Pagina 1 din 1
sarustefan
Junior member 16 mesaje
|
Dieta dukan
scris pe 3 iul 2012 12:42 de sarustefan
Salut,ma intrebam daca tin dieta dukan si bag sala pot da jos stratul adipos si creste in masa musculara?
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
Re: Dieta dukan
scris pe 4 iul 2012 00:42 de nicu_ivan
Salut,ma intrebam daca tin dieta dukan si bag sala pot da jos stratul adipos si creste in masa musculara?
Salut, nu se pot face ambele simultan. Trebuie sa iti fixezi un obicetiv(masa sau striere) si sa te tii de ala pe o perioada de timp.
Editat de nicu_ivan pe 4 iul 2012 00:43
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
sarustefan
Junior member 16 mesaje
|
scris pe 9 iul 2012 13:40 de sarustefan
Salut, nu se pot face ambele simultan. Trebuie sa iti fixezi un obicetiv(masa sau striere) si sa te tii de ala pe o perioada de timp. da...eu m-am bagat pe definire:d
|
sus |
|
vlcosmin
Veteran member 324 mesaje
|
scris pe 31 iul 2012 12:18 de vlcosmin
Salut, nu se pot face ambele simultan. Trebuie sa iti fixezi un obicetiv(masa sau striere) si sa te tii de ala pe o perioada de timp.
O perioada la inceput se poate, mai ales daca esti incepator.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 31 iul 2012 13:53 de basu
O perioada la inceput se poate, mai ales daca esti incepator.
Serios ?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
AlexandruAG
Veteran member 470 mesaje
|
scris pe 31 iul 2012 14:23 de AlexandruAG
Daca esti incepator si gras. Si pe deasupra iti schimbi regimul alimentar. In conditiile astea o sa slabesti si o sa pui si masa musculara insa nu o sa te striezi. Iar la un moment dat o sa ajungi la limita unde corpul nu mai consuma mai mult decat ii dai si o sa te lovesti de pragul ala de greutate de care m-am lovit si eu acum si ajungi la concluzia ca trebuie sa te apuci de un regim mai sever daca vrei sa slabesti. Daca nu, poti ramane pe cel pe care il ai dar nu vei mai slabi.
"Legs make the difference between boys and men." Dorian Yates
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 31 iul 2012 15:48 de ricardo
Daca esti incepator si gras. Si pe deasupra iti schimbi regimul alimentar. In conditiile astea o sa slabesti si o sa pui si masa musculara insa nu o sa te striezi. Iar la un moment dat o sa ajungi la limita unde corpul nu mai consuma mai mult decat ii dai si o sa te lovesti de pragul ala de greutate de care m-am lovit si eu acum si ajungi la concluzia ca trebuie sa te apuci de un regim mai sever daca vrei sa slabesti. Daca nu, poti ramane pe cel pe care il ai dar nu vei mai slabi.
...hai ca nu-i chiar asa, ori slabesti ori pui masa musculara... in schimb , in cateva luni , cu ajutorul unui plan alimentar foarte strict, suplimente si antrenament pe masura se pot obtine niste transformari insemnate, insa nu poti castiga in masa, la toate transformarile de genul, cei in cauza desi arata mai bine si par mai mari datorita gradului destul de mare de definire, inregistreaza scaderi corporale de cel putin +- 10kg...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
AlexandruAG
|
scris pe 31 iul 2012 16:09 de AlexandruAG
...hai ca nu-i chiar asa, ori slabesti ori pui masa musculara... in schimb , in cateva luni , cu ajutorul unui plan alimentar foarte strict, suplimente si antrenament pe masura se pot obtine niste transformari insemnate, insa nu poti castiga in masa, la toate transformarile de genul, cei in cauza desi arata mai bine si par mai mari datorita gradului destul de mare de definire, inregistreaza scaderi corporale de cel putin +- 10kg...
Aici te contrazic. Am in brat cu un centimetru mai mult decat aveam atunci cand eram mai gras cu 12 kg. Aveam 97. Acum am 85.
