Sondaj: Are rost sa iau proteine daca sunt incepator?
Pagina 1 din 1
mrjoe90
Junior member 12 mesaje
|
Ce se intampla de sunt asa slab? Dati-va cu parerea!
scris pe 23 oct 2012 18:12 de mrjoe90
Buna ziua,
am 20 de ani, 1,81 , si 60 de kg.
La sf lui iulie m-am apucat de sala. Am facut sala in fiecare saptamana lunea (piept), miercurea( umeri cu spate), vinerea (brate).
Cand m-am apucat la inceput aveam 60 de kg.Mancam bine si ma odihneam( ca doar era vara) si ajunsasem la 64 de kg.
Acum a inceput facultatea de 3 saptamani si simt ca la sala nu mai am acelasi randament, ma simt obosit, nu mai pot sa dorm ca inainte si nici alimentatia nu e la fel.
Bucuria mea s-a dus. De la 64 de kg am scazut iar la 60 insa forta mi-a ramas. Singura realizare e ca forta mi-a crescut fata de ce era inainte.
E foarte suparator sa ti se dea 17 ani si tu sa ai 20. Am vb acum cateva zile cu antrenorul si mi-a zis ca fara proteine nu o sa pun nimic pe mine.
Mi-a recomandat gain fast spunandu-mi ca o sa ma ajute mult. Eu nu stiu prea multe dsp proteine si de aceea va cer voua sfatul ce ar trebui sa fac, ce am facut gresit si as putea face.
Editat de WebMaster pe 24 oct 2012 22:50
|
sus |
|
AlexMarin
Junior member 15 mesaje
|
Re: Ce se intampla de sunt asa slab?dati-va cu parerea
scris pe 23 oct 2012 19:55 de AlexMarin
Buna ziua,
La sf lui iulie m-am apucat de sala. Am facut sala in fiecare saptamana lunea (piept), miercurea( umeri cu spate), vinerea (brate).
Cand m-am apucat la inceput aveam 60 de kg.Mancam bine si ma odihneam( ca doar era vara) si ajunsasem la 64 de kg.
Acum a inceput facultatea de 3 saptamani si simt ca la sala nu mai am acelasi randament, ma simt obosit, nu mai pot sa dorm ca inainte si nici alimentatia nu e la fel.
Bucuria mea s-a dus. De la 64 de kg am scazut iar la 60 insa forta mi-a ramas. Singura realizare e ca forta mi-a crescut fata de ce era inainte.
E foarte suparator sa ti se dea 17 ani si tu sa ai 20. Am vb acum cateva zile cu antrenorul si mi-a zis ca fara proteine nu o sa pun nimic pe mine.
Mi-a recomandat gain fast spunandu-mi ca o sa ma ajute mult. Eu nu stiu prea multe dsp proteine si de aceea va cer voua sfatul ce ar trebui sa fac, ce am facut gresit si as putea face.
Ce exercitii faci ?
Lucrul cel mai important este sa fi gata in orice moment sa sacrifici ceea ce esti pentru ceea ce ai putea deveni - Charles Dickens
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 23 oct 2012 23:37 de nicu_ivan
Buna ziua,
Salut,
In primul rand vreau sa mentionez sa LUCREZI PICIOARELE. Picioarele sunt jumate din corp si daca nu le lucrezi, insemna ca lasi jumate din corp nelucrat. Cum faci partea superioara a coprului, cu siguranta iti poti face timp 40 de minute sa lucrezi si picioarele.
Eu cred ca cel mai probabil de cand a inceput facultatea ai mancat mai superificial, motiv pentru care ti-a scazut energia, forta si masa musculara. Daca nu mananci bine nu o sa ai aceeasi forta la sala, ca atunci cand mancai calumea.
Poti lua proteine, dar tot va trebui sa ai o alimentatie buna. Proteinele nu fac minuni, ele doar completeaza o alimentatie deja buna.
