Pagina 1 din 1
Rayme
Newbie 4 mesaje
|
Definire
scris pe 15 oct 2011 20:00 de Rayme
Salut , ma intrebam cam cat ar trebui iau in greutate inaintea inceperii unei perioade de definire am 175 si am inceput la 58 de kg iar momentan am 61.5 cu 8.4 % bodyfat as vrea sa ajung la 65 kg dupa o definire cu un procent mai scazut de grasime.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Definire
scris pe 15 oct 2011 20:07 de basu
Salut , ma intrebam cam cat ar trebui iau in greutate inaintea inceperii unei perioade de definire am 175 si am inceput la 58 de kg iar momentan am 61.5 cu 8.4 % bodyfat as vrea sa ajung la 65 kg dupa o definire cu un procent mai scazut de grasime.
ar trebuie sa mai iei in greutate vreo 20 de kg si greutatea aia sa insemne pe cit posibil masa musculara si nu strat adipos.
nu este cazul sa te gindesti la definire. poate doar daca intentionezi sa te bagi in vreo competitie. dar in conditiile astea nu cred ca la asta te gindesti.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Rayme
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 15 oct 2011 20:12 de Rayme
ar trebuie sa mai iei in greutate vreo 20 de kg si greutatea aia sa insemne pe cit posibil masa musculara si nu strat adipos.
nu este cazul sa te gindesti la definire. poate doar daca intentionezi sa te bagi in vreo competitie. dar in conditiile astea nu cred ca la asta te gindesti.
Am avut in jur de 91 de kg acum 6 luni ideea de a lua foarte mult in greutate inapoi ma cam sperie eu m-am gandit sa tot adaug cate 7-8 kg si tot sa definesc pana ajung inapoi la procentul de grasime anterior cu ceva castig in masa musculara.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 oct 2011 20:16 de basu
Am avut in jur de 91 de kg acum 6 luni ideea de a lua foarte mult in greutate inapoi ma cam sperie eu m-am gandit sa tot adaug cate 7-8 kg si tot sa definesc pana ajung inapoi la procentul de grasime anterior cu ceva castig in masa musculara.
este gresit. daca cele 91 de kg erau masa musculara nu te-ar fi deranjat. dar evident ca nu erau. trebuie sa faci in asa fel incit sa faci muschi si nu burta. culturismul evident cu asta se ocupa. ca sa atingi obiectivul asta ai nevoie de timp.
mentine greutatea corporala acolo unde trebuie si nu te apuca de definire ca nu are rost.
|
sus |
|
cernescu16
Veteran member 433 mesaje
|
scris pe 29 apr 2012 13:13 de cernescu16
am o intrebare.. si am zis sa intreb aici daca tot e subiect de definire ca sa nu mai deschid unul nou .. ce fel de cardio e mai bun? alergari sau bicicleta ? e vreo diferenta intre ele tinand cont ca la alergari depui mai mult efort..deci ar avea rezultate mai bune?
Fa ce altii nu fac ca sa ai ce altii nu au !
|
sus |
|
basu
|
scris pe 29 apr 2012 15:01 de basu
am o intrebare.. si am zis sa intreb aici daca tot e subiect de definire ca sa nu mai deschid unul nou .. ce fel de cardio e mai bun? alergari sau bicicleta ? e vreo diferenta intre ele tinand cont ca la alergari depui mai mult efort..deci ar avea rezultate mai bune?
Bicicleta stationara este mai potrivita. Sau mersul accelerat eventual pe un plan inclinat. Exista multe aparate sau dispozitive care sunt facute pt asa ceva. Asta trebuie sa faci. Alergatul este pt altceva. Cu cat efortul este mai intens si ajungi la epuizare musculara mai repede ,miscarea devine mai nepotrivita pt cardio.
|
sus |
|
cernescu16
Veteran member 433 mesaje
|
scris pe 29 apr 2012 17:16 de cernescu16
Bicicleta stationara este mai potrivita. Sau mersul accelerat eventual pe un plan inclinat. Exista multe aparate sau dispozitive care sunt facute pt asa ceva. Asta trebuie sa faci. Alergatul este pt altceva. Cu cat efortul este mai intens si ajungi la epuizare musculara mai repede ,miscarea devine mai nepotrivita pt cardio. deci 15-25 min de bicicleta dupa antrenament sa inteleg ca e destul pt cardio ?
Fa ce altii nu fac ca sa ai ce altii nu au !
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 29 apr 2012 17:58 de MrOlympia
deci 15-25 min de bicicleta dupa antrenament sa inteleg ca e destul pt cardio ?
Indicat ar fi sa fie in alta perioada a zilei , nu dupa antrenament ... dar nu toti au toata ziua la dispozitie sa o dedice culturismului banuiesc . Daca ai timp ar trebui sa faci in alta perioada a zilei . Daca nu ai , e bine si asa 15-20 de minute cardio la intensitate scazuta .
De preferat ar fi sa mai schimbi , sa nu faci doar bicicleta ca te plafonezi asa , combina cu stepper , banda . 1 antrenament bicicleta , 1 antrenament stepper , 1 antrenament banda , vezi tu .
Bafta !
