Pagina 1 din 1
mihai21ro
Junior member 26 mesaje
|
Batoane proteice
scris pe 29 aug 2013 11:38 de mihai21ro
Am gasit pe forum o reteta pentru batoane proteice, nu mai stiu sigur cine a postat-o, oricum voiam sa va intreb daca ar trebui sa incerc reteta sau sa imi cumpar direct batoanele.
asta este reteta:
400g proteine (whey, casein, milk & egg, etc.) aroma: ciocolata (preferabil)
200g cereale integrale (preferabil fulgi de ovaz)
90g miere
100g unt arahide
200g lapte
amesteci toate ingredientele intr-un bol, apoi torni continutul intr-o tava si o pui la congelator.
de fiecare data cand ai nevoie iti tai un baton de acolo.
|
sus |
|
litllebear
Veteran member 487 mesaje
|
Re: Batoane proteice
scris pe 29 aug 2013 15:28 de litllebear
Am gasit pe forum o reteta pentru batoane proteice, nu mai stiu sigur cine a postat-o, oricum voiam sa va intreb daca ar trebui sa incerc reteta sau sa imi cumpar direct batoanele.
asta este reteta:
400g proteine (whey, casein, milk & egg, etc.) aroma: ciocolata (preferabil)
200g cereale integrale (preferabil fulgi de ovaz)
90g miere
100g unt arahide
200g lapte
amesteci toate ingredientele intr-un bol, apoi torni continutul intr-o tava si o pui la congelator.
de fiecare data cand ai nevoie iti tai un baton de acolo.
Batoane proteice de casa (RETETA)
batoane-proteice-de-casa-reteta
O perioada destul de lunga, am stat in Olanda. Nu stiu daca ai ajuns pe acolo, dar sa zicem doar ca Olanda nu e tara cu cea mai buna mancare din lume (una dintre mancarurile traditionala olandeze este supa de rosii..QED)
Si pentru ca stateam la hotel, si nu puteam sa imi gatesc mancarea, mancam cel mai des la restaurant, sau mancare de la supermarket.
Ca sa imi asigur necesarul zilnic de proteina, mancam cate 2-3 batoane proteice pe zi.
Ma gandeam ca sunt bune, doar se numesc “batoane proteice“..
Problema e ca, in cea mai mare parte, batoanele proteice din comert au mult ZAHAR, si costa in jur de 3-5 EUR/bucata.
Asa ca am gasit o solutie. Batoanele proteice de casa. N-ai nevoie de aragaz, doar amesteci ingredientele si le bagi la frigider. DE-LI-CIOS..Reteta vine de la Dave Ruel, AKA “The Muscle Cook”.
Plus ca sunt super ieftine de facut: un baton ajunge in medie la 1 RON.
Sper sa iti placa. Uite reteta, din care ies 5 batoane proteice:
Ingredientele pentru batoanele proteice de casa:
- 6-8 masuri de pudra proteica de ciocolata
- 1 cana fulgi de ovaz
- 1/3 cana unt de arahide
- 3 linguri miere
- 1/2 cana lapte 1,5%
- 3 linguri alune pisate
Instructiuni
1. Amesteca pudra proteica, fulgii de ovaz, untul de arahide, mierea si laptele.
2. Aranjeaza amestecul in forma de 5 batoane, apoi presara alunele pisate deasupra.
3. Pune la frigider pentru 45 de minute.
Informatii nutritionale pentru batoanele proteice de casa
(Pe portie – 1 Baton proteic)
Calorii: 452
Proteina: 50g
Carbohidrati: 36g
Grasimi: 12g
Batoanele proteice de casa sunt una dintre cele mai bune gustari. In loc sa bagi un Snickers sau Mars, mananci ceva bun, sanatos, cu ingrediente de calitate. Le poti lua cu tine la serviciu, la scoala, cand calatoresti..
Pofta mare, si zi-mi mai jos ce parere ai despre aceasta reteta de batoane proteice de casa.
Editat de shift pe 29 aug 2013 16:57
E mai usor sa acuzi decat sa asculti si sa dai un sfat.
|
sus |
|
mihai21ro
Junior member 26 mesaje
|
scris pe 29 aug 2013 15:42 de mihai21ro
sa inteleg ca aceasta reteta este mai buna decat cea de mai sus ?
|
sus |
|
litllebear
Veteran member 487 mesaje
|
scris pe 29 aug 2013 15:48 de litllebear
sa inteleg ca aceasta reteta este mai buna decat cea de mai sus ?
Domnu Mihai,eu unul nu sustin ca e mai buna reteta,doar ca am vorbit in privat mai multe cu domnul Stefan Radu si mi-a dat doar sfaturi bune si folositoare,si am zis ca poate te ajut cu reteta.Respect.
Editat de shift pe 29 aug 2013 16:57
E mai usor sa acuzi decat sa asculti si sa dai un sfat.
|
sus |
|
mihai21ro
Junior member 26 mesaje
|
scris pe 29 aug 2013 15:51 de mihai21ro
ok, multumesc, o voi incerca.
mai am o intrebare: batoanele se iau inainte sau dupa antrenament?
Editat de mihai21ro pe 29 aug 2013 18:38
|
sus |
|
Crossfit45
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 3 mai 2014 18:44 de Crossfit45
ok, multumesc, o voi incerca.
mai am o intrebare: batoanele se iau inainte sau dupa antrenament?
Din pacate nu am incercat sa mi fac batoane proteice(desi e mai bine decat sa le cumperi intrucat stii sigur tu cam cata proteina ar trebui sa aiba fiecare)eu cumpar de la nutrend si e avantajos atunci cand ti se face foame in oras ca sa nu mananci produse de patiserie si alte mizerii mananci o masa sub forma unui baton
RADU
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 3 mai 2014 19:53 de marius0
Din pacate nu am incercat sa mi fac batoane proteice(desi e mai bine decat sa le cumperi intrucat stii sigur tu cam cata proteina ar trebui sa aiba fiecare)eu cumpar de la nutrend si e avantajos atunci cand ti se face foame in oras ca sa nu mananci produse de patiserie si alte mizerii mananci o masa sub forma unui baton
Nu cred ca poti sa il consideri o masa ci mai mult o gustare...
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|