Sunt sigur ca toate lucrurile astea depind si de tipul somatic. Eu sunt endomorf. Si nu numai de tipul somatic, ci si de persoana in sine. Eu am facut destul de mult sport 'in tinerete' sa zic asa. Am facut innot 5 ani. Apoi am jucat handbal la echipa liceului 4 ani. Am mers des cu bicicleta zeci de km pe zi si m-am mai perindat si pe la sala din cand in cand. Toate lucrurile astea au un oarecare impact asupra corpului.
Dar ideea este ca se poate.
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 1 aug 2012 01:33 de ricardo
Aici te contrazic. Am in brat cu un centimetru mai mult decat aveam atunci cand eram mai gras cu 12 kg. Aveam 97. Acum am 85.
Sunt sigur ca toate lucrurile astea depind si de tipul somatic. Eu sunt endomorf. Si nu numai de tipul somatic, ci si de persoana in sine. Eu am facut destul de mult sport 'in tinerete' sa zic asa. Am facut innot 5 ani. Apoi am jucat handbal la echipa liceului 4 ani. Am mers des cu bicicleta zeci de km pe zi si m-am mai perindat si pe la sala din cand in cand. Toate lucrurile astea au un oarecare impact asupra corpului.
Dar ideea este ca se poate.
...te contrazici singur sau nu intelegi ceea ce am zis eu si anume, nu ca nu poti sa ai un brat mai mare cu kg mai putine ci ca nu te poti defini si sa cresti in masa musculara in acelasi timp (asta insemnand sa cantaresti mai mult , nu sa ai 2 cm in plus la brat ) ...deci cad tu pierzi 12 kg nu poti spune ca ai crescut in masa musculara chiar daca ai crescut in brate , intelegi?...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
AlexandruAG
|
scris pe 1 aug 2012 07:59 de AlexandruAG
...te contrazici singur sau nu intelegi ceea ce am zis eu si anume, nu ca nu poti sa ai un brat mai mare cu kg mai putine ci ca nu te poti defini si sa cresti in masa musculara in acelasi timp (asta insemnand sa cantaresti mai mult , nu sa ai 2 cm in plus la brat ) ...deci cad tu pierzi 12 kg nu poti spune ca ai crescut in masa musculara chiar daca ai crescut in brate , intelegi?...
Eu initial asta zisasem...
"Daca esti incepator si gras. Si pe deasupra iti schimbi regimul alimentar. In conditiile astea o sa slabesti si o sa pui si masa musculara insa nu o sa te striezi. Iar la un moment dat o sa ajungi la limita unde corpul nu mai consuma mai mult decat ii dai si o sa te lovesti de pragul ala de greutate de care m-am lovit si eu acum si ajungi la concluzia ca trebuie sa te apuci de un regim mai sever daca vrei sa slabesti. Daca nu, poti ramane pe cel pe care il ai dar nu vei mai slabi."
Deci in concluzie suntem amandoi de acord, doar ca nu prea ne intelegem.
Hai totusi sa ne oprim ca vine Gilu si se satura de delete-uri la off-topic-uri.
Eu am inteles ideea ta, sper ca si tu ai inteles ceea ce am vrut eu sa transmit.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 1 aug 2012 08:12 de basu
Eu initial asta zisasem...
"Daca esti incepator si gras. Si pe deasupra iti schimbi regimul alimentar. In conditiile astea o sa slabesti si o sa pui si masa musculara insa nu o sa te striezi. Iar la un moment dat o sa ajungi la limita unde corpul nu mai consuma mai mult decat ii dai si o sa te lovesti de pragul ala de greutate de care m-am lovit si eu acum si ajungi la concluzia ca trebuie sa te apuci de un regim mai sever daca vrei sa slabesti. Daca nu, poti ramane pe cel pe care il ai dar nu vei mai slabi."
Deci in concluzie suntem amandoi de acord, doar ca nu prea ne intelegem.
Hai totusi sa ne oprim ca vine Gilu si se satura de delete-uri la off-topic-uri.
Eu am inteles ideea ta, sper ca si tu ai inteles ceea ce am vrut eu sa transmit.
