Buna ziua. Am inceput sa merg la sala de prin Ianuarie anul acesta, am reusit sa slabesc vreo 10kg si fac si antrenamente cu greutati. Va rog sa imi spuneti ce anume gresesc, deoarece de cateva luni de zile eu nu reusesc sa fac antrenamente cu greutati mai mari, nu pot sa ridic mai mult decat o faceam cu cateva luni in urma.Se poater spune ca stagnez? Multumesc.
Exista limite, sau as spune progres foarte mic, dar nu cred ca este si in cazul tau.
Pentru a progresa in performanta, este nevoie de supraincarcare progresiva, asta se poate dobandi in mai multe feluri.
Fie urmatorul antrenament are o greutate mai mare, fie se executa mai multe repetari cu aceeasi greutate pe un parcus de timp.
ex: Azi impingi 50kg 10-12 repetari 4 serii, in 2-4 saptamani ar trebui sa existe o marire in greutate si a executa tot 10-12 repetari 4 serii, ori o marire in serii/repetari. Drep urmare ai devenit mai puternic in acest timp. De obicei lumea se axeaza pe greutate pentru a nu intra in antrenament de rezistenta.
Acuma ca si motiv pentru care tu nu progresezi momentan, sincer nu stiu, pot fi mai multe motive.
Consumul caloric e la fel ? Odihna e la fel ? Nivelul hormonal e la fel ? Motivatia e la fel ? Frecventa de antrename e la fel ? Scopul e masa musculara sau crestere in forta ?
As mai putea adauga informatie, dar cred ca e destul deocamdata.