Pagina 1 din 1
danco
Junior member 21 mesaje
|
ce fel de carbohidrati sa aleg in shake-ul post wo?
scris pe 26 sep 2013 13:41 de danco
Salutare
Am o mare nedumerire si v-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
Am citit si am inteles de ce imediat dupa antrenament ar fi foarte indicat sa se consume un shake bogat in proteine, dar si in carbohidrati, pentru a ajuta la crestrea masei musculare in timp.
Momentan folosesc pt shake-ul de dupa antrenament platinum Hydrobuilder de la ON, dar acesta nu are decat f putini carbohidrati. Am inteles ca daca nu se adauga carbohidrati in acest shake luat imediat dupa antrenament, mare parte din proteina se transforma in energie , si nu este directionata catre muschi.
Asa ca am decis sa adaug ceva carbohidrati odata cu acest shake de dupa antrenament. Am tot auzit de varianta cu dextroza, dar am gasit si pareri contra, legat de indicele glicemic mare, care nu ar face chiar bine pe termen lung. Am gasit ceva carbohidrat pe baza de isocarb, care ar avea un indice glicemic mult mai scazut, si care nu ar crea un "soc" in ceea ce priveste cresterile bruste ale glicemiei.
Pe de alta parte, carbohidratii cu indicele glicemic mai ridicat, ar ajuta la refacerea mai rapida a glicocenului, astfel ca proteina din shake ar servi scopului de a ajuta la cresterea masei musculare, si nu ar mai fi transformata in energie.
Care varianta ar fi mai buna? Carbo cu IG ridicat, sau cu IG mai scazut? Sau ar putea fi o varianta un amestec de carbo cu IG ridicat cu unul cu IG scazut?
Daca ar fi sa aleg sa imi iau acesti carbohidrati atat de necesari din alimentatie, si nu din suplimente, ce variante as avea?
Multumesc mult
PS: am cautat in postari mai vechi, dar sincer nu am gasit dezbatut acest subiect.
|
sus |
|
Razzzvanel
Senior member 137 mesaje
|
Re: ce fel de carbohidrati sa aleg in shake-ul post wo?
scris pe 26 sep 2013 14:08 de Razzzvanel
Salutare
Am o mare nedumerire si v-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
Am citit si am inteles de ce imediat dupa antrenament ar fi foarte indicat sa se consume un shake bogat in proteine, dar si in carbohidrati, pentru a ajuta la crestrea masei musculare in timp.
Momentan folosesc pt shake-ul de dupa antrenament platinum Hydrobuilder de la ON, dar acesta nu are decat f putini carbohidrati. Am inteles ca daca nu se adauga carbohidrati in acest shake luat imediat dupa antrenament, mare parte din proteina se transforma in energie , si nu este directionata catre muschi.
Asa ca am decis sa adaug ceva carbohidrati odata cu acest shake de dupa antrenament. Am tot auzit de varianta cu dextroza, dar am gasit si pareri contra, legat de indicele glicemic mare, care nu ar face chiar bine pe termen lung. Am gasit ceva carbohidrat pe baza de isocarb, care ar avea un indice glicemic mult mai scazut, si care nu ar crea un "soc" in ceea ce priveste cresterile bruste ale glicemiei.
Pe de alta parte, carbohidratii cu indicele glicemic mai ridicat, ar ajuta la refacerea mai rapida a glicocenului, astfel ca proteina din shake ar servi scopului de a ajuta la cresterea masei musculare, si nu ar mai fi transformata in energie.
Care varianta ar fi mai buna? Carbo cu IG ridicat, sau cu IG mai scazut? Sau ar putea fi o varianta un amestec de carbo cu IG ridicat cu unul cu IG scazut?
Daca ar fi sa aleg sa imi iau acesti carbohidrati atat de necesari din alimentatie, si nu din suplimente, ce variante as avea?
Multumesc mult
PS: am cautat in postari mai vechi, dar sincer nu am gasit dezbatut acest subiect.
Post-workout e una din putinele perioade cand poti savura ceva dulce fara sentimentul de vinovatie, indiferent de dieta. Eu folosesc Karbolyn/Glycofuse. Daca vrei aliment, gummy bears (Haribo) e solutia perfecta, uita-te la ingrediente.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 27 sep 2013 09:12 de Gilu
Raspundeti la intrebarea omului si nu nai faceti off-topic.
Aici discutam despre suplimente nu mancare.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Liviu89
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 27 sep 2013 11:54 de Liviu89
Stiu ca din ultimele studii cel mai eficient supliment ca sursa de carbo pentru marirea cit mai mult a nivelului de insulina a fost Vitargo (sa nu fie incurcat cu Waxy Maize), insa dupa cum stim ca costa enorm de mult, eu as alege dextroza care este pe a 2-a pozitie.
Dextroza in combinatie cu maltodextrina, care deasemenea are un pret mic, se zice ca sunt combinatia perfecta deoarece nu simti stare de moleseala cum o simti daca ai bea doar dextroza.
Insa a mai fost demonstrat ca dupa 2 ore de exercitii anaerobe (sala de forta) rezervele de glicogen nu sunt epuizate, deci de shake-ul de dupa antrenament au nevoie cei ce fac exercitii aerobe.
Eu continui sa adaug macar 35-50g de carbo in shake-ul de dupa antrenament deoarece am simtit o recuperare mai rapida cu el decit fara.
Success comes after hard work.
|
sus |
|
Crissti
Senior member 130 mesaje
|
scris pe 27 sep 2013 12:01 de Crissti
Insa a mai fost demonstrat ca dupa 2 ore de exercitii anaerobe (sala de forta) rezervele de glicogen nu sunt epuizate, deci de shake-ul de dupa antrenament au nevoie cei ce fac exercitii aerobe.
.
Defapt toata treaba "obligatoriul" shake de dupa antrenament este mai mult un mit. S-a demonstrat cum ai zis si tu ca nu e atat de obligatoriu ... ca fereastra aceea anabolica despre care tot se vorbeste ramane mult deschisa( si este acoperita de nutrientii mesei dinainte de antrenament - digestia unei mese nu are loc asa repede cum scrie in revistele de culturism uneori necesitand chiar si 7-8 ore) . Eu am avut si perioade cu whey+carbo imediat dupa antrenament si perioade in care am ajuns acasa si am mancat mancare solida dupa 30 minute - 1 ora si nu au fost diferente. Totusi daca e sa aleg as alege varianta unui shake dar mai ales din comoditate.
http://jn.nutrition.org/content/141/4/568.long
Editat de Crissti pe 27 sep 2013 12:19
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 27 sep 2013 13:24 de basu
Defapt toata treaba "obligatoriul" shake de dupa antrenament este mai mult un mit. S-a demonstrat cum ai zis si tu ca nu e atat de obligatoriu ... ca fereastra aceea anabolica despre care tot se vorbeste ramane mult deschisa( si este acoperita de nutrientii mesei dinainte de antrenament - digestia unei mese nu are loc asa repede cum scrie in revistele de culturism uneori necesitand chiar si 7-8 ore) . Eu am avut si perioade cu whey+carbo imediat dupa antrenament si perioade in care am ajuns acasa si am mancat mancare solida dupa 30 minute - 1 ora si nu au fost diferente. Totusi daca e sa aleg as alege varianta unui shake dar mai ales din comoditate.
http://jn.nutrition.org/content/141/4/568.long
Este bine sa incerci macar sa te folosesti de acea fereastra numita anabolica. Asa este bine sa faci. Sa experimentezi.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|