Pagina 1 2 din 2
robert97
Junior member 39 mesaje
|
Jurnal robert97
scris pe 23 feb 2016 22:02 de robert97
Salut!
Sunt Robert , am 19 ani , 180 cm 72-73 kg , student cu foarte mult timp liber.
Sunt in prima luna de sala si deschid acest jurnal pentru a-mi urmari evolutia pe parcursul meu in acest sport.
Mai toata viata am avut un plus de grasime pe mine , desi nu sunt eu vreaun butoi /dulap ( chiar port marimea s la tricou) am totusi ceva grasime in plus.
Scopul meu este sa iau ceva masa si sa sa mai scap din grasime .Probabil pare imposibil, dar am sa incerc.
De o saptamana de cand am inceput sala incerc sa consum 2 g de proteine pe kg , deci 140-150 proteine pe zi si 50 grasimi.
Problema este ca a inceput sa nu-mi mai placa mancarea, abia reusesc sa mananc 140 proteine , de carbohidrati ce sa mai zic ? ma chinui sa fac 100 g ...
Azi mi-a venit whey impact myprotein , am luat dupa antrenament
In primele zile de sala am facut un circuit de 2 zile , antrenament tot corpul , pauza o zi si iar antrenament tot corpul. Apoi pauza 3 zile si de luni a inceput antrenamentul o grupa pe zi.
Luni piept
Marti spate
Miercuri pauza
Joi umeri
Vineri biceps+ triceps
Sambata picioare
Duminica pauza.
Am si o nelamurire
Eu sunt la inceput, deci am avantajul incepatorului in legatura cu acumularea de masa musculara si pierderea din grasime in acelasi timp.
Daca dieta mea are 140 proteine 100 carbo ,50 grasimi este in regula? chiar nu vad rostul sa bag 300 de carbo, ca daor nu faci muschi din carbohidrati ,Mai ales ca fac si o grupa pe zi. Plus ca nu-mi place orezul. cartofii si fainoasele in general.
Astept sa ma criticati pentru a-mi repara greselile.
|
sus |
|
AndreiG
Senior member 103 mesaje
|
Re: Jurnal robert97
scris pe 23 feb 2016 23:56 de AndreiG
Ca incepator ai putea sa slabesti si sa pui masa in acelasi timp...dar nu cu 1400 de calorii pe zi.
Sunt foarte putine calorii.
Daca chiar nu poti sa mananci mancare sanatoasa atunci mai adauga niste carbo in shakeul post antrenament pe langa concentratul proteic din zer. La 25 de gr de concentrat(20gr proteina) poti sa pui 30-40 gr de dextroza/maltodextrina si ti-ai facut un gainer.
Ca incepator ai beneficia mai mult de un program tip whole-body de 3 ori pe saptamana macar in primele 3 luni. Muschii tai raspund mult mai bine la genul asta de stimul mai mic de mai multe ori pe sapt decat cei a unuia mai avansat care are nevoie de stimul mai piternic.
Pt slabit ar trebui HIIT ... Preferabil direct dupa antrenament 15 minute cu 3-5 minute de incalzire
Profita de perioada asta la maxim si fa lucrurile cum trebuie.. Rezultatele primelor luni nu o sa le mai ai niciodata.
Eu cand m-am apucat acum cativa ani de sala prima data in primele 6 luni am ajuns de la gras(96kg) care abia ridica o sticla de apa la aprox 13-14 % bodyfat si 82kg cu o masa musculara decenta(decenta pt un om normal nu un culturist ).. Un asa zis aspect atletic.
P.S. Nu subestima importanta unei alimentii corecte. Alimentatia e cea mai importanta. Degeaba iei suplimente si degeaba te duci la sala daca mananci paine dulciuri etc...alimente procesate in general.
Editat de AndreiG pe 24 feb 2016 00:51
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 25 feb 2016 20:52 de robert97
Azi vreau sa spun ce am mancat.
Proteine ---- 400 grame piept de pui. 150 grame branza light de vaca (branza asta are 25 proteine pe 100grame) si 2 cupe de whey (adica 40 grame de proteine din suplimente)
Carbo----- 640 grame orez, 150 fulgi de ovaz cu lapte, 300 grame mamaliga si 100 grame paine si 200 grame banana.
Grasimi --- 50 grame alune , si restul din mancarea de mai sus , in total 60 grasimi.
