Pagina 1 din 1
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
Jurnal Cristian
scris pe 6 oct 2014 20:10 de Crisstian09
Salut, numele meu e Cristian si am decis sa imi fac un jurnal personal. Am 17 ani, 70 de kg si 182-183 cm. In aceasta vara am fost 2 luni la sala, intre ele fiind o pauza de o luna din motive personale. Am lucrat pentru crestere in masa musculara dupa exercitii pe care mi le arata antrenorul si exercitii gasite pe internet. Alimentatia mea este echilibrata, nu incep sa enumar ce mananc, la ce ora si cate grame, voi spune doar ca mananc de 4-5 ori pe zi si beau cel putin 2L de apa pe zi (nu beau nimic inafara de apa).
Nu beau, nu fumez, nu ma droghez si am oarecum grija de corpul meu. Am facut acest jurnal deoarece sunt incepator si as dori sa invat mai multe. Antrenamentul meu este unul luat dupa acest site: http://www.culturism.ro/antrenament/antrenament-de-3-zile-pentru-incepatori.html
Doar o mica modificare , am bagat luni bicepsul in locul tricepsului si invers.
Mai jos am pus o poza cu mine, nu cred ca e nevoie sa imi arat coapsele, bratele sau spatele pentru ca am zis ca e de ajuns pentru o impresie. In brat am 30 ; aici voi pune poze cu progresul meu si sper sa ma vad peste cateva luni cu un 35 cm pe brat. Nu iau suplimente.
Picture.jpg (30.08 KB)
|
sus |
|
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
Re: Jurnal Cristian
scris pe 7 oct 2014 14:18 de Crisstian09
Saptamana asta am inceput cea de-a 3-a luna de sala si as vrea sa va intreb daca merita sa iau ON Whey 100% gold 450 grame (mai mult nu imi permit) am citit cum ca are 14 portii adica vin chiar cat o luna de sala (am 3 zile pe saptamana). Am citit aici http://www.culturism.ro/diverse/cum-stiu-ce-tip-somatic-sunt-si-cum-sa-ma-antrenez-in-functie-de-acesta.html
dar nu imi pot da seama ce tip somatic sunt deoarece am cate ceva de la fiecare. Am vazut ca fiecare tip somatic are un tip de antrenament si as vrea sa va intreb , poate va dati voi seama. Voi pune 2 poze si voi specifica ca :
am un metabolism rapid (depozitez greu grasime dar totodata o ard greu) , am rezistenta scazuta la efort , dezvoltarea musculara este inceata.
Picture 002.jpg (964.48 KB)
Editat de Crisstian09 pe 7 oct 2014 14:21
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 7 oct 2014 15:14 de shift
Saptamana asta am inceput cea de-a 3-a luna de sala si as vrea sa va intreb daca merita sa iau ON Whey 100% gold 450 grame (mai mult nu imi permit) am citit cum ca are 14 portii adica vin chiar cat o luna de sala (am 3 zile pe saptamana). Am citit aici http://www.culturism.ro/diverse/cum-stiu-ce-tip-somatic-sunt-si-cum-sa-ma-antrenez-in-functie-de-acesta.html
dar nu imi pot da seama ce tip somatic sunt deoarece am cate ceva de la fiecare. Am vazut ca fiecare tip somatic are un tip de antrenament si as vrea sa va intreb , poate va dati voi seama. Voi pune 2 poze si voi specifica ca :
am un metabolism rapid (depozitez greu grasime dar totodata o ard greu) , am rezistenta scazuta la efort , dezvoltarea musculara este inceata.
Am mai discutat pe forum:
1. Suplimentele se administreaza si in zilele fara antrenament.
2. Mi-e teama ca nu stii exact de ce se iau proteinele respective.
Nu te crampona chiar atat de mult pe tipul somatic, calculeaza-ti rata metabolica si consumul de calorii necesar pentru dezvoltarea de masa musculara. Ai o multime de antrenamente pe si pe forum.
Metabolism bazal:
http://www.culturism.ro/fitness/sfaturi-esentiale-pentru-scaderea-in-greutate.html
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 7 oct 2014 17:57 de Crisstian09
Am mai discutat pe forum:
1. Suplimentele se administreaza si in zilele fara antrenament.
2. Mi-e teama ca nu stii exact de ce se iau proteinele respective.
Nu te crampona chiar atat de mult pe tipul somatic, calculeaza-ti rata metabolica si consumul de calorii necesar pentru dezvoltarea de masa musculara. Ai o multime de antrenamente pe si pe forum.
