Pagina 1 din 1
danco
Junior member 21 mesaje
|
dilema ardere tesut adipos
scris pe 26 apr 2013 12:06 de danco
Salutare
Am urmatoarea problema: dupa ce am reusit sa slabesc de la 92 de kg, la 69-70 cat am in prezent (la o inaltime de 1.74 m), mai am, dupa niste masuratori recente, aproximativ18% tesut adipos. Ce credeti ca as putea face sa ard cumva acel tesut adipos intern, fara a slabi si mai mult?
Tin sa precizez ca de o luna am inceput sa merg la sala , de 3 ori pe saptamana, si de mancat incerc sa manac cat mai sanatos: fara fast food, ducliuri, sucuri de vreun fel, incerc sa mananc 3 mese principale si 2-3 gustari , etc.
Suplimente din categoria celor pt slabit-arderea grasimilor (gen CLA sau L-Carnitina)credeti ca ar ajuta?
Multumesc
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: dilema ardere tesut adipos
scris pe 26 apr 2013 12:22 de Gilu
Ai 70kg si 18% bf la 174cm inaltime....
Nu crezi ca ar trebui sa pui ceva carne pe tine?
Cel mai mult te-ar ajuta in momentul asta sa-ti calculezi RMB si sa-ti alcatuiesti un plan de alimentatie in functie de obiectiv.
Fara a stii macar cu aproximatie ce si cat mananci si fara a avea o idee de cate calorii ai nevoie pt....indiferent ce obiectiv, nu faci nimic.
Faptul ca nu mananci dulciuri si fastfood nu inseamna nimic in momentul asta.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 26 apr 2013 12:47 de adi123
Salutare
Am urmatoarea problema: dupa ce am reusit sa slabesc de la 92 de kg, la 69-70 cat am in prezent (la o inaltime de 1.74 m), mai am, dupa niste masuratori recente, aproximativ18% tesut adipos. Ce credeti ca as putea face sa ard cumva acel tesut adipos intern, fara a slabi si mai mult?
Tin sa precizez ca de o luna am inceput sa merg la sala , de 3 ori pe saptamana, si de mancat incerc sa manac cat mai sanatos: fara fast food, ducliuri, sucuri de vreun fel, incerc sa mananc 3 mese principale si 2-3 gustari , etc.
Suplimente din categoria celor pt slabit-arderea grasimilor (gen CLA sau L-Carnitina)credeti ca ar ajuta?
Multumesc
am citit recent un articol cum ca exercitiile pentru dezvoltarea musculara ard mult mai multe calorii decat orice al tip de exercitiu. si cu cat cresti in masa musculara cu atat vei arde mai multe calorii. deci, daca iti tii alimentatia sub control, si tragi tare la sala peste o anumita perioada de timp acel procentaj de grasime va scadea.
Editat de adi123 pe 26 apr 2013 12:47
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
danco
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 26 apr 2013 12:49 de danco
Ai 70kg si 18% bf la 174cm inaltime....
Nu crezi ca ar trebui sa pui ceva carne pe tine?
Cel mai mult te-ar ajuta in momentul asta sa-ti calculezi RMB si sa-ti alcatuiesti un plan de alimentatie in functie de obiectiv.
Fara a stii macar cu aproximatie ce si cat mananci si fara a avea o idee de cate calorii ai nevoie pt....indiferent ce obiectiv, nu faci nimic.
Faptul ca nu mananci dulciuri si fastfood nu inseamna nimic in momentul asta.
De acord ca trebuie sa mai pun ceva pe mine.
De fapt asta este si pricipalul motiv pentru care am inceput sa merg la sala.
Obiectivul meu ar fi sa pun undeva pana la 5 kg pe mine (bineinteles masa musculara), si probabil dupa vreun an (sau cat o dursa sa pun aceasta masa musculara pe mine) , sa definesc cat de cat si sa mentin.
