Pagina 1 din 1
Dragoshelu
Newbie 6 mesaje
|
Am nevoie de ajutor
scris pe 25 feb 2009 13:03 de Dragoshelu
Salut, sunt nou pe forum, am 15 ani, 1.73m inaltime, 70kg, merg la sala de 5 luni fara intrerupere si nu prea vad rezultate deosebite. I-au o portie de proteine si creatina pe zi (nu vreau sa exagerex si cred k e de ajuns)
Cresc foarte greu in masa musculara.Am ramas la 35cm in brand de o luna jumate. Fac o grupa de muschi o data pe saptmana. Problema mea cred k este aceea k fac multe serii per grupa de muschi dar avand in vedere perioada de pauza de 7 zile dintre primul antrenament si al doilea, muschiul are timp sa se odihneasca. Am facut intr-o zi 43 de serii pt. deltoid la intensitate ridicata si a doua zi nu aveam nici un pic de febra.
M-am uitat pe forum si am vazut multe persoane care pt. o grupa mare de muschi fac injur de 16 serii. Va rog frumos sa-mi spuneti ce greseala fac in antrenament de cresc asa greu.
|
sus |
|
freaka
Junior member 32 mesaje
|
Re: Am nevoie de ajutor
scris pe 25 feb 2009 14:43 de freaka
Salut, sunt nou pe forum, am 15 ani, 1.73m inaltime, 70kg, merg la sala de 5 luni fara intrerupere si nu prea vad rezultate deosebite. I-au o portie de proteine si creatina pe zi (nu vreau sa exagerex si cred k e de ajuns)
Cresc foarte greu in masa musculara.Am ramas la 35cm in brand de o luna jumate. Fac o grupa de muschi o data pe saptmana. Problema mea cred k este aceea k fac multe serii per grupa de muschi dar avand in vedere perioada de pauza de 7 zile dintre primul antrenament si al doilea, muschiul are timp sa se odihneasca. Am facut intr-o zi 43 de serii pt. deltoid la intensitate ridicata si a doua zi nu aveam nici un pic de febra.
M-am uitat pe forum si am vazut multe persoane care pt. o grupa mare de muschi fac injur de 16 serii. Va rog frumos sa-mi spuneti ce greseala fac in antrenament de cresc asa greu.
43 de serii?clar e supraantrenament.umerii lucreaza intr-o anumita masura si cand lucrezi piept sau spate.in legatura cu febra,la umeri nu fac febra decat la partea anterioara,atat.si cresc si celelalte parti,lateral si posterior.nu ajunge sa iei o portie de proteine si o creatina pentru a creste,sunt doar suplimente,ajuta si ele intr-o anumita masura,la alimentatie ar trebui sa fi mai atent.cat despre numarul de serii,incearca mai multe variante 8,10....16,dar nu 43.
|
sus |
|
garcicaa
Veteran member 237 mesaje
|
Re: Am nevoie de ajutor
scris pe 25 feb 2009 14:46 de garcicaa
deci in primu rand 43 de seri ? sau ai vrut sa zici 43 de repetari ?
43 de serii = supra antrenament.
e si normal acum sa cresti mai greu ..
alti sunt bucurosi cand cresc 1cm in brat in 3-4 luni.
incearca sa faci 4 serii a cate 10-12 repetari.
incearca cu greutate medie dar sa le faci corect.
cresterea muschiului e favorizata de mai multi factori : antrenament , alimetatie , suplimente nutritive , odihna.
ce proteina iei si ce doza ?
aceiasi intrebare si pt. creatina ?
cand administrezi aceste suplimente ?
posteaza si tu alimentatia ta zi antrenamentul tau saptamanal.
Garcea™
|
sus |
|
garcicaa
|
Re: Re: Am nevoie de ajutor
scris pe 25 feb 2009 14:54 de garcicaa
43 de serii?clar e supraantrenament.umerii lucreaza intr-o anumita masura si cand lucrezi piept sau spate.in legatura cu febra,la umeri nu fac febra decat la partea anterioara,atat.si cresc si celelalte parti,lateral si posterior.nu ajunge sa iei o portie de proteine si o creatina pentru a creste,sunt doar suplimente,ajuta si ele intr-o anumita masura,la alimentatie ar trebui sa fi mai atent.cat despre numarul de serii,incearca mai multe variante 8,10....16,dar nu 43.
freaka vad ca nu faci diferenta dintre o serie si o repetare
de exemplu la un aparat lucrezi in medie 4 serii.
o serie poate avea 8 , 10 , 12 repetari .
de exemplu faci impins la piept din plan orizontal.
faci 4 serii a cate 8-10 repetari.
Dragos la asta sa referit dar cred ca nu a stiut cum sa se explice.