Metabolism bazal:
http://www.culturism.ro/fitness/sfaturi-esentiale-pentru-scaderea-in-greutate.html
Eu stiu ca proteinele respective sunt bogate in aminoacizi, daca gresesc atunci imi cer scuze dar cum am spus si mai sus, sunt incepator si am venit sa invat.
In legatura cu metabolismul bazal, mi-a rezultat 2491.1278 + 500 calorii (vreau sa cresc in greutate) = 2991.1278 , deci sa inteleg ca atatea calorii trebuie sa consum zilnic ca sa cresc in greutate?
|
sus |
|
shift
|
scris pe 7 oct 2014 18:07 de shift
Eu stiu ca proteinele respective sunt bogate in aminoacizi, daca gresesc atunci imi cer scuze dar cum am spus si mai sus, sunt incepator si am venit sa invat.
In legatura cu metabolismul bazal, mi-a rezultat 2491.1278 + 500 calorii (vreau sa cresc in greutate) = 2991.1278 , deci sa inteleg ca atatea calorii trebuie sa consum zilnic ca sa cresc in greutate?
Da
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 7 oct 2014 20:26 de basu
Hai sa nu lasam sa treaca anumite chestii fara sa spuem ceva. Nu proteinele sunt bogate in aminoacizi ci un anumit produs este bogat in aminoacizi.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
cyKer
Senior member 128 mesaje
|
scris pe 7 oct 2014 21:36 de cyKer
88,32 + (4,79* h) + (13,397* w) - (5,677* a)
88.32 + (4,79*182) + (13,397*70) - (5,677*17)=
=88.32 + 871.78 + 937.79 - 96.509 = 1801.381
1801.381 x 1.6 = 2882
...
Editat de cyKer pe 7 oct 2014 21:38
ok,whatever
|
sus |
|
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 8 oct 2014 15:01 de Crisstian09
88,32 + (4,79* h) + (13,397* w) - (5,677* a)
88.32 + (4,79*182) + (13,397*70) - (5,677*17)=
=88.32 + 871.78 + 937.79 - 96.509 = 1801.381
1801.381 x 1.6 = 2882
...
E apropiat de valoarea pe care mi-a dat-o mie , eu am inmultit cu 1,4 si am adaugat si cele 500 g calorii de care am nevoie in plus pentru a creste in masa.
Daca tot am nevoie de atatea calorii pe zi, si cum am vazut intr-un subiect despre saorma ca toata lumea spunea ca nu e buna , ce ar fi daca mi-as lua un snitel din piept de pui cu cartofi prajiti intr-o chifla acoperita cu susan , fara sosuri. Ar fi o sursa mai buna de calorii decat saorma?
|
sus |
|
HuangZ
Veteran member 446 mesaje
|
scris pe 8 oct 2014 15:04 de HuangZ
E apropiat de valoarea pe care mi-a dat-o mie , eu am inmultit cu 1,4 si am adaugat si cele 500 g calorii de care am nevoie in plus pentru a creste in masa.
Daca tot am nevoie de atatea calorii pe zi, si cum am vazut intr-un subiect despre saorma ca toata lumea spunea ca nu e buna , ce ar fi daca mi-as lua un snitel din piept de pui cu cartofi prajiti intr-o chifla acoperita cu susan , fara sosuri. Ar fi o sursa mai buna de calorii decat saorma?
Saorma fara sosuri si fara cartofi prajiti, cu multe legume, salata etc. este destul de ok, poti sa mananci cand nu ai altceva ce.
|
sus |
|
cyKer
Senior member 128 mesaje
|
scris pe 8 oct 2014 15:27 de cyKer
Esti sedentar?
ok,whatever
|
sus |
|
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 8 oct 2014 15:46 de Crisstian09
Esti sedentar?
Nu, ma clasez la activitate moderata. Asta incercam sa iti spun , ca am gresit calculul si am inmultit cu 1,4 in loc de 1,6.
Editat de Crisstian09 pe 8 oct 2014 15:47
|
sus |
|
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 9 oct 2014 17:52 de Crisstian09
Astazi am lucrat spate si triceps. Am facut impins din culcat cu haltera (priza cu mainile apropiate) cu 50 kg si nu inteleg cum le fac asa usor, pentru mine fiind greutate foarte mare, la piept abia imping cu 50 kg 5-6 repetari fara ajutor.
