Pagina 1 din 1
madalinvicu
Junior member 39 mesaje
|
10 BEST SUPPS FOR MASS
scris pe 17 apr 2012 12:23 de madalinvicu
Salut, care credeti ca ar fi prioritatile pentru masa musculara intr-un top 10?Eu as pune asa:
prioritatea -1 Vitaminele
2-proteina
3- Creatina
4-BCAA
5-oxidul nitric
6-Glutamina
7-beta-alanina
8-ZMA
9-Acetyl L-Carnitine
10-Beta-Ecdysterone
voi ce parere aveti?Astept sugestii!
Editat de madalinvicu pe 17 apr 2012 12:27
|
sus |
|
dolphspeed99
Veteran member 411 mesaje
|
Re: 10 BEST SUPPS FOR MASS
scris pe 17 apr 2012 20:10 de dolphspeed99
Salut, care credeti ca ar fi prioritatile pentru masa musculara intr-un top 10?Eu as pune asa:
2-proteina
3- Creatina
4-BCAA
5-oxidul nitric
6-Glutamina
7-beta-alanina
8-ZMA
9-Acetyl L-Carnitine
10-Beta-Ecdysterone
Vitaminele nu sunt importante pt masa musculara. Ele sunt f bune pt organism, dar nu pentr a castiga masa musculara. La fel si acetyl l-carnitine, nu are nici o treaba cu construirea de masa musculara.
Strict pt masa musculara avem urmatoarele substante ajutatoare/suplimente, aranjate de mine in ordinea importantei:
1. Aminoacizi lichizi - spectru complet
2. Concentrat proteic din zer cu un raport proteine/carbohidrati de 3/1
3. BCAA (preferabil lichizi si in combinatie cu vit B si taurina)
4. Glutamina
5. Amplificator de testosteron BUN combinat cu DHEA (pur, nu panarame care se gasesc pe la noi)
6. Beta-alanina
Pana aici au fost substante care ajuta in mod direct la constructia de masa musculara. In continuare scriu cateva suplimente are ajuta la dezvoltarea masei, dar in mod indirect:
7. Oxid nitric (L-arginina)
8. ZMA
9. HMB
10. Energizant pe baza de creatina si carbohidrati.
Referitor la creatina: exista mai multe tipuri de creatina, fiecare cu avantaje si dezavantaje, insa un lucru comun aproape tuturor formelor de creatina este ca maresc retentia de apa in muschi. Practic muschii se umfla, dar cu apa. Cand nu mai luati creatina acea apa se va elimina, dandu-va impresia ca va "dezumflati". Din acest motiv nu am inclus creatina in top. Energizantul pe baza de creatina si carbo are insa rolul de va da o forta mai mare la antrenamente, in acest fel putand antrena mai intens muschii si obtinand astfel o crestere mai rapida.
Ce nu te omoara te face mai puternic!
|
sus |
|
madalinvicu
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 17 apr 2012 22:16 de madalinvicu
Vitaminele nu sunt importante pt masa musculara. Ele sunt f bune pt organism, dar nu pentr a castiga masa musculara. La fel si acetyl l-carnitine, nu are nici o treaba cu construirea de masa musculara.
Strict pt masa musculara avem urmatoarele substante ajutatoare/suplimente, aranjate de mine in ordinea importantei:
4. Glutamina
5. Amplificator de testosteron BUN combinat cu DHEA (pur, nu panarame care se gasesc pe la noi)
6. Beta-alanina
Pana aici au fost substante care ajuta in mod direct la constructia de masa musculara. In continuare scriu cateva suplimente are ajuta la dezvoltarea masei, dar in mod indirect:
8. ZMA
9. HMB
Referitor la creatina: exista mai multe tipuri de creatina, fiecare cu avantaje si dezavantaje, insa un lucru comun aproape tuturor formelor de creatina este ca maresc retentia de apa in muschi. Practic muschii se umfla, dar cu apa. Cand nu mai luati creatina acea apa se va elimina, dandu-va impresia ca va "dezumflati". Din acest motiv nu am inclus creatina in top. Energizantul pe baza de creatina si carbo are insa rolul de va da o forta mai mare la antrenamente, in acest fel putand antrena mai intens muschii si obtinand astfel o crestere mai rapida.
din cate am citit dupa un ciclu de creatina de 2 luni, daca ai pus 3 cm ramai cu 2, acum depinde si de la persoana la persoana, dar de ce ai pus pe primul loc amino acizi mi se pare mai importat un WG dupa antrenament decat amino
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 18 apr 2012 01:23 de ricardo
2-proteina
3- Creatina
4-BCAA
5-oxidul nitric
6-Glutamina
7-beta-alanina
8-ZMA
9-Acetyl L-Carnitine
10-Beta-Ecdysterone
...Un top personal de suplimente in ordinea importantei, valabil in permanenta, nu doar in perioada de masa...
