Pagina 1 din 1
Ilisei
Senior member 87 mesaje
|
Exercitii spate...
scris pe 22 sep 2013 22:20 de Ilisei
Salutare.Am si eu o intrebare in leg.cu spatele.Cam cate ex trebuie sa faci sa ai un "spate lat"
Eu fac urm ex:
-Tractiuni cu priza larga cu extremitatile bare in V
-Ramat cu haltera
-Ramat cu gantera.
Eu ma gandeam sa mai includ in antrenamentul meu urm ex:
-tractiuni cu priza ingusta, si ex din imag aceasta.
Ar fi bine?Sau ar fi prea multe??Pt ca am spatele cam mic
As face 3/4 seturi a cate 8-10 repetari.Ar fi bn?
P1011529.JPG (831.43 KB)
Editat de Ilisei pe 22 sep 2013 22:54
|
sus |
|
Bosh
Veteran member 292 mesaje
|
Re: Exercitii spate...
scris pe 22 sep 2013 23:00 de Bosh
4 SERII/Exercitiu
Tractiuni /pana la epuizare
Tractiuni la helcometru /12-15 repetari
Ramat cu bara in T 8-12 repetari
Ramat cu gantera 8-12/repetari
Indreptari /12 repetari
Scuzele si slabiciunea sunt o alegere .
|
sus |
|
Crissti
Senior member 130 mesaje
|
scris pe 22 sep 2013 23:12 de Crissti
Salutare.Am si eu o intrebare in leg.cu spatele.Cam cate ex trebuie sa faci sa ai un "spate lat"
Eu fac urm ex:
-Tractiuni cu priza larga cu extremitatile bare in V
-Ramat cu haltera
-Ramat cu gantera.
Eu ma gandeam sa mai includ in antrenamentul meu urm ex:
-tractiuni cu priza ingusta, si ex din imag aceasta.
Ar fi bine?Sau ar fi prea multe??Pt ca am spatele cam mic
As face 3/4 seturi a cate 8-10 repetari.Ar fi bn?
Nu este un numar batut in cuie. Eu as zice ca ajung tractiuni , un ramat cu bara sau gantere si indreptari (normale nu romanesti) dar la fel de bine am prieteni carora le merge mai bine cu mai multe exercitii. Depinde de la persoana la persoana.
Daca ai alimentatia bine pusa la punct ar trebui sa cresti cam cu orice antrenament avand in vedere ca eviti supraantrenamentul. In schimb daca nu mananci destul poti sa ai si cel mai bun antrenement din lume si tot nu o sa faci spatele pe care ti-l doresti.
|
sus |
|
Iulian23
Junior member 35 mesaje
|
scris pe 23 sep 2013 00:07 de Iulian23
Salut.Mi s-a spus azi la sala de catre 2 tipi ca nu am nevoie ca incepator sa fac alte exercitii gen indreptari si ca eu trebuie sa fac doar tractiuni pentru un spate lat, iar mai apoi cand bag masa musculara mai mare sa fac si restul exercitiilor, ce parere aveti?
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 23 sep 2013 00:14 de adi123
Salut.Mi s-a spus azi la sala de catre 2 tipi ca nu am nevoie ca incepator sa fac alte exercitii gen indreptari si ca eu trebuie sa fac doar tractiuni pentru un spate lat, iar mai apoi cand bag masa musculara mai mare sa fac si restul exercitiilor, ce parere aveti?
numai "antrenori" in salile asta. ce competente aveau tipii aia? . de ce sa nu faci indreptari acum? asta e momentul cel mai bun de a invata miscarea, cand nu trebuie sa pui greutate mare pe bara.
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
KiSsSian
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 23 sep 2013 01:45 de KiSsSian
numai "antrenori" in salile asta. ce competente aveau tipii aia? . de ce sa nu faci indreptari acum? asta e momentul cel mai bun de a invata miscarea, cand nu trebuie sa pui greutate mare pe bara.
