Pagina 1 din 1
DANI14
Newbie 1 mesaje
|
ESTE BINE SA FOLOSIM CENTURA?
scris pe 15 aug 2006 04:01 de DANI14
Pentru ce este folosita centura mai exact?Findca am auzit mai multe pareri si vreau sa stiu exact daca ajuta la prevenirea unor accidentari sau a herniei inghinale si de disc. Astept raspunsurile voastre
multumesc
DANI14
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
Re: ESTE BINE SA FOLOSIM CENTURA?
scris pe 15 aug 2006 08:08 de murphy2
Pentru ce este folosita centura mai exact?Findca am auzit mai multe pareri si vreau sa stiu exact daca ajuta la prevenirea unor accidentari sau a herniei inghinale si de disc. Astept raspunsurile voastre
Cum naiba sa nu fie buna din moment ce pentru asta se foloseste si se gaseste la sala....doar nu sa tina pantalonii!
Cine spune ca nu e benefica sau ca nu are rol de protectie......invita-l respectuos sa mai citeasca sau sa se mai uiteprin sala si la altii care fac cu centura!
Cu siguranta foloseste-o cu incredere in special cand faci cu grautai mari care solicita coloana partea de jos sau zona inghinala...sau ajunji la doctor si vreo 6 luni nu mai dai pa la sala...asta in cel mai fericit caz...
multumesc
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: ESTE BINE SA FOLOSIM CENTURA?
scris pe 15 aug 2006 11:00 de Gilu
multumesc O intrebare prosteasca....
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
testsuspensi
Veteran member 410 mesaje
|
Re: Re: Re: ESTE BINE SA FOLOSIM CENTURA?
scris pe 15 aug 2006 22:23 de testsuspensi
de curamd m-am intors de la mare si intr-un angro cora am gasit o centura la numai 300 mii lei vechi . materialul era de pile si de 10 cm grosime
Te antrenezi.Transpiri.Te doare. Aici nu esti la bai de namol!Nu ai timp de taclale sau filozofie de doi bani. Doar tragi de fiare.Asta e adevarata afacer. asta e culturismul......daca poti si daca vrei!
|
sus |
|
bogdanbgd
Expert member 606 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: ESTE BINE SA FOLOSIM CENTURA?
scris pe 16 aug 2006 18:36 de bogdanbgd
de curamd m-am intors de la mare si intr-un angro cora am gasit o centura la numai 300 mii lei vechi . materialul era de pile si de 10 cm grosime
te-ai scos
|
sus |
|
crespo
Expert member 754 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: ESTE BINE SA FOLOSIM CENTURA?
scris pe 16 aug 2006 19:17 de crespo
centura e zero daca nu antrenezi si lombarii si abdominalii.parerea mea
I'M A KING
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: ESTE BINE SA FOLOSIM CENTU
scris pe 17 aug 2006 00:49 de Gilu
centura e zero daca nu antrenezi si lombarii si abdominalii.parerea mea Eu personal port centura permanent,indiferent ce ex fac.Nici nu intra in discutie daca e sau nu buna centura....trebuie folosita indiferent ca ti-s lucrati abdo si lombarii....daca nu pt coloana ,atunci pt prapore...acolo degeaba ai abdomen.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
crespo
Expert member 754 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ESTE BINE SA FOLOSIM C
scris pe 17 aug 2006 00:57 de crespo
Eu personal port centura permanent,indiferent ce ex fac.Nici nu intra in discutie daca e sau nu buna centura....trebuie folosita indiferent ca ti-s lucrati abdo si lombarii....daca nu pt coloana ,atunci pt prapore...acolo degeaba ai abdomen.
eu am citit undeva ca daca ai abdomenu dezvoltat muschii preiau din presiunea care se exercita pe prapure
I'M A KING
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ESTE BINE SA FOLOS
scris pe 17 aug 2006 01:18 de Gilu
eu am citit undeva ca daca ai abdomenu dezvoltat muschii preiau din presiunea care se exercita pe prapure Da.....dar cand faci geno sau indraptari mai incorzi si abdo???
Intrati aici=>
|
sus |
|
laurtey
Veteran member 215 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ESTE BINE SA F
scris pe 26 aug 2006 15:29 de laurtey
de aprox. un an ap probleme cu "mijlocu", efectiv nu am cum sa fac ramat cu haltera pt. dorsali pentru ca raman intepenit, mi-am luat si yo o centura d-aia credeti ca o sa-mi treaca...? s-au spuneti-mi macar ce ar trebuii sa fac ca sa nu ma mai doara asa de tare...
fi destept!!!
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ESTE BINE
scris pe 26 aug 2006 16:45 de Gilu
de aprox. un an ap probleme cu "mijlocu", efectiv nu am cum sa fac ramat cu haltera pt. dorsali pentru ca raman intepenit, mi-am luat si yo o centura d-aia credeti ca o sa-mi treaca...? s-au spuneti-mi macar ce ar trebuii sa fac ca sa nu ma mai doara asa de tare...
Eu am avut probleme mari cu, coloana aprox 7 luni,timp in care nu am putut sta aplecat in pozitia de ramat nici macar fara greutati pe bara.......Mult timp nu am antrenat deloc lombarii si ex de ramat nu prea puteam face fara sa am si dureri.