Total----- 150 proteine , 350 carbohidrati , 60 grasimi.----cam 2500 kalorii.
Azi am facut picioare la sala .
Este corect ce am mancat? sunt ok macronutrientii?
Vreau sa va zic ca mi se pare exagerat de multa mancare, 1kg de mancare pentru carbohidrati, 550 grame mancare pentru proteine .
Cum reuseste lumea sa manance asa multa mancare? daca apas putin pe burta cred ca iese tot afara )
p.s am avut mai multe mese pe zi (aproape toata ziua am mancat...)
Editat de robert97 pe 25 feb 2016 20:53
|
sus |
|
AndreiG
Senior member 103 mesaje
|
scris pe 25 feb 2016 22:53 de AndreiG
Azi vreau sa spun ce am mancat.
Proteine ---- 400 grame piept de pui. 150 grame branza light de vaca (branza asta are 25 proteine pe 100grame) si 2 cupe de whey (adica 40 grame de proteine din suplimente)
Carbo----- 640 grame orez, 150 fulgi de ovaz cu lapte, 300 grame mamaliga si 100 grame paine si 200 grame banana.
Grasimi --- 50 grame alune , si restul din mancarea de mai sus , in total 60 grasimi.
Total----- 150 proteine , 350 carbohidrati , 60 grasimi.----cam 2500 kalorii.
Azi am facut picioare la sala .
Este corect ce am mancat? sunt ok macronutrientii?
Vreau sa va zic ca mi se pare exagerat de multa mancare, 1kg de mancare pentru carbohidrati, 550 grame mancare pentru proteine .
Cum reuseste lumea sa manance asa multa mancare? daca apas putin pe burta cred ca iese tot afara )
p.s am avut mai multe mese pe zi (aproape toata ziua am mancat...)
Alimentatia ta este perfecta....doar daca scopul tau este sa pui burta.
Legumele/verziturile/fructele lipsesc cu desavarsire. Ai numai carbohidrati slabi dpdv nutritiv. Mamaliga orezil alb si painea nu au nici o alta valoare decat de a furniza energie. Micronutrienti zero.
Corpul tau are nevoie de o gramada de chestii(vitamine, minerale) pe care trebuie sa le iei din alimentatie.
Poti sa incerci cu 2200 de calorii...2500 s-ar putea sa fie cam mult pt tine
P.S. sper ca 640 gr aia de orez sunt cantariti dupa ce i-ai fiert ca daca ai 640gr de orez uscat........
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 25 feb 2016 23:27 de robert97
P.S. sper ca 640 gr aia de orez sunt cantariti dupa ce i-ai fiert ca daca ai 640gr de orez uscat........
Da, orezul si mamaliga aia au fost cantarite dupa ce le-am gatit.
Multumesc ca ma ajuti.
De maine o sa bag legumele in alimentatie .
Tu ce ai manca in locul meu? un exemplu de mancare pe o zi?
Editat de robert97 pe 25 feb 2016 23:33
|
sus |
|
AndreiG
Senior member 103 mesaje
|
scris pe 26 feb 2016 00:18 de AndreiG
Da, orezul si mamaliga aia au fost cantarite dupa ce le-am gatit.
Multumesc ca ma ajuti.
De maine o sa bag legumele in alimentatie .
Tu ce ai manca in locul meu? un exemplu de mancare pe o zi?
Ce iti zic eu aici e un exemplu...variantele sunt foarte multe
Dimineata
2-3 oua fierte ovaz cu lapte si niste migdale
Pranz carne + orez brun + ceva verde(broccolli spanac fasole verde salata)
Gustare nuci/alune/migdale
Seara carne + legume(preferabil nu cartofi/orez)
Gustare branza cottage+ unt de arahide sau niste fructe de padure(gasesti congelate la preturi bune), niste seminte de in
In functie de cand ai antrenamentul inlocuiesti o gustare cu un shake cu proteina + carbo
Editat de AndreiG pe 26 feb 2016 00:19
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 26 feb 2016 23:02 de robert97
Azi am incercat sa bag legume.
Proteine --- 2 cupe de whey ( deci 40 proteine) , 300 grame piept de pui, 100 grame branza ( are 25 proteine branza asta si 14 grasimi)
Carbohidrati , 175 grame fulgi ovaz cu lapte, 100 grame banana, 400 grame fasole verde fiarta ( nu stiu cati carbo are fasolea verde, sau pastai ) 75 grame de coacaze negre
Grasimi ---- o felie de pizza de 250 grame cu cascaval si sunca, 14 grasimi din branza .
