Pagina 1 din 1
silverlux
Junior member 13 mesaje
|
5 zile/sapt; ectomorf; deficit pecto, delto, brate
scris pe 15 mar 2009 15:48 de silverlux
Sunt incepator, ectomorf, 1 luna in cap, deficitar la pectorali, deltoizi, bicep si triceps, efectuez 5 antrenamente pe saptamana.
Plan:
Luni
Umeri
Biceps
Triceps
Cvadriceps
Femurali
Marti
Pauza
Miercuri
Pectorali
Spate
Abdomen
Gambe
Joi
Umeri
Cvadricepsi
Femurali
Lombari
Vineri
Bicepsi
Pectorali
Abdomen
Sambata
Spate
Triceps
Lombari
Gambe
------------------------------------------
Daca puteti sa lasati o scurta opinie in legatura cu programul afisat mai sus, daca este contra-productiv sa lucrez 1 grupa de 2 ori pe saptamana.
Multumesc anticipat
PS: Pe langa alimentatia buna, iau ideal protein de 3 ori pe zi.
|
sus |
|
Florin17
Senior member 54 mesaje
|
Re: 5 zile/sapt; ectomorf; deficit pecto, delto, b
scris pe 15 mar 2009 16:39 de Florin17
Sunt incepator, ectomorf, 1 luna in cap, deficitar la pectorali, deltoizi, bicep si triceps, efectuez 5 antrenamente pe saptamana.
Plan:
Luni
Umeri
Biceps
Triceps
Cvadriceps
Femurali
Marti
Pauza
Miercuri
Pectorali
Spate
Abdomen
Gambe
Joi
Umeri
Cvadricepsi
Femurali
Lombari
Vineri
Bicepsi
Pectorali
Abdomen
Sambata
Spate
Triceps
Lombari
Gambe
------------------------------------------
Daca puteti sa lasati o scurta opinie in legatura cu programul afisat mai sus, daca este contra-productiv sa lucrez 1 grupa de 2 ori pe saptamana.
Multumesc anticipat
PS: Pe langa alimentatia buna, iau ideal protein de 3 ori pe zi.
Pai e foarte neproductiv sa lucrezi de 2 ori pe saptamana aceleasi grupe de muschi.E foarte probabil sa faci supraantrenament mai ales ca esti si ectomorf .
|
sus |
|
silverlux
Junior member 13 mesaje
|
Re: Re: 5 zile/sapt; ectomorf; deficit pecto, delt
scris pe 15 mar 2009 18:36 de silverlux
M-am gandit ca daca o sa lucrez cate 1 grupa de 2 ori pe saptamana, voi putea aborda fiecare grupa in doua feluri, sa fac exercitii diferite la cele doua antrenamente care sa cuprinda mai multe fascicule, mai ales ca nu antrenez cate o grupa in mod exagerat. Ex: biceps 2 exercitii a 3 serii in prima zi iar in a 4-a zi alte 2 exercitii de biceps tot a 3 serii. M-am luat dupa schemele domnului Florin Uceanu si nu apareau contra-indicatii sau parti negative. Mi se pare cam putin sa lucrez piept de 4 ori pe luna, poate e doar o idee preconceputa.
Mersi de raspuns Florin
|
sus |
|
Florin17
Senior member 54 mesaje
|
Re: Re: Re: 5 zile/sapt; ectomorf; deficit pecto,
scris pe 15 mar 2009 19:57 de Florin17
M-am gandit ca daca o sa lucrez cate 1 grupa de 2 ori pe saptamana, voi putea aborda fiecare grupa in doua feluri, sa fac exercitii diferite la cele doua antrenamente care sa cuprinda mai multe fascicule, mai ales ca nu antrenez cate o grupa in mod exagerat. Ex: biceps 2 exercitii a 3 serii in prima zi iar in a 4-a zi alte 2 exercitii de biceps tot a 3 serii. M-am luat dupa schemele domnului Florin Uceanu si nu apareau contra-indicatii sau parti negative. Mi se pare cam putin sa lucrez piept de 4 ori pe luna, poate e doar o idee preconceputa.
Mersi de raspuns Florin
Da dar capacitatea de recuperare a unui ectomorf este scazuta plus ca esti incepator . Daca lucrezi intens o sa faci o febra de o sa te tina o saptamana . Eu cel putin asa lucrez si imi merge bine .
|
sus |
|
demmo
Senior member 68 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: 5 zile/sapt; ectomorf; deficit pec
scris pe 16 mar 2009 12:23 de demmo
nu cred ca ar trebui sa incepi (sau sa inceapa cineva) cu programele propuse de Florin Uceanu, asa am facut si eu si le-am lasat dupa vro 2-3 luni...cred ca ma supraantrenam, nu se vedea nici un progres...
|
sus |
|
Silverlux
Guest
|
5 zile/sapt; ectomorf; deficit pec
scris pe 16 mar 2009 12:59 de Silverlux
nu cred ca ar trebui sa incepi (sau sa inceapa cineva) cu programele propuse de Florin Uceanu, asa am facut si eu si le-am lasat dupa vro 2-3 luni...cred ca ma supraantrenam, nu se vedea nici un progres...
