Pagina 1 2 din 2
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Jurnal robert97
scris pe 19 mar 2016 15:47 de basu
Azi am fost la doctor si am spus ca iau proteine din zer de la o firma cunoscuta, care contine doar proteina din zer, am plecat foarte dezamagit.
Doctorul a spus sa nu mai iau ca pot face hepatita b , ca se strica ficatul, ca nu sunt sanatoase, ca nu stiu ce, era foarte revoltat .
Am spus ca iau doar de o luna, , ca mananc 100 proteine din alimentatie si inca 40 din supliment. .Doctorul nu si nu, sa mananc mancare, nu sa iau prafuri.
De ce doctorii au aceasta parere despre aceste prafuri? mi-a dat sa fac niste analize, creatinina TGO TGP. Apoi i-am zis sa iau macar niste vitamine si minerale acolo .
A zis nu, doar vitamax 10 zile.
Totusi netul este plin , ne asigura ca aceste proteine din zer sunt sigure. Cum de doctorii nu recomanda asa ceva? pai eu pe cine sa cred? pe net? sau pe doctor? (parintii mei au vb cu mai multi doctori , si ei de aceasi parere, fara prafuri)
Doctorul are aceasta parere pt ca in primul rand nu stie ce reprezinta acel supliment . Un doctor nu este obligat sa se priceapa la culturism si la suplimentele care sunt folosite de culturisti. Nu stiu daca ai idee cate suplimente exista pe piata. Stabileste o comunicare mai buna cu doctorul respectiv. Daca ai probleme cu ficatul fa ce spune el. Daca nu ai probleme si doresti doar sa fii informat cauta un medic de medicina sportiva. Ei sunt mai la curent cu aceste lucruri.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 20 mar 2016 12:35 de Gilu
Un doctor nu este obligat sa se priceapa la culturism si la suplimentele care sunt folosite de culturisti. Perfect de acord!
Atunci de ce-si dau cu parera despre ceva ce excede domeniul lor de competenta si pregatire?
Este o intrebare retorica bineinteles.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 20 mar 2016 12:51 de basu
Ca sa nu refuze opinia medicala. Adica sa spuna ca nu stie si sa te trimita la altul. Asa cum ar trebui sa faca.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 20 mar 2016 18:33 de Gilu
Ca sa nu refuze opinia medicala. Adica sa spuna ca nu stie si sa te trimita la altul. Asa cum ar trebui sa faca. Total de acord, in mod normal asa ar trebui sa faca, sa te trimita la un alt coleg medic specializat pe probleme de nutritie.
Si totusi nu fac asta.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
AiRdr0p
Senior member 148 mesaje
|
scris pe 21 mar 2016 16:45 de AiRdr0p
Total de acord, in mod normal asa ar trebui sa faca, sa te trimita la un alt coleg medic specializat pe probleme de nutritie.
Si totusi nu fac asta. Pentru ca nu este chiar asa cum zice basu. Medicii nu sunt obligati sa se priceapa la culturism, dar ei considera ca se pricep si pe deasupra mai ofera si 'sfaturi' aiurea. Unii dintre ei confunda suplimentele cu steroizii, cel putin in cazul medicului meu de familie. Si mai am un exemplu de endocrinolog care atunci cand i-am spus ca eu consum suplimente de aminoacizi si-a facut cruce si a spus ca sunt cancerigeni, si nu este o gluma. Majoritatea chiar nu au habar de suplimente.
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 28 mar 2016 19:14 de robert97
Azi am facut piept
Impins cu bara din orizontal ,
Impins cu bara din inclinat,
Fluturari la pec-dek
Fluturari cu ganterele din inclinat
Fluturari de jos in sus la scripeti pt piept .
Este in regula antrenamentul?
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 29 mar 2016 10:21 de BmX
Impins cu bara din inclinat,
Fluturari cu ganterele din inclinat
E relativ bine, dar asta nu iti spune ceva ?
"Durerea de azi este puterea de maine"
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 29 mar 2016 23:52 de robert97
E relativ bine, dar asta nu iti spune ceva ?
Cred ca trebuia sa fac declinat fluturari.
Azi am facut spate, indreptari- ramat cu gantera cu sprijin pe o mana si un piicor pe bancuta - tractiuni la helcometru--- la cablu unde stai pe bancuta si tragi manerul v spre abdomen - un aparat pentru spate.
Cum azi am facut primele indreptari vreau sa va intreb daca am facut bine ( nu am mai facut indreptari pt ca mi-a fost frica sa nu ma accidentez
Video aici ---
https://www.youtube.com/watch?v=x7nhiLBDrC0&feature=youtu.be
Este bine?
edit, la coborare vad ca nu fac bine, Cred ca trebuia intai sa aplec spatele si apoi sa indoi genunchii. Asa este?