Total, 130 proteine , 155 carbo, 14 grasimi ( aici nu am inclus nici pizza , nici fasolea verde)
Nu am mai reusit sa mananc carbo, este prea multa mancare, simt ca nu mai incape...
edit, azi am facut biceps-- flexii cu gantera 4 seturi 8 repetari si flexii cu bara z 4 seturi 8 repetari
Triceps-- la cabluri cu funia 4 seturi 8 repetari si tot la cablu doar ca cu bara tot 4 seturi 8 repetari
Maine fac umeri, vreo 4 exercitii si antebrat, 2 exercitii.
Editat de robert97 pe 26 feb 2016 23:09
|
sus |
|
AndreiG
Senior member 103 mesaje
|
scris pe 27 feb 2016 15:50 de AndreiG
( nu stiu cati carbo are fasolea verde, sau pastai )
Total, 130 proteine , 155 carbo, 14 grasimi ( aici nu am inclus nici pizza , nici fasolea verde)
Calorii.oneden.com
Search ce aliment vrei tu
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 28 feb 2016 22:10 de robert97
Imi poate spune cineva care sunt alimentele cu carbohidrati complecsi?
orezul brun si fulgii de ovaz , doar atat? am cautat pe net dar nu am gasit.
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 29 feb 2016 01:42 de shift
Imi poate spune cineva care sunt alimentele cu carbohidrati complecsi?
orezul brun si fulgii de ovaz , doar atat? am cautat pe net dar nu am gasit.
Really?? Cam ce cuvinte de cautare ai folosit de nu ai gasit nimic?! Pana si la images cred ca gasesti...
http://www.culturism.ro/alimentatie/ce-trebuie-sa-mananci-pentru-a-pierde-din-grasime.html
http://www.culturism.ro/alimentatie/cum-ar-trebui-sa-arate-alimentatia-si-antrenamentul-unui-ectomorf.html
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 2 mar 2016 22:58 de robert97
Am inceput sala pe 18.02 -- de atunci o singura data am mancat 2500 kcal, in rest pana in 2000.
29.01.2016 --aveam 75 kg ,
04.02---------74 kg
12.02--------73 kg
24.02--------72,4 kg
02.03----- 73,4 kg
Deci pe 24 aveam 72,4 kg, si azi pe 02.03 am 73,4 kg
Cum am ajuns sa ma ingras 1 kg? Am consumat maxim 2000 kcal zilnic ( unele zile mancam si 1500), daor o data 2500... (acelasi cantar, acealeasi haine cand m-am cantarit, nemancat, aceleasi conditii de cantarire)
Nu inteleg de ce am luat 1 kg intr-o saptamana, muschi cu siguranta nu sunt, poate este apa? sau grasime?
Azi am mancat, piept de pui , fulgi de ovaz, branza, salata verde, ridichi rosii si un mar. (si 2 cupe cu whey) si 20 grame alune si 100 grame orez brun( cantarit dupa ce a fost fiert)
Total 150 proteine ---255 carbo---33 grasimi.
= 1940 kcal
Este bine ce am mancat?
p.s scopul meu nu este sa slabesc, dar nici sa iau 1 kg in plus pe saptamana...
Editat de robert97 pe 2 mar 2016 22:59
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 2 mar 2016 23:24 de BmX
p.s scopul meu nu este sa slabesc, dar nici sa iau 1 kg in plus pe saptamana...
Okay, nu slabesti, nu vrei sa pui pe tine, atunci ce vrei sa faci ?
In primul rand, daca vrei sa cresti in masa musculara, atunci automat vei pune si grasime corporala, iar masa corporala bineinteles va creste. Tu ai pus 1 kg pe tine, puteai sa fi pus si 5, acum depinde CE AI PUS: masa musculara de calitate sau grasime. Si asta depinde numai de alimentatia ta in cea mai mare parte.
Calculeaza-ti prima data cate calorii ai nevoie, dupa vezi cati macronutrienti ai nevoie si asigura-te ca din macronutrientii pe care ii consumi, iei cati mai multi micronutienti (vitamine si minerale). Nu omite sa incluzi in dieta ta nici legumele si fructele care sunt esentiale pentru organismul uman si mai ales pentru sportul asta. Si nu mai include in dieta ta alimente gen pizza care dauneaza organismului. Trebuie sa mananci astfel incat sa maximizezi procesul de masa musculara, sa pui cat mai putina grasime si nu in ultimul rand cat mai sanatos posibil.
