Pagina 1 2 din 2
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
sfaturi alimentatie/suplimentatie
scris pe 24 nov 2011 20:25 de vitamina
va salut! vreau sa stiu daca e bun urmatorul program alimentar pentru perioada de masa. mentionez am 17 ani ,1.77m si 78kg. tip somatic mezomorf cu tandente spre endo( adica am ceva grasime pe abdomen si piept).
ora 7:00 trezire
ora 9:00 1 sandwich
ora 10:00 1 cupa de whey gold standard,5 grame de creatina,5g glutamina si 1 capsula de BCAA ( de la optimum nutrition)
ora 11:00 1 sandwich
ora 12:00 1 sandwich
ora 2:00 1 capsula de BCAA
ora 3:00 200g piept de pui/carne de porc cu cartofi/orez
ora 4:30 1 capsula de bcaa
ora 5-6 antrenament
ora 6 - 1 cupa de whey,cu 5 g creatina ,5g glutamina si 1 capsula de BCAA
ora 6:30- omleta de 5 albuse+ salam
ora 9:00 - ceva usor ( orez cu lapte) /piept de pui cu orez ..... e cam lung dar sper sa ma ajutati daca mai trebuie sa adaug ceva alimentatie...vrea sa pun masa musculara calumea pe mn. P.S trag la sala de 2 ani si cv
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
Re: sfaturi alimentatie/suplimentatie
scris pe 24 nov 2011 20:50 de yo_shmen94
va salut! vreau sa stiu daca e bun urmatorul program alimentar pentru perioada de masa. mentionez am 17 ani ,1.77m si 78kg. tip somatic mezomorf cu tandente spre endo( adica am ceva grasime pe abdomen si piept).
ora 10:00 1 cupa de whey gold standard,5 grame de creatina,5g glutamina si 1 capsula de BCAA ( de la optimum nutrition)
ora 5-6 antrenament
ora 9:00 - ceva usor ( orez cu lapte) /piept de pui cu orez ..... e cam lung dar sper sa ma ajutati daca mai trebuie sa adaug ceva alimentatie...vrea sa pun masa musculara calumea pe mn. P.S trag la sala de 2 ani si cv
la tine mesele sunt inlocuite de suplimente?cam multe sandwichuri
mananca mai multa mancare...
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
scris pe 24 nov 2011 21:21 de vitamina
la tine mesele sunt inlocuite de suplimente?cam multe sandwichuri
mananca mai multa mancare... pai in timpul acela sunt la servici si nu am pauze doar de 10 min cat sa mananc un sandwich,nu pot manac o masa consistenta. mancare cand anume ar trebui sa mai mananc?
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 24 nov 2011 21:34 de yo_shmen94
ora 5-6 antrenament
dupa trezire la o ora trebuie sa mananci calumea
la 6 jumate lasa ouale,nu mai manca mezeluri,mananca foarte rar sunt niste cacaturi.deci la 6:30 mananca ceva consistent ca esti dupa antrenament
daca tot zici ca ai grasime pe burta si piept pai redu din carbohidrati
|
sus |
|
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
scris pe 24 nov 2011 21:39 de vitamina
la 6 jumate lasa ouale,nu mai manca mezeluri,mananca foarte rar sunt niste cacaturi.deci la 6:30 mananca ceva consistent ca esti dupa antrenament
daca tot zici ca ai grasime pe burta si piept pai redu din carbohidrati mersi frumos de sfat. dimineata nu pot sa mananc nimic dupa trezire asa sunt de mic. ce anume ar trebui sa mananc dupa antrenament daca nu albusele??
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 24 nov 2011 21:41 de yo_shmen94
mersi frumos de sfat. dimineata nu pot sa mananc nimic dupa trezire asa sunt de mic. ce anume ar trebui sa mananc dupa antrenament daca nu albusele??
dc nu poti sa mananci,greta?
ar fi bun orezul ala cu piept de pui,sau niste cartofi copti cu ceva carne
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 24 nov 2011 21:55 de basu
daca tot zici ca ai grasime pe burta si piept pai redu din carbohidrati
mai foarte plastica exprimarea ta. Oricum poti avea si tu un pic de grija ce postezi. Cuvantul '' cacaturi'' se foloseste mai mult in alte contexe. Dar referitor la mezeluri sunt de acord. Sunt niste ce ai zis tu.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
scris pe 24 nov 2011 22:01 de vitamina
dc nu poti sa mananci,greta?
