Pagina 1 din 1
mosulica
Senior member 51 mesaje
|
Ce tip somatic sunt?
scris pe 10 ian 2013 16:43 de mosulica
Am 1.77 m ,80 kg ,18 ani , 88 cm in talie 39 in brat.
As vrea sa stiu ce tip somati sunt
|
sus |
|
Chiru123
Veteran member 210 mesaje
|
Re: Ce tip somatic sunt?
scris pe 10 ian 2013 17:39 de Chiru123
As vrea sa stiu ce tip somatic sunt
Posibil endomorf, imi dau seama de asta dupa talia ta, dar depinde cum ai oasele(subtiri sau groase), procentul de grasime, cel mai bine e sa faci un test sau sa cauti informatii despre cele trei tipuri somatice.Mai jos ai o poza cu cele trei, insa majoritatea persoanelor prezinta o combinatie intre ele.
tipuri-somatice.jpg (7.71 KB)
nu renunta niciodata, ridica-te din propria cenusa fiu al Romei!
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 10 ian 2013 18:00 de adi123
Posibil endomorf, imi dau seama de asta dupa talia ta, dar depinde cum ai oasele(subtiri sau groase), procentul de grasime, cel mai bine e sa faci un test sau sa cauti informatii despre cele trei tipuri somatice.Mai jos ai o poza cu cele trei, insa majoritatea persoanelor prezinta o combinatie intre ele.
nu poti fi sigur ca e endomorf doar dupa talie. eu zic ca e mezomorf. de exemplu eu am 95cm in talie si sunt ectomorf. am foarte multa grasime in acea zona, un lucru specific acestui tip somatic(slab si cu burta).
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
Chiru123
Veteran member 210 mesaje
|
scris pe 10 ian 2013 18:21 de Chiru123
nu poti fi sigur ca e endomorf doar dupa talie. eu zic ca e mezomorf. de exemplu eu am 95cm in talie si sunt ectomorf. am foarte multa grasime in acea zona, un lucru specific acestui tip somatic(slab si cu burta).
Din cate am citit eu de obicei ectomorful este slab, mezomorful are grasime putina si masa insemnata, endomorful este un tip cu oase late, procentaj mare de grasime si masa insemnata, dar care nu se vede de grasime.Deci tu esti ectomorf si ai 95 cm?Foarte ciudat, eu sunt mezo-ectomorf si am 73 in talie.
Editat de Chiru123 pe 10 ian 2013 18:24
nu renunta niciodata, ridica-te din propria cenusa fiu al Romei!
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 10 ian 2013 19:16 de adi123
Din cate am citit eu de obicei ectomorful este slab, mezomorful are grasime putina si masa insemnata, endomorful este un tip cu oase late, procentaj mare de grasime si masa insemnata, dar care nu se vede de grasime.Deci tu esti ectomorf si ai 95 cm?Foarte ciudat, eu sunt mezo-ectomorf si am 73 in talie.
ectomorfii dezvolta musculatura foarte greu, au oase subtiri, iar daca vor sa se ingrase depun grasime pe abdomen. asa citisem undeva. este exact tipul meu.
eu eram foarte slab in copilarie, aveam pe la 15 ani 50kg la 173cm. am incercat sa mananc mai mult o perioada si tot ce am obtinut a fost burta. si acum, daca mananc mai mult decat trebuie, pentru a obtine masa musculara, o mare parte se depune ca grasime doar pe abdomen si solduri.
endomorfii sunt cei care depun grasimea pe tot corpul, iar mezomorfii nu depun aproape deloc grasime, si dezvolta musculatura destul de usor.
deci e asa cum spui si tu, cu precizarea ca ectomorfii depun grasimea doar pe acea zona a corpului.
cu aceste lucruri imi bateam si eu capul cand vroiam sa ma apuc de sala, acum nu ma prea mai intereseaza. imi vad de antrenamen, incerc sa mananc cat mai corect si sper ca intr-o zi sa arat si eu cat de cat normal.
Editat de adi123 pe 10 ian 2013 19:25
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
mosulica
Senior member 51 mesaje
|
scris pe 11 ian 2013 11:10 de mosulica
As vrea sa stiu ce tip somati sunt
Si incheietura de 17 cm ,si nu prea arat a endomorf
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|