Pagina 1 2 din 2
dani32
Senior member 61 mesaje
|
Re: lapte
scris pe 11 iun 2013 00:03 de dani32
Nu stiu cum se face dar ciobanii din vf de munte cu ce credeti ca se alimenteaza, frate, ca doar nu-si permit sa taie oi in fiecare saptamana sa le haleasca? huh?
Si nu mai fac nici calculi renali de la prea mult lapte si sunt sanatosi tun. Credeti ca fac nazuri de genul:
-Mai Ioane!
-Da mai Gheo!
-Io nu beau lapte ca are prea mult calciu in el ma!
Hai sa fim seriosi.
De fiare eu nu ma las, de-as mai trage(si impinge) cate am tras(si am impins)
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 11 iun 2013 00:19 de adi123
Nu stiu cum se face dar ciobanii din vf de munte cu ce credeti ca se alimenteaza, frate, ca doar nu-si permit sa taie oi in fiecare saptamana sa le haleasca? huh?
Si nu mai fac nici calculi renali de la prea mult lapte si sunt sanatosi tun. Credeti ca fac nazuri de genul:
-Mai Ioane!
-Da mai Gheo!
Hai sa fim seriosi.
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 11 iun 2013 09:21 de CosminPerjo
-Mai Ioane!
-Da mai Gheo!
Hai sa fim seriosi.
Este adevarat dar laptele de la ciobani nu se compara cu laptele din comert plin cu estrogen.
|
sus |
|
raduroberti
Expert member 1070 mesaje
|
scris pe 11 iun 2013 09:33 de raduroberti
-Mai Ioane!
-Da mai Gheo!
Hai sa fim seriosi.
Ciobani stau in bat la stana si unii noapte mai isi alinta oile...daca ei fac asta nu inseamna ca trebuie sa faci si tu...
Editat de raduroberti pe 11 iun 2013 09:36
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 11 iun 2013 09:39 de basu
-Mai Ioane!
-Da mai Gheo!
Hai sa fim seriosi.
Calculii renali nu se fac in nici un caz de la prea mult lapte. Si nici de la prea mult calciu. Este o abordare ieftina si prosteasca a problemei. Si lipsita de temei si stiinta.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
dani32
Senior member 61 mesaje
|
scris pe 11 iun 2013 23:44 de dani32
Este adevarat dar laptele de la ciobani nu se compara cu laptele din comert plin cu estrogen.
Ai dus tu la laborator personal o mostra din laptele ala si l-ai analizat tu personal ca sa vezi ce contine???
Producatorii de carne le dau la gioale celor de lapte cum ca "nu cumparati lapte ca e plin de estrogen"; cei de lapte spun "nu mancati carne, beti lapte, ca asa si NUMAI asa veti face pana mare", este pura economie de piata. Asta se numeste dezinformare, incerci sa elimini concurenta prin zvonuri(ca aia cu laptele cu digoxina, etc), comandand studii false etc.
IN MOMENTUL DE FATA NU VEDETI CA APAR ZVONURI NEGATIVE DESPRE ORICE PRODUS ALIMENTAR??
Ce ba, va e frikk muriti?
Las-o dreacu de moarte, ca mori numai o data, nu de mai multe ori, toti suntem datori cu o moarte pan la urma.
Oricum un culturist care se alimenteaza natural si nu are vicii e oricand mai sanatos decat un individ sedentar care manaca natural la randul sau si nu are vicii(tutun, alcool, etc). Daca dintre cei doi culturistul moare primu, mai tine si de soarta pe care ti-o da Dumnezeu.
Editat de dani32 pe 11 iun 2013 23:47
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 iun 2013 08:07 de basu
Ai dus tu la laborator personal o mostra din laptele ala si l-ai analizat tu personal ca sa vezi ce contine???
Producatorii de carne le dau la gioale celor de lapte cum ca "nu cumparati lapte ca e plin de estrogen"; cei de lapte spun "nu mancati carne, beti lapte, ca asa si NUMAI asa veti face pana mare", este pura economie de piata. Asta se numeste dezinformare, incerci sa elimini concurenta prin zvonuri(ca aia cu laptele cu digoxina, etc), comandand studii false etc.
IN MOMENTUL DE FATA NU VEDETI CA APAR ZVONURI NEGATIVE DESPRE ORICE PRODUS ALIMENTAR??
Ce ba, va e frikk muriti?
Las-o dreacu de moarte, ca mori numai o data, nu de mai multe ori, toti suntem datori cu o moarte pan la urma.
Oricum un culturist care se alimenteaza natural si nu are vicii e oricand mai sanatos decat un individ sedentar care manaca natural la randul sau si nu are vicii(tutun, alcool, etc). Daca dintre cei doi culturistul moare primu, mai tine si de soarta pe care ti-o da Dumnezeu.