ar fi bun orezul ala cu piept de pui,sau niste cartofi copti cu ceva carne da am stare de voma daca mananc cand ma trezesc ..deci sa inteleg ca dupa antrenament sa nu mai mananc omleta? atunci fac asa: dupa antrenament mananc piept de pui cu orez si seara mananc omleta..e bine?
|
sus |
|
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
scris pe 24 nov 2011 22:01 de vitamina
da am stare de voma daca mananc cand ma trezesc ..deci sa inteleg ca dupa antrenament sa nu mai mananc omleta? atunci fac asa: dupa antrenament mananc piept de pui cu orez si seara in loc de lapte cu orez mananc omleta..e bine?
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 25 nov 2011 01:19 de ricardo
da am stare de voma daca mananc cand ma trezesc ..deci sa inteleg ca dupa antrenament sa nu mai mananc omleta? atunci fac asa: dupa antrenament mananc piept de pui cu orez si seara mananc omleta..e bine?
...e cam des sa mananci din ora-n ora 9,10,11,12, surplusul va fi stocat(grasime), ideal este sa mananci la 2-3 ore...cateva sfaturi: 1.cumpara-ti niste dextroza si pune in shake macar 20-30 gr, ai nevoie de carbo dimineata si dupa antrenament si ajuta la absorbtia creatinei, 2.prima masa a zilei sa fie shake-ul,3.pune-ti doar un sandwish, care sa-l mananci la o ora dupa ce ai baut shake-ul,daca se poate sa contina piept de pui la gratar si nu mezeluri, eventual muschi file, este mai putin procesat si este carne, restul sunt de evitat, 4. dupa 2 ore manaca 100g (alune, nuci, migdale, caju) oricare din ele, poti face prin rotatie,5.ia ambele pastile de bcaa inainte de antrenament...
Editat de ricardo pe 25 nov 2011 01:26
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
scris pe 25 nov 2011 13:23 de vitamina
Deci sa inteleg ca trb sa adaug 20 g de dextoza la fiecare shakE pe care il iau dimineata la 9, dupa o ora un sandwich si dupa 2 ore 50g alune adica la ora 12?
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 25 nov 2011 15:54 de yo_shmen94
da am stare de voma daca mananc cand ma trezesc ..
fi atent,ia imadiat dupa ce te trezesti o pastila de metoclopramid ,si dupa o jumatate de ora de la pastila mananca,eu nu mai am starea de voma dupa ce mananc de dimineata si am laut doar cateva zile
cumpara o folie(10 pastile) si ia in fiecare zi
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 25 nov 2011 18:04 de basu
fi atent,ia imadiat dupa ce te trezesti o pastila de metoclopramid ,si dupa o jumatate de ora de la pastila mananca,eu nu mai am starea de voma dupa ce mananc de dimineata si am laut doar cateva zile
cumpara o folie(10 pastile) si ia in fiecare zi
produsul de care spui si care este bine sa fie inlocuit cu domperidona pt blocajul receptorilor dopaminergici periferici este unul care anuleaza sau atenueaza un simptom. cauza care este semnalata de simptom este de fapt netratata. si ar putea fi mai multe cauze acolo.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 25 nov 2011 18:16 de yo_shmen94
produsul de care spui si care este bine sa fie inlocuit cu domperidona pt blocajul receptorilor dopaminergici periferici este unul care anuleaza sau atenueaza un simptom. cauza care este semnalata de simptom este de fapt netratata. si ar putea fi mai multe cauze acolo.
am spus sa incerce.....eu asa am inceput din nou sa mananc de dimineata,am luat vreo 5-6 zile,trebuie sa iau 10 zile dar nu am mai simtit nevoia,nu leam mai laut...
|
sus |
|
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
scris pe 25 nov 2011 18:51 de vitamina
am spus sa incerce.....eu asa am inceput din nou sa mananc de dimineata,am luat vreo 5-6 zile,trebuie sa iau 10 zile dar nu am mai simtit nevoia,nu leam mai laut... multumesc fain pt sfaturi azi mi-am cumParat si creatina pudra de la optimum si as vrea sa iau doar 5g pe zi alaturi de shakeu de whey pe care il iau dupa antrenament e ok? Fara sa fac perioada aia de incarcare de 5 zile...