RMB sincer nu stiu cum sa mi-o calculez. Sunt convins ca te referi la rata metabolismului, dar sincer nu am nici ce-a mai mica idee cum se poate calcula (o sa incerc cu atotstiutorul Google , iar daca nu o sa ma descurc, o sa solicit ajutor.
O sa incerc sa imi tin o saptamana un jurnal cu tot ceea ce am mancat, sa calculez procentele de proteine, carbi si grasimi, si pe urma vad ce e de facut.
Legat de antrenament, fac de 3 ori pe saptamana, lunea si joia de la 8 :30 seara si sambata dimineata.
problema e ca programul facut acolo de antrenorul salii, care de altfel pare a se pricepe, mie imi pare putin ciudat.
Mi-a facut program pe doua zile, si le alternez, astfel ca intr-o saptamana fac lunea si sambata acelasi program , si joia si lunea urmatoare celalalt program (unul cuprinde piept , triceps biceps), iar celalalt spate, umeri , lombari). I-am spus ca obiectivul meu in primele luni este sa pun masa musculara pe mine , si mi-a spus ca asta ar fi tipul de antrenament clasic pt acumulare de masa musculara (si la fiecare grupa ,mi-a pus cate doua sau trei exercitii, cu repetari de genul 20-25-15-12-12,
sau 20-15-15-12-12, etc) Credeti ca e ok? eu din ce am tot citit , pt acumulare trebuie repatari mai putine , cu kg mai multe.
Si dupa ce am tot citit, am ajuns si la concluzia ca ar trebui sa iau ceva suplimet de proteina (concentrata, nu de tip gainer). Ma gandeam fie ON Platinum Hydrowhey in fiecare dimineata, iar in zilele cu antrenament sa iau imediat dupa platinum hydrobulider, sau sa raman numai la hydrowhey, si imediat dupa antrenament sa iau tot din asta. Un sfat si aici mi-ar prinde tare bine.
Multumesc inca odata mult de tot.
|
sus |
|
danco
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 26 apr 2013 12:51 de danco
am citit recent un articol cum ca exercitiile pentru dezvoltarea musculara ard mult mai multe calorii decat orice al tip de exercitiu. si cu cat cresti in masa musculara cu atat vei arde mai multe calorii. deci, daca iti tii alimentatia sub control, si tragi tare la sala peste o anumita perioada de timp acel procentaj de grasime va scadea.
Multumesc mult
Suna incurajator.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 26 apr 2013 13:00 de Gilu
RMB tau este aprox. 1650kcal.
De aici incepi calculele.
Iti trebuie un instrument de calcul pt caloriile arse prin diverse activitati, sunt o gramada pe net.
De regula pe bodybuilding.com sunt mai exacte.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
ssergiu
Veteran member 349 mesaje
|
scris pe 27 apr 2013 17:23 de ssergiu
am citit recent un articol cum ca exercitiile pentru dezvoltarea musculara ard mult mai multe calorii decat orice al tip de exercitiu.
eu am dubii in ceea ce priveste asta.
intodeauna depinde foarte mult de cine a comandat studiul si care sunt interesele lor. dar ... chiar si asa, e greu de crezut ca exercitiile pt dezvoltarea musculara ard mai multe calorii ca alergatul, saritul corzii sau altele mai intense...
Losers Discuss Why They Can't!
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 27 apr 2013 17:56 de adi123
eu am dubii in ceea ce priveste asta.
intodeauna depinde foarte mult de cine a comandat studiul si care sunt interesele lor. dar ... chiar si asa, e greu de crezut ca exercitiile pt dezvoltarea musculara ard mai multe calorii ca alergatul, saritul corzii sau altele mai intense...
pentru o eficienta maxima, antrenament cu greutati+cardio e recomandat, dar luand cele doua separat, antrenamentul cu greutati e considerat peste exercitiile cardio in ceea ce priveste arderea grasimii.
|
sus |
|
ssergiu
Veteran member 349 mesaje
|
scris pe 27 apr 2013 18:06 de ssergiu
pentru o eficienta maxima, antrenament cu greutati+cardio e recomandat, dar luand cele doua separat, antrenamentul cu greutati e considerat peste exercitiile cardio in ceea ce priveste arderea grasimii.
inotand arzi cam 900calorii pe ora. alergand cu o viteza de 11-12km/h arzi 6-700calorii. la sala nu depasesti 400...