P.S.: din cate am vazut cam neglijezi grasimile pe zi. Inteleg ca nu iti place sa pui grasime pe tine, dar nici daca nu ii dai organismului aproape deloc grasimi nu e bine. Documenteaza-te mai mult din diferite surse.
//EDIT:
Ca sa-ti calculezi caloriile ai ogramada articole pe net si pe site-ul asta. O sa-ti iasa diferite valori, gen 2100, 2400, 2700 etc. Dupa ce ai calculat cateva valori, ia si tu o valoare de la mijloc (sa zicem ca cea mai mica valoare e 2000, iar cea mai mare e 2800, iei si tu 2400 calorii). Mananci o saptamana 2400 calorii si vezi daca cresti in masa musculara, dar FARA sa pui grasime multa:
- te poti masura cu un instrument pentru grasimea corporala
- cantarul pentru masa corporala
- masuratorile corporale
Daca nu iti sunt suficiente 2400 calorii, maresti numarul cu pana la 500 calorii.
//EDIT 2:
Iti masori la rece circumferintele, masa si grasimea corporala, iar dupa o saptamana te masori din nou la rece si compari rezultatele.
Editat de BmX pe 2 mar 2016 23:55
"Durerea de azi este puterea de maine"
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 3 mar 2016 00:20 de robert97
Okay, nu slabesti, nu vrei sa pui pe tine, atunci ce vrei sa faci ?
M-am speriat putin cand am vazut 1 kg intr-o saptamana , adica mi se pare mult si ma gandesc sa nu fie doar grasime. Eu credeam ca trebuie sa iau 1 kg pe luna.
Am mai bagat niste alume si am ajuns la 60 grasimi.
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 3 mar 2016 09:56 de BmX
M-am speriat putin cand am vazut 1 kg intr-o saptamana , adica mi se pare mult si ma gandesc sa nu fie doar grasime. Eu credeam ca trebuie sa iau 1 kg pe luna.
Am mai bagat niste alume si am ajuns la 60 grasimi.
Ca incepator, corpul iti permite sa acumulezi in primele luni mai multe kilograme decat cineva care are in sange acest sport. Vezi cum iti imparti caloriile
Editat de BmX pe 3 mar 2016 10:13
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 3 mar 2016 21:32 de robert97
Azi
Proteine --- pulpe pui la fara piele si dezosate si piept de pui la gratar si 3 cupe proteine
Carbo--- fulgi ovaz 300 grame
Grasimi din carne + alune
Altele--- salata verde, 1 mar, 2 banane, alune .
Total 140 proteine---275 carbo 60-70 grasimi
Total kcal 2300
Este bine ce am mancat?
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 3 mar 2016 22:26 de BmX
Azi
Proteine --- pulpe pui la fara piele si dezosate si piept de pui la gratar si 3 cupe proteine
Carbo--- fulgi ovaz 300 grame
Grasimi din carne + alune
Altele--- salata verde, 1 mar, 2 banane, alune .
Total 140 proteine---275 carbo 60-70 grasimi
Total kcal 2300
Este bine ce am mancat?
Da e bine, dar mai diversifica carbohidratii, 300g de fulgi de ovaz mi se pare cam mult. Si fa-ti o dieta de care sa te tii zilnic si sa o respecti. Vad ca mananci cam ce apuci. Si mai multe legume ca dintr-o salata verde nu iti iei tot ce trebuie. Au aparut pe lume morcovi, broccoli, conopida, mazare, sfecla rosie si asa mai departe.
Mai da un ochi prin jurnalele astea...
Editat de BmX pe 3 mar 2016 22:28
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 4 mar 2016 16:54 de robert97
Azi am facut 2 masuratori.
Brate inainte de antrenament -- biceps drept-34cm
biceps stang 33 jumate
Dupa antrenamentul de brate aveam 1,5 cm in plus la ambele
Piept 94
Acum nu stiu cat aveam inainte, dar stiu ca anul trecut pe vremea asta aveam 32 la bratul drept
incheietura la mana 16,5 cm
Editat de robert97 pe 4 mar 2016 16:59
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 7 mar 2016 12:22 de robert97
Vreau sa fac de 2 ori pe saptamana brate .Programul meu actual este
Luni piept
Marti spate
Miercuri pauza
Joi picioare
Vineri brate
Sambata umeri
Duminica pauza.