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 25 nov 2011 19:31 de nicu_ivan
multumesc fain pt sfaturi azi mi-am cumParat si creatina pudra de la optimum si as vrea sa iau doar 5g pe zi alaturi de shakeu de whey pe care il iau dupa antrenament e ok? Fara sa fac perioada aia de incarcare de 5 zile...
Eu nu mai ciclez de ceva vreme creatina... si nu am observat vreun efect mai prost... deci da, mie imi pare ok sa iei 5 gr pe zi.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
scris pe 25 nov 2011 22:41 de vitamina
Eu nu mai ciclez de ceva vreme creatina... si nu am observat vreun efect mai prost... deci da, mie imi pare ok sa iei 5 gr pe zi. adica nu inteleg. e prost efectul creatinei sau?
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 26 nov 2011 00:05 de nicu_ivan
adica nu inteleg. e prost efectul creatinei sau?
m-am exprimat eu aiurea. efectul e la fel de bun cu sau fara ciclare. La mine sunt efecte bune si cu ciclu si fara ciclu.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
scris pe 26 nov 2011 10:18 de vitamina
m-am exprimat eu aiurea. efectul e la fel de bun cu sau fara ciclare. La mine sunt efecte bune si cu ciclu si fara ciclu. am inteles. deci pot sa iau fara ciclare 5g in fiecare zi timp de 60 de zile
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 26 nov 2011 11:10 de sZoTaK
am inteles. deci pot sa iau fara ciclare 5g in fiecare zi timp de 60 de zile 60 de zile e prea mult..se obisnuieste corpul..eu iti sugerez sa iei dimineata dupa trezire imediat 5 grame si dupa antrenament 5 grame..eu asa faceam
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 26 nov 2011 14:41 de sZoTaK
vreau sa iau doar 5g pe zi nu mai mult. am inteles ca e ok atat..si cum adica se obisnuieste corpul adica dupa un timp nu mai are efect si iau aiurea? da...nu mai raspunde, de asta am zis sa iei 10 grame. ori dimineta dupa trezire, ori ca un pre-workout, insa dupa antrenament neaparat.
|
sus |
|
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
scris pe 26 nov 2011 17:04 de vitamina
da...nu mai raspunde, de asta am zis sa iei 10 grame. ori dimineta dupa trezire, ori ca un pre-workout, insa dupa antrenament neaparat. pai 1 luna iau doar 5g si dupaia maresc la 10g pe zi nu e bun asa?
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 26 nov 2011 18:15 de sZoTaK
pai 1 luna iau doar 5g si dupaia maresc la 10g pe zi nu e bun asa?
eu ti-am zis cum s-o iei, apoi faci ce vrei
|
sus |
|
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
scris pe 26 nov 2011 18:45 de vitamina
eu ti-am zis cum s-o iei, apoi faci ce vrei am inteles, tu cat timp ai luat ? ce progrese ai avut(in masa si forta) ?
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 26 nov 2011 19:51 de sZoTaK
am inteles, tu cat timp ai luat ? ce progrese ai avut(in masa si forta) ? o luna am luat, in septembrie... eee, ce progrese veneam dupa 3 luni de pauza, am luat creatina caci simteam nevoie de un mic "boost", am crescut in forta, si la masa la fel..acum nu poti sa-ti spun ca am crescut x kg de la creatina exclusiv..
|
sus |
|
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
scris pe 27 nov 2011 10:49 de vitamina
o luna am luat, in septembrie... eee, ce progrese veneam dupa 3 luni de pauza, am luat creatina caci simteam nevoie de un mic "boost", am crescut in forta, si la masa la fel..acum nu poti sa-ti spun ca am crescut x kg de la creatina exclusiv.. am inteles, dar o sa raman la 5g creatina pe zi care o iau odata cu shake-u de whey de dupa antrenament. mai iau si 2 pastile inainte respectiv 2 dupa de bcaa. dar alimentatia e in ordine? e destula???
|
sus |
|
vitamina
Senior member 82 mesaje
|
scris pe 27 nov 2011 10:51 de vitamina
ora 4:30 2 capsule de bcaa
ora 5-6 antrenament
ora 6 - 1 cupa de whey,cu 5 g creatina si 2 capsule de BCAA
Editat de vitamina pe 27 nov 2011 10:52
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|