Pagina 1 din 1
AndreiS4
Newbie 3 mesaje
|
Am soldurile late, ce sa fac?
scris pe 2 aug 2016 02:11 de AndreiS4
Buna seara, ma numesc Andrei, am varsta de 16 ani, am 1.89 inaltime si 64 de kg, m-am apucat de sala acum 2 luni, si am o mica problema. Soldurile mele sunt late( adica oasele, nu am grasime in acea parte), iar talia mea este foarge subtire, ce antrenament ar trebui sa urmez?Tin sa precisez ca arata foarte urat aceasta forma de "popica" a mea.
Editat de AndreiS4 pe 2 aug 2016 02:12
|
sus |
|
HuangZ
Veteran member 446 mesaje
|
Re: Am soldurile late, ce sa fac?
scris pe 2 aug 2016 14:06 de HuangZ
Buna seara, ma numesc Andrei, am varsta de 16 ani, am 1.89 inaltime si 64 de kg, m-am apucat de sala acum 2 luni, si am o mica problema. Soldurile mele sunt late( adica oasele, nu am grasime in acea parte), iar talia mea este foarge subtire, ce antrenament ar trebui sa urmez?Tin sa precisez ca arata foarte urat aceasta forma de "popica" a mea.
La 1.89 si 64 de kg, ai foarte putina masa musculara, de aceea ti se par soldurile late. Singura solutie este sa incepi sa iei treptat masa musculara, cu cat mai putina grasime, iar in timp proportile se vor schimba.
|
sus |
|
AndreiS4
Newbie 3 mesaje
|
scris pe 2 aug 2016 22:08 de AndreiS4
La 1.89 si 64 de kg, ai foarte putina masa musculara, de aceea ti se par soldurile late. Singura solutie este sa incepi sa iei treptat masa musculara, cu cat mai putina grasime, iar in timp proportile se vor schimba.
Ce grupe de muschi mi-ati recomanda sa lucrez?
|
sus |
|
Al3xBs
Junior member 11 mesaje
|
scris pe 2 aug 2016 22:37 de Al3xBs
Ce grupe de muschi mi-ati recomanda sa lucrez?
Cum ti s-a spus, ai putina masa musculara la inaltimea pe care o ai, ar trebui undeva la 75kg-85kg (depinde si de densitatea osoasa), de aceea ai impresia ca ai solduri late, probabil ca partea toracica este ingusta. Trebuie sa lucrezi toate grupele pentru o dezvoltare armonioasa, iti trebuie latire in spate si umeri. Daca esti la inceput, planificati un program cu exercitii de baza, adica tractiuni, flotari, flotari la paralele, GENUFLEXIUNI, nu uita picioarele, trage greu la ele asa o sa se dezvolte si partea superioara, apoi poti include si exerctii de izolare, dar in principiu trebuie sa te perfectionezi in exercitiile pe care le-am enumerat. Ai grija si la alimentatie, Bafta!
Editat de Al3xBs pe 2 aug 2016 22:40
|
sus |
|
AndreiS4
Newbie 3 mesaje
|
N
scris pe 3 aug 2016 00:35 de AndreiS4
Am deja o luna de cand fac sala, umerii mei sunt sestul de lati, dar am problema la talie, sunt gen clepsidra, nu stiu sa explic...
Editat de AndreiS4 pe 3 aug 2016 00:38
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
Re: N
scris pe 3 aug 2016 13:39 de shift
Am deja o luna de cand fac sala, umerii mei sunt sestul de lati, dar am problema la talie, sunt gen clepsidra, nu stiu sa explic...
Am inteles cum arati. Evident ca trebuie sa lucrezi partea superioara cu toate exercitiile de baza (cum a zis si colegul mai sus): ramaturi, impinsuri, tractiuni, flotari etc. Asta nu inseamna sa lasi la o parte exercitiile pentru picioare, desi frustrarea ta e pe partea de sus.
Spre deosebire de majoritate, daca vrei sa mai latesti zona abdomenul, poti face side bends (de care noi ceilalti ar trebui sa ne ferim), side planks, cam orice pentru oblici.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|