Pagina 1 din 1
dondeyu
Newbie 3 mesaje
|
Ce sa fac sa cresc in masa musculara?
scris pe 25 ian 2016 17:40 de dondeyu
Salutare prieteni.Numele meu este Andrei si fac sala de 2 ani si 10 luni.Eram un tip foarte gras (84 kg la 1,70) si am ajuns sa slabesc si sa ma modelez astfel incat sa arat destul de bine (68 kg).Problema mea este ca eu nu sunt multumit de cum arat.Mi-as dorii sa am muschii mai mari dar sa nu pun grasime pe mine.Am tipul acela de corp care si daca mananc o prajitura se pune direct pe burta.Oricum o sa atasez o poza cu mine mai jos.Problema mea este ca mai am putina grasime chiar in partea de jos a abdomenului si nu stiu cum sa o ard eficient astfel incat sa nu pierd din masa musculara.
Cum ma antrenez? De 5 ori pe saptamana. In fiecare zi o alta grupa de muschi. Iar lunea,miercurea si vinerea abdomen.Lunea si miercurea abdomenul din mijloc si vinerea abdomenul din lateral. Bineinteles abdomen pe langa alta grupa de muschi.De 3 luni sunt in Germania,am de mers 3 km pe jos pana la sala,3 km intors si sambata si duminica alergam pe banda la sala in jur de 8-11 km.Am inceput sa slabesc foarte tare dar culmea,doar din muschi.Acea bucata nenorocita de grasime nu vrea sa se topeasca si vreau sa ma opresc din alergat.Pierd tot ce am consturit in aproape 3 ani.Am ajuns acum sa am 65 de kg.(acum va spun sincer ca nu mai arat cum aratam in poza la sfarsitul lui noiembrie) Bine,nu e problema ca daca vreau intro saptamana am 70 dar vreau sa stiu daca sa insist mai mult pe abdomene sau ce pot sa fac pentru bucata aia de grasime?In acelsi timp am si ceva colacei...deci practic de jur imprejur trebuie sa topesc.
Ce mananc? Pai mananc 3 mese pe zi, (cam merg pe deficit caloric) in care una sigur sunt legume cumparate de la supermarket,congelate sau mix de legume cum se mai spune, cu doua-trei picaturi de ulei incat sa nu stric tigaia. Aripi de pui,ciorbe,destul de rar...cam la 3 saptamani imi gatesc orez,piure de cartofi,foarte rar paste cu sos.La micul dejun de fiecare data mananc fulgi de ovaz cu 40% fructe uscate cu lapte.Si ca suplimente folosesc proteine pure.Doua cupe la ora 12 dupa ce servesc masa la servici si 2 cupe imediat dupa antrenament.Nu iau gainer din frica ca ma ingars. Spune-ti-mi va rog unde gresesc si ce sa modific in programul meu? Daca se poate sa-mi raspunda traineri sau cei care fac sala cel putin de cat timp fac eu.Multumesc mult! Sper ca nu m-am incurcat in exprimare si intelege fiecare ce nelamurire am. Mai jos aveti poza.
Edit: Aaaa da, si de 4 zile am inceput un ciclu cu CLENBUTEROL pentru a topi restul de grasimi.
pizap.com14483088424141.jpg (195.32 KB)
Editat de dondeyu pe 25 ian 2016 17:42
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Ce sa fac sa cresc in masa musculara?
scris pe 26 ian 2016 11:04 de basu
Sa nu mai stai pe deficit caloric.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
dondeyu
Newbie 3 mesaje
|
scris pe 26 ian 2016 13:24 de dondeyu
Sa nu mai stai pe deficit caloric.
Ok, poate nu m-am exprimat suficient de bine.Daca nu stau pe deficit caloric ma ingras, si inca foarte repede.Dupa cum spuneam...daca-mi dau drumu la gura intro saptamana pot avea 70kg.Eu vreau sa am abdomen foarte bine definit si sa scap de grasimea din zona de jos (a buricului) si in acelasi timp sa nu pierd din masa musculara,eventual sa cresc.
|
sus |
|
HuangZ
Veteran member 446 mesaje
|
scris pe 26 ian 2016 15:12 de HuangZ
Ok, poate nu m-am exprimat suficient de bine.Daca nu stau pe deficit caloric ma ingras, si inca foarte repede.Dupa cum spuneam...daca-mi dau drumu la gura intro saptamana pot avea 70kg.Eu vreau sa am abdomen foarte bine definit si sa scap de grasimea din zona de jos (a buricului) si in acelasi timp sa nu pierd din masa musculara,eventual sa cresc.
La nivelul tau nu poti sa stai pe deficit caloric si sa cresti in masa musculara in acelasi timp decat daca iei steroizi.Pentru a nu pune grasime decat minimum stai pe un surplus de 100-200 maximum calorii in felul asta o sa cresti in masa musculara si grasimea o sa se pune destul de putin astfel ca abia dupa cateva luni va trebui sa te definesti, pur si simplu mananci cat trebuie, nu exista sa fii intr-un surplus mic si sa pui atat de multa grasime, doar daca nu faci niciun fel de exercitiu fizic.
