Pagina 1 din 1
Rolilas
Veteran member 325 mesaje
|
Forta
scris pe 22 iul 2013 14:57 de Rolilas
Salutari,
Sunt in perioada de definire de vreo 4 saptamani, si deocamdata imi indeplinesc obiectivele cu succes, cate 1 kg in fiecare saptamana, asta regland doar numarul de calorii, deocamdata nu sunt nevoit sa fac cardio pentru a obtine -1 kg pe saptamana. Cu totii stim ca, pe perioada de definire forta noastra scade, ca o curiozitate m`ar interesa la voi cam care este procentul de scadere pe perioada de definire ? M`ar interesa pareri din experienta proprie a fiecaruia, nu din articole pe care le pot citi si eu .
La mine pana acum am observat o scadere intre 10-15%, procentajul exact nu`l pot da. Povesteam cu un amic care participa la concursuri(pe unele le si castiga) el imi spunea ca procentajul lui e undeva la 20%, dar aici e ceva diferit pt ca el foloseste si alte "substante". Ma intrebam voi, cei care faceti natural si cu placere acest sport cam cat "slabiti" din forta?
M`am gandit ca ar fi interesant un topic asemanator
O zi frumoasa tuturor.
Roland B.
|
sus |
|
Rolilas
|
Re: Forta
scris pe 24 iul 2013 13:24 de Rolilas
Hmm, poate nu e atat de interesant pe cat credeam eu (-:
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 24 iul 2013 13:36 de basu
Hmm, poate nu e atat de interesant pe cat credeam eu (-:
Poate ca persoanele care ar putea sa iti dea un raspuns interesant nu s-au apucat de definire niciodata. Oricum pierderea fortei ar fi un lucru relativ, diferit de la caz la caz.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 24 iul 2013 13:40 de sZoTaK
Hmm, poate nu e atat de interesant pe cat credeam eu (-: depinde. daca iti organizezi dieta cu cap, nu vei pierde mult, chiar vei creste la unele exercitii. eu de exemplu in saptamana 10 a dietei, prin martie, am realizat un PR la indreptari- 150 de kg. stiu oameni, care si dupa 32 de dieta inca cresc in forta. daca scazi repede, vei scadea din forta drastic. ideea e ca p4p ( pound for pound) sa-ti pastrezi forta.
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 24 iul 2013 14:07 de Gilu
Hmm, poate nu e atat de interesant pe cat credeam eu (-: Nu prea.
Si cu atat mai putin in perioada de definire.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Rolilas
|
scris pe 24 iul 2013 14:25 de Rolilas
depinde. daca iti organizezi dieta cu cap, nu vei pierde mult, chiar vei creste la unele exercitii. eu de exemplu in saptamana 10 a dietei, prin martie, am realizat un PR la indreptari- 150 de kg. stiu oameni, care si dupa 32 de dieta inca cresc in forta. daca scazi repede, vei scadea din forta drastic. ideea e ca p4p ( pound for pound) sa-ti pastrezi forta.
Minte mea nu poate intelege cum dupa 10 saptamani de deficit caloric tu faci pr. Cat ai dat jos in alea 10 saptamani ?
|
sus |
|
Rolilas
|
scris pe 24 iul 2013 14:35 de Rolilas
Poate ca persoanele care ar putea sa iti dea un raspuns interesant nu s-au apucat de definire niciodata. Oricum pierderea fortei ar fi un lucru relativ, diferit de la caz la caz.
Mda, stii ce spunea Dorian despre perioada de definire si despre cei care o fac sau nu ?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 iul 2013 14:37 de basu
Mda, stii ce spunea Dorian despre perioada de definire si despre cei care o fac sau nu ?
Te ascult .
|
sus |
|
Rolilas
|
scris pe 24 iul 2013 14:56 de Rolilas
Te ascult .
Daca memoria imi spune corect era ceva de genul.
