Pagina 1 din 1
BuGs
Junior member 33 mesaje
|
Dulciurile si Zaharul
scris pe 17 iun 2013 14:54 de BuGs
Vreau sa stiu si eu un lucru exact ! Multi spun ca zaharul si dulciurile ingrasa si trebuie lasate deoparte ! Vreau sa stiu daca acest lucru se refera doar la consumul in exces , sau se refera strict !! Adica de exemplu daca mananc odata la 1 saptamana o bucata de ciocolata, sau altceva e vreo problema? Sunt chiar curios si vreau si eu un raspuns !
Aceasta interdictie se refera strict sau doar la consumul in exces??
Editat de BuGs pe 17 iun 2013 15:07
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
Re: Dulciurile si Zaharul
scris pe 17 iun 2013 15:42 de adi123
Vreau sa stiu si eu un lucru exact ! Multi spun ca zaharul si dulciurile ingrasa si trebuie lasate deoparte ! Vreau sa stiu daca acest lucru se refera doar la consumul in exces , sau se refera strict !! Adica de exemplu daca mananc odata la 1 saptamana o bucata de ciocolata, sau altceva e vreo problema? Sunt chiar curios si vreau si eu un raspuns !
daca consumi regulat, te ingrasi. daca mananci o patratica de ciocolata pe saptamana nu vad nici o problema
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 17 iun 2013 15:46 de basu
daca consumi regulat, te ingrasi. daca mananci o patratica de ciocolata pe saptamana nu vad nici o problema
De ce m-as apuca eu sa mananc o patratica de ciocolata pe saptamana. De ce as vrea sa fac asa ceva ?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 17 iun 2013 15:53 de adi123
De ce m-as apuca eu sa mananc o patratica de ciocolata pe saptamana. De ce as vrea sa fac asa ceva ?
de pofta? ))
de exemplu azi am mancat prima si ultima inghetata de pe anul asta, pana la vara viitoare nu imi mai trebuie. nu cred ca vor fi probleme
|
sus |
|
basu
|
scris pe 17 iun 2013 16:06 de basu
de pofta? ))
de exemplu azi am mancat prima si ultima inghetata de pe anul asta, pana la vara viitoare nu imi mai trebuie. nu cred ca vor fi probleme
Ma , de pofta as manca poate un kilogram de inghetata. Dar cum eu am invatat sa imi suprim poftele de multa vreme , nu voi manca.
Intrebarea pusa de concetateanul nostru este interesanta. Multi ar putea spune ca am discutat despre zahar, dulciuri, sucroza si toate astea destul. Asa este. Dar de fapt problema este alta. Daca nu consumam zilnic, in cantitate mare dulciuri rafinate nu se intampla nimic. Colega noastra Shift a scris un articol despre asa ceva si va invit sa-l cititi. Usoarele scapari de la dieta decongestioneaza in primul rand psihicul nostru stresat si facut varza in aceste zile ale sec xxi. Si chestia asta este asa de importanta incat nu mai conteaza daca mananc o data la cateva zile sau la o saptamana o prajitura. De la o prajiturica nu ne imbolnavim, nu ne ingrasam si nici nu o sa murim, dar o sa ne simtim foarte bine cu prietena si vom face totul dupa aia mai bine. Nu se intampla absolut nimic daca colega de birou ne serveste cu o bomboana de ciocolata de ziua catelului ei, nu se intampla nimic daca bem doua cafele ambele indulcite cu zahar, daca servim o prajitura facuta de sotie, prietena sau amanta. Chiar nimic nu se intampla. Dar se intampla multe daca suntem dependenti de sucuri, fastfood, sedentarism, stat in fata televizorului si a calculatorului. Se intampla multe si toate rele. Noi culturistii care facem sport si nu ne jucam suntem in afara pericolului si nu se va prinde nimic de noi. Nici un gram.
Editat de basu pe 17 iun 2013 17:09
|
sus |
|
BuGs
Junior member 33 mesaje
|
scris pe 17 iun 2013 16:54 de BuGs
Ma , de pofta as manca poate un kilogram de inghetata. Dar cum eu am invatat sa imi suprim poftele de multa vreme , nu voi manca.
