Pagina 1 din 1
cort3z
Junior member 27 mesaje
|
nu stiu ,astept parerile voastre
scris pe 23 mai 2007 20:41 de cort3z
am 19 ani 1,75, aprox 65 kg,fac sala de 6 luni cu mici pauze sarbatori ,mici raceli si sunt ectomorf, progresu meu pana acum este unul multumitor tinand cont ca nu am luat suplimente proteice sau steroizi,doar mancare si odihna si cateodata mai bag niste vitamine ,multiminerale de pe la farmacie.Cand am inceput aveam 30 in brat ,piept nu aveam nic,mai exact slab cu toate ca nici acum nu sunt cine stie ce:P,acum am 34 biceps la rece antebrat 28 ,am reusit sa pun ceva masa la toate grupele,la coapse aveam vreo 45 acum am 48,gamba 30 acum 33 si restu masuratoriilor nu le-am facut
Antrenamentu meu consta in:
Luniiept biceps/la piept 3 exercitii a cate 4 serii(prima serie si ultima 8repetari,fortatu 6 reperari),si fac prima serie mai ushor apoi urmeaza doua serii de fortat dupa care revin la greutatea cu care am facut prima serie,incep cu orizontal, apoi inclinat cred ca banca aia are 45 grade inclinatie nu stiu dak e de bine sau rau,si ultima oara inmpins din inclinat cu ganterele /la biceps la fel 3ex/4serii,flexii cu haltera,la scot bag doar 2 serii fortate cu haltera sau gantera si ultimu ex flexii hummer din nou 4 serii
Marti: picioare abdomene: cvadriceps:incep cu extensia picioarelor la aparat 4 serii dintre care 2 fortate,apoi presa inclinata 4 serii 2 fortate,ischiogambieri:fandari cu gantere 4 serii 2 fortate,flexia gambelor pe coapse la aparat 4 serii si aici,gambe: la presa 4 serii dar fac ridicari pe varfuri nu stau sub ea ma cam supara spatele ca nu e prea grozava presa respectiva/abdomene crunch ,picioarele pe o banca iau o gantera de 8 kg o tin cu mainile dupa ceafa si fac 4 serii a cate 25 repetari(dak le fac normal nu simt nik),ridicarea picioarelor la aparat 4 serii/15 repetari ,ridicari ale genunchilor la aparat 4 serii/15 repetari
Miercuri: pauza
Joi: spate triceps :la spate ramat cu haltera 4 serii pe acelasi principiu de mai sus, apoi ramat cu gantera 4serii,si ultimu ramat orizontal la scripete 4 serii / triceps extensii cu haltera din culcat 4 serii,extensia unui brat deasupra capului stand jos 4 serii si ultimu extensia bratelor la scripete cu sfoara 4 serii
Vineri: umeri si trapez: umeri pentru,fluturari laterale cu gantere 4 serii ,fluturari laterale cu gantera sprijinit cu o mana de o bara ceva pentru echilibru 4 serii , si ultimu fluturi laterale din aplecat cu gantere 4 serii,la trapez consider ca 2ex sunt de ajuns,fac ridicari de umeri cu haltera 4 serii, ridicari de umeri la presa 4 serii
Acesta ii antrenamentu meu , astept parerea voastra legata de el si de progresu meu.Poate o sa va intrebati de ce nu am pomenit nik de geno sau impinsu la umeri deasupra capului,momentan nu vreau sa le fac, consider ca apasa pe coloana si sunt destul de mic vreau sa mai cresc sa se dezvolte si oasele mai bine si apoi voi trece si la ele pana at am sa merg pe antrenamentu asta cu mici modificari pe aici pe acol
|
sus |
|
edwardk1
Senior member 146 mesaje
|
Re: nu stiu ,astept parerile voastre
scris pe 24 mai 2007 17:33 de edwardk1
am 19 ani 1,75, aprox 65 kg,fac sala de 6 luni cu mici pauze sarbatori ,mici raceli si sunt ectomorf, progresu meu pana acum este unul multumitor tinand cont ca nu am luat suplimente proteice sau steroizi,doar mancare si odihna si cateodata mai bag niste vitamine ,multiminerale de pe la farmacie.Cand am inceput aveam 30 in brat ,piept nu aveam nic,mai exact slab cu toate ca nici acum nu sunt cine stie ce:P,acum am 34 biceps la rece antebrat 28 ,am reusit sa pun ceva masa la toate grupele,la coapse aveam vreo 45 acum am 48,gamba 30 acum 33 si restu masuratoriilor nu le-am facut