La exercitiul 1 din http://www.culturism.ro/fitness/exercitii-trapez.html
lucreaza si muschii din imaginea de mai jos? Am inteles ca acei dorsali lucreaza la tractiuni, eu neputand face tractiuni, fac la scripete. Pe langa tractiunile la scripete doresc sa lucrez si alt tip de exercitiu care sa lucreze acel muschi.
Saorma fara sosuri si fara cartofi prajiti, cu multe legume, salata etc. este destul de ok, poti sa mananci cand nu ai altceva ce.
Mersi pentru sfat.
grupe_musculare_vedere_posterioara.jpg (20.51 KB)
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 10 oct 2014 12:08 de MrOlympia
Astazi am lucrat spate si triceps. Am facut impins din culcat cu haltera (priza cu mainile apropiate) cu 50 kg si nu inteleg cum le fac asa usor, pentru mine fiind greutate foarte mare, la piept abia imping cu 50 kg 5-6 repetari fara ajutor.
La exercitiul 1 din http://www.culturism.ro/fitness/exercitii-trapez.html
lucreaza si muschii din imaginea de mai jos? Am inteles ca acei dorsali lucreaza la tractiuni, eu neputand face tractiuni, fac la scripete. Pe langa tractiunile la scripete doresc sa lucrez si alt tip de exercitiu care sa lucreze acel muschi.
Mersi pentru sfat.
Gemeni? cred ca e o greseala .. gambe ..
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 10 oct 2014 12:13 de Crisstian09
Poza e luata de pe google....eu am avut nevoie doar de o poza in care sa se vada dorsalii.
|
sus |
|
shift
|
scris pe 10 oct 2014 12:28 de shift
Gambele se denumesc si muschi gemeni
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 11 oct 2014 13:43 de basu
Gambele se denumesc si muschi gemeni
Sau mai pe intelesul lor exista in componenta gambelor niste muschi carora le spune gemeni. Sunt vizibili din spate.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 25 oct 2014 15:30 de Crisstian09
Astazi mi-am luat o punga de 1kg de proteine masa musculara si nu am primit masura. Pot gasi pe undeva pe la magazin o masura de grame? Sau cum sa rezolv aceasta problema cu nu prea am idee cat vine 50 de grame sau 100....
|
sus |
|
XyZz
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 25 oct 2014 16:21 de XyZz
Astazi mi-am luat o punga de 1kg de proteine masa musculara si nu am primit masura. Pot gasi pe undeva pe la magazin o masura de grame? Sau cum sa rezolv aceasta problema cu nu prea am idee cat vine 50 de grame sau 100....
Daca ai un cantar de bucatarie bunicel , poti pune si cu un pahar . Cantaresti paharul gol , dupa pui whey-ul in pahar. Il cantaresti si scazi din numarul asta , masa paharului gol . Bam ai aflat cate grame ai pus
|
sus |
|
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 25 oct 2014 17:02 de Crisstian09
Daca ai un cantar de bucatarie bunicel , poti pune si cu un pahar . Cantaresti paharul gol , dupa pui whey-ul in pahar. Il cantaresti si scazi din numarul asta , masa paharului gol . Bam ai aflat cate grame ai pus
Mersi, o sa incerc.
|
sus |
|
cyKer
Senior member 128 mesaje
|
scris pe 25 oct 2014 17:02 de cyKer
Ai cautat la fundul pungii..?
ok,whatever
|
sus |
|
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 25 oct 2014 18:48 de Crisstian09
Ai cautat la fundul pungii..?
M-am uitat foarte bine si in cutia in care a fost livrata si pe punga si nimic... Cred ca am sa iau de la un prieten una de 20 de grame...
|
sus |
|
shift
|
scris pe 25 oct 2014 23:45 de shift
M-am uitat foarte bine si in cutia in care a fost livrata si pe punga si nimic... Cred ca am sa iau de la un prieten una de 20 de grame...
Poti folosi si lingura, are 15 g.
|
sus |
|
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 29 oct 2014 18:11 de Crisstian09
Astazi m-am lovit de o banca la genunchi. Lovitura a fost foarte usoara si nu stiu cum am facut dar cred ca mi se dislocase genunchiul pentru ca simteam o durere foarte mare dupa lovitura si nu puteam sa il intind , pana cand am tras odata tare cu mainile (se auzise un "trosc" si l-am pus la loc.
Acum , dupa cam 7-8 ore inca mai simt putina durere in zona genunchiului si intrebarea mea este daca sa sar peste antrenamentul la picioare pe care il am peste 2 zile. Fac genoflexiuni cu haltera in spate (50-60kg) si mi-e frica sa nu ma accidentez iar la picior.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|