Pagina 1 din 1
rares51
Junior member 41 mesaje
|
Jurnal Rares
scris pe 28 oct 2013 21:50 de rares51
Salut. Nu sunt de multa vreme pe forum. Am 17 ani, 1.75, 68kg. Sunt ectomorf. Practic sportul asta de un an si cateva luni.
M-am dezvoltat destul de bine in partea de sus a corpului, dar in partea de jos, nu prea, asa ca de saptamana asta m-am hotarat sa imi schimb programul in urmatorul:
Luni: Picioare (extensii 5 serii, urmate de genuflexiuni cu bara, presa sau fandari, tot 5 serii)
Marti: Piept (impins cu bara pe orizontal este prezent intotdeauna, iar celelalte le schimb in fiecare saptamana) cu biceps (la fel, schimb procedeele in fiecare saptamana), iar la final abdomene si antebrat.
Miercuri: Picioare
Joi: Spate (la scripete, tractiuni, ramat cu ganterele, la bara T sau ramat din aplecat cu bara, urmate de indreptari la final) cu triceps (cu bara orizontal, urmate de bara Z, sau la paralele, scripete sau extensii cu ganterele)
Vineri: Umeri (principal cu bara sau cu ganterele din stand, urmat de trageri cu bara, sau extensii in lateral sau frontal cu ganterele) cu trapez (cu bara si cu ganterele) si la final abdomene si antebrat.
Sambata pauza.
Sunt foarte mic in talie si la incheieturi la maini....
Alimentatie.... hmm... incerc sa mananc sanatos... spun "incerc" deoarece nu dispun de un buget... de obicei termin antrenamentul seara la 8, cand ajung acasa beau doar un shake cu lapte, oua si banane, nu mai mananc altceva deoarece am putina grasime abdominala si incerc sa scap de ea...... in rest, dimineata pe la 10 iau o mica masa.... la ora 2 a doua masa iar la 4-5 a treia.....
Cred ca am spus cam tot despre mine..... pareri sau obiectii, va rog...
|
sus |
|
Ursu1
Veteran member 259 mesaje
|
Re: Jurnal Rares
scris pe 28 oct 2013 21:57 de Ursu1
Salut. Nu sunt de multa vreme pe forum. Am 17 ani, 1.75, 68kg. Sunt ectomorf. Practic sportul asta de un an si cateva luni.
M-am dezvoltat destul de bine in partea de sus a corpului, dar in partea de jos, nu prea, asa ca de saptamana asta m-am hotarat sa imi schimb programul in urmatorul:
Luni: Picioare (extensii 5 serii, urmate de genuflexiuni cu bara, presa sau fandari, tot 5 serii)
Marti: Piept (impins cu bara pe orizontal este prezent intotdeauna, iar celelalte le schimb in fiecare saptamana) cu biceps (la fel, schimb procedeele in fiecare saptamana), iar la final abdomene si antebrat.
Miercuri: Picioare
Joi: Spate (la scripete, tractiuni, ramat cu ganterele, la bara T sau ramat din aplecat cu bara, urmate de indreptari la final) cu triceps (cu bara orizontal, urmate de bara Z, sau la paralele, scripete sau extensii cu ganterele)
Vineri: Umeri (principal cu bara sau cu ganterele din stand, urmat de trageri cu bara, sau extensii in lateral sau frontal cu ganterele) cu trapez (cu bara si cu ganterele) si la final abdomene si antebrat.
Sambata pauza.
Sunt foarte mic in talie si la incheieturi la maini....
Alimentatie.... hmm... incerc sa mananc sanatos... spun "incerc" deoarece nu dispun de un buget... de obicei termin antrenamentul seara la 8, cand ajung acasa beau doar un shake cu lapte, oua si banane, nu mai mananc altceva deoarece am putina grasime abdominala si incerc sa scap de ea...... in rest, dimineata pe la 10 iau o mica masa.... la ora 2 a doua masa iar la 4-5 a treia.....
Cred ca am spus cam tot despre mine..... pareri sau obiectii, va rog...
nu vad rostul sa schimbi la fiecare saptamana exercitiile iar daca faci picioare de 2 ori pe saptamana crezi ca o sa cresti mai repede poate din contra...
http://www.culturism.ro/forum/jurnal-personal/jurnal-ursu1.html#last Orice parerea este bine venita fie ea rea sau buna
|
sus |
|
rares51
Junior member 41 mesaje
|
scris pe 28 oct 2013 22:02 de rares51
nu vad rostul sa schimbi la fiecare saptamana exercitiile iar daca faci picioare de 2 ori pe saptamana crezi ca o sa cresti mai repede poate din contra...