Pe unde sa umblu ca sa am brate de 2 ori pe saptamana?
edit. Vineri am facut brate si inca mai mai febra la biceps, putin, dar totusi se simte.
Sa fac sau nu de 2 ori pe saptamana brate?
Editat de robert97 pe 7 mar 2016 12:33
|
sus |
|
AndreiG
Senior member 103 mesaje
|
scris pe 8 mar 2016 01:04 de AndreiG
Luni piept
Marti spate
Miercuri pauza
Joi picioare
Vineri brate
Sambata umeri
Duminica pauza.
edit. Vineri am facut brate si inca mai mai febra la biceps, putin, dar totusi se simte.
La nivelul tau nici nu ar trebui sa ai o zi separata pentru brate.
Tu deja ai 2 zile de brate pe saptamana...odata cand faci piept si spate pentru ca tricepsul si bicepsul sunt muschi ajutatori in acele miscari si inca odata separat.
Bicepsul si tricepsul sunt printre cei mai mici muschi din corp si tu vrei sa ii antrenezi mai mult decay oricare altii...nu iti da de gandit treaba asta?
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 8 mar 2016 08:35 de BmX
Luni piept
Marti spate
Miercuri pauza
Joi picioare
Vineri brate
Sambata umeri
Duminica pauza.
Masa musculara apare in zilele de pauza, adica cand muschiul se odihneste. Daca te suprasoliciti nu vei acumula masa musculara, decat oboseala si stres pentru ca nu vezi rezultate.
Asta cu antrenatul de mai multe ori pe saptamana pentru o grupa e pentru avansati.
P.S.: Ori nu vezi rezultate, ori nu ai o dieta pe masura. Prin antrenament tu STIMULEZI muschii, dar prin DIETA apare masa musculara. Daca plantezi o samanta, nu te astepta ca in a 2-a zi sa se transforme intr-o planta. Trebuie sa ai rabdare si sa ai grija de samanta ta. Daca ii pui ingrasaminte (steroizi in cazul tau) normal ca apar rezultate rapide, dar gandeste-te si la viata pe care o are, la aerul pe care il degaja, la aspectul ei, la durata de viata si asa mai departe.
Deci trebuie rabdare si munca eficienta, iar munca eficienta se rezuma la triunghiul succesului: DIETA - ANTRENAMENT - ODIHNA
Iar pentru ca e triunghi si are 3 laturi, una fara alta nu se poate. Deci degeaba ai antrenament si dieta, daca nu ai odihna de exemplu, pentru ca nu exista triunghi cu 2 laturi.
Editat de BmX pe 8 mar 2016 08:44
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 8 mar 2016 18:52 de robert97
Multumesc.
Inca o intrebare. Eu nu am lucrat abdomenul pana acum, eu am ceva grasime pe el, nu multa dar daca stau pe scaun putin mai cocosat se face un colacel. Are rost sa lucrez si abdomenul?
|
sus |
|
AndreiG
Senior member 103 mesaje
|
scris pe 9 mar 2016 04:55 de AndreiG
Asta cu antrenatul de mai multe ori pe saptamana pentru o grupa e pentru avansati.
GRESIT IN TOTALITATE si dezinformezi si pe altii
Incepatorii NATURALI(fara steroizi) beneficiaza cel mai mult de la mai multe antrenamente MICI decat de la unul singur INTENS pe saptamana pentru fiecare grupa musculara
De aia i-am zis ca nu are rost O ZI separata pentru brate pentru ca nu are nevoie de volum asa mare de exercitiu pentru a-i antrena.
Pentru incepatori antrenamentele care dau cele mai bune rezultate sunt antrenamente whole-body(un singur exercitiu/grupa musculara) de 3 ori pe saptamana pentru ca muschiul fiind neantrenat primeste raspuns de crestere foarte usor.
Pe masura ce muschiul se obisnuieste cu efortul va avea nevoie de stimul mai puternic asa ca vor trebui mai multe exercitii pe grupa. In momentul ala se reduce frecventa la 2 antrenamente sau chiar unul singur pe saptamana per grupa..... asta pentru ca la volumul necesar pentru a oferi stimul de crestere muschiului te-ai epuiza complet antrenand mai mult de odata pe saptamana fiecare grupa.
La culturistii naturali perioada de crestere dureaza intre 2-3 zile dupa ce muschiul a primit stimul.