Losers Discuss Why They Can't!
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 27 apr 2013 18:15 de adi123
inotand arzi cam 900calorii pe ora. alergand cu o viteza de 11-12km/h arzi 6-700calorii. la sala nu depasesti 400...
da, dar procesul de ardere continua si dupa ce termini antrenamentul de forta. cu cat esti mai musculos, cu atat arzi mai repede caloriile
|
sus |
|
Tudor_d
Senior member 129 mesaje
|
scris pe 27 apr 2013 19:31 de Tudor_d
Cel mai bine se ard calorii facand exercitii de forta urmate de cardio(destul de lent) aprox. 30 minute.
Exercitiile de forta stimuleaza metabolismul sa arda mai multe calorii dupa antrenament, iar cel cardio arde caloriile in timp ce il faci.
Neaparat prima data se fac exercitiile de forta.
|
sus |
|
KLaR
Senior member 92 mesaje
|
scris pe 27 apr 2013 19:47 de KLaR
Cel mai bine se ard calorii facand exercitii de forta urmate de cardio(destul de lent) aprox. 30 minute.
Exercitiile de forta stimuleaza metabolismul sa arda mai multe calorii dupa antrenament, iar cel cardio arde caloriile in timp ce il faci.
dupa antrenamentul de forta hiit nu cardio la intensitate mica
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 27 apr 2013 20:00 de adi123
perfect ar fi ca exercitiile de forta si cele cardio sa nu fie la acelasi antrenament. zile diferite sau dimineata forta si dupa amiaza/seara cardio
|
sus |
|
Liviu89
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 27 apr 2013 20:06 de Liviu89
3 comentarii, 3 pareri insa niciunul nu s-a incumetat sa-si explice parerea. Il bagati in ceata pe autorul topicului ...
Success comes after hard work.
|
sus |
|
Tudor_d
Senior member 129 mesaje
|
scris pe 27 apr 2013 20:47 de Tudor_d
dupa antrenamentul de forta hiit nu cardio la intensitate mica
HIIT creste arderea caloriilor dupa antrenament, asta fac si exercitiile cu greutati.
In timpul cardio-ului lent se arde in special grasime pentru obtinerea energiei.
Deci e bine sa se combine cele doua timpuri de exercii.
|
sus |
|
Tudor_d
Senior member 129 mesaje
|
scris pe 27 apr 2013 20:55 de Tudor_d
3 comentarii, 3 pareri insa niciunul nu s-a incumetat sa-si explice parerea. Il bagati in ceata pe autorul topicului ...
Si ce trebuia sa explic in plus face de ceea ce am spus deja mai sus? Vrei exemple de studii, sau ce? Comentariu total inutil si deplasat, cel mai probabil pentru a aduna "nr. total de comentarii".
Scuze de off.
