Pagina 1 din 1
nmihai21
Junior member 11 mesaje
|
Jurnal Mihai N
scris pe 30 oct 2013 12:55 de nmihai21
Salutare!
Fac sala constant cam de 3 luni.
Am 63 kg, inaltime cam 1.73-74. Am slabit vara trecuta de la 73 kg, insa am ramas cu ceva grasime pe burta/abdomen. In rest sunt ok.
V-as ruga sa-mi dati sfaturi, opinii, etc, daca fac ceva bine sau gresit...
Programul meu de antrenament ar fi cam urmatorul:
----------------------------------------------------------- -----
Luni: Spate + Biceps
Marti: Piept + Triceps
Miercuri: Picioare + Abdomen
Joi: Umeri + Trapez.
Dupa fiecare antrenament bag banda 15 minute la cel putin 10km/h.
Inainte de antrenament fac 3-5 minute de banda, pt incalzire.
Folosesc acum WPI de la ProNutrition + Creatine 1000 tot de la ei.
1 cupa WPI + apa = dimineata cand ma trezesc
2 cupe WPI + lapte = imediat dupa antrenament
3 pastile Creatina inainte cu 30min de antrenament.
Ca si alimentatie, eu zic ca mananc destul de ok.
ma rog, odata pe saptamana sau la 2 saptamani, mai mananc ceva dulce sau un fast food, dar in cantitate mica, asa de pofta.
Scopul meu este acum sa cresc in masa musculara, sa fie definita (nu umflat in nestiire cum sunt un gen de persoane care fac sala), sa "scap" de stratul de grasime de la burta/abd.
In concluzie, v-ar ruga sa-mi spuneti daca ceea ce fac..fac bine sau nu. Daca aveti recomandari sau sfaturi sau..etc.
Multumesc!
Am atasat si o poza.
2013-05-30 22.14.33.jpg (878.79 KB)
|
sus |
|
londoncalling
Veteran member 233 mesaje
|
Re: Jurnal Mihai N
scris pe 30 oct 2013 13:16 de londoncalling
alea 10 km de la sfarsitul antrenamentului chiar nu-si au rostul in situatia ta. Pune mana si antreneaza-te cu greutati intens, incat sa nu vrei sa mai auzi de banda dupa antrenament. Mananca la 2-3 ore , calculeaza-ti caloriile .
no risk , no fun!
|
sus |
|
walkbytao
Senior member 108 mesaje
|
scris pe 30 oct 2013 13:18 de walkbytao
Salutare!
Fac sala constant cam de 3 luni.
Am 63 kg, inaltime cam 1.73-74. Am slabit vara trecuta de la 73 kg, insa am ramas cu ceva grasime pe burta/abdomen. In rest sunt ok.
V-as ruga sa-mi dati sfaturi, opinii, etc, daca fac ceva bine sau gresit...
Programul meu de antrenament ar fi cam urmatorul:
Luni: Spate + Biceps
Marti: Piept + Triceps
Miercuri: Picioare + Abdomen
Joi: Umeri + Trapez.
Dupa fiecare antrenament bag banda 15 minute la cel putin 10km/h.
Inainte de antrenament fac 3-5 minute de banda, pt incalzire.
Folosesc acum WPI de la ProNutrition + Creatine 1000 tot de la ei.
1 cupa WPI + apa = dimineata cand ma trezesc
2 cupe WPI + lapte = imediat dupa antrenament
3 pastile Creatina inainte cu 30min de antrenament.
Ca si alimentatie, eu zic ca mananc destul de ok.
ma rog, odata pe saptamana sau la 2 saptamani, mai mananc ceva dulce sau un fast food, dar in cantitate mica, asa de pofta.
Scopul meu este acum sa cresc in masa musculara, sa fie definita (nu umflat in nestiire cum sunt un gen de persoane care fac sala), sa "scap" de stratul de grasime de la burta/abd.
In concluzie, v-ar ruga sa-mi spuneti daca ceea ce fac..fac bine sau nu. Daca aveti recomandari sau sfaturi sau..etc.
Multumesc!
Am atasat si o poza.
Nu ma pricep nici eu cine stie ce ... dar avand in vedere ca ai 63 de kg deci trebuie sa te mai pui pe tine in loc de WPI mai bine luai orice cu MASS sa pui in greutate o luna doua iar dupa bagai definire = proteine la greu
|
sus |
|
nmihai21
Junior member 11 mesaje
|
scris pe 30 oct 2013 13:20 de nmihai21
Nu ma pricep nici eu cine stie ce ... dar avand in vedere ca ai 63 de kg deci trebuie sa te mai pui pe tine in loc de WPI mai bine luai orice cu MASS sa pui in greutate o luna doua iar dupa bagai definire = proteine la greu
Nu alerg 10 Km, ci aia e viteza
Am luat inainte GFX8 si ceva de la Scitec. Proteine+Carbo. Mie mi se pare k m-a ingrasat. D-aia acum am trecut la proteina si atat.