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 29 apr 2012 19:20 de ricardo
Indicat ar fi sa fie in alta perioada a zilei , nu dupa antrenament ... dar nu toti au toata ziua la dispozitie sa o dedice culturismului banuiesc . Daca ai timp ar trebui sa faci in alta perioada a zilei . Daca nu ai , e bine si asa 15-20 de minute cardio la intensitate scazuta .
De preferat ar fi sa mai schimbi , sa nu faci doar bicicleta ca te plafonezi asa , combina cu stepper , banda . 1 antrenament bicicleta , 1 antrenament stepper , 1 antrenament banda , vezi tu .
Bafta !
...ca sa arda direct grasime o sedinta de cardio de 15-20 de minute are afect DOAR dupa antrenamentul cu greutati, tu de ce ma rog ii indici sa nu faca dupa antrenament? pe ce te bazezi cand afirmi asa ceva? ...si cel mai indicat cardio este dimineata pe stomacul gol (cine are posibilitate) dar aici este nevoie de un minim de 30 de minute pentru a arde ceva grasime , dar ideal ar fi un 45-60 min...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 29 apr 2012 19:34 de MrOlympia
...ca sa arda direct grasime o sedinta de cardio de 15-20 de minute are afect DOAR dupa antrenamentul cu greutati, tu de ce ma rog ii indici sa nu faca dupa antrenament? pe ce te bazezi cand afirmi asa ceva? ...si cel mai indicat cardio este dimineata pe stomacul gol (cine are posibilitate) dar aici este nevoie de un minim de 30 de minute pentru a arde ceva grasime , dar ideal ar fi un 45-60 min...
Pai la asta m-am si referit , daca nu are alta posibilitate singura solutie e dupa antrenament 15-20 de minute cardio . Ma bazez pe faptul ca dupa antrenamentul cu greutati cu totii stim cred de fereastra anabolica favorabila . Da si pt a arde are nevoie de minim 30 de minute cardio daca e in alta parte a zilei programat antrenamentul cardio .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 29 apr 2012 19:46 de ricardo
Pai la asta m-am si referit , daca nu are alta posibilitate singura solutie e dupa antrenament 15-20 de minute cardio . Ma bazez pe faptul ca dupa antrenamentul cu greutati cu totii stim cred de fereastra anabolica favorabila . Da si pt a arde are nevoie de minim 30 de minute cardio daca e in alta parte a zilei programat antrenamentul cardio .
...cand vine vorba de slabire/definire, fereastra anabolica vine pe locul 2 si oricum aceasta tine cam 1-2 ore asa ca ai vreme...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
xExtasy
Veteran member 293 mesaje
|
scris pe 29 apr 2012 20:55 de xExtasy
...cand vine vorba de slabire/definire, fereastra anabolica vine pe locul 2 si oricum aceasta tine cam 1-2 ore asa ca ai vreme...
In perioada de definire este bine sa mananc alune sau sa bem mult lapte?
Its not steroids to make a champion , but it is hard training,sacrifice, the diet and the genetics which that person have
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 29 apr 2012 22:23 de ricardo
In perioada de definire este bine sa mananc alune sau sa bem mult lapte?
...alune crude da, insa in cantitati mici 30-50g de 1-2 ori/zi...laptele nu este recomandat, contine destui de multi carbo simplii...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
|
scris pe 30 apr 2012 08:35 de basu
...alune crude da, insa in cantitati mici 30-50g de 1-2 ori/zi...laptele nu este recomandat, contine destui de multi carbo simplii...
Evident ca la 14 ani de astfel de privatiuni are nevoie el. Cresterea este finalizata, este matur baiatul.
La 14 ani tu te gandesti la stratul adipos nu-i asa pritene xExtasy ? Oare unde sunt parintii tai ? Mai bine ti-ai vedea de scoala prietene .
|
sus |
|
xExtasy
|
scris pe 30 apr 2012 09:16 de xExtasy
Evident ca la 14 ani de astfel de privatiuni are nevoie el. Cresterea este finalizata, este matur baiatul.
La 14 ani tu te gandesti la stratul adipos nu-i asa pritene xExtasy ? Oare unde sunt parintii tai ? Mai bine ti-ai vedea de scoala prietene .
Ma gandesc la asta pentru ca pot ajunge undeva. Am facut in 2 ani cat altii in 10. Asta inseamna ca am ceva sanse sa ajung unde vreau. Si arnold facea culturism de la 14 ani.
Plus ca nu fac antrenament intr-o sala. Doar acasa. Nu am aparate. Doar 2 gantere si o bara cu discuri. Daca mergeam la sala erau rezultate si mai bune
Editat de xExtasy pe 30 apr 2012 09:27
Its not steroids to make a champion , but it is hard training,sacrifice, the diet and the genetics which that person have
|
sus |
|
basu
|
scris pe 30 apr 2012 09:24 de basu
Ma gandesc la asta pentru ca pot ajunge undeva. Am facut in 2 ani cat altii in 10. Asta inseamna ca am ceva sanse sa ajung unde vreau. Si arnold facea culturism de la 14 ani.
Bafta!
|
sus |
|
xExtasy
|
scris pe 30 apr 2012 09:26 de xExtasy
Bafta!
Multumesc!
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|