Pagina 1 din 1
ZeeeDTm
Junior member 12 mesaje
|
Jurnal Zeeedtm
scris pe 2 iul 2015 19:45 de ZeeeDTm
Salut ! Am 20 ani , 1.85 m si 77 kg.
Am facut sala acum 3 ani 2 luni , acum 2 ani alte 2 luni.
De data aceasta sper sa fac macar 3 luni incontinuu si sper sa continui si pe perioada anului universitar viitor.
N-am mai crescut in inaltime de pe la vreo 14 ani.De 2 ani si ceva am aceeasi greutate si dimensiuni. Cred ca ma situez intre ectomorf si mezomorf.
M-am apucat din nou de sala de o saptamana si ma gandesc sa aplic unul dintre urmatoarele doua programe de antrenament :
Program 1 :
Luni : Piept + Biceps
Marti : Spate + triceps
Miercuri : pauza
Joi: "Picioare" + abdomen
Vineri : Umeri + Trapez + abdomen
Sambata, Duminica : Pauza
Programul 2 este exact la fel doar ca fac schimb intre ziua de Joi cu cea de Marti ( Deci Marti "Picioare"+ Abdomen si Joi Spate + Biceps )
Care program credeti ca este mai bun + astept sugestii.
Inca ma gandesc daca e mai ok sa fac Piept - Triceps si Spate - Biceps sau Piept - biceps si spate triceps.
O alta intrebare : Ce preferati pentru exercitiile la piept : Impins gantere sau impins cu bara ?
Am sa scriu in acest jurnal exercitiile folosite , programe, am sa tin evidenta greutatilor pe care le folosesc in timpul exercitiilor etc.
Imi place foarte mult sa alerg. Acest lucru va influenta pozitiv /negativ acumularea de masa musculara ?
Am undeva la 7.1 secunde la 50 metri.
M-am urcat putin pe banda si am alergat in 40 km 7 km fara sa obosesc prea mult , ca sa aflu ca nu ar fi ok sa alergi prea mult pentru masa musculara. Am vazut o varianta ca ar fi ok sa faci doar sprinturi cu pauze mai lungi.
Am inceput sa iau proteine , mai exact Mex Max Size care are 77 g de carbohidrati , 25 g proteine si 6 g zaharuri la o portie de 113 g.
Programul efectiv arata asa pana acum:
Luni :
- Piept
Inclinat,normal si declinat cu bara ( sau ganterele )
+un exercitiu la un aparat , dar nu-i stiu numele.
+fluturari laterale intins pe banca ( sau exercitiu asemanator la scripete)
- Biceps
Flexii normale
Hammer
Concentrate
Flexii cu bara
+ tractiuni
Marti :
-Spate
Ramat cu gantera
ramat din sezand la helcometru( 2 exercitii de acest tip )
Tractiuni ( aproape inexistente deoarece nu prea mai pot sa fac )
+ 2 exercitii la diferite aparate ( unul dintre ele simuleaza tractiuni la ceafa la helcometru)
-Triceps:
Flotari priza scurta
Extensia antebratelor la helcometru
Flotari paralele
Extensii pentru triceps
+ eventual flotari la banca
Joi:
Picioare
Presa
Fandari
+ alte 2 exercitii pentru coapse dar nu le stiu numele
Gambe:
Ridicari pe varfuri cu gantere si bara
+ Ridicari pe varfuri din stand la aparat
Abdomen :
Abdomene la banca declinat + Ridicarea picioarelor cu genunchii la piept din atarnat la spalier
Vineri
Umeri
Flexii cu ganterele in lateral si in fata
Ridicari cu ganterele deasupra capului
+ un exercitiu la un aparat pentru umeri
Trapez :
Ridicari de umeri cu gantere + bara
Abdomen :
Stiu ca nu am fost destul de exact dar nu stiu denumirea la toate exercitiile , am sa le invat denumirea pe parcurs
Ce parere aveti de acest program ?
In general fac 4 serii le toate exercitiile cu 10 - 12 repetari.
