7 kilograme in doua luni este o rata de crestere in greutate foarte mare si probabil majoritatea au fost grasime si nu muschi.
In mod normal corpul uman nu poate sa sintetizeze mai mult de 400-500 de grame de muschi pe luna in mod natural... deci daca iei mai mult de 1 kilogram pe luna in greutate deja pui mai multa grasime decat muschi.
Ca sa construiesti masa musculara este nevoie sa fii in surplus caloric, ceea ce inevitabil va construi si grasime. Totusi vrem sa tinem la minim aceasta grasime asa ca ideal este ca surplusul caloric sa nu fie foarte mare.
Sfatul meu:
- sa iti calculezi TDEE-ul (numarul de calorii la care iti mentii greutatea). Gasesti destule calculatoare de calorii pe google, cauta "TDEE calculator".
- mananca maxim 500 kcal peste TDEE-ul calculat.
- monitorizeaza greutatea si daca iei mai mult de 1 kg pe luna in greutate... coboara caloriile un pic.
Multumesc pt raspuns. Imi pare rau ca nu am raspuns mai devreme dar sunt incepatoare pe aici si nu mai gaseam postul. Intre timp am ajuns la 49 si ce i drept imi place si nu mi place. La burta am ajuns sa am 70 si deja ma gandesc m am programat sa merg sa mi fac niste sedinte de lpg sa scap de ea. Nici pe partea din spate nu e prea ok situatia. Am incercat cateva zile sa mananc doar la pranz piept si orez si seara o mazare, fasole cu carne, banane , mere, baton proteic si in 3 zile am dat jos jum de kg. Ma afecteaza daca mananc orez si seara ? Adica ma gandeam sa mananc somon cu cartofi ziua si seara vita cu orez. Observ ca nu pot avea oricare 3 mese. La unt am renuntat definitiv. Cred ca ala e responsabil cu grasimea mea de pe burta, dar sper sa scap de ea. Spune mi te rog in timpul zilei pot manca unt de arahide ? Macar asa cu o felie de paine ? Sau la talia mea actuala deja tre sa stopez orice dulce ? Stiu ca ai dreptate in ceea ce zici dar vreau sa mai pun vreo 4-5 kg. Ce nu inteleg este daca la inceput la evaluare am avut castigati 3 cm la solduri , luna asta a fost doar 0,5 . Acum am o circumferinta de 46,5 . Deci picioarele mele sunt destul de subtiri inca in comparatie cu burta.
Multumesc !