La cei care iau steroizi perioada de crestere e mai mare de o saptamana. De aia majoritatea celor care iau steroizi antreneaza o grupa pe zi foarte intens ....ii ofera stimul maxim si apoi isi fac stero treaba
Editat de AndreiG pe 9 mar 2016 04:57
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 9 mar 2016 07:55 de BmX
GRESIT IN TOTALITATE si dezinformezi si pe altii
Incepatorii NATURALI(fara steroizi) beneficiaza cel mai mult de la mai multe antrenamente MICI decat de la unul singur INTENS pe saptamana pentru fiecare grupa musculara
De aia i-am zis ca nu are rost O ZI separata pentru brate pentru ca nu are nevoie de volum asa mare de exercitiu pentru a-i antrena.
Pentru incepatori antrenamentele care dau cele mai bune rezultate sunt antrenamente whole-body(un singur exercitiu/grupa musculara) de 3 ori pe saptamana pentru ca muschiul fiind neantrenat primeste raspuns de crestere foarte usor.
Pe masura ce muschiul se obisnuieste cu efortul va avea nevoie de stimul mai puternic asa ca vor trebui mai multe exercitii pe grupa. In momentul ala se reduce frecventa la 2 antrenamente sau chiar unul singur pe saptamana per grupa..... asta pentru ca la volumul necesar pentru a oferi stimul de crestere muschiului te-ai epuiza complet antrenand mai mult de odata pe saptamana fiecare grupa.
La culturistii naturali perioada de crestere dureaza intre 2-3 zile dupa ce muschiul a primit stimul.
La cei care iau steroizi perioada de crestere e mai mare de o saptamana. De aia majoritatea celor care iau steroizi antreneaza o grupa pe zi foarte intens ....ii ofera stimul maxim si apoi isi fac stero treaba
Vorbeam din propria experienta. Faceam sala de 5 ori pe saptamana, iar in alea 5 zile de fiecare data antrenam abdomenul in speranta ca voi face mai repede "patratele". SI AM GRESIT! Dupa asta am aflat ca in orice muschi tot celule musculare se afla si ca nu trebuie sa antrenezi o grupa musculara de mai multe ori pe saptamana pentru ca ti se dezvolta mai repede musculatura (eram la inceput in perioada asta). Tot ce simteam era o febra musculara infernala, nu vedeam ca fac progrese cu abdomenul si intrasem intr-o depresie pentru ca nu vedeam rezultate si munceam foarte mult. Documentandu-ma si observand pe propria piele, am aflat ca muschiul creste in zilele de odihna, iar asta cu antrenatul de mai multe ori pe saptamana am vazut-o numai la avansatii fitness sau culturisti. Nu zic ca ce ai spus tu acolo nu e adevarat, ce vreau sa zic e ca munca inteligenta e superioara muncii anapoda. Multi incepatori (cum am fost eu) au tendinta sa lucreze o grupa musculara de mai multe ori / saptamana si la un nivel de intensitate mai mare pentru a creste in masa musculara repede, iar cu asta nu sunt de acord pentru ca, cum am zis mai sus, prin antrenament STIMULEZI, iar prin dieta creste MASA MUSCULARA.
//EDIT:
Multumesc.
Inca o intrebare. Eu nu am lucrat abdomenul pana acum, eu am ceva grasime pe el, nu multa dar daca stau pe scaun putin mai cocosat se face un colacel. Are rost sa lucrez si abdomenul?
Fiecare grupa musculara trebuie antrenata, de sus pana jos, la aceeasi intensitate ca celalalte: spate, trapez, umeri, triceps, biceps, antebrat, piept, abdomen, picioare.
Exista si "scurtaturi", in sensul ca daca, de exemplu, lucrezi piept, faci si triceps, daca lucrezi spate, faci si biceps, daca faci biceps, faci si antebrat, dar personal le iau pe toate separat.
Editat de BmX pe 9 mar 2016 08:06
|
sus |
|
AndreiG
Senior member 103 mesaje
|
scris pe 9 mar 2016 13:27 de AndreiG
[Quote]
Fiecare grupa musculara trebuie antrenata, de sus pana jos, la aceeasi intensitate ca celalalte: spate, trapez, umeri, triceps, biceps, antebrat, piept, abdomen, picioare.
