Buna ziua!
Dupa un an de antrenamente regulate la sala de forta, ma intreb daca lucrurile merg pe fagasul bun pentru mine. Fiind in postura asta, unde a-si putea cere o parere decat pe acest forum. Va voi da cateva detalii despre mine, si astept de la voi sa imi spuneti daca sunt ok rezultatele dupa un an de sala.
Inaltimea mea este 185 cm, iar cand am inceput aveam 63 de kg. Acum dupa un an de antrenamente am 93 kg si un body-fat undeva intre 20-25%. Asta ca fizic, ca si greutati pe bara si exercitii va spun urmatoarele:
3-5 tractiuni cu greutatea mea de 93 kg
3-5 dips la paralele cu greutatea mea
Impins la piept din plan inclinat cu bara - 50 kg - 8-10 reps
Genuflexiuni cu bara in spate - 70kg - 6-8 reps
Cunostintele si persoanele care nu m-au vazut de mult spun ca m-am marit mult fata de cum eram, cantarul arata greutatea mentionata, insa eu nu sesizes nici o schimbare majora la mine si ma gandesc ca fac sala degeaba si ma gandesc sa renunt.
Astept parerile voastre cu privire la rezultatele mele si daca sunt bune aceste rezultate dupa un an de antrenament. Mentionez ca obiectivul meu de la inceput si pana acum este acumularea de masa musculara. Multumesc!
Bun deci zici ca ai un 1 an de sala si ai crescut in greutate de la 63kg la la 93kg.
Sa-ti dau vestea rea, ai pus multa grasime pe tine si un maxim de 3-5 kg de muschi.
Pentru a acumula masa musculara, optim ar fi sa atrenezi o grupa de 2 ori pe saptamana si sa ai o alimentatie si odihna buna.
Eu nu stiu ce mananci si cat de intens iti este antrenamentul pentru a te putea sfatui mai in detaliu.
Daca scopul tau este sa adaugi masa musculara, trebuie sa intelegi ca 3-5kg muschi sunt roadele antrenamentului de un an ( natural, cu multe variable optime ).