Editat de Tudor_d pe 27 apr 2013 20:56
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 21:41 de ricardo
da, dar procesul de ardere continua si dupa ce termini antrenamentul de forta. cu cat esti mai musculos, cu atat arzi mai repede caloriile
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 28 apr 2013 21:48 de ricardo
Salutare
Multumesc
...la 1,74m si 70kg cu bf 18% inseamna ca ai mult de munca...din pacate ai pierdut multa masa musculara in timpul slabirii si ai ramas cu destula grasime...ti-as recomanda sa iti faci un plan alimentar adecvat, atentie la proteine , sa le tii la un nivel ridicat ca sa impiedici pe cat posibil pierderea muschiului...as zice ca ar fi mai indicat sa ajungi la un bf acceptabil , sa zicem 10% si abia apoi sa incerci sa cresti, usor si controlat ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
danco
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 29 apr 2013 07:28 de danco
...la 1,74m si 70kg cu bf 18% inseamna ca ai mult de munca...din pacate ai pierdut multa masa musculara in timpul slabirii si ai ramas cu destula grasime...ti-as recomanda sa iti faci un plan alimentar adecvat, atentie la proteine , sa le tii la un nivel ridicat ca sa impiedici pe cat posibil pierderea muschiului...as zice ca ar fi mai indicat sa ajungi la un bf acceptabil , sa zicem 10% si abia apoi sa incerci sa cresti, usor si controlat ...
Multumesc mult.
Mi-ai confirmat ce citeam intr-un articol, pe undeva, si anume , ca trebuie sa ai maxim 10% BF ca sa poti sa incepi sa pui masa musculara. In situatuatia in care ai mai mult, zicea acolo, in momentul in care incepi sa tragi la sala si mananci mai bine, ca sa poti sa pui pe tine, de fapt se depune mult mai usor tesut adipos.
De asta si intrebam , si revin cu intrebarea, daca credeti ca suplimente cu L-carnitina (de care citeam ca luata inainte de sala ajuta la ardrea tesutului adipos) sau cu CLA (care ar impiedica depunerea tesutului adipos) m-ar ajuta sa ard doar din tesutul adipos, si nu sa slabesc per total (caci nu mai vreau asta acum)?
Oricum, in prezent sunt destul de atent la ce si cat si cand mananc (cat mai multe proteine si cu atentie la carbohidrati, dar si la grasimi) si mi-am comandat ON Platinum HydroWhey, din care am de gand sa iau in fiecare dimineata, precum si ON Platinum HydroBuilder, din care vreau sa iau in zilele cu antrenament, imediat dupa acesta (mai ales ca in doua zile, termin antrenamentul pe la ora 22, iar Hydrobuilder-ul contine si proteine cu abosbtie lenta).
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 29 apr 2013 08:47 de basu
Multumesc mult.
Mi-ai confirmat ce citeam intr-un articol, pe undeva, si anume , ca trebuie sa ai maxim 10% BF ca sa poti sa incepi sa pui masa musculara. In situatuatia in care ai mai mult, zicea acolo, in momentul in care incepi sa tragi la sala si mananci mai bine, ca sa poti sa pui pe tine, de fapt se depune mult mai usor tesut adipos.
De asta si intrebam , si revin cu intrebarea, daca credeti ca suplimente cu L-carnitina (de care citeam ca luata inainte de sala ajuta la ardrea tesutului adipos) sau cu CLA (care ar impiedica depunerea tesutului adipos) m-ar ajuta sa ard doar din tesutul adipos, si nu sa slabesc per total (caci nu mai vreau asta acum)?
Oricum, in prezent sunt destul de atent la ce si cat si cand mananc (cat mai multe proteine si cu atentie la carbohidrati, dar si la grasimi) si mi-am comandat ON Platinum HydroWhey, din care am de gand sa iau in fiecare dimineata, precum si ON Platinum HydroBuilder, din care vreau sa iau in zilele cu antrenament, imediat dupa acesta (mai ales ca in doua zile, termin antrenamentul pe la ora 22, iar Hydrobuilder-ul contine si proteine cu abosbtie lenta).