Depinde si de geneticul tau , sa fi lat in spate nu tine numai de exercitii , eu unu am crescut in spate cu ramat la helcometru cu bara la spate , cu bara la piept din priza inversa cu bara in v si ramat cu gantera . Doar 3 din ele 4 seturi 10 rep piramidal. Eu profit si de genetic ... adica la spate faceam cel mai bine si trageam cat greutatea mea toata ... trapezul il aveam mai vizibil ca multi de la sala .Nu cere sfaturi despre ce sa faci , in schimb cere exemple de exercitii si vezi tu ce iti merge mai bine. Salut !
|
sus |
|
KiSsSian
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 23 sep 2013 01:46 de KiSsSian
Depinde si de geneticul tau , sa fi lat in spate nu tine numai de exercitii , eu unu am crescut in spate cu ramat la helcometru cu bara la spate , cu bara la piept din priza inversa cu bara in v si ramat cu gantera . Doar 3 din ele 4 seturi 10 rep piramidal. Eu profit si de genetic ... adica la spate faceam cel mai bine si trageam cat greutatea mea toata ... trapezul il aveam mai vizibil ca multi de la sala .Nu cere sfaturi despre ce sa faci , in schimb cere exemple de exercitii si vezi tu ce iti merge mai bine. Salut !
|
sus |
|
KiSsSian
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 23 sep 2013 02:01 de KiSsSian
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 23 sep 2013 02:06 de adi123
sper ca ai vrut sa scrii tractiuni
|
sus |
|
KiSsSian
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 23 sep 2013 02:10 de KiSsSian
sper ca ai vrut sa scrii tractiuni
mda , sunt obosit... si nu tie vroiam sa iti raspund ... in fine . Noapte buna
|
sus |
|
Crissti
Senior member 130 mesaje
|
scris pe 23 sep 2013 12:15 de Crissti
Corect. Acum este momentul sa inveti sa le faci cu 20-30 kg nu dupaia cand o sa iti doresti sa fortezi si o sa sacrifici forma. In multe carti despre antrenamente se recomanda ca exercitiile de genul :genoflexiuni,indreptari,impins din picioare ,ramat cu bara sa fie facute de la primul antrenament al incepatorului chiar si cu bara goala la inceput pentru a invata miscarea.
Acestea sunt exercitiile care vor forma "temelia" ca sa zic asa.
Editat de Crissti pe 23 sep 2013 12:19
|
sus |
|
Iulian23
Junior member 35 mesaje
|
scris pe 23 sep 2013 12:48 de Iulian23
Unul este angajat ca sa ii ajute pe incepatori si era destul de bine facut si nu mai stiam ce sa cred atunci cand mi-a spus. Multumesc pentru raspunsuri.O sa`mi continui antrenamentul meu normal.
|
sus |
|
Cristi7
Expert member 730 mesaje
|
scris pe 23 sep 2013 17:02 de Cristi7
Unul este angajat ca sa ii ajute pe incepatori si era destul de bine facut si nu mai stiam ce sa cred atunci cand mi-a spus. Multumesc pentru raspunsuri.O sa`mi continui antrenamentul meu normal.
Daca nu vrei sa faci indreptari,poti face hiperextensia spatelui,io unul ma cam feresc de indreptari(opinie personala),nu ti-a explicat antrenoru' ala din sala si de ce nu e bine sa le faci,cu argumente calumea? Multi antrenori de pe la sali,fac mai mult misto de incepatori,io(de exemplu) am facut 2 luni cu antrenor si n am invatat mai nimic de la el,multe lucruri le am invatat citit pe net,si cunosc pe cineva care participa la concursuri,in rest nema.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 23 sep 2013 17:15 de adi123
Daca nu vrei sa faci indreptari,poti face hiperextensia spatelui,io unul ma cam feresc de indreptari(opinie personala),nu ti-a explicat antrenoru' ala din sala si de ce nu e bine sa le faci,cu argumente calumea? Multi antrenori de pe la sali,fac mai mult misto de incepatori,io(de exemplu) am facut 2 luni cu antrenor si n am invatat mai nimic de la el,multe lucruri le am invatat citit pe net,si cunosc pe cineva care participa la concursuri,in rest nema.
hai sa iti dau un exemplu, chiar si din experienta mea: nu faci indreptari acum la inceput de frica sa nu ai probleme ok? mai tarziu, cand te dezvolti, acumulezi o oarecare experienta in domeniu, vezi si multi culturisti care recomanda indreptarile ca fiind cel mai bun exercitiu pentru spate, incepi sa faci si tu. fiind mai dezvoltat pui greutate mare, dar forma de executie este incorecta si nici nu iti spune nimeni daca faci bine sau nu pentru ca sunt foarte putine persoane in sala de forta care fac exercitiul asta din acelasi motiv pentru care nici tu nu faci.... rezultatul posibile accidentari ( eu din fericire nu am avut).
sa presupunem ca esti cat de cat experimentat in sportul asta, esti masiv si te decizi sa faci indreptari cat mai "safe" cu greutate mica. ei bine in cazul asta va avea si orgoliul tau de suferit )) dar vei pierde si timp, nu vei simti ca lucreaza muschii cu o greutate mica.