Poza e mai veche, are cam 1 luna jumatate. O sa fac alta si o postez.
Si sincer sa fiu, am creat acest topic ca sa primesc sfaturi de la cineva care stie, se pricepe, are experienta in asta. Asa dat cu presupusul stiu si eu, dar nu comentez la altii.
Editat de nmihai21 pe 30 oct 2013 13:44
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 30 oct 2013 14:26 de shift
Nu alerg 10 Km, ci aia e viteza
Am luat inainte GFX8 si ceva de la Scitec. Proteine+Carbo. Mie mi se pare k m-a ingrasat. D-aia acum am trecut la proteina si atat.
Poza e mai veche, are cam 1 luna jumatate. O sa fac alta si o postez.
Si sincer sa fiu, am creat acest topic ca sa primesc sfaturi de la cineva care stie, se pricepe, are experienta in asta. Asa dat cu presupusul stiu si eu, dar nu comentez la altii.
Da, deci inca de la inceput se vede ca nu ai aruncat un ochi asupra discutiilor noastre. Antrenamentul este prost, ai nevoie de pauza intre zilele de antrenament. Poate ai mai citit si tu de recuperare musculara?! Abdomen ar trebui de doua ori pe saptamana. Ai grija cu spate/biceps si piept/triceps sa mai apuci sa iti lucrezi eficient si grupa musculara mica.
Nu ai mentionat cum lucrezi, seturi/repetari.
Alta regula de baza: nu dezvolti masa si arzi grasimea de pe abdomen! Obisnuieste-te cu gandul ca vei lua in greutate inclusiv sub forma grasimii in conditiile in care vrei si trebuie sa cresti in masa musculara.
Cat despre comentariul referitor la baietii de la sala care sunt umflati in nestire, stai tu linistit ca nu va fi o problema pentru tine.
Mai citeste si tu prin articole si pe forum ca nu prea esti informat.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
nmihai21
Junior member 11 mesaje
|
scris pe 31 oct 2013 12:27 de nmihai21
Da, deci inca de la inceput se vede ca nu ai aruncat un ochi asupra discutiilor noastre. Antrenamentul este prost, ai nevoie de pauza intre zilele de antrenament. Poate ai mai citit si tu de recuperare musculara?! Abdomen ar trebui de doua ori pe saptamana. Ai grija cu spate/biceps si piept/triceps sa mai apuci sa iti lucrezi eficient si grupa musculara mica.
Nu ai mentionat cum lucrezi, seturi/repetari.
Alta regula de baza: nu dezvolti masa si arzi grasimea de pe abdomen! Obisnuieste-te cu gandul ca vei lua in greutate inclusiv sub forma grasimii in conditiile in care vrei si trebuie sa cresti in masa musculara.
Cat despre comentariul referitor la baietii de la sala care sunt umflati in nestire, stai tu linistit ca nu va fi o problema pentru tine.
Mai citeste si tu prin articole si pe forum ca nu prea esti informat.
Am mai citit, insa 10 insi au 10 pareri si sfaturi diferite.
Pai daca tot te pricepi din cate vad, spune-mi si mie cum anume trebuie sa schimb ceea ce fac. Daca tot mi-ai spus ca nu e corect ceea ce fac, spune-mi te rog si cum sa schimb.
De ce spui ca "nu va fi o problema" pt mine? Adica?
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 31 oct 2013 13:18 de shift
Am mai citit, insa 10 insi au 10 pareri si sfaturi diferite.
Pai daca tot te pricepi din cate vad, spune-mi si mie cum anume trebuie sa schimb ceea ce fac. Daca tot mi-ai spus ca nu e corect ceea ce fac, spune-mi te rog si cum sa schimb.
De ce spui ca "nu va fi o problema" pt mine? Adica?
Adica si pentru a prinde forma ai nevoie de multa informatie, capitol la care momentan nu stai chiar grozav cel putin pe moment. Plus ca, asa cum am precizat si prima oara, masa o definesti dupa ce o depui. Nu o sa ai un body fat minim in timp ce tu iti cresti muschii.
