Pagina 1 din 1
MG_Fury
Newbie 2 mesaje
|
PUTIN ajutor cu pareri
scris pe 23 sep 2011 20:55 de MG_Fury
buna seara ma numesc robert am si eu cate-va intrebarii .
am 19 ani fac sala cam de 2 luni am mai facut in trecut 3 luni sala 5 pauza 3 luni sala 5 pauza ceva asemanator ma-m apucat acum pentru ca sunt prea slab am 1.75 si 53 KG
am un buget de 200 RON doresc niste sfaturi de proteine , gainer pentru a pune masa astept pareri .. va multumesc pentru timpul acordat
|
sus |
|
blackadder
Senior member 68 mesaje
|
Re: PUTIN ajutor cu pareri
scris pe 24 sep 2011 17:47 de blackadder
am 19 ani fac sala cam de 2 luni am mai facut in trecut 3 luni sala 5 pauza 3 luni sala 5 pauza ceva asemanator ma-m apucat acum pentru ca sunt prea slab am 1.75 si 53 KG
am un buget de 200 RON doresc niste sfaturi de proteine , gainer pentru a pune masa astept pareri .. va multumesc pentru timpul acordat
Salut!
Personal ar fi mai bine sa aloci bugetul tau pe mancare adevarata. Totusi, pretul pe gram de whey protein este mai ieftin decat mancarea adevarata. Inca o data, dupa parerea mea, uita de weight gainers, eu as cumpara un concentrat proteic si as folosi o alta sursa de carb, cum ar fi painea, care este mai ieftina pe gram decat maltodrexin si nu ar fi vreo diferenta in rezultate.
Whey proteins au fost recent discutate in acest thread....http://www.culturism.ro/forum/suplimente-nutritive/va-rog-raspundeti-cat-mai-multi.html
|
sus |
|
branch
Veteran member 156 mesaje
|
scris pe 24 sep 2011 22:38 de branch
Salut!
Personal ar fi mai bine sa aloci bugetul tau pe mancare adevarata. Totusi, pretul pe gram de whey protein este mai ieftin decat mancarea adevarata. Inca o data, dupa parerea mea, uita de weight gainers, eu as cumpara un concentrat proteic si as folosi o alta sursa de carb, cum ar fi painea, care este mai ieftina pe gram decat maltodrexin si nu ar fi vreo diferenta in rezultate.
Whey proteins au fost recent discutate in acest thread....http://www.culturism.ro/forum/suplimente-nutritive/va-rog-raspundeti-cat-mai-multi.html
ce fel de paine ?
|
sus |
|
blackadder
Senior member 68 mesaje
|
scris pe 25 sep 2011 16:21 de blackadder
ce fel de paine ?
Buna,
Orice fel de paine, avand in vedere bugetul limitat al persoanei, atunci chiar si clasica franzela romaneasca de 8 bani sau cat o costa.
O alta alternativa buna ieftina pe care o folosesc eu cand am nevoie de calorii in plus este orez risotto 500g (6 lei), 1l lapte semi degresat, merge mai bine cu orezul risotto (aprox.4 lei), 500ml apa, x 3-4 scoopuri proteine....e ieftin, satios, proteine bune si mie mi se pare gustos.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 25 sep 2011 16:25 de nicu_ivan
Salut!
Salut, in primul rand trebuie sa intelegi ca suplimentele nu tin locul unei alimentatii bune. Adica prin eliminarea lor din alimentatie, aceasta tot trebuie sa ramana decenta.De exemplu eu mananc 150 gr prot fara sa numar suplimentele si dupaia cand le adaug si pe alea urc la 190 gr prot/zi.
Astea fiind zise, daca ai cumpara de la REDIS ti-ar ajunge bugetul sa iti iei o masura de WHEY-PROTEIN pe zi si una de MILK&EGG inainte de culcare. Te-ar costa in jur de 120 de lei.
