Pagina 1 din 1
blackadder
Senior member 68 mesaje
|
Omega3, opinii?
scris pe 20 sep 2011 19:53 de blackadder
Buna tuturor,
Sper ca acest topic sa nu devina controversat, fiindca sunt sigura ca suntem de acord cu toii ca Omega3 este esential pentru un organism sanatos.
Luati suplimente cu Omega3?
Le luati din mancare? Daca da, din ce surse?
Aveti un target pe zi?
M-am uitat pe ultimele 6 pagini din sectiunea asta a forumului sa vad daca s-a mai discutat despre Omega3 dar nu am gasit. Daca acest thread este o problema, va rog sa il includeti intr-un topic anterior pe care poate l-am ratat. Multumesc
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Omega3, opinii?
scris pe 20 sep 2011 20:32 de Gilu
Luati suplimente cu Omega3? Da, am prin dulapul fermecat si asa ceva....iau cand imi aduc aminte.Nu pot zice ca am simtit ceva special cand foloseam regulat, sa zic...5-6 caps de cate 1g/zi...
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
blackadder
Senior member 68 mesaje
|
scris pe 22 sep 2011 20:58 de blackadder
Da, am prin dulapul fermecat si asa ceva....iau cand imi aduc aminte.Nu pot zice ca am simtit ceva special cand foloseam regulat, sa zic...5-6 caps de cate 1g/zi...
Trebuie sa fiu de acord ca este un supliment ale carui beneficii nu le poti simti ca de exemplu in cazul unei bauturi ''pre workout'' dupa care simiti efectele in 30 min.
Singurul beneficiu direct pe care l-as putea atribui suplimentarii cu ulei de peste este o ameliorare a durerilor la genunchi, desi bineinteles beneficiile pe termen lung sunt bine documentate.
|
sus |
|
branch
Veteran member 156 mesaje
|
scris pe 22 sep 2011 21:34 de branch
Trebuie sa fiu de acord ca este un supliment ale carui beneficii nu le poti simti ca de exemplu in cazul unei bauturi ''pre workout'' dupa care simiti efectele in 30 min.
Singurul beneficiu direct pe care l-as putea atribui suplimentarii cu ulei de peste este o ameliorare a durerilor la genunchi, desi bineinteles beneficiile pe termen lung sunt bine documentate.
eu am folosit dar nu am simtit vreo schimbare majora. dupa o perioada de citeva luni am renuntat. pt sanatate este bun dar nu mereu se vad si efectele. poate nici nu se simt chiar daca exista. dar daca nu simti nimic este greu sa crezi. este cam ca la biserica.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 22 sep 2011 23:00 de Gilu
este cam ca la biserica. Rog pe cei care vor sa raspunda la chestia asta sa se abtina si eventual sa deschida un topic la timp liber
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
reddevils23
Junior member 26 mesaje
|
scris pe 23 sep 2011 10:45 de reddevils23
eu am folosit dar nu am simtit vreo schimbare majora. dupa o perioada de citeva luni am renuntat. pt sanatate este bun dar nu mereu se vad si efectele. poate nici nu se simt chiar daca exista. dar daca nu simti nimic este greu sa crezi. este cam ca la biserica.
Pai nu prea ai ce simti. Sanatatea ta cardio-vasculara pe termen lung este ceea ce vei resimti. Eu zic ca se merita. Plus ca acizii grasi Omega 3-6 au un mic rol si in refacerea neuronala la nivel sinaptic. Iarasi, un beneficiu indispensabil
Get with the fucking program!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 23 sep 2011 16:25 de basu
Pai nu prea ai ce simti. Sanatatea ta cardio-vasculara pe termen lung este ceea ce vei resimti. Eu zic ca se merita. Plus ca acizii grasi Omega 3-6 au un mic rol si in refacerea neuronala la nivel sinaptic. Iarasi, un beneficiu indispensabil
perfect adevarat dar sper ca cei care citesc nu inteleg ca sanatatea lor cardiovasculara precum si refacerea neuronala si sinaptica sunt depinzatoare total de acesti acizi. ei doar au contributia lor asta si atit.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
reddevils23
Junior member 26 mesaje
|
scris pe 23 sep 2011 18:30 de reddevils23
perfect adevarat dar sper ca cei care citesc nu inteleg ca sanatatea lor cardiovasculara precum si refacerea neuronala si sinaptica sunt depinzatoare total de acesti acizi. ei doar au contributia lor asta si atit.