Cred ca ti-am oferit suficiente informatii despre ce este gresit la antrenament. Uita-te si tu putin pe la antrenamentele propuse in articole sau propuse in atatea si atatea jurnale! Ai mai vazut 4 zile consecutiv de antrenament? Ai observat ca noi in general nu recomandam combinarea piept/triceps si spate/biceps in special incepatorilor?
Serios, cat de eficienta crezi ca este o serie de antrenamente care iti permite sa te antrenezi 4 zile consecutiv. Ar trebui sa fii vlaguit!
Alimentatie "ok" nu stiu ce inseamna.
Citeste si pe aici:
http://www.culturism.ro/alimentatie/ce-sa-mananc-pentru-dezvoltarea-masei-musculare-cu-cat-mai-putina-grasime.html
http://www.culturism.ro/alimentatie/este-posibil-sa-dezvolti-masa-musculara-si-sa-slabesti-in-acelasi-timp.html
Editat de shift pe 31 oct 2013 14:39
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
nmihai21
Junior member 11 mesaje
|
scris pe 5 nov 2013 10:54 de nmihai21
Pai tocmai d-aia si intreb, pentru ca informatii sunt f multe, insa 10 insi = 10 opinii diferite.
Ca si antrenament, mi-a fost recomandat de catre un instructor de fitness faptul ca sa nu las mai mult de 2 zile pauza.
|
sus |
|
rares51
Junior member 41 mesaje
|
scris pe 6 nov 2013 19:45 de rares51
Pai tocmai d-aia si intreb, pentru ca informatii sunt f multe, insa 10 insi = 10 opinii diferite.
Ca si antrenament, mi-a fost recomandat de catre un instructor de fitness faptul ca sa nu las mai mult de 2 zile pauza.
Cum zicea shift mai sus, trebuie sa faci si putina pauza sa lasi muschii sa se recupereze. Eu zic sa faci in felul urmator: luni spate biceps, marti pauza, miercuri piept triceps, joi picioare cu abdomene, vineri umeri trapez (nu ti-am schimbat grupele pe zi, doar am adaugat putina pauza) si iti recomand sa nu mai mananci de la fastfood, parerea mea, mai bine abtinete
P.S:daca ti s-a recomandat de catre INSTRUCTOR FITNESS nu inteleg de ce mai ceri parerea de pe forum iar dupaceea arunci ca nu este bine? ... de unde atata vulgaritate?
|
sus |
|
nmihai21
Junior member 11 mesaje
|
scris pe 8 nov 2013 12:55 de nmihai21
Nu mananc de la fast-food. Poate doar asa odata la 2 saptamani, de pofta. Si putin.
Problema e ca vinerea nu prea am cum sa fac antrenament. O sa vad cum organizez.
Vulgaritate? Lol. Cred ca nici nu stii ce inseamna acest cuvant
E vorba de o persoana axata pe culturism, ceea ce pe mine nu ma intereseaza, la fitness e alta metoda. Nu sa te ingrasi "ca porcul" apoi sa slabesti si sa definesti.
Cum zicea shift mai sus, trebuie sa faci si putina pauza sa lasi muschii sa se recupereze. Eu zic sa faci in felul urmator: luni spate biceps, marti pauza, miercuri piept triceps, joi picioare cu abdomene, vineri umeri trapez (nu ti-am schimbat grupele pe zi, doar am adaugat putina pauza) si iti recomand sa nu mai mananci de la fastfood, parerea mea, mai bine abtinete
P.S:daca ti s-a recomandat de catre INSTRUCTOR FITNESS nu inteleg de ce mai ceri parerea de pe forum iar dupaceea arunci ca nu este bine? ... de unde atata vulgaritate?
|
sus |
|
litllebear
Veteran member 487 mesaje
|
scris pe 8 nov 2013 15:34 de litllebear
Nu mananc de la fast-food. Poate doar asa odata la 2 saptamani, de pofta. Si putin.
Problema e ca vinerea nu prea am cum sa fac antrenament. O sa vad cum organizez.
Vulgaritate? Lol. Cred ca nici nu stii ce inseamna acest cuvant
E vorba de o persoana axata pe culturism, ceea ce pe mine nu ma intereseaza, la fitness e alta metoda. Nu sa te ingrasi "ca porcul" apoi sa slabesti si sa definesti.
Daca tot o dai atata in sus si in jos ca nu te intereseaza culturismul,ci fitenessul,daca cauti un pic Shift are o gramada de articole si ai rezolva problema,da tu nu vrei un Bmw V12 sa consume 6 litri in oras.Gandeste-te.
E mai usor sa acuzi decat sa asculti si sa dai un sfat.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|