deci concluzia e, fa indreptari inca de la inceput, cu greutate care sa iti permita un exercitiu executat aproape perfect. aici intervine rolul instructorului: sa fie atent la forma de executie. dar, in salile din romania sunt doar angajati ca vanzatori de abonamente sau shakere, nu au nici o treaba cu sportul asta.
|
sus |
|
Crissti
Senior member 130 mesaje
|
scris pe 23 sep 2013 17:21 de Crissti
hai sa iti dau un exemplu, chiar si din experienta mea: nu faci indreptari acum la inceput de frica sa nu ai probleme ok? mai tarziu, cand te dezvolti, acumulezi o oarecare experienta in domeniu, vezi si multi culturisti care recomanda indreptarile ca fiind cel mai bun exercitiu pentru spate, incepi sa faci si tu. fiind mai dezvoltat pui greutate mare, dar forma de executie este incorecta si nici nu iti spune nimeni daca faci bine sau nu pentru ca sunt foarte putine persoane in sala de forta care fac exercitiul asta din acelasi motiv pentru care nici tu nu faci.... rezultatul posibile accidentari ( eu din fericire nu am avut).
sa presupunem ca esti cat de cat experimentat in sportul asta, esti masiv si te decizi sa faci indreptari cat mai "safe" cu greutate mica. ei bine in cazul asta va avea si orgoliul tau de suferit )) dar vei pierde si timp, nu vei simti ca lucreaza muschii cu o greutate mica.
deci concluzia e, fa indreptari inca de la inceput, cu greutate care sa iti permita un exercitiu executat aproape perfect. aici intervine rolul instructorului: sa fie atent la forma de executie. dar, in salile din romania sunt doar angajati ca vanzatori de abonamente sau shakere, nu au nici o treaba cu sportul asta.
La mine in sala instructorul nu a auzit de indreptari normale(deadlift) . Mereu vine si imi zice ca fac gresit si ca nu trebuie sa lasi bara sa atinga pamantul.... Ce sa mai spun de alte sfaturi . Recomand cartea Starting Strength v3 a lui Mark Rippletoe pentru a invata executia la exercitile de baza. Are 50 pagini doar despre executia indreptarilor. Daca ai nevoie da-mi plm si ti-o trimit.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 23 sep 2013 17:28 de adi123
La mine in sala instructorul nu a auzit de indreptari normale(deadlift) . Mereu vine si imi zice ca fac gresit si ca nu trebuie sa lasi bara sa atinga pamantul.... Ce sa mai spun de alte sfaturi . Recomand cartea Starting Strength v3 a lui Mark Rippletoe pentru a invata executia la exercitile de baza. Are 50 pagini doar despre executia indreptarilor. Daca ai nevoie da-mi plm si ti-o trimit.
nu conteaza prea mult daca o lasi sa atinga pamantul sau nu, important e sa mentii spatele drept si sa executi cat mai corect. asta ar trebui sa faca instructorii. daca "te indoi" sa te atentioneze si sa mai scada din greutatea de pe bara la un incepator, sa dea un exemplu de executie... in nici un caz sa interzica niste exercitii de baza
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 24 sep 2013 08:50 de basu
Pai nu trebuie sa atinga pamantul , trebuie sa se opreasca la o jumatate de cm de pamant si pe urma tu sa pleci inapoi. In nici un caz miscarea nu trebuie sa inregistreze o pauza acolo.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Crissti
Senior member 130 mesaje
|
scris pe 24 sep 2013 10:43 de Crissti
Pai nu trebuie sa atinga pamantul , trebuie sa se opreasca la o jumatate de cm de pamant si pe urma tu sa pleci inapoi. In nici un caz miscarea nu trebuie sa inregistreze o pauza acolo.
A set of deadlifts should start at the floor, meaning that each rep begins and ends at the
bottom, with the back getting set and a new breath being taken between reps while the bar is on the
floor.
https://www.youtube.com/watch?v=zODAp50G6d0
Indreaptarea normala Deadlift(ca si cea din videoclip) presupune atingerea pamantului. Asta este o regula esentiala in orice carte explica acest exercitiu si in orice sport care presupune utilizarea exercitiului. De aici provine si numele de dealidft. -Deadlift refers to the lifting of dead (without momentum) weight, such as weights lying on the ground
. Intre fiecare repetare greutatea se lasa pe pamant apoi se ridica iar din aceiasi postura . La Romanian Deadlift nu se lasa pana jos... acestea fiind mult mai populare in salile din Romania.