In laptele pasteurizat este posibil sa apara si urme de dioxina sursa fiind tot aia ca la iaurt, dar cred ca totusi tu te referi la aflatoxina.
|
sus |
|
dani32
Senior member 61 mesaje
|
scris pe 12 iun 2013 08:34 de dani32
In laptele pasteurizat este posibil sa apara si urme de dioxina sursa fiind tot aia ca la iaurt, dar cred ca totusi tu te referi la aflatoxina.
mda aflatoxina am vrut sa spun, mea culpa.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 iun 2013 11:16 de basu
mda aflatoxina am vrut sa spun, mea culpa.
Mda ... ok pana acum .. dar ce ar trebui sa intelegem din minunatul subiect intitulat ''lapte'' ? Ca ce ? Ca este sau nu bine sa-l bem? Ca este sanatos ? Ca face pietre la rinichi ? Ca e mai bun sau mai prost decat carnea ? Ce ?
|
sus |
|
dani32
Senior member 61 mesaje
|
scris pe 12 iun 2013 11:53 de dani32
Mda ... ok pana acum .. dar ce ar trebui sa intelegem din minunatul subiect intitulat ''lapte'' ? Ca ce ? Ca este sau nu bine sa-l bem? Ca este sanatos ? Ca face pietre la rinichi ? Ca e mai bun sau mai prost decat carnea ? Ce ?
Din intrebarile pe care mi le pui aici, e clar ca vrei sa vezi daca fac pe desteptul sau cum?
Nu fratele meu, nu fac pe desteptu.
Nu stiu basule, nu fac decat sa-mi dau si eu cu parerea, cum fac toti.
Eu inclin pana la urma sa nu prea cred ce manaca astia la r*hat despre toate alimentele, ca daca e sa ne luam dupa ei nu mai mancam nimica. Auzisem de si digoxina si de aflatoxina, naiba stie care mai e adevarul.
..
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 iun 2013 12:03 de basu
Din intrebarile pe care mi le pui aici, e clar ca vrei sa vezi daca fac pe desteptul sau cum?
Nu fratele meu, nu fac pe desteptu.
Nu stiu basule, nu fac decat sa-mi dau si eu cu parerea, cum fac toti.
Eu inclin pana la urma sa nu prea cred ce manaca astia la r*hat despre toate alimentele, ca daca e sa ne luam dupa ei nu mai mancam nimica. Auzisem de si digoxina si de aflatoxina, naiba stie care mai e adevarul.
..
Se spune dioxina. Este un factor de impurificare externa a produselor lactate si provine din guma de guar care este un factor de mentinere a coagularii (agent de ingrosare, emulsificator si stabilizator obtinut din rasina de guar care poate provoca greata, meteorism si crampe, si reduce nivelul colesterolului).
Atat infirmatia despre dioxina cat si cea despre aflatoxina sunt adevarate, dar exista intre ele o mare diferenta. Aflatoxina este o bacterie micotica care exista de cand este lumea si pamantul in lactate si carne si provine din metabolizarea furajelor mucegaite.
|
sus |
|
dani32
Senior member 61 mesaje
|
scris pe 12 iun 2013 12:09 de dani32
Se spune dioxina. Este un factor de impurificare externa a produselor lactate si provine din guma de guar care este un factor de mentinere a coagularii (agent de ingrosare, emulsificator si stabilizator obtinut din rasina de guar care poate provoca greata, meteorism si crampe, si reduce nivelul colesterolului).
Atat infirmatia despre dioxina cat si cea despre aflatoxina sunt adevarate, dar exista intre ele o mare diferenta. Aflatoxina este o bacterie micotica care exista de cand este lumea si pamantul in lactate si carne si provine din metabolizarea furajelor mucegaite.
Pai deci e de bine pana la urma.
E mai bine daca nu mancam nimica?
Nu.
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 12 iun 2013 12:26 de shift
Nu.
Ideea cred ca este sa nu mai facem offtopicuri in primul rand si sa nu mai dezinformam in al doilea rand, sau invers. Daca tot am deschis subiectul "lapte", este bine ca cei care vin cu argumente si eventual si cateva studii sa se exmprime si cititorul sa ramana cu ceva in urma lecturii.
Exprima-te cat vrei in opinia mea, dar sa vii si cu o baza pentru ceea ce sustii, lucru solicitat oricarui user... daca tot ai zis ca ai si timp de net
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 iun 2013 12:27 de basu
Nu.
Nu putem sa nu mai mancam nimic. Dar suntem victimele comertului si al marketingului. Din acest punct de vedere un pericol mai mare il reprezinta comerciantii ambulanti care nu sunt controlati chiar deloc. Si nici nu fac vreo analiza la produse poate cu exceptia aleia a trechinelozei iarna la Ignat. Deci iarasi dezinformare si prostie.
|
sus |
|
dani32
Senior member 61 mesaje
|
scris pe 12 iun 2013 12:32 de dani32
Ideea cred ca este sa nu mai facem offtopicuri in primul rand si sa nu mai dezinformam in al doilea rand, sau invers. Daca tot am deschis subiectul "lapte", este bine ca cei care vin cu argumente si eventual si cateva studii sa se exmprime si cititorul sa ramana cu ceva in urma lecturii.