La greutatea ta corporala de 55 de kg... eu iti recomand sa mananci in jur de 55*2,5=148 gr prot pe zi. Din acestea 40 ar fi din WHEY si MILK&EGG deci din alimentatie iti mai trebe 150-40=110 gr prot. Nu ar trebui sa fie asa de greu. In mod normal 80 gr prot ar trebui sa iti fie asigurate de cele 3 mese principale ale zilei. Restu de 30 le poti manca din gustari mai micute.(iti raman 80 de lei din buget... ii poti investi in asta )
Nu uita, cum a spus si blackadder iti trebuie carbohidrati... deci ai grija sa mananci si daia destui. Surse bune de carbo sunt: fulgi de ovaz, fulgi de porumb, fulgi de orice cereala, painea(nu multa), orez, bananele etc. Poti citi mai amanuntit pe net cate proteine, carbo si lipide iti trebuie pe zi. Postul meu e doar o sugestie Pe google gasesti tot ce iti trebuie. Oricum, revenind la subiect cu 120 de lei... iti poti lua o masura de WHEY-PROTEIN si una de MILK&EGG pe zi de la redis.
P.S. Spre deosebire de blackadder... eu nu recomand painea ca sursa de carbo.Painea este super procesata si unu dintre cele mai proaste alimente posibile.Desi bogata in carbo pur si simplu carbo aia nu sunt carbo buni
Editat de nicu_ivan pe 25 sep 2011 16:38
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 25 sep 2011 17:05 de sZoTaK
Painea este super procesata si unu dintre cele mai proaste alimente posibile.Desi bogata in carbo pur si simplu carbo aia nu sunt carbo buni
hmm..eu mananc paine ce o face mama...adica lucreaza la patiserie deci stiu ce e in ea
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 25 sep 2011 17:23 de basu
hmm..eu mananc paine ce o face mama...adica lucreaza la patiserie deci stiu ce e in ea
nu are importanta de unde provine.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 25 sep 2011 20:18 de basu
Eu nu am zis ca sa nu mai mancam paine. Si eu mananc paine(pt ca imi place)... dar ideea e sa nu o folosim ca principala sursa de carbo(adica sa mananci asa de multa paine incat sa scoti grosul de carbo din ea). Asa 100 gr paine pe zi mi se pare ok, dar ca sa o folosesti ca sursa principala de carbo trebuie sa mananci 500-600 grame. Adica mie painea imi pare okay, daca mananci putina(repet si eu mananc)... dar nu foarte mult.
pai si daca dupa citeva ore ajung oricum acelasi lucru in organism adica glicogen ce mai conteste ? eu zic ca o varianta la fel de buna este sa mincam zahar cu lingurita din pachetul cumparat de la supermarket si in felul asta niciodata nu vor lipsi carbo de la noi din coarpa. ca oricum dupa citeva ore ajung acelasi lucru. ce mai conteaza atita timp cit am caloriile in excesul necesar declansarii cresterii ?
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 25 sep 2011 20:21 de sZoTaK
Eu nu am zis ca sa nu mai mancam paine. Si eu mananc paine(pt ca imi place)... dar ideea e sa nu o folosim ca principala sursa de carbo(adica sa mananci asa de multa paine incat sa scoti grosul de carbo din ea). Asa 100 gr paine pe zi mi se pare ok, dar ca sa o folosesti ca sursa principala de carbo trebuie sa mananci 500-600 grame. Adica mie painea imi pare okay, daca mananci putina(repet si eu mananc)... dar nu foarte mult.