Editat de robert97 pe 30 mar 2016 00:23
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 1 apr 2016 09:35 de robert97
Azi am facut 2 masuratori.
Brate inainte de antrenament -- biceps drept-34cm
biceps stang 33 jumate
Dupa antrenamentul de brate aveam 1,5 cm in plus la ambele
Piept 94
Acum nu stiu cat aveam inainte, dar stiu ca anul trecut pe vremea asta aveam 32 la bratul drept
incheietura la mana 16,5 cm
Dupa aproape o luna am:
35 biceps drept
33,7 biceps stang,
112 umeri
75, 1 cm mai sus de buric
Editat de robert97 pe 1 apr 2016 09:37
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 9 apr 2016 18:46 de robert97
Pe 20 luna asta fac 2 luni de sala consecutive.
Credeti ca ar mai avea rost un full body? ma gandeam asa
impis cu bara - piept
indreptari - spate
flexii cu bara z - biceps
flotari inverse --- triceps
impins cu gantere pt umeri (sau ridicari laterale) umeri
abdomene
presa picioare ( inca nu reusesc sa fac geno cu bara in spate)
Si o sa fac diferit antrenamentul , de exemplu luni impis din orizontal, miercuri din inclinat . etc
Luni , miercuri , sambata.
Este in regula? am citit ca primele 6 luni trebuie full body
Stiu ca si voi ati spus sa fac asa si parca as incepe de luni .
O sa incerc cam ce zice aici - - http://www.culturism.ro/vedete/regulile-unui-antrenament-full-body.html
Editat de robert97 pe 9 apr 2016 18:53
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 13 apr 2016 11:53 de robert97
Am facut luni antrenamentul de mai sus, am febra musuclara si acum.
Joi trebuie sa ma duc iar , daca am febra asta mai fac full body?
nu apuc sa ma recuperez , nu stiu ce sa zic despre full body asta...
o parere ?
|
sus |
|
HuangZ
Veteran member 446 mesaje
|
scris pe 13 apr 2016 12:36 de HuangZ
Am facut luni antrenamentul de mai sus, am febra musuclara si acum.
Joi trebuie sa ma duc iar , daca am febra asta mai fac full body?
nu apuc sa ma recuperez , nu stiu ce sa zic despre full body asta...
o parere ?
Faptul ca ai febra musculara nu inseamna ca nu te-ai recuperat, in timp nu o sa mai faci febra asa des, poate chiar deloc. Stii ca esti recuperat daca ai o stare generala buna, pofta de mancare e ca inainte, poti sa dormi fara probleme si cel mai important, continui sa progresezi in sala.Antrenamentele fullbody sunt foarte bune pentru cei naturali, dar trebuie sa fie si pe placul tau.
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 26 apr 2016 14:28 de robert97
Am si eu o intrebare mai ciudata
Sa zicem ca ,cumpar 30 oua si din astea mananc daor 1 galbenus si restul 30 de albusuri ca sa fac o cantitate mai mare de proteine fara grasimi .
Si repet miscarea asta la 3 zile .
Ce parere aveti? stiu ca si albusul de ou are o substanta , avidina , care duce la caderea parului. nu prea ma pricep .
Un sfat?
Editat de robert97 pe 26 apr 2016 15:43
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 9 mai 2016 20:32 de robert97
Luni , adica azi
Fluturari la piept din inclinat
Spate - tractiuni la helcometru
Picoare- la presa inclinata
Umeri ridicari in fata cu gantera
Biceps- 2 seturi ciocane 2 seturi flexii normale
Triceps- cu bara in forma de v la cabluri
Abdomen - un aparat acolo...
|
sus |
|
Theghost25
Senior member 110 mesaje
|
scris pe 9 mai 2016 21:17 de Theghost25
Vad ca alegi sa faci antrenamentul full body. Eu personal iti recomand sa iti imparti grupele pe zile. De exemplu Luni : doar piept, Marti : doar spate si asa mai departe. Hai sa iti dau niste exemple. Tu lucrezi pieptul si azi si maine si poimaine si asa mai departe si cu totii stim ca muschii cresc in perioada de recuperare, tu nu prea ai perioada de recuperare deoarece lucrezi in fiecare zi pieptul. Parerea mea personala este sa faci o zi pieptul sau spatele sau orice grupa zdravan si dupa sa lasi un timp de pauza, timp in care muschiul sa se recupereze.
Repet : este o parere de a mea strict personala, si antrenamentele full-body sunt bune, dar mie mi se par mai bune cele pe grupe.
Editat de Theghost25 pe 9 mai 2016 21:18
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 9 mai 2016 22:17 de robert97
Full body asta il fac de 3 ori pe saptamana, de exemplu saptamana asta o sa fie asa, luni ,joi , sambata .