..am citit pe multe forumuri si multi culturisti ziceau ca este bine sa improvizezi... sa schimbi intotdeauna exercitiile.... cat despre picioare...... am vazut multe programe care implica picioare de doua ori pe saptamana..... asa ca... de ce sa nu cresc mai bine?...........hmm... sunt confuz
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 28 oct 2013 23:11 de shift
..am citit pe multe forumuri si multi culturisti ziceau ca este bine sa improvizezi... sa schimbi intotdeauna exercitiile.... cat despre picioare...... am vazut multe programe care implica picioare de doua ori pe saptamana..... asa ca... de ce sa nu cresc mai bine?...........hmm... sunt confuz
In principiu eu nu sunt anti doua zile de antrenament pentru o grupa atata timp cat ai 72 de ore de pauza intre antrenamente si iti si asiguri nutrientii necesari, proteine, carbo, vitamine etc. (din treaba cu "o masa" nu avem de unde sa stim ca tu mananci corect) Tu nu permiti muschilor sa se odihneasca, iar problema cea mai mare este ca probabil ai doua antrenamente proaste cand ai putea avea unul si bun. Nu ai mentionat exercitiu pt biceps femural si 3 exercitii pt picioare imi par insuficiente. Daca ai avea un antrenament eficient lunea, nici nu cred ca ai putea face si miercurea un altul.
La piept nu am inteles ce faci...
Nu trebuie schimbate exercitiile decat periodic, nu cat mai des posibil.
Editat de shift pe 28 oct 2013 23:13
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
cristib
Senior member 85 mesaje
|
scris pe 28 oct 2013 23:12 de cristib
daca miercuri faci doar femurali si gambe atunci e chiar ok
|
sus |
|
rares51
Junior member 41 mesaje
|
scris pe 29 oct 2013 15:41 de rares51
In principiu eu nu sunt anti doua zile de antrenament pentru o grupa atata timp cat ai 72 de ore de pauza intre antrenamente si iti si asiguri nutrientii necesari, proteine, carbo, vitamine etc. (din treaba cu "o masa" nu avem de unde sa stim ca tu mananci corect) Tu nu permiti muschilor sa se odihneasca, iar problema cea mai mare este ca probabil ai doua antrenamente proaste cand ai putea avea unul si bun. Nu ai mentionat exercitiu pt biceps femural si 3 exercitii pt picioare imi par insuficiente. Daca ai avea un antrenament eficient lunea, nici nu cred ca ai putea face si miercurea un altul.
La piept nu am inteles ce faci...
Nu trebuie schimbate exercitiile decat periodic, nu cat mai des posibil.
Deci eu de obicei masa de dimineata contine un sandwish cu sunca, un baton proteic daca pot si eventual un mar... Iar la celelalte doua mese mananac piure, legume fierte sau paste.... carne de vita, de pui sau de peste .... cam astea sunt alimentele care le mananc mai des.....
La piept... de fiecare data la piept incep cu 4 serii impins cu bara (orizontal) urmat de 4 serii de impins cu bara inclinat, sau cu ganterele impins din inclinat sau fluturari, urmate de inca 4 serii de impins cu bara declinat sau impins cu ganterele declinat.... sper ca intelegi acum, daca nu voi incerca sa mai explic odata cat se poate de concret....
Nu am mentionat exercitiu pentru biceps femural deoarece nu am unde sa il fac pentru ca sala noastra nu e chiar asa "performanta" (sa zic asa..)
Si am vazut multe programe care implica doua zile de picioare.... nu stiu cum este mai corect si care ajuta mai mult.... o zi de picioare sau doua....
|
sus |
|
rares51
Junior member 41 mesaje
|
scris pe 29 oct 2013 15:45 de rares51
daca miercuri faci doar femurali si gambe atunci e chiar ok
Deci daca as face luni 5 serii extensii urmate de 5 serii genuflexiuni cu bara, urmate de 5 serii la presa, iar miercurea fandari si gambe (la fandari intra bicepsul femural nu?...) ar fi ok?
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 29 oct 2013 15:52 de shift
Deci daca as face luni 5 serii extensii urmate de 5 serii genuflexiuni cu bara, urmate de 5 serii la presa, iar miercurea fandari si gambe (la fandari intra bicepsul femural nu?...) ar fi ok?
Zi de cvadriceps si zi de biceps femural, care oricum nu vor fi pozitionate atat de aproape una de cealalta. Nu cred ca in situatia ta ai nevoie de doua zile de picioare daca faci un antrenament total si corect, nu cu 10 serii azi, 5 serii peste doua zile etc.
Exercitiile pe care tu le faci sunt compuse, implica ambele coapse. Ai nevoie de extensii, de flexii, de indreptari, daca si vrei intr-adevar sa izolezi cvadricepsii de bicepsii femurali. Te complici in mod inutil.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
Cristi7
Expert member 730 mesaje
|
scris pe 29 oct 2013 16:12 de Cristi7
Zi de cvadriceps si zi de biceps femural, care oricum nu vor fi pozitionate atat de aproape una de cealalta. Nu cred ca in situatia ta ai nevoie de doua zile de picioare daca faci un antrenament total si corect, nu cu 10 serii azi, 5 serii peste doua zile etc.