Garcea™
|
sus |
|
freaka
Junior member 32 mesaje
|
Re: Re: Re: Am nevoie de ajutor
scris pe 25 feb 2009 15:08 de freaka
freaka vad ca nu faci diferenta dintre o serie si o repetare
de exemplu la un aparat lucrezi in medie 4 serii.
o serie poate avea 8 , 10 , 12 repetari .
de exemplu faci impins la piept din plan orizontal.
faci 4 serii a cate 8-10 repetari.
Dragos la asta sa referit dar cred ca nu a stiut cum sa se explice.
se poate sa ai dreptate.43 de serii e foarte mult.dar omu Dragos a scris 43 de serii si am luato ca atare.acuma sper sa ne lamureasca el ce a vrut sa scrie ca nu pot ghici ce gandesc altii.
|
sus |
|
garcicaa
|
Re: Re: Re: Re: Am nevoie de ajutor
scris pe 25 feb 2009 15:29 de garcicaa
se poate sa ai dreptate.43 de serii e foarte mult.dar omu Dragos a scris 43 de serii si am luato ca atare.acuma sper sa ne lamureasca el ce a vrut sa scrie ca nu pot ghici ce gandesc altii.
da asa e.
dar mai mult ca sigur sunt repetari dar dupa cum am mai spus nu a stiut sa se exprime.
Garcea™
|
sus |
|
freaka
Junior member 32 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Am nevoie de ajutor
scris pe 25 feb 2009 20:50 de freaka
A fost supra antrenament (43 serii)
Sa incep cu alimentatia
Am 4 mese pe zi. A patra masa o formeaza portia de proteine pe care o iau, cred k pot so numesc masa. La micul dejun servesc un castron cu lapte(200ml-400ml si cereale. La pranz, mancare gatita: 2 feluri (consum cam jumatate de paine). Seara mananc 2-3oua (doar albusul) imediat ce sosesc de la sala, si mai incolo cateva sandvisuri cu ce am prin frigider.
Proteinele se numesc "ideal Protein" de la Redis Nutritie.
O portie inseamna 50g de praf => 37,50g proteine (le prepar cu lapte).
Creatina se numeste "Fosfocreatin-R" to de la Redis Nutritie si o portie contine 3g creatina.
Antrenamentul:
Luni: spate
Martie: piept
Miercuri: deltoid si trapez
Joi: biceps
Vineri: triceps
Sambata: alerg
Duminica: alerg
Abdomenu il lucrez fara greutati de doua ori in intervalul de 5 zile cand ma duc la sala.
Picioarele le lucrez si pe ele dar mai rar
.
.
.
Fac multe exercitii a cate 3-5serii (prima serie de obicei e de incalzire)
De ex la piept lucrez asa (sa va arat cat de multe ex fac)
Impins gantere inclinat, declinat, orizontal.
Fluturari gantere inclinat, orizonatal.
Peck-deck
La helcometru fluturari (partea inferioara a pectoralului)
Spunetzimi va rog frumos unde gresesc....
de ce antrenezi picioarele mai rar?poate peste un timp o sa ai de recuperat cam mult.cum am mai spus,umerii lucreaza si la antrenamentul spatelui si a pieptului.ori lucrezi umerii cu spate sau piept ori lasi 2 zile de pauza intre antrenamentul spatelui si pieptului si antrenamentul umerilor.la piept sunt cam multe exercitii,3 ar fi de ajuns,la fiecare 3-4 serii.e mai bine sa combini biceps+triceps sau sa combini piept+biceps sau spate+triceps sau chiar piept+brate.nu vad rostul sa iti antrenezi bicepsul separat intr-o singura zi si tricepsul la fel.un muschi subantrenat creste mai mult decat unul supraantrenat,chiar daca nu e solicitat indeajuns de mult se poate recupera.
|
sus |
|
freaka
Junior member 32 mesaje
|
scris pe 25 feb 2009 21:07 de freaka
A fost supra antrenament (43 serii)
Sa incep cu alimentatia
Am 4 mese pe zi. A patra masa o formeaza portia de proteine pe care o iau, cred k pot so numesc masa. La micul dejun servesc un castron cu lapte(200ml-400ml si cereale. La pranz, mancare gatita: 2 feluri (consum cam jumatate de paine). Seara mananc 2-3oua (doar albusul) imediat ce sosesc de la sala, si mai incolo cateva sandvisuri cu ce am prin frigider.
Proteinele se numesc "ideal Protein" de la Redis Nutritie.
O portie inseamna 50g de praf => 37,50g proteine (le prepar cu lapte).
Creatina se numeste "Fosfocreatin-R" to de la Redis Nutritie si o portie contine 3g creatina.
Antrenamentul:
Abdomenu il lucrez fara greutati de doua ori in intervalul de 5 zile cand ma duc la sala.
.
.
.