Da, nu ar fi rau sa ne intoarcem la ideea de baza a topicului.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
vlcosmin
Veteran member 324 mesaje
|
scris pe 27 aug 2012 11:57 de vlcosmin
deci cad tu pierzi 12 kg nu poti spune ca ai crescut in masa musculara chiar daca ai crescut in brate
Adica, daca pierzi 14 kg de grasime si pui 2 kg de muschi => -12 kg pe cantar, dar bratele mai mari, pentru tine asta nu inseamna si ca a crescut putin in masa musculara ?
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 28 aug 2012 01:45 de ricardo
Adica, daca pierzi 14 kg de grasime si pui 2 kg de muschi => -12 kg pe cantar, dar bratele mai mari, pentru tine asta nu inseamna si ca a crescut putin in masa musculara ?
...este imposibil sa pierzi 14kg de grasime si sa pui 2 kg de muschi in acelasi timp...in alta ordine de idei , masa musculara = muschi+grasime+apa, deci masa musculara nu este acelasi lucru cu muschiul pur...si ca sa dau un exemplu concret, sa zicem ca un sportiv de 70 de kg cu procent mic de grasime corporala (sa zicem 8%) creste in perioada de masa 10kg, din care 7kg muschi si 3 kg grasime, iar apoi, in perioada de definire , pentru a reveni de procentul de 8%, arde cele 3kg de grasime + 2-3 kg de muschi si ramane cu un castig de 4-5 kg de muschi...asa ar fi ideal...din pacate si asta este foarte greu de realizat, nicidecum sa pui muschi in timp ce arzi grasime...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 28 aug 2012 15:10 de nicu_ivan
...este imposibil sa pierzi 14kg de grasime si sa pui 2 kg de muschi in acelasi timp...in alta ordine de idei , masa musculara = muschi+grasime+apa, deci masa musculara nu este acelasi lucru cu muschiul pur...si ca sa dau un exemplu concret, sa zicem ca un sportiv de 70 de kg cu procent mic de grasime corporala (sa zicem 8%) creste in perioada de masa 10kg, din care 7kg muschi si 3 kg grasime, iar apoi, in perioada de definire , pentru a reveni de procentul de 8%, arde cele 3kg de grasime + 2-3 kg de muschi si ramane cu un castig de 4-5 kg de muschi...asa ar fi ideal...din pacate si asta este foarte greu de realizat, nicidecum sa pui muschi in timp ce arzi grasime...
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
dolphspeed99
Veteran member 411 mesaje
|
scris pe 13 sep 2012 16:04 de dolphspeed99
Baietii ti-au raspuns oarecum bine, insa nu cred ca a citit cineva cartea Dieta Dukan. Eu am citit cartea si iti pot spune, de fapt le spun celorlalti, ca aceasta dieta propune un regim disociat, bazat in special pe proteine. Nu stau acum sa fac rezumatul cartii, insa ideea este ca DA, cu aceasta dieta poti realiza intr-o oarecare masura si slabirea, si castigarea de masa musculara slaba.
Si este simplu de ce: dieta presupune bombardarea organismului cu proteine, una di ideile promovate fiind aceea ca organismul consuma cca 30% din caloriile ingerate din proteine. Adica corpul tau, ca sa digere 100g calorii din proteine, va consuma 30 calorii. Aportul proteic in cazul tau va fi mare si, acompaniat de un program de antrenament, va avea ca rezultat cresterea masei musculare slabe. In acelasi timp dieta iti va provoca o scadere in greutate. Singura provocare pe care o vad este sa stabilesti zilele de antrenament in functie de cum iti spune dieta sa mananci in acele zile. Daca retin corect, parca o zi pe saptamana ai voie sa mananci ce vrei, aia este o zi in care trebuie sa bagi sala la greu si sa iei si niste carbo impreuna cu proteina chiar dupa antrenament. In rest, stabileste antrenamentele in functie de ce-ti spune dieta.
Ce nu te omoara te face mai puternic!
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 13 sep 2012 20:59 de stefanp
Adica, daca pierzi 14 kg de grasime si pui 2 kg de muschi => -12 kg pe cantar, dar bratele mai mari, pentru tine asta nu inseamna si ca a crescut putin in masa musculara ? MAI...INFORMEAZATE,OK?NU prea se poate ce vrei tu
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|