta
Veteran member 392 mesaje
|
scris pe 13 oct 2005 22:04 de jockasta
Bio CPX de la Biotech! E made in EU, si nu are efecte secundare! Cel putin la mine nu a avut! Eu am luat portia de creatina cu o lingura de dextroza!
no fear
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: creatina
scris pe 13 oct 2005 22:41 de Gilu
Bio CPX de la Biotech! E made in EU, si nu are efecte secundare! Cel putin la mine nu a avut! Eu am luat portia de creatina cu o lingura de dextroza! Si eu am folosit BioCPX si pot zice ca am avut rez f bune cu ea,bine ca nu se compara cu monohidrat,care retine apa in corp,si face acelasi lucru ca naposimu,te umfla ca un balon.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
needweed80
Veteran member 225 mesaje
|
Re: Re: Re: creatina
scris pe 13 oct 2005 23:41 de needweed80
si aia fosfat ce face exact?e mai buna sau nu decat aia monohidrat?
shut up and train!!!
|
sus |
|
jockasta
|
Re: Re: Re: Re: creatina
scris pe 14 oct 2005 05:39 de jockasta
si aia fosfat ce face exact?e mai buna sau nu decat aia monohidrat?
Exact ce a spus mai sus! Nu retine apa in organism!
no fear
|
sus |
|
Bobo
Guest
|
scris pe 14 oct 2005 12:30 de Bobo
am si eu o intrebare pentru cei care au luat si stiu, care creatina e mai buna: praf, capsule sau efervescenta? Eu nu am mai luat creatina, am auzit de la altii cum ca pe momentul administrarii acesteia, apar probleme cu ficatul. daca e creatina nu vei avea probleme cu ficatul. Eu iau de multi ani si am garantia ca e ok. Creatina va oferi un aport de energie nu are valoare nutritiva deci trebuie sa mananci bine si macar dupa antrenament sa ai un supliment proteic
|
sus |
|
needweed80
Veteran member 225 mesaje
|
scris pe 14 oct 2005 13:35 de needweed80
)ce tampit sunt!acum am vazut ca a zis de Bio Cpx.d-aia am si eu :P
shut up and train!!!
|
sus |
|
DorianY
Veteran member 240 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: creatina
scris pe 14 oct 2005 14:54 de DorianY
va multumesc pentru raspunsuri. Creatina trebuie obligatoriu luata cu dextroza? Dar e bine si daca o amestec in prafurile proteice pe care le iau?
NO PAIN NO GAIN
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: creatina
scris pe 14 oct 2005 16:54 de Gilu
va multumesc pentru raspunsuri. Creatina trebuie obligatoriu luata cu dextroza? Dar e bine si daca o amestec in prafurile proteice pe care le iau? Poti sa o amesteci si cu prafuri,dar daca o faci cu lapte parca nu se absoarbe asa bine,de preferat i sa le facti cu apa.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
jockasta
|
Re: Re: Re: Re: Re: creatina
scris pe 17 oct 2005 19:39 de jockasta
va multumesc pentru raspunsuri. Creatina trebuie obligatoriu luata cu dextroza? Dar e bine si daca o amestec in prafurile proteice pe care le iau?
Cel mai bine cu multa apa si dextroza!
no fear
|
sus |
|
DrMihai
Veteran member 418 mesaje
|
scris pe 17 oct 2005 23:01 de DrMihai
am si eu o intrebare pentru cei care au luat si stiu, care creatina e mai buna: praf, capsule sau efervescenta? Eu nu am mai luat creatina, am auzit de la altii cum ca pe momentul administrarii acesteia, apar probleme cu ficatul. daca e creatina nu vei avea probleme cu ficatul. Eu iau de multi ani si am garantia ca e ok. Creatina va oferi un aport de energie nu are valoare nutritiva deci trebuie sa mananci bine si macar dupa antrenament sa ai un supliment proteic
permite-mi sa te contrazic!
afirmatzia"daca e creatina nu vei avea probleme cu ficatul."
e falsa.genetic sunt unii care suporta unele produse mai bine altzii mai greu!e filogenetic!
itzi recomand o biopsie la ficat si itzi garantez daca iei de multi ani , ca am sa gasesc 'mici neregului', fara manifestari clinice pe care ai sa le simtzi mai tz. eu nu itzi zica sa te opresti sau ca creatina e rea,dar luata in exces si in timp indelungat poate produce afectiuni hepatice, manifestate sau nu!
eu recomand la totzi cel putin din 6 in 6 luni analize sangvine pt formula leucocitara si verificarea unor enzyme marker.sincer si eu i-au creatina,si deja s-au facut 3 ani.prima mea sesizare a fost ca nu prea mai rezist la bautura,apoi din cand in cand unele dureri abdominale in zona hepatica, rapide si pulsatile.la sange mi-au descoperit ca transaminazele(GTP si GOT) erau de 5 ori cantitatea normala! menzionez ca luam 15 grame/zi.
ma rog exageram ). am facut o pauza de 6 luni si am reinceput cu 5g/zi, sinptomele nu au mai aparut dar tot sunt slab la bautura )
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|