Salut, numele meu este Adi si sunt in cautare de un program de masa stabil. Momentan nu sunt prea atent la ceea ce mananc, i-au gold whey inainte si dupa antrenament. Eu as dorii ca pe viitor sa ma apuc de definire, si consider programul de masa foarte important. Cu ajutorului unui calculator mi-a iesit 3287 de calorii pentru mentinere. Am tot cautat un program de masa pe net, dar nu gasesc. Cum fac si eu rost de un program alimentar sau un exemplu dupa care sa ma axez?
Precizez ca fac sala de 5 ori pe saptamana, iar tipul meu somatic este situat intre mezomorf si endomorf... in nici un caz enctomorf.
pai daca cu 3287 de calorii pe zii te mentii, ar trebuii sa mananci pe undeva la 3800 de calorii pe zii.
Incearca sa-ti asiguri 3 g de protein kg/corp 2.5 g de carbohidrati kg/corp si vreo 50-75 g de grasimi bune, pe care le poti lua din consumul de carne de peste ( somon, pastrav, cod) sau suplimente cu omega 3-6-9 imparte toate caloriile intre 5-7 mese pe zii si nu neglija somnul, incearca sa dormi 8-9 ore pe noapte si trage tare in sala.
Succes