"Anybody can get big, but the cutting part, well that separates the men from the boys"
Bine, spuneam asta doar pt ca am obs ca`ti place Dorian, ai dreptate cand spui ca e relativa scaderea de forta, ma interesau doar parerile si experienta altor persoane, asa pt cultura mea
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 24 iul 2013 14:59 de adi123
"Anybody can get big, but the cutting part, well that separates the men from the boys"
Bine, spuneam asta doar pt ca am obs ca`ti place Dorian, ai dreptate cand spui ca e relativa scaderea de forta, ma interesau doar parerile si experienta altor persoane, asa pt cultura mea
eu stiam cu totul alt citat in legatura cu "separates the men from the boys" dar nu avea nici o legatura cu definirea....
cred ca avea legatura cu picioarele masive. pentru ca e un adevarat calvar sa le antrenezi (din punctul meu de vedere)
Editat de adi123 pe 24 iul 2013 15:01
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 iul 2013 15:03 de basu
Dorian are dreptate evident, el in acest fel nu recomanda definirea, ci atrage atentia ca pt a intra intr-o forma de concurs viabila , cu o definire care sa te ajute sa ocupi un loc foarte bun, este nevoie de sacrificiu. Este o provocare pt oricine , una la care evident cei mai multi clacheaza. Dorian nu promoveaza definirile fara rost , mai ales la cei care nu sunt interesati de domeniul competotional. Sau chiar daca o recomanda , o face acelora care arata a porc. Una este sa te afli intr-o conditie cardiovasculara foarte buna si alta este sa faci definire. Mai ales cand ai 32 la brat.
|
sus |
|
Cristi7
Expert member 730 mesaje
|
scris pe 24 iul 2013 15:08 de Cristi7
Dorian are dreptate evident, el in acest fel nu recomanda definirea, ci atrage atentia ca pt a intra intr-o forma de concurs viabila , cu o definire care sa te ajute sa ocupi un loc foarte bun, este nevoie de sacrificiu. Este o provocare pt oricine , una la care evident cei mai multi clacheaza. Dorian nu promoveaza definirile fara rost , mai ales la cei care nu sunt interesati de domeniul competotional. Sau chiar daca o recomanda , o face acelora care arata a porc. Una este sa te afli intr-o conditie cardiovasculara foarte buna si alta este sa faci definire. Mai ales cand ai 32 la brat.
DEci vreti sa spuneti(o luam prin absurd) ca eu daca ajung la 40 in brat,si vreau sa ma opresc aici, sa merg la sala doar ca sa ma mentin nu mai trebuie sa fac definire?
Editat de Cristi7 pe 24 iul 2013 15:08
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 24 iul 2013 15:12 de adi123
DEci vreti sa spuneti(o luam prin absurd) ca eu daca ajung la 40 in brat,si vreau sa ma opresc aici, sa merg la sala doar ca sa ma mentin nu mai trebuie sa fac definire?
daca vrei sa te opresti la 40 cm in brat si nu esti gras, tot ce trebuie sa faci e sa iti adjustezi putin alimentatia, si sa continui sa te antrenezi intens. cu timpul acea grasime in plus va scadea. dar daca vrei sa o dai jos intr-un timp scurt trebuie sa faci definire.
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 iul 2013 15:14 de basu
Depinde ce reprezinta acei 40 de cm la brat. Daca sunt masa musculara stai asa. Nu vad la ce sa faci definire. Poate doar daca vrei sa te bagi intr-un concurs si ai nevoie de conditie peste medie, daca nu , la ca mama dracului sa te mai definesti ? Pana la urma aceasta chestiune este discutabila, daca ai pofta sa arati ca un model in plina forma, te straduiesti sa arati asa cu toate ca este extrem de greu. Eu mereu am evitat sa discut astfel de chestiuni pe forum pt ca aceste discutii nu sunt pe placul majoritatii. Adica ca sa iti spun mai pe direct asa , marea majoritate nu sunt capabili sa puna 8-10 cm de masa musculara pe un brat in 5 ani de antrenament si o dau pe definire ca sa faca totusi ceva. Aia este.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 iul 2013 15:17 de basu
daca vrei sa te opresti la 40 cm in brat si nu esti gras, tot ce trebuie sa faci e sa iti adjustezi putin alimentatia, si sa continui sa te antrenezi intens. cu timpul acea grasime in plus va scadea. dar daca vrei sa o dai jos intr-un timp scurt trebuie sa faci definire.