Ai putea sa ajustezi programul propus de mine, cu unul cu care nu m-as supra-antrena ? Sa nu mai lucrez 1 gupa musculara de 2 ori pe saptamana ? sa nu mai lucrez 2-3 grupe intr-o zi ? mersi anticipat
|
sus |
|
silverlux
Junior member 13 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: 5 zile/sapt; ectomorf; deficit
scris pe 16 mar 2009 19:54 de silverlux
Luni
Biceps
Triceps
*Antebrat
Marti - Pauza
Miercuri
Pectorali
Abdomen
Joi
Spate
Lombari
Abdomen
Vineri
Umeri
Trapez
*Gat
Sambata
Cvadriceps
Femurali
Gambe
Duminica - pauza
e ok restructurat ? pe modelu 1 grupa musculara pe saptamana
|
sus |
|
Gordas
Senior member 106 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 5 zile/sapt; ectomorf; def
scris pe 17 mar 2009 01:31 de Gordas
Luni
Biceps
Triceps
*Antebrat
Marti - Pauza
Miercuri
Pectorali
Abdomen
Joi
Spate
Lombari
Abdomen
Vineri
Umeri
Trapez
*Gat
Sambata
Cvadriceps
Femurali
Gambe
Duminica - pauza
e ok restructurat ? pe modelu 1 grupa musculara pe saptamana da
Gordas
|
sus |
|
demmo
Senior member 68 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 5 zile/sapt; ectomorf;
scris pe 17 mar 2009 11:07 de demmo
Totusi 5 zile pe saptamana e cam mult...eu as zice asa..
LUNI Piept + Umeri
Marti Picioare + abdomen
Miercuri pauza
joi Spate+Lombari+Trapez
Vineri pauza
Samabat Brate + abdomen
asta daca te poti duce sambata la sala
(parerea mea)
|
sus |
|
zeberdee
Veteran member 272 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 5 zile/sapt; ectom
scris pe 17 mar 2009 12:12 de zeberdee
si incepator si ecto si 5 zile pe spt...e foarte greu.
3 zile de mers la sala sunt suficiente pt tine!
pipt + brate
coapse + gambe
spate + umeri
Ai grija sa mananci si sa te odihnesti suficient!
|
sus |
|
silverlux
Junior member 13 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 5 zile/sapt; e
scris pe 17 mar 2009 18:00 de silverlux
si incepator si ecto si 5 zile pe spt...e foarte greu.
3 zile de mers la sala sunt suficiente pt tine!
pipt + brate
coapse + gambe
spate + umeri
Ai grija sa mananci si sa te odihnesti suficient!
Multumesc de reply-uri. Observ ca parerile sunt oarecum impartite, cum ca incepatorii ar trebui sa lucreze mai mult.. altii spun ca mai putin(ca sa se obisnuiasca cu efortu si sa execute corect). Acum nu imi ramane de cat sa experimentez.
Mersi de raspunsuri si de timp.
|
sus |
|
sTilL
Veteran member 206 mesaje
|
Re: 5 zile/sapt; ectomorf; deficit pecto, delto, b
scris pe 17 mar 2009 18:11 de sTilL
Am si eu o intrebare pentru tine : dupa doar 1 luna de antrenament de unde iti dai tu seama ca esti deficitar la grupele specificate ? Parerea mea e ca nu ai cum sa iti dai seama , deabia dupa luniani de antrenamente iti dai seama sigur la ce esti deficitar . Gandesti total gresit chestia cu deficitar . Poate nu te-ai antrenat cum trebuie , poate nu te-ai odihnit cum trebuie , poate nu ai mancat cum trebuie . Nu da vina pe genetic incearca sa vezi unde ai gresit nu cred ca dupa 1 luna de sala esti deficitar la asa multe grupe .
|
sus |
|
silverlux
Guest
|
Re: Re: 5 zile/sapt; ectomorf; deficit pecto, delt
scris pe 18 mar 2009 11:56 de silverlux
Am si eu o intrebare pentru tine : dupa doar 1 luna de antrenament de unde iti dai tu seama ca esti deficitar la grupele specificate ? Parerea mea e ca nu ai cum sa iti dai seama , deabia dupa luniani de antrenamente iti dai seama sigur la ce esti deficitar . Gandesti total gresit chestia cu deficitar . Poate nu te-ai antrenat cum trebuie , poate nu te-ai odihnit cum trebuie , poate nu ai mancat cum trebuie . Nu da vina pe genetic incearca sa vezi unde ai gresit nu cred ca dupa 1 luna de sala esti deficitar la asa multe grupe .
Deficitar in sensul ca sunt mai putin dezvoltate fata de alte grupe.. de exemplu, bratele le am de o grosime in disproportie cu pieptul, iar coapsele le am cele mai dezvoltate. Nu m-am referit la potential genetic iar dupa parerea mea, oricine poate fi deficitar la o grupa musculara fata de celelalte, chiar daca nu a fost o zi la sala.
Numai bine,
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|