eu mananc 4 sandwichuri pe zi la scoala..adica de dimineata 8 pana seara 7. cred ca mananc un pic mai mult de 100 de grame
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 25 sep 2011 20:29 de nicu_ivan
eu mananc 4 sandwichuri pe zi la scoala..adica de dimineata 8 pana seara 7. cred ca mananc un pic mai mult de 100 de grame
Eu am zis ca mi se pare ideal sa mananci 100 gr de paine pe zi. Eu mananc mai multa... in jur de 200 gr pe zi. Asta insemna 100 gr de carbo luati din paine pe zi. Luand in calcul ca mananc in jur de 400 gr de carbo pe zi, este evident ca nu painea este principala mea sursa de carbo. Astea fiind spuse eu consider ar fi mai bina sa mananc mai putina paine, desi nu o fac. Oricum niciodata nu mananc mai mult de 200 gr paine, pana si alea 200 imi par un pic cam mult. Acuma fiecare cum ii merge bine, daca tu mananci mai multa si iti merge bine, atunci pofta buna
Dar nu e bine sa dam sfaturi tuturor sa foloseasca painea ca sursa principala de carbo(cum zicea blackadder). Prin sursa principala inteleg sa mananc macar jumate din carbo zilnici din paine.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 25 sep 2011 20:41 de basu
Eu am zis ca mi se pare ideal sa mananci 100 gr de paine pe zi. Eu mananc mai multa... in jur de 200 gr pe zi. Asta insemna 100 gr de carbo luati din paine pe zi. Luand in calcul ca mananc in jur de 400 gr de carbo pe zi, este evident ca nu painea este principala mea sursa de carbo. Astea fiind spuse eu consider ar fi mai bina sa mananc mai putina paine, desi nu o fac. Oricum niciodata nu mananc mai mult de 200 gr paine, pana si alea 200 imi par un pic cam mult. Acuma fiecare cum ii merge bine, daca tu mananci mai multa si iti merge bine, atunci pofta buna
Dar nu e bine sa dam sfaturi tuturor sa foloseasca painea ca sursa principala de carbo(cum zicea blackadder). Prin sursa principala inteleg sa mananc macar jumate din carbo zilnici din paine.
si daca o faci mainca integrala. veche de o zi. pe linga asta orice fel de paste fainoase facute din faina integrala.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 25 sep 2011 20:43 de nicu_ivan
si daca o faci mainca integrala. veche de o zi. pe linga asta orice fel de paste fainoase facute din faina integrala.
O mananc integrala faza cu veche de o zi nu o stiam
|
sus |
|
basu
|
scris pe 25 sep 2011 20:47 de basu
O mananc integrala faza cu veche de o zi nu o stiam
cred ca realizati cu totii unde am putut ajunge cu acest topic. si asta pentru un colt de franzela....va rog sa ne reintoarcem la gainerele baiatului. un subiect destul de discutat si el ......
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 25 sep 2011 22:02 de sZoTaK
Acuma fiecare cum ii merge bine, daca tu mananci mai multa si iti merge bine, atunci pofta buna
n-am ce sa fac..nu pot sa duc la scoala mancare de 3 feluri :|
|
sus |
|
dnc
Newbie 3 mesaje
|
scris pe 28 sep 2011 15:39 de dnc
cred ca realizati cu totii unde am putut ajunge cu acest topic. si asta pentru un colt de franzela....va rog sa ne reintoarcem la gainerele baiatului. un subiect destul de discutat si el ......
o intrebare: daca iau doar aminoacizi ( m-am gandit la amino 2700 de la universal) o sa vad ceva imbunatatire? sau arunc doar banii? Ma refer la o alimentatie normala + aminoacizi, fara creatina sau alte produse!
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 28 sep 2011 16:41 de Valy_305
Salut!
Cum sa fie mai ieftin whey-u decat mancarea?
Keep it up.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 28 sep 2011 17:40 de nicu_ivan
Cum sa fie mai ieftin whey-u decat mancarea?
Cred ca se referea ca si cantitate de proteine. Gen: ca sa iei 20 gr proteine/zi din Whey trebuie sa dai 65 lei/luna. Ca sa iei 20 gr proteine/zi din carne trebuie sa dai 150 lei/luna.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 28 sep 2011 18:11 de Gilu
Cred ca se referea ca si cantitate de proteine. Gen: ca sa iei 20 gr proteine/zi din Whey trebuie sa dai 65 lei/luna. Ca sa iei 20 gr proteine/zi din carne trebuie sa dai 150 lei/luna.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 29 sep 2011 14:38 de georgik
ce fel de carne mananci?
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 29 sep 2011 15:50 de nicu_ivan
ce fel de carne mananci?
Cel mai des, pui.
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 29 sep 2011 19:52 de georgik
Cel mai des, pui. Mi se pare cam scump puiul asta pe care il mananci
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 29 sep 2011 22:07 de basu
Mi se pare cam scump puiul asta pe care il mananci
e de rasa.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 29 sep 2011 23:14 de nicu_ivan
Mi se pare cam scump puiul asta pe care il mananci
Eu nu cumpar carnea in casa. Eu am scris empiric 150 de lei, nu ca si o suma exacta pe care o cunosc eu, ci ca un numar exemplificativ.