Luniiept biceps/la piept 3 exercitii a cate 4 serii(prima serie si ultima 8repetari,fortatu 6 reperari),si fac prima serie mai ushor apoi urmeaza doua serii de fortat dupa care revin la greutatea cu care am facut prima serie,incep cu orizontal, apoi inclinat cred ca banca aia are 45 grade inclinatie nu stiu dak e de bine sau rau,si ultima oara inmpins din inclinat cu ganterele /la biceps la fel 3ex/4serii,flexii cu haltera,la scot bag doar 2 serii fortate cu haltera sau gantera si ultimu ex flexii hummer din nou 4 serii
Marti: picioare abdomene: cvadriceps:incep cu extensia picioarelor la aparat 4 serii dintre care 2 fortate,apoi presa inclinata 4 serii 2 fortate,ischiogambieri:fandari cu gantere 4 serii 2 fortate,flexia gambelor pe coapse la aparat 4 serii si aici,gambe: la presa 4 serii dar fac ridicari pe varfuri nu stau sub ea ma cam supara spatele ca nu e prea grozava presa respectiva/abdomene crunch ,picioarele pe o banca iau o gantera de 8 kg o tin cu mainile dupa ceafa si fac 4 serii a cate 25 repetari(dak le fac normal nu simt nik),ridicarea picioarelor la aparat 4 serii/15 repetari ,ridicari ale genunchilor la aparat 4 serii/15 repetari
Joi: spate triceps :la spate ramat cu haltera 4 serii pe acelasi principiu de mai sus, apoi ramat cu gantera 4serii,si ultimu ramat orizontal la scripete 4 serii / triceps extensii cu haltera din culcat 4 serii,extensia unui brat deasupra capului stand jos 4 serii si ultimu extensia bratelor la scripete cu sfoara 4 serii
Vineri: umeri si trapez: umeri pentru,fluturari laterale cu gantere 4 serii ,fluturari laterale cu gantera sprijinit cu o mana de o bara ceva pentru echilibru 4 serii , si ultimu fluturi laterale din aplecat cu gantere 4 serii,la trapez consider ca 2ex sunt de ajuns,fac ridicari de umeri cu haltera 4 serii, ridicari de umeri la presa 4 serii
Acesta ii antrenamentu meu , astept parerea voastra legata de el si de progresu meu.Poate o sa va intrebati de ce nu am pomenit nik de geno sau impinsu la umeri deasupra capului,momentan nu vreau sa le fac, consider ca apasa pe coloana si sunt destul de mic vreau sa mai cresc sa se dezvolte si oasele mai bine si apoi voi trece si la ele pana at am sa merg pe antrenamentu asta cu mici modificari pe aici pe acol
prea multe serii pt brate....rezuma-te la 8 serii pt triceps si 6 pt biceps
|
sus |
|
Criminalu
Veteran member 248 mesaje
|
Re: Re: nu stiu ,astept parerile voastre
scris pe 24 mai 2007 17:38 de Criminalu
prea multe serii pt brate....rezuma-te la 8 serii pt triceps si 6 pt biceps cam putin pt biceps
|
sus |
|
cort3z
Junior member 27 mesaje
|
scris pe 24 mai 2007 17:57 de cort3z
Acesta ii antrenamentu meu , astept parerea voastra legata de el si de progresu meu.Poate o sa va intrebati de ce nu am pomenit nik de geno sau impinsu la umeri deasupra capului,momentan nu vreau sa le fac, consider ca apasa pe coloana si sunt destul de mic vreau sa mai cresc sa se dezvolte si oasele mai bine si apoi voi trece si la ele pana at am sa merg pe antrenamentu asta cu mici modificari pe aici pe acol nu stiu ,unu zice ca e mult unu zice ca e cam putin ,explicati putin,mie unu nu mi se pare putin ,mai ales la biceps ,inteleg ca e grupa mica da numa atat ,cred ca nu prea as simti ca l-am lucrat
|
sus |
|
Criminalu
|
scris pe 24 mai 2007 18:11 de Criminalu
nu stiu ,unu zice ca e mult unu zice ca e cam putin ,explicati putin,mie unu nu mi se pare putin ,mai ales la biceps ,inteleg ca e grupa mica da numa atat ,cred ca nu prea as simti ca l-am lucrat mai bine fa si tu 4ex4serii a cate minim 4 repetari si max 12
|
sus |
|
edwardk1
Senior member 146 mesaje
|
scris pe 24 mai 2007 18:13 de edwardk1
nu stiu ,unu zice ca e mult unu zice ca e cam putin ,explicati putin,mie unu nu mi se pare putin ,mai ales la biceps ,inteleg ca e grupa mica da numa atat ,cred ca nu prea as simti ca l-am lucrat
parerea mea e ca nu e putin...cum ai zis si tu bicepsul este o grupa mica( mai mica decat tricepsul )...gandeste-te ca bicepsul este responsabil doar pt flexia antebratului pe brat...