Intrebarea pusa de concetateanul nostru este interesanta. Multi ar putea spune ca am discutat despre zahar, dulciuri, sucroza si toate astea destul. Asa este. Dar de fapt problema este alta. Daca nu consumam zilnic, in cantitate mare dulciuri rafinate nu se intampla nimic. Colega noastra Shift a scris un articol despre asa ceva si va invit sa-l cititi. Usoarele scapari de la dieta decongestioneaza in primul rand psihicul nostru stresat si facut varza in aceste zile ale sec xxi. Si chestia asta este asa de importanta incat nu mai conteaza daca mananc o data la cateva zile sau la o saptamana o prajitura. De la o prajiturica nu ne imbolnavim, nu ne ingrasam si nici nu o sa murim, dar o sa ne simtim foarte bine cu prietena si vom face totul dupa aia mai bine. Nu se intampla absolut nimic daca colega de birou ne serveste cu o bomboana de ciocolata de ziua catelului ei, nu se intampla nimic daca bem doua cafele ambele indulcite cu zahar, daca servim o prajitura facuta de sotie, prietena sau amanata. Chiar nimic nu se intampla. Dar se intampla multe daca suntem dependenti de sucuri, fastfood, sedentarism, stat in fata televizorului si a calculatorului. Se intampla multe si toate rele. Noi culturistii care facem sport si nu ne jucam suntem in afara pericolului si nu se va prinde nimic de noi. Nici un gram.
Iti multumesc pentru raspuns ! Acum m-am lamurit ca daca ma scap odata la o bucatica de ciocolata nu dauneaza...Atat vream sa stiu..
Mai am o intrebare , care nu prea isi are parte din subiectul asta !
Mi-am cumparat zilele astea 2 Litri, de CARNITIA LICHIDA, dar pretul a fost destul de ieftin 6 lei litrul !!!..Credeti ca e buna, isi are rostul ! Am fost la un magazin specializat si mi-a fost recomandata..Nu neaparat din cauza pretului, mi-a fost recomandata pe principul ca este chiar buna, iar raportul calitate-pret e 100% adevarat ! Vreau si eu o parere, voi ce credeti?
|
sus |
|
AdrianSmile
Veteran member 226 mesaje
|
scris pe 17 iun 2013 18:39 de AdrianSmile
Mama,despre ce vorbiti aici,eu cand am pofta mananc cate o ciocolata intreaga),trag tare da' nu tin niciun fel de regim,mananc cat de des am ocazia si mult ca sa pun pe mine putin sa sunt destul de slabut.....
Never back down !
|
sus |
|
basu
|
scris pe 17 iun 2013 19:19 de basu
la 15 ani e usor de vorbit, la 20+ ai sa vezi. eu la 15 ani aveam 50kg si imi luam cand aveam bani 1kg de napolitane fara sa ma ingras)) dar cu timpul s-a adunat si m-am trezit cu o burta rotunda si mare de care incerc sa scap )
Aia ce spui tu este predispozitie metabolica. Toti avem avantaje imense pt ca facem culturism, dar nu toti vom construi un fizic de campion. Si nu ne putem astepta sa aratam ca Dexter Jackson care nici macar nu facea cardio. Nu te vei alege cu o burta mare si rotunda de la o ciocolata. Dar daca nu te poti abtine si mananci in baie pe ascuns ciocolata noaptea e posibil sa ai surprize.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 17 iun 2013 19:24 de adi123
Nu te vei alege cu o burta mare si rotunda de la o ciocolata. Dar daca nu te poti abtine si mananci in baie pe ascuns ciocolata noaptea e posibil sa ai surprize.
dar depinde si cat de des mananci ciocolata aia si ce alimentatie ai. daca o faci in fiecare zi, e posibil sa se adune la "gramaj"
Editat de adi123 pe 17 iun 2013 19:28
|
sus |
|
basu
|
scris pe 17 iun 2013 19:33 de basu
dar depinde si cat de des mananci ciocolata aia si ce alimentatie ai. daca o faci in fiecare zi, e posibil sa se adune la "gramaj"
Pai eu asa am spus ? Sa mananci in fiecare zi ciocolata ? Eu m-am exprimat clar si cred suficient.
|
sus |
|
AdrianSmile
Veteran member 226 mesaje
|
scris pe 18 iun 2013 15:17 de AdrianSmile
NU mananc nici eu pe fiecare zi,o ciocolata la 2-3 saptamani dar am vrut sa spun ca nu am nicio restrictie,sunt in perioda in care este foarte greu sa cresti in masa si greutate fara suplimente proteice,si din acest motiv mananc cam de 5 ori pe zi,des si mult si trag tare,cu greutati mari pentru a putea pune pe mine,momentan ma ajuta si calciul si vitaminele pe ca le iau,deci nu sunt un mare consumator de dulciuri,doar ca n-am restrictii
Never back down !