1.Complex de vitamine si minerale
2.Pudra carbo -proteica
3.Glutamina
4.BCAA
5.Creatina
6.Omega 3- Fish Oil
7. Oxid Nitric
8. Taurina
9.ZMA
10. CLA
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
madalinvicu
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 18 apr 2012 13:29 de madalinvicu
...Un top personal de suplimente in ordinea importantei, valabil in permanenta, nu doar in perioada de masa...
1.Complex de vitamine si minerale
2.Pudra carbo -proteica
3.Glutamina
4.BCAA
5.Creatina
6.Omega 3- Fish Oil
7. Oxid Nitric
8. Taurina
9.ZMA
10. CLA
Sunt acele WG care au in compozitie gen 8 g BCAA , mai are rost sa suplimentezi?Si cam cate grame de glutamina iubtrebuie unui om de 93 de kg?
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 18 apr 2012 15:41 de ricardo
Sunt acele WG care au in compozitie gen 8 g BCAA , mai are rost sa suplimentezi?Si cam cate grame de glutamina iubtrebuie unui om de 93 de kg?
...si ce faci cand vrei 8g de bcaa si nici o calorie? suplimentele BCAA sunt importante in special in perioada de definire si se iau dimineata la trezire, inainte si/sau in timpul antrenamentului sau oricand atunci cand nu doresti sa bei un shake sau poti lua si impreuna cu shake-ul daca vrei sa-l imbunatatesti...eu folosesc 5g de glutamina in fiecare shake, deci cam 15-20g /zi...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 18 apr 2012 15:51 de ricardo
4. Glutamina
6. Beta-alanina
8. ZMA
9. HMB
...Permite-mi sa nu fiu de acord cu tine.In afara faptului ca un complex de vitamine si minerale este de departe cel mai important supliment si trebuie sa fie primul supliment pe lista de achizitii, eu sunt ferm convins ca daca ar fi sa alegem un unic supliment, un complex adevarat de vitamie si minerale gen: Animal Pak, Jumbo Pak sau Monster 100 este mult mai bun atat pentru functionarea normala a organismului unui sportiv cat si pentru castigul in masa musculara decat oricare dintre produsele enumerate de tine...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Escudo
Junior member 48 mesaje
|
scris pe 18 apr 2012 17:07 de Escudo
1. WG
2. Amino lichizi
3. Omega 3
4. Vitamine si minerale
5. Pudra proteica
6. ZMA
7. BCAA capsule
Am mai incercat creatina sau energizante ca Nano Vapor,dar
In fine,topul meu
|
sus |
|
madalinvicu
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 18 apr 2012 18:18 de madalinvicu
1. WG
2. Amino lichizi
3. Omega 3
4. Vitamine si minerale
5. Pudra proteica
6. ZMA
7. BCAA capsule
Am mai incercat creatina sau energizante ca Nano Vapor,dar
In fine,topul meu
dar ce ? nu a mers cu creatina?, eu am incercat zma dar nimic interesant...
|
sus |
|
Escudo
Junior member 48 mesaje
|
scris pe 18 apr 2012 18:42 de Escudo
dar ce ? nu a mers cu creatina?, eu am incercat zma dar nimic interesant...
Eu unul nu-i vad rostul,daca e in WG sau mai stiu eu unde,e bine,daca nu,iar e bine.De cand iau ZMA cu tribulus nu mai am starea aia de moleseala dimineata.Acum nu stiu cat contribuie pentru masa musculara,tinand cont ca iau multe suplimente pentru masa.
|
sus |
|
madalinvicu
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 18 apr 2012 18:47 de madalinvicu
Eu unul nu-i vad rostul,daca e in WG sau mai stiu eu unde,e bine,daca nu,iar e bine.De cand iau ZMA cu tribulus nu mai am starea aia de moleseala dimineata.Acum nu stiu cat contribuie pentru masa musculara,tinand cont ca iau multe suplimente pentru masa.
cam care ar fi aceste suplimente? si cu care ti-a mers cel mai bine?
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|