Esti sigur ca ai inteles ce a vrut sa iti explice Rikardo ? De fapt pt cultura ta generala asa , el a incercat sa iti explice ca ar fi bine sa stai la un nivel al stratului adipos ceva mai jos ca sa poti fii sigur ca ceea ce exista sau ceea ce pui tu este muschi si nu grasime sau apa. Si tot ca pe un sfat ... nu mai citi toate prostiile sau daca le citesti nu le crede pe toate.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
danco
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 29 apr 2013 10:49 de danco
Esti sigur ca ai inteles ce a vrut sa iti explice Rikardo ? De fapt pt cultura ta generala asa , el a incercat sa iti explice ca ar fi bine sa stai la un nivel al stratului adipos ceva mai jos ca sa poti fii sigur ca ceea ce exista sau ceea ce pui tu este muschi si nu grasime sau apa. Si tot ca pe un sfat ... nu mai citi toate prostiile sau daca le citesti nu le crede pe toate.
Cu tot respectul, eu ced ca am inteles.
Citez din postarea lui ricardo:"as zice ca ar fi mai indicat sa ajungi la un bf acceptabil , sa zicem 10% si abia apoi sa incerci sa cresti, usor si controlat"
Pe urma citez din ce i-am raspun eu:"Mi-ai confirmat ce citeam intr-un articol, pe undeva, si anume , ca trebuie sa ai maxim 10% BF ca sa poti sa incepi sa pui masa musculara.In situatia in care ai mai mult, zicea acolo, in momentul in care incepi sa tragi la sala si mananci mai bine, ca sa poti sa pui pe tine, de fapt se depune mult mai usor tesut adipos"
Mie mi se pare destul de clar ca vorbim de acelasi lucru.
Mai mult, ma uit in ce mi-ati raspuns, si surpriza. Imi ziceti acelasi lucru, explicandu-mi de fapt ce a vrut el sa zica: "ar fi bine sa stai la un nivel al stratului adipos ceva mai jos ca sa poti fii sigur ca ceea ce exista sau ceea ce pui tu este muschi si nu grasime sau apa"
Nu cred ca gresesc daca sustin ca ideea din postarile mele, ale dansului si ale dumneavoastra e aceeasi: trebuie sa reduci procentul de BF ca sa poti sa incepi sa acumulezi masa musculara.
Legat de ce citesc si cred din ce anume citesc, de acord, insa nu am gsait si nu cred ca exista un site unde se posteaza adevarurile absolute legate de alimentatie si antrenament. Important e sa stii sa pui cap la cap informatia acumulata in timp si sa incerci sa iti dai seama ceea ce e corect si ceea ce nu, in tot ceea ce citesti. Daca o informatie se repeta din cat mai multe surse, cat mai diferite, tind sa o iau de buna. Asta e filtrul meu, cel putin.
In cazul de fata, atat Ricardo cat si dumneavoastra (in momentul in care ati incercat sa imi explicati ce a vrut el sa imi zica) mi-ati confirmat acea informatie legata de BF si acumularea de masa musculara, deci tind sa o iau de buna.
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 29 apr 2013 10:56 de ricardo
Multumesc mult.
...cum e si vorba aia : banul la ban trage asa si grasimea la grasime trage ...lasand gluma la o parte, asa cum a zis si basu, ajungand la un procent de bf decent e mai usor sa iti supraveghezi calitatea cresterii...sa vezi realitatea... muschii se fac greu...2-3 kg de muschi pe an e foarte bine (ma refer raportat la acelasi bf)...atentie mare la alimentatie , ea este piatra de temelie...2grame de carnitina /zi si 3 pastile de cla (inainte de fiecare masa importanta) te pot ajuta si pot face diferenta...despre pudrele proteice care le-ai achizitionat pot sa-ti zic ca sunt foarte bune dar cam scumpe dupa parerea mea (e ok daca banii nu reprezinta o problema) ...eu merg pe combinatia whey + fulgi de ovaz , dimineata : 100g fulgi de ovaz+1 cupa whey , gustarea dintre micul dejun si pranz : o cupa whey + 200 ml apa si un fruct (mar sau portocala), iar dupa antrenament, cum e tarziu (22.00) si e si ultima mea masa : 50g fulgi de ovaz + o cupa whey + 1/2 cupa caseina ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|