Eu as zice ca cele mai probabile motive ale performantelor proaste la sala sunt:
-> alimentatie proasta
-> somn putin (sub 8 ore pe noapte)
-> hidratare proasta
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
mrjoe90
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 24 oct 2012 18:42 de mrjoe90
Salut,
Eu cred ca cel mai probabil de cand a inceput facultatea ai mancat mai superificial, motiv pentru care ti-a scazut energia, forta si masa musculara. Daca nu mananci bine nu o sa ai aceeasi forta la sala, ca atunci cand mancai calumea.
Poti lua proteine, dar tot va trebui sa ai o alimentatie buna. Proteinele nu fac minuni, ele doar completeaza o alimentatie deja buna.
Eu as zice ca cele mai probabile motive ale performantelor proaste la sala sunt:
-> alimentatie proasta
-> somn putin (sub 8 ore pe noapte)
-> hidratare proasta
Odihna ar fi cam singura problema de aici. 4/7 Daca apuc sa dorm peste 8 ore. In rest cu hidratarea nu cred ca am probleme. De obicei beau 2l de apa la sala + acasa.
O sa incerc sa bag o sedinta si sambata pt picioare.
|
sus |
|
Stallone
Veteran member 174 mesaje
|
scris pe 24 oct 2012 19:41 de Stallone
Odihna ar fi cam singura problema de aici. 4/7 Daca apuc sa dorm peste 8 ore. In rest cu hidratarea nu cred ca am probleme. De obicei beau 2l de apa la sala + acasa.
daca tu vrei sa iei in greutate ,gandestete daca antrenezi picioarele care reprezinta jumatate din corp ce avantaj ati aduce
|
sus |
|
mrjoe90
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 24 oct 2012 20:59 de mrjoe90
daca tu vrei sa iei in greutate ,gandestete daca antrenezi picioarele care reprezinta jumatate din corp ce avantaj ati aduce
Ai foarte mare dreptate.
Intrebarea mea. Daca de la 64 am scazut iar la 60 cum fac sa ma mentin pt a nu mai scadea in greutate ?
Si gain fastu` care mi l-a recomandat instructorul de la sala chiar merita luat? sau a zis asta doar ca sa isi faca vanzare?
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 24 oct 2012 21:05 de Valy_305
Ai foarte mare dreptate.
Intrebarea mea. Daca de la 64 am scazut iar la 60 cum fac sa ma mentin pt a nu mai scadea in greutate ?
Si gain fastu` care mi l-a recomandat instructorul de la sala chiar merita luat? sau a zis asta doar ca sa isi faca vanzare?
Sa iti mentii masa sau chiar sa adaugi nu tine doar de acel gainer, asta implica mai multe lucruri, despre care s-a mai vorbit pe acest site.
Normal ca si acel instructor urmareste sa faca si vanzare.
Informeaza-te, ca ai de unde.
Keep it up.
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 24 oct 2012 21:15 de adi123
ia gain fast. daca ai probleme cu greutate orice supliment e binevenit. calculeaza-ti bine si alimentatia
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 24 oct 2012 23:11 de nicu_ivan
Hmm.. sa inteleg ca alimentatia nu e o problema?
Prefer totusi sa ma asigur. La greutatea corporala de 64 de kg ar trebui sa mananci asa(pentru o dieta de bulk):
-> 160 gr de proteine (2,5 * nr de kilograme)
-> 320 gr de carbohidrati (5 * nr de kilograme)
-> 65 gr de lipide (1 * nr de kilograme)
-> 2505 kcal
toate astea impartite in 5-6 mese echilibrate aproximativ egal pe toata durata zilei. Daca nu mananci asa insemna ca ai alimentatia deficitara. Daca mananci asa, atunci cel mai probabil e din cauza odihnei.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 25 oct 2012 15:15 de basu
Ai foarte mare dreptate.