S-a intamplat ceva f ciudat,lucru care nu mi-l pot explicaupa 7 luni am inceput cu q cu vai sa fac iar ramat...bineinteles cu greutati mici(60-70kg max),dupa 2 sapt de ramat cu grautate mica durerile au disparut si am putut creste greutatea la 100-110kg.....
Intrati aici=>
|
sus |
|
biliomegas
Newbie 1 mesaje
|
centura este obligatorie
scris pe 26 sep 2011 13:55 de biliomegas
deci centura e foarte importanta sa o porti mai ales cand ridici greutati mari deasupra capului si nu numai ,in general greutatilor mari,impiedica sa nu faci hernie de disc si alte probleme
Editat de basu pe 26 sep 2011 13:57
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: centura este obligatorie
scris pe 26 sep 2011 14:04 de basu
deci centura e foarte importanta sa o porti mai ales cand ridici greutati mari deasupra capului si nu numai ,in general greutatilor mari,impiedica sa nu faci hernie de disc si alte probleme
centura este un accesoiu care trebuie folosit tot timpul. nu doar cind ridici greutati deasupra capului. exceptie o face incalzirea.
exista o impresie evident gresita din partea multora ca daca poarta centura nu mai este necesar sa lucreze lombarii si daca lucreaza lombarii nu mai este utila centura. si mai este totusi o parere a multora ca atunci cind discutam despre centura trebuie sa ne gindim doar la coloana si la lombari. se insala si unii si altii. in pericol de fapt este intreg ''mijlocul '' de jur imprejur. herniile nu apar la lombari ci pe sacul abdominal.
efectele inselaciunii apar brusc si trec greu. doar parerile de rau ramin.
off @ bilio ..... ai obervat cred ca ti-am adaugat ''h'' -ul la ernie. trebuie sa dai o bere
Editat de basu pe 26 sep 2011 17:17
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
s1d0x
Veteran member 421 mesaje
|
Re: ESTE BINE
scris pe 7 sep 2013 23:29 de s1d0x
Eu am avut probleme mari cu, coloana aprox 7 luni,timp in care nu am putut sta aplecat in pozitia de ramat nici macar fara greutati pe bara.......Mult timp nu am antrenat deloc lombarii si ex de ramat nu prea puteam face fara sa am si dureri.
S-a intamplat ceva f ciudat,lucru care nu mi-l pot explicaupa 7 luni am inceput cu q cu vai sa fac iar ramat...bineinteles cu greutati mici(60-70kg max),dupa 2 sapt de ramat cu grautate mica durerile au disparut si am putut creste greutatea la 100-110kg.....
Deci ramatul cu gantera ti-a "vindecat" problema la lombari ?
|
sus |
|
Cristi7
Expert member 730 mesaje
|
scris pe 8 sep 2013 11:45 de Cristi7
Deci ramatul cu gantera ti-a "vindecat" problema la lombari ?
Deco voi vreti sa spuneti ca si daca fac flexii cu ganterele trebuie sa port centura ptr ca apasa pe prapore??:<
|
sus |
|
londoncalling
Veteran member 233 mesaje
|
scris pe 8 sep 2013 11:51 de londoncalling
Deco voi vreti sa spuneti ca si daca fac flexii cu ganterele trebuie sa port centura ptr ca apasa pe prapore??:<
da , sincer nu vrei sa ai probleme cu lower back... iti spun... am avut vreo 2 luni probleme.. nu puteam sa-mi iau ganterele de jos sa pot face piept..
no risk , no fun!
|
sus |
|
Cristi7
Expert member 730 mesaje
|
scris pe 8 sep 2013 12:00 de Cristi7
da , sincer nu vrei sa ai probleme cu lower back... iti spun... am avut vreo 2 luni probleme.. nu puteam sa-mi iau ganterele de jos sa pot face piept..
Nu mai stiu unde am vazut ca nu trebuie folosita chiar la toate exercitiile in specila la genoflexiuni,indreptari.... :<
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 8 sep 2013 12:35 de Gilu
Deci ramatul cu gantera ti-a "vindecat" problema la lombari ? Unde am scris ceva de gantera ma?
Si postul e din 2006, prea multe s-au schimbat de atunci in ce ma priveste.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Cristi_z10
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 7 aug 2014 23:16 de Cristi_z10
Salut.Mai am o problema,am vazut un topic despre centuri si am zis sa-mi incerc norocul.Eu sunt ectomorf pur sange,dar de la o bucata de vreme mi s-a micsorat extraordinar de mult talia(nu stiu de ce naiba),m-am masurat am 77 cm si cand mananc ultima masa ma umflu,dar in partea de sus(in zona plexului) si nu in zona buricului(cum este la oameni normali)Eu cand folosesc centura o strang tare,sa-mi stea spatele drept,mi l-am fortat acum cativa ani la un ramat la spate.Este posibil sa ma doara stomacul+balonare si se umfla ciudat asa,inegal as zice,e posibil ca si cauza sa fie folosirea incorecta a centurii,ca o strang prea tare?Am o centura de piele mai ingusta care-si face bine treaba,dar ma gandesc cand o strang la geno,spre ex,mi sa nu se ridice organele,sa nu mai fie la locul lor..scuzati-mi frazele astea uriase si deranjul
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|