Termin totul cam in 50-60 minute.
Editat de ZeeeDTm pe 2 iul 2015 20:28
|
sus |
|
ZeeeDTm
Junior member 12 mesaje
|
Re: Jurnal Zeeedtm
scris pe 7 iul 2015 16:28 de ZeeeDTm
Mi-am facut niste masuratori si am 97 cm in sold , 82 in talie si 115 umeri.
Cum vi se par aceste masuratori ?
Inaltime 1.85 si 77 kg.
Mi se pare ca am putina grasime sub abdomen si de aceea intreb. Nici nu pot sa ma plang ca doar eu aveam zile cand mancam si vreo 7-8 batoane de Snikers + vreo 1-2 ciocolate. + era regula sa mananc cipsuri si cola saptamanal. Observasem ca nu "ma ingras " si de aceea tot continuam
|
sus |
|
Mike95
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 7 iul 2015 22:36 de Mike95
Salut antrenamentul este ok ar mai fi de adaugat la triceps un impins cu priza scurta cu bara si la antrenamentul de picioare de preferat ar fi sa faci geno cu bara si sa renunti la presa,acum alegerea este a ta.
Dar nu ai spus nimic despre cel mai important lucru ALIMENTATIA!Ce mananci,cate mese ai pe zi(este cel mai important aspect pe care tu il omiti)?Lasa gainerele pentru ca sunt niste mizerii daca cu adevarat vrei sa cresti pune mana si mananca sau daca tot vrei sa iei ceva dupa antrenament de preferat WHEY + DEXTROZA .
|
sus |
|
ZeeeDTm
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 17 iul 2015 14:44 de ZeeeDTm
Salut antrenamentul este ok ar mai fi de adaugat la triceps un impins cu priza scurta cu bara si la antrenamentul de picioare de preferat ar fi sa faci geno cu bara si sa renunti la presa,acum alegerea este a ta.
Dar nu ai spus nimic despre cel mai important lucru ALIMENTATIA!Ce mananci,cate mese ai pe zi(este cel mai important aspect pe care tu il omiti)?Lasa gainerele pentru ca sunt niste mizerii daca cu adevarat vrei sa cresti pune mana si mananca sau daca tot vrei sa iei ceva dupa antrenament de preferat WHEY + DEXTROZA .
Deja fac vreo 4 exercitii la triceps , si ma gandeam ca e suficient. Am incercat sa stau departe de Genoflexiuni cu bara si indreptari pentru ca am cifoscolioza , deci nu cred ca e ok pentru coloana.
In legatura cu alimentatia...... nu am o "rutina " , nu mananc de fiecare data acelasi lucru. In general dimineata mananc un aperitiv destul de bogat + 2 oua + 250 ml de lapte sau niste cereale. La pranz ori pireu , ori bors ori piept de pui ,piftele etc ( mancaruri de casa , nu stiu cum sa ma exprim). Seara ceva mai usor ....cozonac cu iaurt . Intre mese mananc destul de multe fructe , in special nectarine si banane.
Aproape am o luna de sala si am pus cam 1.5 kg in acest timp. Am inceput sa maresc destul de mult greutatile ( mai ales la presa ).
Am pus 3 poze mai jos , prima este din 2013 , ultimele 2 sunt de acum.
http://s4.postimg.org/bzkodzgsd/Imagine0477.jpg
http://s18.postimg.org/wehkhxlix/Imagine0520.jpg
http://s7.postimg.org/yejg58yhn/Imagine0524.jpg
Dimensiunile par normale ? E ok sau mai trebuie lucrat serios ? Adica trebuie sa ma mai latesc in spate sau sunt destul de lat si trebuie sa pun masa acum ?
Editat de ZeeeDTm pe 17 iul 2015 14:50
|
sus |
|
vladfloryn
Senior member 111 mesaje
|
scris pe 17 iul 2015 15:27 de vladfloryn
Deja fac vreo 4 exercitii la triceps , si ma gandeam ca e suficient. Am incercat sa stau departe de Genoflexiuni cu bara si indreptari pentru ca am cifoscolioza , deci nu cred ca e ok pentru coloana.