Fac multe exercitii a cate 3-5serii (prima serie de obicei e de incalzire)
De ex la piept lucrez asa (sa va arat cat de multe ex fac)
Impins gantere inclinat, declinat, orizontal.
Fluturari gantere inclinat, orizonatal.
Peck-deck
La helcometru fluturari (partea inferioara a pectoralului)
Spunetzimi va rog frumos unde gresesc....
ar trebui sa lasi o zi de pauza dupa doua-trei zile de antrenament,nu sa te antrenezi 5 zile incontinu pentru ca daca vrei sa cresti trebuie sa lasi muschiul sa se refaca,si antrenamentul reprezinta doar stimulul.muschiul creste in perioada de refacere,cu conditia sa ai o alimentatie pe masura si o perioada de refacere nici prea scurta(o zi)nici prea lunga(2 saptamani de exemplu).trebuie sa iti alimentezi corpul cu tot ce are nevoieroteine,carbohidrati,lipide,vitamine,minerale,apa.
|
sus |
|
garcicaa
|
scris pe 26 feb 2009 00:52 de garcicaa
Antrenamentul:
nu faci pauza intre grupele mari .. uite aici o idee de antrenament :
Luni : Piept
Marti : alergi
Miercuri : umeri , trapez
joi : alergi
vineri : spate
sambata : picioare sau alergat dupa cum doresti
duminica : biceps , triceps
parerea mea ar fi sa lasi o zi pauza intre antrenamente .. eu cel putin asa fac..
dupa-amiaza sala , si seara alergat
urmatoarea zi fac pauza.
mai asteapta si tu pareri / sugestii de la cei care sunt mai vechi in acest sport.
Garcea™
|
sus |
|
Dragoshelu
Newbie 6 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Am nevoie de ajutor
scris pe 26 feb 2009 21:02 de Dragoshelu
Aha, am inteles ideea
uite cum planuiesc sa procedez de acuma incolo:
Luni: piept
Marti: alerg
Miercuri: biceps, triceps (aveti dreptate deoarece sunt muschi antagonisti)
Joi: umeri
Vineri: pauza
Sambata: spate
(Duminica nu este program la sala)
O sa incep sa fac si mai putine exercitii si poate cu timpu or sa se vada rezultatele
Puteti sa-mi recomandati un tip de vitamina buna ptr acest tip de sport (scuzatimi exprimarea)
Eu iau in general calciu, fier, magneziu si cam o data pe saptamana vitamina C, ce alte vitamine as mai putea sa iau ?
|
sus |
|
garcicaa
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Am nevoie de ajuto
scris pe 27 feb 2009 11:11 de garcicaa
Aha, am inteles ideea
uite cum planuiesc sa procedez de acuma incolo:
Luni: piept
Marti: alerg
Miercuri: biceps, triceps (aveti dreptate deoarece sunt muschi antagonisti)
Joi: umeri
Vineri: pauza
Sambata: spate
(Duminica nu este program la sala)
O sa incep sa fac si mai putine exercitii si poate cu timpu or sa se vada rezultatele
Puteti sa-mi recomandati un tip de vitamina buna ptr acest tip de sport (scuzatimi exprimarea)
Eu iau in general calciu, fier, magneziu si cam o data pe saptamana vitamina C, ce alte vitamine as mai putea sa iau ?
pai ti-as recomanda animal pak de la universal nutrition . e un complex de vitamine si minerale + ca iti mai da ceva forta pt. sala.
uite aici info despre produs :
http://www.universalnutrition.com.ro/magazin.php?p=106
costa in jur de 1 mil 200 de mii si are 44 de pachetele a cate 11 pastile fiecare.
iei unu inainte de sala cu 30 de min.
Garcea™
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Am nevoie de ajutor
scris pe 7 apr 2009 16:38 de Anonim
salut...am 16 ani 1.80m si 76kg...si merg la sala de 1 luna si merg de 6 ori pe saptamana adik nu merg duminica ca nui deschis la sala:-p...va rog sami spuneti ceva progam pe grupe de mjuschi saptamanal pe care sal urmez...va multumesc...:-h
|
sus |
|
KakaJr
Veteran member 271 mesaje
|
scris pe 7 apr 2009 17:57 de KakaJr
salut...am 16 ani 1.80m si 76kg...si merg la sala de 1 luna si merg de 6 ori pe saptamana adik nu merg duminica ca nui deschis la sala:-p...va rog sami spuneti ceva progam pe grupe de mjuschi saptamanal pe care sal urmez...va multumesc...:-h
daca ar fi deschis, te-ai duce si duminica?
Educa'ti mintea si salbaticeste'ti corpul !
|
sus |
|
Gordas
Senior member 106 mesaje
|
scris pe 8 apr 2009 10:27 de Gordas
Trebuie sa mai faci si pauza ...de 4 ori ar fi destul
luni,marti,joi,sambata
Gordas
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|