|
sus |
|
CatalinXp
Senior member 123 mesaje
|
scris pe 18 iun 2013 17:01 de CatalinXp
Ma abtin cu greu cand vine vorba de dulciuri , singurul "dulce" al meu este BelvitaStart (cei cu cereale si fructe sunt preferatii mei :d ) . Mii se par destul de interesanti : INFORMATII NUTRITIONALE PER 100 g PER 1 BISCUIT(12,5%) % CZE PER 1 BISCUIT
valoare energetica 1895kJ/ 237kJ/ 3%
450kcal 56kcal
Proteine 8,2 g 1,0 g 2%
Glucide 64,0 g 8,0 g 3%
-din care zaharuri 19,0 g 2,4 g 3%
Lipide 18,0 g 2,3 g 3%
-din care saturate 5,1 g 0,6 g 3%
Fibre 5,9 g 0,7 g 3%
Sodiu 0,101 g 0,013 g
Voi ce parere aveti despre Belvita Start ?
Editat de CatalinXp pe 18 iun 2013 17:02
|
sus |
|
viducu
Junior member 10 mesaje
|
scris pe 19 iun 2013 11:30 de viducu
Legat de dulciuri stiu ca organismul (ficatul creierul mai ales ) au nevoie de dulce ... personal mananc in fiecare zi gratar (peste , piept curcan , vita etc )cu orez cartofi , legume , lactate si tot zilnic mananc ciocolata , inghetata . Intrebarea NU E NORMAL SA MANANC DULCIURI ZILNIC DACA EU IN MOD NORMAL NU MANANC DELOC alimente cu grasimi , prajeli nici nu se pune problema (nici paine nu mananc de fel).??? cu toate astea nu ma ingras sub nicio forma . Mai ales ca am inteles de pe toate postarile si site urile ca e bine sa ai si o rezerva de grasime pt. ca oricum o ard prin efort si asa imi protejez muschii si proteinele necesare dezvoltarii masei musculare .
Editat de viducu pe 19 iun 2013 11:35
|
sus |
|
KiSsSian
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 19 iun 2013 12:45 de KiSsSian
Pai eu asa am spus ? Sa mananci in fiecare zi ciocolata ? Eu m-am exprimat clar si cred suficient.
Variaza foarte mult si in functe de varsta si metabolism, mama mea are un magazin de dulciuri care e in curtea scolii si se face ca magazinul sa fie si in casa si la 3 usi distanta de mine ( asta pe timpul generalei / liceului deci pana pe la varsta de 18 - 19ani ) ... in fine ... mancam zilnic toate porcariile , tot ce aducea nou si beam numai suc carbogazificat si nimic nu se lipea de mine ( asta si pe perioada cand aveam o crestere foarte inceata prin generala si in boom-ul din liceu cand m-am ales cu niste vergeturi superbe pe tot spatele) .
|
sus |
|
basu
|
scris pe 19 iun 2013 17:43 de basu
Legat de dulciuri stiu ca organismul (ficatul creierul mai ales ) au nevoie de dulce ... personal mananc in fiecare zi gratar (peste , piept curcan , vita etc )cu orez cartofi , legume , lactate si tot zilnic mananc ciocolata , inghetata . Intrebarea NU E NORMAL SA MANANC DULCIURI ZILNIC DACA EU IN MOD NORMAL NU MANANC DELOC alimente cu grasimi , prajeli nici nu se pune problema (nici paine nu mananc de fel).??? cu toate astea nu ma ingras sub nicio forma . Mai ales ca am inteles de pe toate postarile si site urile ca e bine sa ai si o rezerva de grasime pt. ca oricum o ard prin efort si asa imi protejez muschii si proteinele necesare dezvoltarii masei musculare .
Creierul are nevoie de glucoza si oxigen. Nu de dulce. Probabil ca te referi la morfinele endogene.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 19 iun 2013 17:43 de basu
Variaza foarte mult si in functe de varsta si metabolism, mama mea are un magazin de dulciuri care e in curtea scolii si se face ca magazinul sa fie si in casa si la 3 usi distanta de mine ( asta pe timpul generalei / liceului deci pana pe la varsta de 18 - 19ani ) ... in fine ... mancam zilnic toate porcariile , tot ce aducea nou si beam numai suc carbogazificat si nimic nu se lipea de mine ( asta si pe perioada cand aveam o crestere foarte inceata prin generala si in boom-ul din liceu cand m-am ales cu niste vergeturi superbe pe tot spatele) .
Nu vad nici o legatura intre comentariul tau si al meu.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|