Exista si "scurtaturi", in sensul ca daca, de exemplu, lucrezi piept, faci si triceps, daca lucrezi spate, faci si biceps, daca faci biceps, faci si antebrat, dar personal le iau pe toate separat.
Exista grupe musculare mari(pectorali, latissimus dorsi, gluteus maximus, qvadriceps etc) si grupe mici (biceps triceps deltoid etc)
E ilogic sa crezi ca grupele mici au nevoie de acelasi volum/intensitate ca si grupele mari mai ales ca sunt lucrate indirect in cadrul exercitiilor pt grupe mari.
Nu e o scurtatura...e ceva normal.
Este gresit intr-adevar cand faci antrenamente cu volum/intensitate mare de mai multe ori pe saptamana.
Este ideal insa sa faci 2-3 antrenamente (pentru un incepator/nivel mediu) la un volum/intensitate adecvata.
Multe programe whole-body nici macar nu au exercitii dedicate pentru biceps/triceps ele fiind incluse in exercitiile compuse.
Editat de AndreiG pe 9 mar 2016 13:27
|
sus |
|
BmX
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 9 mar 2016 18:57 de BmX
E ilogic sa crezi ca grupele mici au nevoie de acelasi volum/intensitate ca si grupele mari mai ales ca sunt lucrate indirect in cadrul exercitiilor pt grupe mari.
La asta cu intensitatea faceam referire la faptul ca unii vor sa arate bine numai la nivelul upper body, pe cand am intalnit multe cazuri in care multi uita de lower body (coapsele si gambe). Ce vreau sa zic e ca fiecare muschi sa fie luat ca atare. Eu lucram abdomenul de l-am zapacit de 5 ori pe saptamana mai mult decat orice alta grupa si faceam si cu greutati mari. In ziua de azi, fiecare grupa e antrenata 1 data / saptamana, nu iau abdomenul sau orice alt muschi de 2-3 ori / saptamana. Nu mai fac diferente intre muschi, mi-am dat seama ca daca vreau sa arat cum imi doresc trebuie sa fiu proportionat. Astfel, consider ca trebuie sa existe egalitate intre orice muschi, sa nu faci diferente ca vrei sa ai brate mai mari si sa nu faci picioare (de exemplu). Trebuie sa te concentrezi pe toti muschii din corpul tau sa se dezvolte cand si cum trebuie. La asta ma refeream cu aceeasi intensitate.
//EDIT:
Multe programe whole-body nici macar nu au exercitii dedicate pentru biceps/triceps ele fiind incluse in exercitiile compuse.
Exact acelasi lucru am zis si eu prin "scurtaturi".
Editat de BmX pe 9 mar 2016 19:02
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 10 mar 2016 23:31 de robert97
Am citit ca nu este destul doar sa bei un shake cu whey dupa antrenament, cica trebuie sa contina si carbohidrati.
Pot sa pun o banana in shake? sau sa pun fulgi de ovaz? ce fel de carbohidrati trebuie dupa atrenament? simpli sau complecsi?
De exemplu la 50 grame whey( adica 40 proteine) cate grame de carbo sa pun?
Editat de robert97 pe 10 mar 2016 23:32
|
sus |
|
AndreiG
Senior member 103 mesaje
|
scris pe 16 mar 2016 09:03 de AndreiG
Am citit ca nu este destul doar sa bei un shake cu whey dupa antrenament, cica trebuie sa contina si carbohidrati.
Pot sa pun o banana in shake? sau sa pun fulgi de ovaz? ce fel de carbohidrati trebuie dupa atrenament? simpli sau complecsi?
De exemplu la 50 grame whey( adica 40 proteine) cate grame de carbo sa pun?
Simpli in general.
Cantitatea depinde de obiective
- 1-1.5g de carbo/1 g de proteina in timpul cutting
- 1.5-2 g de carbo/1g de proteina in timpul bulking
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 17 mar 2016 21:34 de robert97
Azi mi-am terminat prima luna de sala,
Cum azi am facut brate , am observat ca am mai crescut si in forta, am lucrat cu gantere de 10 kg, (in prima saptamana faceam cu 5)
Si la flexii cu bara z din picioare am ajuns la 5k discul pe o parte, chiar si 7,5.
Am citit un articol aici cum ca ar trebui sa facem intre 4-6 repetari . Cam asa am facut azi , probabil si din acesta cauza am reusit sa trec la greutati mai mari.
Rezultate vizibile pe corp inca nu am, doar daca incordez bratele parca au inceput sa apara forma umerilor si bicepsul.
