Pagina 1 din 1
junioru51
Newbie 4 mesaje
|
Jurnal Catalin
scris pe 9 aug 2014 04:28 de junioru51
Salut!
Am 15 ani, 1.77 inaltime, 67 kg, cred ca sunt ectomorf. Fac sala de aproape 4 luni, inainte sa ma apuc eram foarte slab (57kg), de cand m-am apucat de sala se poate vedea o diferenta destul de mare. Pana acum nu am avut un program anume, dar am lucrat cat de cat calculat. As avea nevoie de niste sfaturi de la voi, in legatura cu antrenament si alimentatie. Cu odihna stau destul de prost, ma culc pe la 4-5 si ma trezesc pe la 13. Nici nu mancarea nu pot spune ca stau bine, am inceput sa mananc din ce in ce mai des de la fast-food (zilnic), dar din fericire nu se pune pe mine.
As vrea sa incep sa intru intr-un program, sa fiu mai calculat. M-am gandit la un antrenament, nu stiu cat de bun este:
Luni: Piept + Triceps
Marti: Spate + Biceps
Miercuri: Cardio
Joi: Umeri + Trapez
Vineri: Picioare
Sambata: Biceps + Triceps
Duminica: Pauza
Am nevoie si de un program pentru alimentatie, mi s-a spus ca ar trebui sa am 7 mese pe zi, dar nu stiu exact ce trebuie sa mananc pentru a pune masa pe mine. Daca ati putea voi sa-mi recomandati un program pe care sa-l urmez zilnic (cu 7 mese si cu orele) ar fi perfect.
Ca supliment iau GFX-8 (am citit ca ar fi printre cele mai bune pentru masa) cu creatina.
Scopul pentru care merg la sala este de a creste in masa. Am observat ca majoritatea dupa ce fac o perioada de crestere in masa (6-8 luni) intra intr-o perioada de definire. Daca puteti sa-mi explicati care e treaba cu perioada asta de definire ar fi bine. )
As avea nevoie de cat mai multe sfaturi, sunt incepator si inca nu ma pricep destul de bine...
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Jurnal Catalin
scris pe 10 aug 2014 11:58 de basu
Salut!
Am 15 ani, 1.77 inaltime, 67 kg, cred ca sunt ectomorf. Fac sala de aproape 4 luni, inainte sa ma apuc eram foarte slab (57kg), de cand m-am apucat de sala se poate vedea o diferenta destul de mare. Pana acum nu am avut un program anume, dar am lucrat cat de cat calculat. As avea nevoie de niste sfaturi de la voi, in legatura cu antrenament si alimentatie. Cu odihna stau destul de prost, ma culc pe la 4-5 si ma trezesc pe la 13. Nici nu mancarea nu pot spune ca stau bine, am inceput sa mananc din ce in ce mai des de la fast-food (zilnic), dar din fericire nu se pune pe mine.
As vrea sa incep sa intru intr-un program, sa fiu mai calculat. M-am gandit la un antrenament, nu stiu cat de bun este:
Luni: Piept + Triceps
Marti: Spate + Biceps
Miercuri: Cardio
Joi: Umeri + Trapez
Vineri: Picioare
Sambata: Biceps + Triceps
Duminica: Pauza
Am nevoie si de un program pentru alimentatie, mi s-a spus ca ar trebui sa am 7 mese pe zi, dar nu stiu exact ce trebuie sa mananc pentru a pune masa pe mine. Daca ati putea voi sa-mi recomandati un program pe care sa-l urmez zilnic (cu 7 mese si cu orele) ar fi perfect.
Ca supliment iau GFX-8 (am citit ca ar fi printre cele mai bune pentru masa) cu creatina.
Scopul pentru care merg la sala este de a creste in masa. Am observat ca majoritatea dupa ce fac o perioada de crestere in masa (6-8 luni) intra intr-o perioada de definire. Daca puteti sa-mi explicati care e treaba cu perioada asta de definire ar fi bine. )
As avea nevoie de cat mai multe sfaturi, sunt incepator si inca nu ma pricep destul de bine...
Unde anume ai observat asa ceva ?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
junioru51
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 11 aug 2014 02:02 de junioru51
Unde anume ai observat asa ceva ?
La sala, asa mi-au spus cei care erau acolo. Dupa ce ai crescut destul in masa trebuie sa te definesti, o periodata de timp sa faci antrenamente numai cu greutati mici si repetari putine, sau ceva de genul...
|
sus |
|
KiSsSian
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 11 aug 2014 03:15 de KiSsSian
nu o sa iti faca tie nimeni un program de alimentatie ...
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 11 aug 2014 08:20 de marius0
La sala, asa mi-au spus cei care erau acolo. Dupa ce ai crescut destul in masa trebuie sa te definesti, o periodata de timp sa faci antrenamente numai cu greutati mici si repetari putine, sau ceva de genul...
E un mit. Ia si citeste articole despre antrenament si alimentatie si nu mai crede toate prostiile care le auzi.
|
sus |
|
junioru51
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 12 aug 2014 02:32 de junioru51
nu o sa iti faca tie nimeni un program de alimentatie ...
Nu am spus sa mi se faca un program special pentru mine, am intrebat daca puteti sa-mi recomandati unul, de ex unul al unei persoane.
|
sus |
|
junioru51
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 12 aug 2014 02:36 de junioru51
E un mit. Ia si citeste articole despre antrenament si alimentatie si nu mai crede toate prostiile care le auzi.
Am inteles, mersi. Despre programul de antrenament ce zici, este ok sau mai trebuie modificat?
|
sus |
|
Alvaro95
Veteran member 256 mesaje
|
scris pe 12 aug 2014 06:23 de Alvaro95
Am inteles, mersi. Despre programul de antrenament ce zici, este ok sau mai trebuie modificat?[/quote
Programul de alimentatie ti-l faci pentru tine, nu folosesti unul al altei persoane care are poate greutate, intaltime si alte lucruri diferite fata de tine. Atat e de greu sa stai cateva ore, sa te informezi putin si sa iti faci singur un program?
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|