Am facut si pe grupe cand am inceput sala, cam o luna si jumatete am facut o grupa pe zi.
Am tot auzit ca acest full body este asa de laudat... il practic de 3 saptamani.
P.S Am fost la doctor cu rezutatele la analize si mi-a dat tonotil-n , a pus doamna doctor ca sunt aminoacizi .
Am cautat pe net si acest tonotil-n contine glutamina si argininga, dar cam 70 mg glutamina )
|
sus |
|
HuangZ
Veteran member 446 mesaje
|
scris pe 9 mai 2016 22:53 de HuangZ
Vad ca alegi sa faci antrenamentul full body. Eu personal iti recomand sa iti imparti grupele pe zile. De exemplu Luni : doar piept, Marti : doar spate si asa mai departe. Hai sa iti dau niste exemple. Tu lucrezi pieptul si azi si maine si poimaine si asa mai departe si cu totii stim ca muschii cresc in perioada de recuperare, tu nu prea ai perioada de recuperare deoarece lucrezi in fiecare zi pieptul. Parerea mea personala este sa faci o zi pieptul sau spatele sau orice grupa zdravan si dupa sa lasi un timp de pauza, timp in care muschiul sa se recupereze.
Repet : este o parere de a mea strict personala, si antrenamentele full-body sunt bune, dar mie mi se par mai bune cele pe grupe.
Antrenamentele cu o frecventa mai ridicata(o grupa de 2-3 ori pe saptamana) se pare ca sunt mai eficiente pentru cei naturali decat cele cu frecventa de o grupa o data pe saptamana. Asta nu inseamna ca in cele 3 antrenamente ar trebui sa faca acelasi lucru, ar trebui sa mearga pe heavy-medium-light, adica o zi de intensitate, o zi cu repetari putin mai multe si volum mediu si o zi cu repetari multe sau pe ceva de genul heavy-light-heavy, light-heavy-light etc.. Bineinteles, fiecare isi structureaza, pana la urma, antrenamentul asa cum ii convine cel mai mult.
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 17 mai 2016 22:36 de robert97
Dupa aproape o luna am:
35 biceps drept
33,7 biceps stang,
112 umeri
75, 1 cm mai sus de buric
dupa inca o luna si 17 zile
36 biceps drept ,
35 biceps stang .
bratul drept neincordat are aproape 32 cm.
Acum intrebare , eu nu prea am luat in greutate , adica am tot 73 kg.. ca in prima zi de sala.
Dupa cum stiti dieta mea are in jur de 2200-2500 kcal.
Dar tot nu iau in greutate, m-am uitat si azi pe alte calculatoare de kalorii si am vazut valori in jur de 2400-2800 , si am ales activitate usoara ,1-3 ori pe saptamana.
Eu am asa 177 cm, 73 kg ,19 ani, fac doar acel full body de 3 ori pe saptamana, in rest nu prea fac nimic sportiv, adica doar merg...
Ce ziceti? sa trec la 2700 kcal?
p.s va intreb pt ca eu am si ceva grasime cam peste tot , si nu vreau sa fac si mai multa , asa ca va cer o parere.
Editat de robert97 pe 17 mai 2016 23:34
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 25 mai 2016 14:58 de robert97
Vreau sa scap de 1 kg de grasime.
Daca scad kcal la 1800 , si fac Hit de 2 ori pe saptamana reusesc sa scap de 1kg de grasime? Cu o alimentatie corecta, carbo complecsi si grasimi sanatoase .
Sau este o abordare gresita?
Editat de robert97 pe 25 mai 2016 15:03
|
sus |
|
Dudux
Junior member 26 mesaje
|
scris pe 30 mai 2016 15:10 de Dudux
Vreau sa scap de 1 kg de grasime.
Daca scad kcal la 1800 , si fac Hit de 2 ori pe saptamana reusesc sa scap de 1kg de grasime? Cu o alimentatie corecta, carbo complecsi si grasimi sanatoase .
Sau este o abordare gresita?
Da, eu zic ca vei putea sa jos. Incearca si apoi iti dai seama. Desi nu e cam "mare" saltul de la 2700 la 1800kcal?
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 3 iun 2016 20:31 de robert97
Am ajuns la 3 luni de sala , la piept fac cu 40 kg +20 bara 4-5 repetari corecte---
(scriu asta doar ca sa-mi urmaresc evolutia )
La presa picioare 45 grade am ajuns la 175 kg (la ultima serie)
Ramat cu gantera din aplecat pe bancuta - gantera de 25 kg.
De luni incep a 4-a luna de sala, o sa-mi continui programul full body - 1 ex pe grupa , de 3 zile . Care chiar imi face placere , cand faceam o grupa pe zi nu-mi placea mai deloc )
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|