Ah nu, dar stii cum e. Cand e vorba de chestii serioase de genul asta iei ajutor de oriunde poti
|
sus |
|
basu
|
scris pe 23 sep 2011 19:49 de basu
Ah nu, dar stii cum e. Cand e vorba de chestii serioase de genul asta iei ajutor de oriunde poti
asa este
|
sus |
|
blackadder
Senior member 68 mesaje
|
scris pe 23 sep 2011 20:59 de blackadder
Sa nu uitam totusi ca acesti Omega 3 (EPA + DHA) sunt numiti 'EFA' in engleza care inseamna 'essential fatty acids. 'essential' in romana insemnand bineinteles 'esential' (lol) , adica absolut necesar pentru sanatate maximala.
Ma bucur sa vad un thread prietenos
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 23 sep 2011 21:34 de Gilu
Ma bucur sa vad un thread prietenos Da...numa' sa nu vii din nou cu ceva studii stiintifice sa ne zici ca e de-ajuns sa mananci odata pe saptamana o galeata de mancare)
PS:gluma
Continuati-va subiectul.
Intrati aici=>
|
sus |
|
reddevils23
Junior member 26 mesaje
|
scris pe 23 sep 2011 23:12 de reddevils23
Sa nu uitam totusi ca acesti Omega 3 (EPA + DHA) sunt numiti 'EFA' in engleza care inseamna 'essential fatty acids. 'essential' in romana insemnand bineinteles 'esential' (lol) , adica absolut necesar pentru sanatate maximala.
Ma bucur sa vad un thread prietenos
Chestia e ca omega 3 sub forma EPA si DHA (EPA: Eicosapentaenoic acid si DHA: Docosahexaenoic acid) se gasesc numai in uleiul de peste si nu in semintele de in. In semintele de in se gaseste Omega 3 sub forma de acid alfa linoleic, Omega 6 - acid linoleic simplu si Omega 9 - acid oleic care in opinia mea palesc ca si eficienta in fata omologilor sai din uleiul de peste
Editat de reddevils23 pe 24 sep 2011 00:43
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 sep 2011 08:31 de basu
Editat de basu pe 24 sep 2011 08:32
|
sus |
|
blackadder
Senior member 68 mesaje
|
scris pe 24 sep 2011 17:40 de blackadder
Problema cu sursele vegetariane de Omega3 este ca adeseori vin cu Omega 6 si 9, ambele pe care omul le mananca mai mult decat de ajuns.
Beneficiile uleiului de peste Omega3 sunt 2 avantaje majore: 1. obtii beneficiile omega 3 sanatatii si 2. aduc rata de omega 3 , 6 si 9 in balanta, care este de o importanta vitala.
|
sus |
|
branch
Veteran member 156 mesaje
|
scris pe 24 sep 2011 22:36 de branch
Problema cu sursele vegetariane de Omega3 este ca adeseori vin cu Omega 6 si 9, ambele pe care omul le mananca mai mult decat de ajuns.
Beneficiile uleiului de peste Omega3 sunt 2 avantaje majore: 1. obtii beneficiile omega 3 sanatatii si 2. aduc rata de omega 3 , 6 si 9 in balanta, care este de o importanta vitala.
exista studii destul de bine acceptate in societatea americana care spun ca orice fel de grasime de origine animala este contraindicata. am citit aceasta carte la recomandarea lui Basu. daca ma iau dupa ce scrie acolo ....
nu stiu pe cine sa mai cred. poate ar trebui sa nu mai citesc nimic in afara de biblie cu toate ca si aia acolo inmulteau pestii in scopul clar de ai minca.
|
sus |
|
blackadder
Senior member 68 mesaje
|
scris pe 27 sep 2011 19:14 de blackadder
exista studii destul de bine acceptate in societatea americana care spun ca orice fel de grasime de origine animala este contraindicata. am citit aceasta carte la recomandarea lui Basu. daca ma iau dupa ce scrie acolo ....
nu stiu pe cine sa mai cred. poate ar trebui sa nu mai citesc nimic in afara de biblie cu toate ca si aia acolo inmulteau pestii in scopul clar de ai minca.