Ca sa fiu exact, asta seara am fost in Auchan(si daca tot m-am dus, m-am uitat pe pretul de la carne). 1 kilogram de piept de pui(cu os) costa 21 de lei... deci probabil ca 1 kilogram de piept pui(fara os) ar fi cam 30 de lei. Iti trebuie cam 3 kilogram pe luna(ca sa mananci cele 20 gr prot/zi de care ziceam)... deci 90 de lei(ceea ce intardevar e mai putin decat suma empirica zisa de mine, adica 150 lei, mult mai putin).... dar tot suplimentul ramane mai ieftin... cu 65 de lei.
Cand incepi sa cresti nr de grame de proteine... sa zicem ca il triplezi de la 20 la 60 gr / zi. Suplimentul proteic te va costa 195 de lei, pe cand carnea 270 de lei Deci pe masura ce mananci mai mult, se simte diferenta de pret mai mult. Cum un culturist mananca multe proteine... clar suplimentele(din punct de vedere financiar) devin preferabile.
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 30 sep 2011 09:58 de georgik
Eu nu cumpar carnea in casa. Eu am scris empiric 150 de lei, nu ca si o suma exacta pe care o cunosc eu, ci ca un numar exemplificativ.
Ca sa fiu exact, asta seara am fost in Auchan(si daca tot m-am dus, m-am uitat pe pretul de la carne). 1 kilogram de piept de pui(cu os) costa 21 de lei... deci probabil ca 1 kilogram de piept pui(fara os) ar fi cam 30 de lei. Iti trebuie cam 3 kilogram pe luna(ca sa mananci cele 20 gr prot/zi de care ziceam)... deci 90 de lei(ceea ce intardevar e mai putin decat suma empirica zisa de mine, adica 150 lei, mult mai putin).... dar tot suplimentul ramane mai ieftin... cu 65 de lei.
Cand incepi sa cresti nr de grame de proteine... sa zicem ca il triplezi de la 20 la 60 gr / zi. Suplimentul proteic te va costa 195 de lei, pe cand carnea 270 de lei Deci pe masura ce mananci mai mult, se simte diferenta de pret mai mult. Cum un culturist mananca multe proteine... clar suplimentele(din punct de vedere financiar) devin preferabile.
piept de pui dezosat ,coco rico:18 lei kg.Pret de producator.Coco Rico fiind un producator bun din cate stiu eu iar in hipermarketuri costa 23 de lei pe kg.
Au in piata la 1 mai daca vreodata te gandesti sa te bazezi mai mult pe alimentatie decat pe suplimentatie si sa cauti niste preturi mai bune.
ps:sunt sigur ca sunt si mai multe magazine de producator in oras trebuie doar sa iti faci singur cumparaturile si sa le cauti.
Editat de georgik pe 30 sep 2011 10:00
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 30 sep 2011 13:55 de basu
piept de pui dezosat ,coco rico:18 lei kg.Pret de producator.Coco Rico fiind un producator bun din cate stiu eu iar in hipermarketuri costa 23 de lei pe kg.
Au in piata la 1 mai daca vreodata te gandesti sa te bazezi mai mult pe alimentatie decat pe suplimentatie si sa cauti niste preturi mai bune.
ps:sunt sigur ca sunt si mai multe magazine de producator in oras trebuie doar sa iti faci singur cumparaturile si sa le cauti.
ca fapt divers exista mult mai ieftin. La LIDL exista la 17 lei dezosat.
|
sus |
|
dinub12
Newbie 2 mesaje
|
scris pe 30 sep 2011 17:21 de dinub12
Eu iti recomand ON Serious Mass de la Optimus Nutricion , este putin peste 200ron si are 5kg . Fiecare portie contine acum 1250 calorii, 50 grame proteina, 250 grame carbohidrati, 25 de vitamine si minerale cu adaos de glutamina si creatina . Cel mai complet gainer dupa parerea mea ... revin cu un edit , am vazut ca e si la oferta iti ofera si Amino2222 - 160 de tablete !
Editat de dinub12 pe 30 sep 2011 17:23
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|