acum daca tie iti merge mai bine cu mai multe serii baga frate...
|
sus |
|
cort3z
Junior member 27 mesaje
|
Re: Re: Re: nu stiu ,astept parerile voastre
scris pe 24 mai 2007 18:15 de cort3z
mai bine fa si tu 4ex4serii a cate minim 4 repetari si max 12 adik toate seriile sa fie fortate?ma refer la ce a zis criminalu
|
sus |
|
edwardk1
Senior member 146 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: nu stiu ,astept parerile voastre
scris pe 24 mai 2007 18:18 de edwardk1
adik toate seriile sa fie fortate?ma refer la ce a zis criminalu
pai daca faci 4 ex x 4 serii si toate fortate....o sa-ti "omori" bicepsul de tot....
repetarile fortate se fac la 1-2 ex la sf seriei....
|
sus |
|
cort3z
Junior member 27 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: nu stiu ,astept parerile voast
scris pe 24 mai 2007 18:23 de cort3z
pai daca faci 4 ex x 4 serii si toate fortate....o sa-ti "omori" bicepsul de tot....
repetarile fortate se fac la 1-2 ex la sf seriei.... nu stiu cred ca 4ex/4serii nu-i de mine tipu asta de antrenament si ma gandeam si eu ca suna a supra antrenament
|
sus |
|
Criminalu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: nu stiu ,astept parerile v
scris pe 24 mai 2007 18:29 de Criminalu
nu stiu cred ca 4ex/4serii nu-i de mine tipu asta de antrenament si ma gandeam si eu ca suna a supra antrenament
pai faci 3ex de baza si ultimul il faci de definire un ex
|
sus |
|
cort3z
Junior member 27 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nu stiu ,astept pareri
scris pe 24 mai 2007 18:37 de cort3z
pai faci 3ex de baza si ultimul il faci de definire un ex fiind ectomorf crezi ca mai e nevoie de definire,io zic ca de definit sunt definit destul io vreau masa
|
sus |
|
johnnybordur
Junior member 35 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nu stiu ,astept pareri
scris pe 24 mai 2007 21:32 de johnnybordur
pai faci 3ex de baza si ultimul il faci de definire un ex nu exista excercitiu de definire,exista exercitiu de baza (cu mai multe grupe de muschi implicate direct sau indirect) sau izolat(se subintelege),cand o sa se inteleaga ca definirea tine de alimentatie ?
|
sus |
|
csmkr18
Expert member 865 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nu stiu ,astept pa
scris pe 24 mai 2007 22:39 de csmkr18
,cand o sa se inteleaga ca definirea tine de alimentatie ?
nu doar de alimentatie.trebuie si un antrenament de definire.
|
sus |
|
johnnybordur
Junior member 35 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nu stiu ,astep
scris pe 24 mai 2007 22:54 de johnnybordur
nu doar de alimentatie.trebuie si un antrenament de definire. normal,altfel cu acelas antrenament si alimentatie de definire crapi,dai in supra-antrenament. se subintelege
|
sus |
|
cort3z
Junior member 27 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nu stiu ,a
scris pe 25 mai 2007 15:23 de cort3z
normal,altfel cu acelas antrenament si alimentatie de definire crapi,dai in supra-antrenament. se subintelege te cam contrazici singur ,odata zici ca nu exista antrenament de definire si apoi esti de acord cu csmkr18, si normal ca conteaza alimentatia, nu contesta nimeni asta
|
sus |
|
edwardk1
Senior member 146 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nu sti
scris pe 25 mai 2007 17:04 de edwardk1
te cam contrazici singur ,odata zici ca nu exista antrenament de definire si apoi esti de acord cu csmkr18, si normal ca conteaza alimentatia, nu contesta nimeni asta
la antrenament de definire probabil se refera la mai multe repetari/serie( peste 10 )....