Ce parere aveti despre 4-6 repetari sau sa raman la 8-12 repetari? uitati aici si articolul. http://www.culturism.ro/antrenament/cate-seturi-si-repetari-faci-pentru-dezvoltare-musculara.html
P.S eu inainte de sala aveam o alimentatie jalnica, zilnic Mc , kfc, nici nu stiam ce gust are mancarea sanatoasa.Acum zic ca am o alimentatie cat de cat decenta, carbohidrati complecsi, legume, fructe, grasimi bune .
Cam 140 p 200-300 carbo , 50-70 grasimi , 2500 kcal in zilele de antrenament, 2100 kcal in zilele de pauza.
|
sus |
|
robert97
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 18 mar 2016 16:26 de robert97
Azi am fost la doctor si am spus ca iau proteine din zer de la o firma cunoscuta, care contine doar proteina din zer, am plecat foarte dezamagit.
Doctorul a spus sa nu mai iau ca pot face hepatita b , ca se strica ficatul, ca nu sunt sanatoase, ca nu stiu ce, era foarte revoltat .
Am spus ca iau doar de o luna, , ca mananc 100 proteine din alimentatie si inca 40 din supliment. .Doctorul nu si nu, sa mananc mancare, nu sa iau prafuri.
De ce doctorii au aceasta parere despre aceste prafuri? mi-a dat sa fac niste analize, creatinina TGO TGP. Apoi i-am zis sa iau macar niste vitamine si minerale acolo .
A zis nu, doar vitamax 10 zile.
Totusi netul este plin , ne asigura ca aceste proteine din zer sunt sigure. Cum de doctorii nu recomanda asa ceva? pai eu pe cine sa cred? pe net? sau pe doctor? (parintii mei au vb cu mai multi doctori , si ei de aceasi parere, fara prafuri)
Editat de robert97 pe 18 mar 2016 16:27
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 18 mar 2016 23:17 de Gilu
Azi am fost la doctor si am spus ca iau proteine din zer de la o firma cunoscuta, care contine doar proteina din zer, am plecat foarte dezamagit.
Doctorul a spus sa nu mai iau ca pot face hepatita b , ca se strica ficatul, ca nu sunt sanatoase, ca nu stiu ce, era foarte revoltat .
Am spus ca iau doar de o luna, , ca mananc 100 proteine din alimentatie si inca 40 din supliment. .Doctorul nu si nu, sa mananc mancare, nu sa iau prafuri.
De ce doctorii au aceasta parere despre aceste prafuri? mi-a dat sa fac niste analize, creatinina TGO TGP. Apoi i-am zis sa iau macar niste vitamine si minerale acolo .
A zis nu, doar vitamax 10 zile.
Totusi netul este plin , ne asigura ca aceste proteine din zer sunt sigure. Cum de doctorii nu recomanda asa ceva? pai eu pe cine sa cred? pe net? sau pe doctor? (parintii mei au vb cu mai multi doctori , si ei de aceasi parere, fara prafuri) Schimba medicul.
Nu accepta sa mai iesi dintr-un cabinet medical fara sa primesti explicatii pt nelamuririle tale!
Nu ezita sa ceri lamuriri pentru diagnostice si recomandari date de medic!
Nu vreau sa aduc atingere sistemului medical prin vreo parere personala legata de intamplarea ta.
Pot sa spun ca am patit si eu la fel ca si tine acum vreo 4 ani, doar ca la mine era vorba de aminoacizi.
Facusem niste analize iar transaminazele erau aproape 300 cand limita max era vreo 28.
Bineinteles inginerul biolog care mi-a citit analiza a spus ca e clar de la aminoacizi, repet, inginer biolog.
Defapt eram dupa o saptamana de antrenamente grele si cu febra musculara peste tot.
Luni repetasem analiza si refacut fiind, transaminazele erau 18.
Practic eram suspect de hepatita pe baza de aminoacizi...daca-i vine cuiva sa creada.
Vreau sa mai spun ca prafurile despre care unii dintre ei spun ca sunt nocive se vand si in farmacii, bineinteles avand o gama mai restransa de produse dar totusi au.
Aceleasi medic te trimite in farmacia unde se vinde praful nociv ca sa cumperi ce-ti prescrie el, medicamente, care nu sunt nocive deloc, sunt chiar sanatoase si nu au nici un efect advers()
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|