Exprima-te cat vrei in opinia mea, dar sa vii si cu o baza pentru ceea ce sustii, lucru solicitat oricarui user... daca tot ai zis ca ai si timp de net
Cu ce am dezinformat, nu inteleg?
Am intrebat retoric: E bine daca nu mai mancam nimica?
Si mi-am rasp retoric: Nu.
Cu ce am facut offtopic doamna(sau domnisoara)?
|
sus |
|
dani32
Senior member 61 mesaje
|
scris pe 12 iun 2013 12:37 de dani32
Nu putem sa nu mai mancam nimic. Dar suntem victimele comertului si al marketingului. Din acest punct de vedere un pericol mai mare il reprezinta comerciantii ambulanti care nu sunt controlati chiar deloc. Si nici nu fac vreo analiza la produse poate cu exceptia aleia a trechinelozei iarna la Ignat. Deci iarasi dezinformare si prostie.
Deci traiasca tarisoara mea.
Ideea e sa mancam cat mai sanatos pana la urma, sa ne informam cat mai mult si sa fim cu ochii in patru ce bagam in gura.
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 12 iun 2013 12:41 de shift
Cu digoxina, spre exemplu. Si offtopic sunt ultimele posturi in care soliciti sa fii trecut newbie, justifici ca nu te bagi aiurea etc. Cometariile de acest gen nu au sens si trebuie evitate pe cat posibil. Na, se mai si deviaza dar daca stam aiurea sa ne justificam in 30 de posturi nu ajungem nicaieri.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 iun 2013 12:48 de basu
Exact asta spun si eu. Daca postarile vor continua sa fie aiurea si fara continut vom sterge ce este in plus.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 iun 2013 12:49 de basu
Ai facut foarte mult off topic. Aici discutam despre lapte si nu despre ce este bine sau nu sa manacam. Off topicul se opreste aici si acum.
|
sus |
|
dani32
Senior member 61 mesaje
|
scris pe 12 iun 2013 12:51 de dani32
Cu digoxina, spre exemplu. Si offtopic sunt ultimele posturi in care soliciti sa fii trecut newbie, justifici ca nu te bagi aiurea etc. Cometariile de acest gen nu au sens si trebuie evitate pe cat posibil. Na, se mai si deviaza dar daca stam aiurea sa ne justificam in 30 de posturi nu ajungem nicaieri.
Corect, dar trebuia sa-i raspund baiatului, nu?
El mi-a zis ca ma bag aiurea si ca postez aiurea.
Puteti sa stergeti comentariile mele aiurea fara probleme, daca considerati ca sunt aiurea.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 iun 2013 12:57 de basu
Corect, dar trebuia sa-i raspund baiatului, nu?
El mi-a zis ca ma bag aiurea si ca postez aiurea.
Puteti sa stergeti comentariile mele aiurea fara probleme, daca considerati ca sunt aiurea.
Discutam despre una dintre colegele nostre. Shift este colega noastra si este fata. Si are perfecta dreptate in ce a spus. Gata.
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 12 iun 2013 13:30 de ricardo
...alimentele de calitate pentru o viata sanatoasa sunt cele naturale si cat mai putin procesate...daca vorbim de lapte , este normal ca laptele de la tara sa fie superior celui din comert, la fel si cu celelalte produse lactate...alegerea alimentelor ne apartine, in functie de dieta, gusturi, posibilitati etc ...eu prefer lactatele fermentate in locul laptelui...si ar mai fi de adaugat , daca combinam lactate cu carbo (paine, cereale etc) ideal ar fi ca ele sa fie degresate (comert) ...lactatele integrale (comert sau de la tara) ar fi ideal sa se consume singure sau in combinatie cu legume sau nuci si seminte...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 iun 2013 16:19 de basu
...alimentele de calitate pentru o viata sanatoasa sunt cele naturale si cat mai putin procesate...daca vorbim de lapte , este normal ca laptele de la tara sa fie superior celui din comert, la fel si cu celelalte produse lactate...alegerea alimentelor ne apartine, in functie de dieta, gusturi, posibilitati etc ...eu prefer lactatele fermentate in locul laptelui...si ar mai fi de adaugat , daca combinam lactate cu carbo (paine, cereale etc) ideal ar fi ca ele sa fie degresate (comert) ...lactatele integrale (comert sau de la tara) ar fi ideal sa se consume singure sau in combinatie cu legume sau nuci si seminte...
Este normal ca alimentele in integralitatea lor si in particular laptele ca despre el vorbim aici sa fie din SURSE cat mai corecte si sa fie cat mai putin procesat. Dar asta cu un minim control. Nu fiecare de capul lui. Adica fiecare om care se considera producator ar trebui sa indeplineasca niste conditii ca sa poata vinde la un colt de piata lapte ''proaspat''. Nu suntem in evul mediu. Adica suntem dar nu ar trebui sa fim. Din pacate lucrurile nu stau asa cum cred oamenii si daca m-as apuca sa scriu ce as vrea eu sa scriu aici nu stiu cat as scrie. Nu cred ca am pt cine. Cei care ar putea fi interesati cunosc destul de mult despre asta nu trebuie sa ii invete Basu.
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|