Exercitiile pe care tu le faci sunt compuse, implica ambele coapse. Ai nevoie de extensii, de flexii, de indreptari, daca si vrei intr-adevar sa izolezi cvadricepsii de bicepsii femurali. Te complici in mod inutil.
DA,exact...partea asta cu impartitul grupelor nu e chiar pentru oricine si mai ales in zona picioarelor...nu te mai omori cu 5-6-100 de serii,mai bine fa-i 4 serii X10-12 a 4-5 exercitii la intensitate mare si este posibil sa ai rezultate.
Editat de shift pe 29 oct 2013 16:21
|
sus |
|
rares51
Junior member 41 mesaje
|
scris pe 29 oct 2013 21:23 de rares51
partea asta cu impartitul grupelor nu e chiar pentru oricine
la ce te referi?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 30 oct 2013 07:49 de basu
Exercitiile pe care tu le faci sunt compuse, implica ambele coapse. Ai nevoie de extensii, de flexii, de indreptari, daca si vrei intr-adevar sa izolezi cvadricepsii de bicepsii femurali. Te complici in mod inutil. Absolut inutil.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
rares51
Junior member 41 mesaje
|
scris pe 30 oct 2013 19:04 de rares51
Absolut inutil.
din tot ce mi-ati scris voi aici am inteles ca ma complic degeaba cu 2 zile de picioare pe saptamana, nu voi avea rezultate mai bune.... atunci, ce porgram sa imi fac, sa am rezultate maxime la picioare... ?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 31 oct 2013 07:44 de basu
din tot ce mi-ati scris voi aici am inteles ca ma complic degeaba cu 2 zile de picioare pe saptamana, nu voi avea rezultate mai bune.... atunci, ce porgram sa imi fac, sa am rezultate maxime la picioare... ?
Antreneaza picioarele asa cum simti. Oricum de regula ceeace e prea mult strica asa ca mai bine sa fie prea putin si sa nu ajunga pt ca acolo poti face usor modificarile. E posibil sa trebuiasca sa iei pauza chiar mai mare de o saptamana. De unde sa stim noi ? Dar de cele mai multe ori incepatorii isi ruineaza toata munca datorita faptului ca se antreneaza prea mult si isi pun sperantele in cutiile cu pulbere de la magazin. Gresit !
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
rares51
Junior member 41 mesaje
|
scris pe 31 oct 2013 20:13 de rares51
Antreneaza picioarele asa cum simti. Oricum de regula ceeace e prea mult strica asa ca mai bine sa fie prea putin si sa nu ajunga pt ca acolo poti face usor modificarile. E posibil sa trebuiasca sa iei pauza chiar mai mare de o saptamana. De unde sa stim noi ? Dar de cele mai multe ori incepatorii isi ruineaza toata munca datorita faptului ca se antreneaza prea mult si isi pun sperantele in cutiile cu pulbere de la magazin. Gresit !
...mersi, dar nu sunt chiar incepator.... cred ca ma pot numi intermediar... cred..... am mai facut sala si inainte sa ma apuc acum serios.... cum ziceam mai sus.... fac de un an si ceva.... mai exact un an si 2 luni ..
|
sus |
|
Tooxie
Veteran member 488 mesaje
|
scris pe 31 oct 2013 21:06 de Tooxie
...mersi, dar nu sunt chiar incepator.... cred ca ma pot numi intermediar... cred..... am mai facut sala si inainte sa ma apuc acum serios.... cum ziceam mai sus.... fac de un an si ceva.... mai exact un an si 2 luni ..
Cand vine vorba de culturism poti sa-l practici ani buni si sa fii tot incepator. Daca vom trece de stadiul asta depinde doar de noi, nu de anii trecuti.
Get Big Or Die Trying!
|
sus |
|
rares51
Junior member 41 mesaje
|
scris pe 31 oct 2013 21:25 de rares51
Cand vine vorba de culturism poti sa-l practici ani buni si sa fii tot incepator. Daca vom trece de stadiul asta depinde doar de noi, nu de anii trecuti.
Sti asta, dar ma refer la faptul ca de atata timp, normal ca daca ma pasioneaza acest sport citesc despre el, "incerc"(sa zic asa) anumite exercitii sa vad care luceaza mai bine anumite grupe de muschi, etc.... in fine.......daca crezi ca sunt incepator, mie imi este de ajuns.... nu trebuie sa arat ce si cate stiu, ca probabil mai sunt ft multe lucruri pe care trebuie sa le invat.. important este sa fiu sigur pe mine, sa invat cat mai multe, sa am rezultate maxime...
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|