Daca iei suficiente calorii nu vei scadea in greutate. Treaba este ca astea toate trebuie imbinate cu un antrenament potrivit (4 zile/sapt zic eu) altfel greutatea aia nu cred ca va fi masa musculara. Toate aceste informatii sunt descrise asa de amanuntit in jurnalele altora, incat nu stiu ce naiba am mai putea scrie noi aici ceva nou. Deci studiaza.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
mrjoe90
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 28 oct 2012 13:02 de mrjoe90
As mai avea o intrebare. Timp de ~3 ani fac o naveta zilnica de 4 km (mers pe jos).
In ce fel in bine sau in rau ma ajuta mersul pe jos? Care sunt avantajele/dezavantajele?
|
sus |
|
mrjoe90
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 28 oct 2012 13:20 de mrjoe90
As mai avea o intrebare. Timp de ~3 ani fac o naveta zilnica de 4 km (mers pe jos).
In ce fel in bine sau in rau ma ajuta mersul pe jos? Care sunt avantajele/dezavantajele?
|
sus |
|
mongolian
Senior member 86 mesaje
|
scris pe 28 oct 2012 13:25 de mongolian
Nu din cauza mersului pe jos esti slab
Asta e geneticul tau
Mersul pe jos e chiar sanatos , previne multe boli si`ti mareste conditia fizica , asa ca nu te lasa de mersul pe jos si nu cauta o scuza in asta
Mersul pe jos poata sa slabeasca persoane supra-ponderale care nu pot alerga sau sarii coarda , samd... in cazul tau nu se aplica
Alimentatia si odihna neadecvata poate slabi sau ingrasa depinde de genetic
Asa ca puneti la punct alimentatia si incepeti ziua cu 100 g fulgi de ovaz + 2-300 ml de lapte si tin`o asa cu mese mici din 3 in 3 ore
Editat de mongolian pe 28 oct 2012 13:25
|
sus |
|
AlexandruAG
Veteran member 470 mesaje
|
scris pe 29 oct 2012 10:25 de AlexandruAG
Hmm.. sa inteleg ca alimentatia nu e o problema?
Prefer totusi sa ma asigur. La greutatea corporala de 64 de kg ar trebui sa mananci asa(pentru o dieta de bulk):
-> 160 gr de proteine (2,5 * nr de kilograme)
-> 320 gr de carbohidrati (5 * nr de kilograme)
-> 65 gr de lipide (1 * nr de kilograme)
-> 2505 kcal
toate astea impartite in 5-6 mese echilibrate aproximativ egal pe toata durata zilei. Daca nu mananci asa insemna ca ai alimentatia deficitara. Daca mananci asa, atunci cel mai probabil e din cauza odihnei.
Cred ca la el 2500 kcal sunt foarte putine. Cunosc si eu persoane slabe care mananca 2500 kcal zilnic si nu iau nimic in greutate in conditiile in care sunt sedentari. Nu sunt nutritionist dar daca as fi in locul lui as manca undeva la 3500 de calorii zilnic si apoi as mai creste cantitatea daca nu ar da rezultate.
"Legs make the difference between boys and men." Dorian Yates
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 29 oct 2012 11:34 de nicu_ivan
Cred ca la el 2500 kcal sunt foarte putine. Cunosc si eu persoane slabe care mananca 2500 kcal zilnic si nu iau nimic in greutate in conditiile in care sunt sedentari. Nu sunt nutritionist dar daca as fi in locul lui as manca undeva la 3500 de calorii zilnic si apoi as mai creste cantitatea daca nu ar da rezultate.
Il ingrasi asa.
|
sus |
|
mrjoe90
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 31 oct 2012 17:54 de mrjoe90
Il ingrasi asa.
Pai si nu e bine?
Adica ma gandesc ca la 18 ani greutatea recomandata ar fi de cam ~ 72 kg.
Poate la 72 kg o sa arat si eu mai matur si nu o sa imi mai dea lumea ~17 ani in loc de aproape 20.
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 31 oct 2012 17:59 de CosminPerjo
Pai si nu e bine?
Poate la 72 kg o sa arat si eu mai matur si nu o sa imi mai dea lumea ~17 ani in loc de aproape 20.