In legatura cu alimentatia...... nu am o "rutina " , nu mananc de fiecare data acelasi lucru. In general dimineata mananc un aperitiv destul de bogat + 2 oua + 250 ml de lapte sau niste cereale. La pranz ori pireu , ori bors ori piept de pui ,piftele etc ( mancaruri de casa , nu stiu cum sa ma exprim). Seara ceva mai usor ....cozonac cu iaurt . Intre mese mananc destul de multe fructe , in special nectarine si banane.
Aproape am o luna de sala si am pus cam 1.5 kg in acest timp. Am inceput sa maresc destul de mult greutatile ( mai ales la presa ).
Am pus 3 poze mai jos , prima este din 2013 , ultimele 2 sunt de acum.
http://s4.postimg.org/bzkodzgsd/Imagine0477.jpg
http://s18.postimg.org/wehkhxlix/Imagine0520.jpg
http://s7.postimg.org/yejg58yhn/Imagine0524.jpg
Dimensiunile par normale ? E ok sau mai trebuie lucrat serios ? Adica trebuie sa ma mai latesc in spate sau sunt destul de lat si trebuie sa pun masa acum ?
Si cam cum planuiesti dumneata sa te latesti in spate fara sa pui masa?
Iaurt si cozonac seara?
Mai ai mult de lucrat, in primul rand la alimentatie.
|
sus |
|
ZeeeDTm
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 17 iul 2015 16:39 de ZeeeDTm
Si cam cum planuiesti dumneata sa te latesti in spate fara sa pui masa?
Iaurt si cozonac seara?
Mai ai mult de lucrat, in primul rand la alimentatie.
Ori m-am exprimat gresit eu m-ai inteles gresit.
Nu am spus ca vreau sa ma latesc in spate fara sa pun masa. Intrebarea era daca sunt destul de lat in spate sau nu. Daca sunt destul de lat in spate sa ma concentrez doar pe acumulare de masa musculara , daca nu....sa incerc sa le fac pe amandoua.
In legatura cu iaurt si cozonac de seara ,a fost doar un exemplu ), am spus ca nu am o "rutina" , nu mananc acelasi lucru. Si da, trebuie sa lucrez la alimentatie . De asta mi-am facut jurnal , ca sa invat.
Editat de ZeeeDTm pe 17 iul 2015 16:40
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 17 iul 2015 16:43 de shift
Ori m-am exprimat gresit eu m-ai inteles gresit.
Nu am spus ca vreau sa ma latesc in spate fara sa pun masa. Intrebarea era daca sunt destul de lat in spate sau nu. Daca sunt destul de lat in spate sa ma concentrez doar pe acumulare de masa musculara , daca nu....sa incerc sa le fac pe amandoua.
In legatura cu iaurt si cozonac de seara ,a fost doar un exemplu ), am spus ca nu am o "rutina" , nu mananc acelasi lucru. Si da, trebuie sa lucrez la alimentatie . De asta mi-am facut jurnal , ca sa invat.
Ori in continuare nu te exprimi corect, ori chiar nu ai idee despre ce se petrece cu corpul tau. Unu' la mana, cum am putea noi sa iti spunem daca esti tu "suficient" de lat in spate? Suficient pentru ce? Pentru preferintele noastre personale? TU DECIZI, pentru numele lui dumnezeu!
Doi la mana, cum crezi tu ca latirea aia se petrece daca nu prin masa musculara?
Daca sunt destul de lat in spate sa ma concentrez doar pe acumulare de masa musculara , daca nu....sa incerc sa le fac pe amandoua - asta e demna de perle si aberatii
Trei la mana, iaurt si cozonat nu inseamna light.