|
sus |
|
dondeyu
Newbie 3 mesaje
|
scris pe 26 ian 2016 16:11 de dondeyu
Ok.Si daca ar fi sa cresc in masa si apoi sa ma definsesc ce ar trebui sa fac? La abomen ma refer.Daca ma apuc sa alerg iar o sa pierd toti muschii dar nu si grasimea de pe burta.Pe mine asta ma intereseaza.Ok, nu e posibil la nivelul meu sa si cresc in masa dar sa si ard grasimea...dar sa ard grasimea si sa-mi pastrez muschii care ii am deja? Va spun sincer,am citit peste tot ca, cu dieta si cardio rezolvi grasimea aia (care e de un deget).Ei bine nu am rezolvat-o dar am 'rezolvat' muschii.Sincer cred ca una din greseliile mele sunt suplimentele.Poate ar fi trebuit sa iau aminoacizi in perioada cand bag cardio ca nebunul.Poate ar trebui sa iau proteine de mai buna calitate. (desi sunt in Germania habar nu am ce brand-uri sunt mai bune sau nu dar sincer mi se par mai slabe ca ale noastre).La cata ambitie am, as alerga zilnic 10 km daca as stii ca as avea abdomen 'de revista', dar cum sa-mi protejez muschii?
|
sus |
|
HuangZ
Veteran member 446 mesaje
|
scris pe 26 ian 2016 20:26 de HuangZ
Ok.Si daca ar fi sa cresc in masa si apoi sa ma definsesc ce ar trebui sa fac? La abomen ma refer.Daca ma apuc sa alerg iar o sa pierd toti muschii dar nu si grasimea de pe burta.Pe mine asta ma intereseaza.Ok, nu e posibil la nivelul meu sa si cresc in masa dar sa si ard grasimea...dar sa ard grasimea si sa-mi pastrez muschii care ii am deja? Va spun sincer,am citit peste tot ca, cu dieta si cardio rezolvi grasimea aia (care e de un deget).Ei bine nu am rezolvat-o dar am 'rezolvat' muschii.Sincer cred ca una din greseliile mele sunt suplimentele.Poate ar fi trebuit sa iau aminoacizi in perioada cand bag cardio ca nebunul.Poate ar trebui sa iau proteine de mai buna calitate. (desi sunt in Germania habar nu am ce brand-uri sunt mai bune sau nu dar sincer mi se par mai slabe ca ale noastre).La cata ambitie am, as alerga zilnic 10 km daca as stii ca as avea abdomen 'de revista', dar cum sa-mi protejez muschii?
Cam.asta ar si trebui sa faci, cateva luni pui masa cu cat mai putina grasime apoi o definire. Pot fi mai multe cauze pentru pirrderea prea mare din masa musculara, deficit prea mare, cardio prea mult, antrenament prost, prea putine proteine, supraantrenament etc. Daca faci totul cum trebuie daca nu pastrezi toata masa musculara, fi sigur ca pastrezi macar 90%, asta e si scopul sa pierzi grasime, nu "greutate".
|
sus |
|
AndreiG
Senior member 103 mesaje
|
scris pe 31 ian 2016 03:02 de AndreiG
Sper ca te-ai informat suficient despre ciclul ala de clen inainte sa il incepi.
Am incercat o singura data cand eram copil si disperat si pe langa tremurici mi-a dat o pofta de mancare ceva de speriat....daca vedeam ceva comestibil in fata imi venea sa mananc.
Cel mai bine ar fi fost sa incerci fara "chimicale".
Pt masa cum zic colegii trebuie sa mergi pe + caloric... eu as zice chiar 300 calorii in plus fata de 200 cat a zis colegul.
Atata timp cat te antrenezi la intensitatea potrivita(sa nu poti sa faci mai mult de 8-10 reps corecte cu greutatea aia) cu exercitii compound multe...cat mai putine de izolare, e imposibil sa pui grasime si nu muschi.
Din poze esti mezomorf asa ca nu ar trebui sa ai probleme.
ALimentatia parerea mea lasa de dorit MULT.
Mai putin mix de legume congelate de la supermarket(porumbul si morcovul din mixul ala sunt carbohidrati fara vreo valoare deosebita) sau aripioare de pui si mai multa fasole verde broccoli conopida, leguminoase(fasole linte mazare), carne slaba pui(piept chiar si pulpe fara piele, curcan,vita chiar si porc(cotlet si pulpa), peste.
In plus nu trebuie sa iti fie frica de grasimi sanatoase gen nuci migdale alune de padure avocado ulei de masline....cel putin nu atata timp cat le consumi in absenta painii pastelor cartofilor etc alimente care dau un raspuns insulinic mare in sange.
Singurele momente cand nu e recomandata grasimea e in preajma antrenamentelor de greutati.
Cerealele daca sunt de ovaz sunt foarte bune....fructele alea uscate(care defapt sunt confiate si au o gramada de zahar) nu sunt bune.
Pune-ti o cupa de proteina (banuiesc ca ai ales un gust care iti place) in laptele din cereale ca sa ii dai gust si sa ai si proteina la micul dejun(asta fiind un lucru foarte important)
Ai facut foarte bine ca ai CUMPARAT proteina curata si nu gainer (sper ca e proteina de ZER adica WHEY 100% si nu soia ou si alte prostii) pentru ca e mult mai bun pretul pe gram de proteina DAR ai facut gresit ca ai INGHITIT-o pura.
Dupa antrenament proteina fara carbo simpli (dextroza/maltodextrina) e degeaba pentru ca nu ajunge in muschi ci e folosita pentru energie(de care duci lipsa imediat dupa antrenament).
Un alt efect negativ este ca cu cat faci asta mai mult timp...cu atat corpul tau se va pricepe mai bine sa iti transforme proteina(inclusiv muschii) in energie cand ii este foame.
Pe langa Whey alte doua chestii foarte importante daca ti le permiti sunt un complex de multivitamine gen Universal Animal Pak , NOW Adam, O.N. Opti-men si creatina monohidrat...creatina sa fie preferabil Creapure(creatina pura 100%)
Editat de AndreiG pe 31 ian 2016 05:29
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 31 ian 2016 21:38 de Gilu
Sper ca nu are nimeni de gand sa dezvolte discutia despre clenbuterol.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|