E posibil ca acea carte sa fi fost scrisa de un autor vegetarian sau vegan? Ai cercetat cartea? Sunt sigura ca a fost revizuita online daca este faimoasa.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 27 sep 2011 19:27 de Gilu
care spun ca orice fel de grasime de origine animala este contraindicata. Nu cred ca se refereau si la grasimea din somon de exemplu...exclus.
Intrati aici=>
|
sus |
|
blackadder
Senior member 68 mesaje
|
scris pe 27 sep 2011 19:36 de blackadder
Nu cred ca se refereau si la grasimea din somon de exemplu...exclus.
In mod normal as fi de acord cu tine in aceste tipuri de carti, dar daca sunt autori vegetarieni, pur si simplu nu vor sa mananaci produse animale fiindca pana si somonul are sotie si copii si un suflet si un drept la viata.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 27 sep 2011 20:01 de Gilu
In mod normal as fi de acord cu tine in aceste tipuri de carti, dar daca sunt autori vegetarieni, pur si simplu nu vor sa mananaci produse animale fiindca pana si somonul are sotie si copii si un suflet si un drept la viata. Vegetarianismul nu are legatura cu tematica acestui site....
Intrati aici=>
|
sus |
|
basu
|
scris pe 27 sep 2011 20:49 de basu
Vegetarianismul nu are legatura cu tematica acestui site....
nu are legatura cu tematica acestui site si .... da, se refereau la orice fel de grasime animala. este un studiu la fel de stiintific ca cele prezentate de dumneavoastra. asta este:
studiul-china.jpg (10.43 KB)
Editat de basu pe 27 sep 2011 21:31
|
sus |
|
blackadder
Senior member 68 mesaje
|
scris pe 28 sep 2011 20:40 de blackadder
nu are legatura cu tematica acestui site si .... da, se refereau la orice fel de grasime animala. este un studiu la fel de stiintific ca cele prezentate de dumneavoastra. asta este:
Dupa cum am mentionat anterior, autorul Studiului China este un vegetarian/vegan veteran.
Basu, accepti studiul ca o sursa stiintifica legitima si accepti concluziile/descoperirile autorului???
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 28 sep 2011 20:49 de Gilu
nu are legatura cu tematica acestui site si .... da, se refereau la orice fel de grasime animala. este un studiu la fel de stiintific ca cele prezentate de dumneavoastra. asta este: Se referea la exces sau la consum moderat?
Intrati aici=>
|
sus |
|
basu
|
scris pe 29 sep 2011 08:07 de basu
Dupa cum am mentionat anterior, autorul Studiului China este un vegetarian/vegan veteran.
Basu, accepti studiul ca o sursa stiintifica legitima si accepti concluziile/descoperirile autorului???
eu am prezentat un studiu. care este la fel de valabil ca si cele prezentate de tine. da il accept in totalitate. dar nu sunt vegetarian. pt mine a fost o lectura interesanta. si atita tot.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 29 sep 2011 08:11 de basu
Se referea la exces sau la consum moderat?
se refera la faptul ca in alimentatia umana nu trebuie sa existe grasimi de origine animala. absolut deloc. nu este vorba nici de consum moderat sau altfel .in totalitate fara.personal va pot spune ca persoanele care nu au mare nevoie de proteine in alimentatie , si aici discut de persoanele in etate, si-au imbunatatit vizibil starea de sanatate urmind astfel de principii. deocamdata din moment ce am vazut asta cu ochii mei nu am nevoie de nici un studiu stiintific.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|