Patru, nu ai suficiente informatii pe site? Nu avem sectiune de alimentatie pe site si pe forum?? Nu avem jurnale ample?? Crezi ca te mai ia cineva de la zero? Citeste, prietene, pe cont propriu putin. Nu se mai justifica sa vii tamaie pe forumul nostru.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
ZeeeDTm
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 17 iul 2015 17:24 de ZeeeDTm
Ori in continuare nu te exprimi corect, ori chiar nu ai idee despre ce se petrece cu corpul tau. Unu' la mana, cum am putea noi sa iti spunem daca esti tu "suficient" de lat in spate? Suficient pentru ce? Pentru preferintele noastre personale? TU DECIZI, pentru numele lui dumnezeu!
Doi la mana, cum crezi tu ca latirea aia se petrece daca nu prin masa musculara?
Daca sunt destul de lat in spate sa ma concentrez doar pe acumulare de masa musculara , daca nu....sa incerc sa le fac pe amandoua - asta e demna de perle si aberatii
Trei la mana, iaurt si cozonat nu inseamna light.
Patru, nu ai suficiente informatii pe site? Nu avem sectiune de alimentatie pe site si pe forum?? Nu avem jurnale ample?? Crezi ca te mai ia cineva de la zero? Citeste, prietene, pe cont propriu putin. Nu se mai justifica sa vii tamaie pe forumul nostru.
1.Da , normal ca depinde de preferinte dar ma gandeam ca este si ceva standard . Gen un om normal de 1,8 m ar trebui sa aiba cam 70 kg. E doar un exemplu.
Cand vezi un om cu 90 cm in solduri si 85 cm in umeri nu e ok, la asta ma refeream.
2. Pe langa masa musculara in latirea spatelui, credeam ca are importanta si dezoltarea osoasa, dar la 20 de ani nu cred ca mai ai ce face in privinta asta.
Iar pentru punctul 4 , nu am cerut informatii despre alimentatie , dar un user m-a intrebat de cum ma alimentez, asa ca am raspuns.
Oricum , mersi pentru "sfaturi".
Editat de ZeeeDTm pe 17 iul 2015 17:27
|
sus |
|
vladfloryn
Senior member 111 mesaje
|
scris pe 17 iul 2015 20:34 de vladfloryn
1.Da , normal ca depinde de preferinte dar ma gandeam ca este si ceva standard . Gen un om normal de 1,8 m ar trebui sa aiba cam 70 kg. E doar un exemplu.
Cand vezi un om cu 90 cm in solduri si 85 cm in umeri nu e ok, la asta ma refeream.
2. Pe langa masa musculara in latirea spatelui, credeam ca are importanta si dezoltarea osoasa, dar la 20 de ani nu cred ca mai ai ce face in privinta asta.
Iar pentru punctul 4 , nu am cerut informatii despre alimentatie , dar un user m-a intrebat de cum ma alimentez, asa ca am raspuns.
Oricum , mersi pentru "sfaturi".
In jurul varstei de 20 de ani, scheletul osos isi atinge maturitatea, drept urmare exercitiile pentru marirea cutiei toracice cum ar fi pullover isi pierd utilitatea in acest sens. Asta nu inseamna ca nu mai ajuta in dezvoltarea musculara, ci ne referim strict la cea osoasa. Cu privire la acea latime a spatelui despre care vorbesti, discutam despre un cumul de grupe musculare si factori ce contribuie la aspect. Vorbim despre dezvoltarea deltoizilor (in special posterior si median), trapezului, marelui dorsal, rotundului mic, rotundului mare. Contribuie la aspectul vizual si o talie ingusta in raport cu partea superioara si o zona lombara puternic dezvoltata.Densitatea musculara conteaza si ea, la spate o procuri in special prin ramaturi. Toate acestea le obtii prin atrenament corespunzator, alimentatie, odihna. Totul pus la punct cat de bine reusesti tu. Informatie se gaseste arhisuficienta pe acest site/forum si nu numai.