Eu zic ca ar trebui sa ne oprim aici si sa nu uitam ce titlu are topicul. Este suficient cat am facut off.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 24 iul 2013 15:52 de sZoTaK
Minte mea nu poate intelege cum dupa 10 saptamani de deficit caloric tu faci pr. Cat ai dat jos in alea 10 saptamani ? stai, ca ma uit. 6 kg
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 24 iul 2013 15:58 de sZoTaK
Minte mea nu poate intelege cum dupa 10 saptamani de deficit caloric tu faci pr? mintea ta poate intelege mai mult, decat crezi. am spus ca DACA urmezi un plan pus la punct cu cap, nu in care ajungi sa mananci 500 de cal, si 1 ora de cardio in fiecare zi... sa-ti arat ceva:
http://www.youtube.com/watch?v=-XsD4a5nXeg
88 de kg pe bara, 6 repetari, la o greutate de 75 de kg. asta dupa vreo 38-39 saptamani de dieta.
|
sus |
|
Rolilas
|
scris pe 24 iul 2013 21:40 de Rolilas
mintea ta poate intelege mai mult, decat crezi. am spus ca DACA urmezi un plan pus la punct cu cap, nu in care ajungi sa mananci 500 de cal, si 1 ora de cardio in fiecare zi... sa-ti arat ceva:
http://www.youtube.com/watch?v=-XsD4a5nXeg
88 de kg pe bara, 6 repetari, la o greutate de 75 de kg. asta dupa vreo 38-39 saptamani de dieta.
Nu trebuie sa te repeti, am inteles punctul tau de vedere si stiu pasii care trebuiesc facuti atunci cand faci o definire, nu asta era subiectul defapt, a deviat putin topicul de la subiect si chiar nu vroiam acest lucru, vroiam doar informatii din experienta personala, o discutie relaxata si placuta fara "agresivitate" inutila si puerila.
@adi123, da stiu ca spunea asta si la antrenamentele facute la picioare, dar l`am prins spunand acelasi lucru despre definire,nu mai stiu exact unde dar tin minte fraza.
Cred ca ar fi mai bine sa dati raspunsuri la subiect, daca nu mai bine ne abtinem, seara buna.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 iul 2013 21:46 de basu
Am discutat cu mai multi baieti care au facut descarcare, pierderea in forta s-a manifestat in sensul ca : greutatile folosite au scazut cu pana la 35 % dar acest fapt s-a manisfestat acut in sensul ca au trebuit sa renunte la o parte din antrenament. Adica din ce am inteles de la ei s-au descurcat cu greutatile dar un numar mai redus de serii. In aceasta perioada antrenamentele per total au mers prost in special la exercitiile de baza, cresterile in masa musculara au fost ca si inexistente, ei personal s-au simtit slabiti in sensul ca nu au mai avut chef de multe chestii cum ar fi sa stea la plaja, revenirea a fost grea - concluzia metabolismul a fost dereglat. Prin urmare au hotarat sa se mai gandeasca cand fac descarcari masive.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 24 iul 2013 22:09 de sZoTaK
Nu trebuie sa te repeti, am inteles punctul tau de vedere si stiu pasii care trebuiesc facuti atunci cand faci o definire, nu asta era subiectul defapt, a deviat putin topicul de la subiect si chiar nu vroiam acest lucru, vroiam doar informatii din experienta personala, o discutie relaxata si placuta fara "agresivitate" inutila si puerila eu ti-am dat un exemplu personal.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|