Daca tu crezi ca grasimea te va face sa arati mai matur atunci baga mare.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 31 oct 2012 18:39 de adi123
Pai si nu e bine?
crede-ma nu e foarte placut sa ti se vada burta prin tricou. mai bine ai putina rabdare, mananca corect si antreneaza-te. daca vei respecta cele 3 lucruri(alimentatie, antrenament si odihna) in cele din urma vei obtine rezultate. e doar o chestiune de timp. calculeaza-ti alimentatia la gram in functie de cat ai nevoie.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 31 oct 2012 23:18 de nicu_ivan
Pai si nu e bine?
Pai, daca vrei sa te ingrasi nu ai nevoie de culturism. Poti sa mananci 2 mese din 5 pe zi la McDonalds si iti garantez ca o sa te faci cat un butoi. Daca bagi >3000 kcal pe zi si combini asta cu un regim exagerat de sedentar(ca sa nu cumva sa arzi vreo calorie), rezultatele ar trebui sa fie vizibile foarte rapid.
Eu nu iti recomand asta. Eu ti-as recomanda o dieta sanatoasa care sa te ajute, in combinatie cu sport, sa creezi o masa musculara frumos asezata si definita.
|
sus |
|
mrjoe90
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 1 nov 2012 15:35 de mrjoe90
crede-ma nu e foarte placut sa ti se vada burta prin tricou. mai bine ai putina rabdare, mananca corect si antreneaza-te. daca vei respecta cele 3 lucruri(alimentatie, antrenament si odihna) in cele din urma vei obtine rezultate. e doar o chestiune de timp. calculeaza-ti alimentatia la gram in functie de cat ai nevoie.
Corect.
Dar sa stii ca nu e bine nici cum am facut eu. Am lucrat abdomenul inaintea pieptului. Sa stii ca nu e frumos nici sa ai abdomenu mai mare decat pieptu.
O sa tin cont de sfaturi si o sa postez in continuare (eventualele probleme/ intrebari )in acest jurnal de pe forum
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 1 nov 2012 18:12 de CosminPerjo
Corect.
Dar sa stii ca nu e bine nici cum am facut eu. Am lucrat abdomenul inaintea pieptului. Sa stii ca nu e frumos nici sa ai abdomenu mai mare decat pieptu.
O sa tin cont de sfaturi si o sa postez in continuare (eventualele probleme/ intrebari )in acest jurnal de pe forum
Daca lucrezi abdomenul inaintea pieptului nu inseamna ca o sa il ai mai mare,pieptul se lucreaza inaintea abdomenului deoarece e grupa mare si necesita mai multa energie pe langa abdomen pe care poti sa il faci mai usor.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 1 nov 2012 18:27 de adi123
Corect.
daca vrei sa iti faci o idee despre cum vei arata daca te ingrasi rapid si fortat uita-te la poza din jurnalul meu facuta la 1 august 2012 si eu eram cam disperat sa ma ingras, eram prea slab. am reusit sa ma umflu la un moment dat dar nu aratam prea bine momentan m-am mai stabilizat si incerc sa imi calculez bine alimentatia.
|
sus |
|
mrjoe90
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 1 nov 2012 19:46 de mrjoe90
Daca lucrezi abdomenul inaintea pieptului nu inseamna ca o sa il ai mai mare,.
Ba da. Primul topic deschis despre asta a fost.
Se numeste ,,patratele mai mari ca abdomenul".
Cand e poza postata pe forum dabia ma apucasem de sala.
Editat de mrjoe90 pe 1 nov 2012 19:46
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 1 nov 2012 22:43 de nicu_ivan
Ba da. Primul topic deschis despre asta a fost.
Se numeste ,,patratele mai mari ca abdomenul".
Cand e poza postata pe forum dabia ma apucasem de sala.
Cea mai mare prostie sa lucrezi abdomenul inaintea pieptului. La piept ai nevoie de energie si nu are sens sa arzi calorii fix inainte.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
Sondaj:
Ce tip de antrenament preferi?
|