Succes!
|
sus |
|
ZeeeDTm
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 17 iul 2015 21:10 de ZeeeDTm
In jurul varstei de 20 de ani, scheletul osos isi atinge maturitatea, drept urmare exercitiile pentru marirea cutiei toracice cum ar fi pullover isi pierd utilitatea in acest sens. Asta nu inseamna ca nu mai ajuta in dezvoltarea musculara, ci ne referim strict la cea osoasa. Cu privire la acea latime a spatelui despre care vorbesti, discutam despre un cumul de grupe musculare si factori ce contribuie la aspect. Vorbim despre dezvoltarea deltoizilor (in special posterior si median), trapezului, marelui dorsal, rotundului mic, rotundului mare. Contribuie la aspectul vizual si o talie ingusta in raport cu partea superioara si o zona lombara puternic dezvoltata.Densitatea musculara conteaza si ea, la spate o procuri in special prin ramaturi. Toate acestea le obtii prin atrenament corespunzator, alimentatie, odihna. Totul pus la punct cat de bine reusesti tu. Informatie se gaseste arhisuficienta pe acest site/forum si nu numai.
Succes!
In sfarsit un raspuns ok.
Si eu am auzit ca pe la 18 ani se opreste dezvoltarea scheletului osos. Din ce observ mi se pare ca sunt destul de lat in spate dar am si mai multi centrimetri in talie. Da , la asta ma gandeam si eu , sa-mi dezvolt mai bine deltoidul median , mai ales.
Oricum , nu e asta marea problema. Am sa incerc sa ma antrenez corespunzator + odihna si alimentatie si asta e.
Cam cate kg de masa musculara este optimal sa pui pe tine lunar / anual..... Am inteles ca undeva la 1 kg - 1.5 kg /luna este suficient.
Momentan am 78 kg. Ar fi ok daca as ajunge la 90 kg intr-un an.
|
sus |
|
12seven12
Veteran member 256 mesaje
|
scris pe 18 iul 2015 07:50 de 12seven12
In sfarsit un raspuns ok.
Si eu am auzit ca pe la 18 ani se opreste dezvoltarea scheletului osos. Din ce observ mi se pare ca sunt destul de lat in spate dar am si mai multi centrimetri in talie. Da , la asta ma gandeam si eu , sa-mi dezvolt mai bine deltoidul median , mai ales.
Oricum , nu e asta marea problema. Am sa incerc sa ma antrenez corespunzator + odihna si alimentatie si asta e.
Cam cate kg de masa musculara este optimal sa pui pe tine lunar / anual..... Am inteles ca undeva la 1 kg - 1.5 kg /luna este suficient.
Momentan am 78 kg. Ar fi ok daca as ajunge la 90 kg intr-un an.
Ai inteles gresit,acel kg pe care tu il pui pe luna nu este masa musculara.Masa musculara "pura" poti aduna 1-2 kg pe an
|
sus |
|
ZeeeDTm
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 18 iul 2015 10:53 de ZeeeDTm
Ai inteles gresit,acel kg pe care tu il pui pe luna nu este masa musculara.Masa musculara "pura" poti aduna 1-2 kg pe an
Da, dar cam cat ar trebui sa "iei in greutate " pe luna astfel incat sa fie totusi un progres dar nici sa fie prea multa grasime. ?
|
sus |
|
cyKer
Senior member 128 mesaje
|
scris pe 18 iul 2015 16:15 de cyKer
Masa musculara "pura" poti aduna 1-2 kg pe an
In primul an?
Da, dar cam cat ar trebui sa "iei in greutate " pe luna astfel incat sa fie totusi un progres dar nici sa fie prea multa grasime. ?
0.3-0.5 kg / saptamana.
ok,whatever
|
sus |
|
12seven12
Veteran member 256 mesaje
|
scris pe 18 iul 2015 20:10 de 12seven12
In primul an?
0.3-0.5 kg / saptamana.
In primul an poti pune intre 3-5 kg de masa dar in acel an trebuie ai habar de cate g de proteina/carbo/grasimi etc sa consumi,ori la inceput majoritatea cred ca sala e de ajuns pentru a arata ca cei din poze.De aceea am spus 1-2 kg.Parerea mea
Editat de 12seven12 pe 18 iul 2015 20:10
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|