|
sus |
|
johnnybordur
Junior member 35 mesaje
|
scris pe 25 mai 2007 18:12 de johnnybordur
te cam contrazici singur ,odata zici ca nu exista antrenament de definire si apoi esti de acord cu csmkr18, si normal ca conteaza alimentatia, nu contesta nimeni asta daca tot esti asa de destept si iti stii raspunde singur la intrebari,de ce ai mai venit sa intrebi pe forum ?
|
sus |
|
Criminalu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nu
scris pe 25 mai 2007 19:43 de Criminalu
la antrenament de definire probabil se refera la mai multe repetari/serie( peste 10 ).... exact la asta m-am referit
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 25 mai 2007 19:51 de Gilu
Definirea (eliminarea grasimii) nu are legatura directa cu antrenamentul anaerob, se consuma calorii, atata tot.....La antrenamentul anaerob se foloseste glicogenul din muschi si ficat, nu grasimea.Antrenamentele aerobe ard grasimea, deci trebuie cardio pe langa antr cu greutati.Pe urma e vb de dieta, de regim, deficit caloric, care variaza in fiecare zi, pt a nu se incetinii metabolismul....hai ca am spus prea multe,altii platesc bani pt info asta.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
zgarcitu
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 26 mai 2007 18:10 de zgarcitu
Impartirea antrenamentului pe 4 zile ale sapatamanii e destul de ok.
Daca e asa inseamna ca antrenezi o grupa musculara doar odata pe saptamana, ar fi bine ceva mai des.
12 serii la biceps e mult, fa maxim 8 la biceps, 8 la triceps (fara a lua in calcul 1-2 serii de incalzire).
La grupe mari (spate, pectoral, coapse) sa faci 10-12 serii in total.
La 1,75 ai inaltime ca mine, doar ca eu AM 74 kg acum.
Ar fi bine sa faci tractiuni la bara pentru spate nu musai tractiuni la helcometru daca poti face si la bara.
In plus odata la 7 zile ar trebui sa faci vreo 3 serii de indreptari pentru spate.
La fel vad ca ai acum 48 cm la coapse, e extrem de putin la 1,75 cm inaltime. Eu am 58 cm.
E necesar sa faci genoflexiuni cu bara. Stiu ca sunt grele dar pentru masa si forta trebuie sa te axezi pe asemenea exercitii de baza.
Nu ajunge la picioare sa te bazezi doar pe presa, incearca sa faci genoflexiuni, la inceput cu greutate mica pana inveti miscarea corect (e foarte important sa faci corect, altfel poti accidenta spatele).
Bafta
Hai noroc !
|
sus |
|
cort3z
Junior member 27 mesaje
|
scris pe 18 iun 2007 22:08 de cort3z
dezamagit,lucrurile nu stau prea bine ,se apropie si bacu sala am lasato de o sapt si cred ca va mai tine inca vreo 3 sapt pana gat ,bine ca mai am o gantera pe acas de vreo 18 kg si o haltera de vreo 25,macar fac intretinere cu alea mai bag si niste flotari ca sa ma mentin macar unde is acum ,sper sa nu fie si asta o greseala,cand inca mai mergeam la sala nu am mai vazut nici o schimbare,m-am cam plafonat zic eu, nu am mai crescut,foarte putin pe brate si la spate parca si am redus doar numaru de serii la grupele mici 8 serii fata de cum faceam inainte,de mancat ma straduiesc sa mananc cum trebuie,sunt si deficitar la piept ca altfel nu vad de ce se dezvolta asa greu si trag cat pot la el fac febra de numa da nu stiu...,m-am masurat in torace si am numa 100 cm si de aici cred ca o mare parte ii revine spatelui,sper sa trec cu bine peste perioada asta cu si sa revin in sala cu forte proaspete, mi-am luat si niste amino lichizi de la nature pe cand ma apuc iar sper sa fac ceva treaba ,va sal pe toti
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|