Iar referitor la introducerea sau nu a lor Mark Rippletoe explica foarte bine in Starting Strength.
The deadlift is brutally hard and can therefore complicate training if improperly used. It is
very easy to do wrong, and a wrong deadlift is a potentially dangerous thing. There will be a few
trainees who simply cannot perform this movement safely with heavy weights, due to a previous
injury or an inability to perform the movement correctly. The deadlift is also easy to overtrain; a
heavy workout takes a long time to recover from, and you must keep this fact in mind when setting
up your training schedule.
For the vast majority of lifters, the deadlift should be an essential part of training. It is the
primary back strength exercise, and it is an important assistance exercise for the squat and especially
for the clean (for which it is an important introductory lesson in position and pulling mechanics).
The deadlift also serves as a way to train the mind to do things that are hard.
Editat de Crissti pe 24 sep 2013 11:04
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 24 sep 2013 12:22 de basu
A set of deadlifts should start at the floor, meaning that each rep begins and ends at the
bottom, with the back getting set and a new breath being taken between reps while the bar is on the
floor.
https://www.youtube.com/watch?v=zODAp50G6d0
Indreaptarea normala Deadlift(ca si cea din videoclip) presupune atingerea pamantului. Asta este o regula esentiala in orice carte explica acest exercitiu si in orice sport care presupune utilizarea exercitiului. De aici provine si numele de dealidft. -Deadlift refers to the lifting of dead (without momentum) weight, such as weights lying on the ground
. Intre fiecare repetare greutatea se lasa pe pamant apoi se ridica iar din aceiasi postura . La Romanian Deadlift nu se lasa pana jos... acestea fiind mult mai populare in salile din Romania.
Iar referitor la introducerea sau nu a lor Mark Rippletoe explica foarte bine in Starting Strength.
The deadlift is brutally hard and can therefore complicate training if improperly used. It is
very easy to do wrong, and a wrong deadlift is a potentially dangerous thing. There will be a few
trainees who simply cannot perform this movement safely with heavy weights, due to a previous
injury or an inability to perform the movement correctly. The deadlift is also easy to overtrain; a
heavy workout takes a long time to recover from, and you must keep this fact in mind when setting
up your training schedule.
For the vast majority of lifters, the deadlift should be an essential part of training. It is the
primary back strength exercise, and it is an important assistance exercise for the squat and especially
for the clean (for which it is an important introductory lesson in position and pulling mechanics).
The deadlift also serves as a way to train the mind to do things that are hard.
Sfatul meu de om care trage de 20 de ani de fiare este acela sa citesti mai putine articole in engleza si sa experimentezi mai mult. Nu vreau sa te superi pe mine, inteleg si eu engleza dar nici macar nu am avut curiozitatea sa citesc ce scrie acolo , dar sa stii ca am vazut antrenamentul lui Dorian Yates cam de 200 de ori (el are un film cred ca stii). Si sa iti spun ceva - de fiecare cand am revazut filmul am descoperit in miscarile alea ceva nou.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Tooxie
Veteran member 488 mesaje
|
scris pe 24 sep 2013 13:19 de Tooxie
Bara nu trebuie sa atinga pamantul decat daca faci power lifting. Aceasta tehnica a fost preluata de la ei dar noi culturistii nu avem nevoie de asa ceva.
Get Big Or Die Trying!
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 24 sep 2013 13:35 de adi123
Bara nu trebuie sa atinga pamantul decat daca faci power lifting. Aceasta tehnica a fost preluata de la ei dar noi culturistii nu avem nevoie de asa ceva.
exact, in culturism muschii trebuie sa fie in permanenta in tensiune. daca dai drumul barei jos se relaxeaza toti muschii. in culturism partea negativa, cea de control e foarte importanta.
|
sus |
|
Crissti
Senior member 130 mesaje
|
scris pe 24 sep 2013 16:07 de Crissti
exact, in culturism muschii trebuie sa fie in permanenta in tensiune. daca dai drumul barei jos se relaxeaza toti muschii. in culturism partea negativa, cea de control e foarte importanta.
Aveti dreptate. Eu fac cu tehnica de powerlifting pentru ca pe miscarile de baza am antrenament de powerlifting. Dar asta nu inseamna ca il fac gresit. Cel putin mie mi-a mers bine asa dar cine stie... poate ar fi mers si mai bine cu antrenament normal.
Cum zicea si basu o sa imi dau seama in viitor cand o sa acumulez mai multa experienta...pana atunci..
Editat de Crissti pe 24 sep 2013 16:12
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|