Pagina 1 din 1
Corsicanu
Junior member 18 mesaje
|
hernia inghinala
scris pe 12 oct 2007 20:53 de Corsicanu
Sal bayeti..
Cred ca am hernie, m-am reapucat de sala yeri am facut niste abdomene shi piept shi a inceput sa ma doara in dreapta jos, undeva sub apendicita...
Durearea o am mai de mult, de vreo 6 luni sa zic.. dar mult mai mica acum a inceput sa ma doara cam tare, si saptele ma doare in zona lombara hsi asta tot asa, de ceva timp...
Nu stiu ce sa fac, m-as duce la doctor da mi-e frica, ca ma opereaza, si nu mi-e frica de operatie, mi-e frica de perioada de dupa operatie ca am auzit, ca dupa operatie nu mai ai voie sa ridici mult timp, si nu vreau sa stau pe bara ca abea m-am reapucat shi am planuri mari (
Ce sa fac??? pls ajutooor
nu mai visa, incearca sa transformi visele in realitate!!!
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: hernia inghinala
scris pe 12 oct 2007 21:39 de Macho
Sal bayeti..
Cred ca am hernie, m-am reapucat de sala yeri am facut niste abdomene shi piept shi a inceput sa ma doara in dreapta jos, undeva sub apendicita...
Durearea o am mai de mult, de vreo 6 luni sa zic.. dar mult mai mica acum a inceput sa ma doara cam tare, si saptele ma doare in zona lombara hsi asta tot asa, de ceva timp...
Nu stiu ce sa fac, m-as duce la doctor da mi-e frica, ca ma opereaza, si nu mi-e frica de operatie, mi-e frica de perioada de dupa operatie ca am auzit, ca dupa operatie nu mai ai voie sa ridici mult timp, si nu vreau sa stau pe bara ca abea m-am reapucat shi am planuri mari (
daca ai hernie nu ai ce sa faci...nu poti sa o pacalesti....
eu zic sa te duci la doctor si sa scapi cat mai repede chiar daca ai hernie....
bafta...iti tinem pumnii...
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 12 oct 2007 22:07 de gere
Sal bayeti..
orice durere are si un motiv.mergi la doctor,s-ar putea sa nu fie hernie ci ceva usor.chiar daca e hernie ,operatie si recuperarea e usoara.
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: hernia inghinala
scris pe 12 oct 2007 22:31 de Macho
orice durere are si un motiv.mergi la doctor,s-ar putea sa nu fie hernie ci ceva usor.chiar daca e hernie ,operatie si recuperarea e usoara.
operatia e usoara...dar recuperarea nu.....minim 6 luni de pauza....
la apendicita e mai usoara recuperarea da la hernie in nici un caz....
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Re: Re: Re: hernia inghinala
scris pe 14 oct 2007 12:08 de Lukiano
Eu zic ca e de la apendice daca zici ca te doare de atata timp. DUTE IMEDIAT LA DOCTOR sa te consulte neaparat un chirurg.
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: hernia inghinala
scris pe 14 oct 2007 12:18 de gere
recuperarea difera de la persona la persoana.in cazul meu(operatie varicocel) dupa 4 luni am pus primul pas in sala,bineintels am inceput cu greuati foarte mici.am fost operat si de apendicita unde dupa 3 luni jucam fotbal(inconstienta).avand in vedere ca am trecut prin 2 operatii,poate privesc cu superficialitatea recuperarea,ideea e ca vreau sa il incurajez sa merga la doctor.
|
sus |
|
Corsicanu
Junior member 18 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: hernia inghinala
scris pe 14 oct 2007 22:33 de Corsicanu
recuperarea difera de la persona la persoana.in cazul meu(operatie varicocel) dupa 4 luni am pus primul pas in sala,bineintels am inceput cu greuati foarte mici.am fost operat si de apendicita unde dupa 3 luni jucam fotbal(inconstienta).avand in vedere ca am trecut prin 2 operatii,poate privesc cu superficialitatea recuperarea,ideea e ca vreau sa il incurajez sa merga la doctor. Apendicita n-are cum sa fie pt. ca m-am operat d asta , acum nu ma mai doare, dac o sa ma doara iar, ma duc la medic...
nu mai visa, incearca sa transformi visele in realitate!!!
|
sus |
|
Vio90
Veteran member 175 mesaje
|
scris pe 25 nov 2007 21:52 de Vio90
Sal bayeti..
prietene,du-te repede la doctor daca vrei sa te mai ridici de jos sa mergi la sala.Hernia se trateaza numai daca mergi la doctor.Depinde cat e de grav,in unele herni se da tratament medicamentos altele mai avansate ajung la operatie du-te si vezi ce ai faci o radiografie
Faptele,nu vorbele,te fac sa fii mare !!!
|
sus |
|
mariaan
Senior member 63 mesaje
|
scris pe 2 nov 2011 14:00 de mariaan
prietene,du-te repede la doctor daca vrei sa te mai ridici de jos sa mergi la sala.Hernia se trateaza numai daca mergi la doctor.Depinde cat e de grav,in unele herni se da tratament medicamentos altele mai avansate ajung la operatie du-te si vezi ce ai faci o radiografie singurul tratament pt hernie este interventia chirugicala, nu mai vorbi prostii daca nu ai habar, nu exista tratamet medicamentos pt hernie inghinala
|
sus |
|
mariaan
Senior member 63 mesaje
|
scris pe 2 nov 2011 14:01 de mariaan
prietene,du-te repede la doctor daca vrei sa te mai ridici de jos sa mergi la sala.Hernia se trateaza numai daca mergi la doctor.Depinde cat e de grav,in unele herni se da tratament medicamentos altele mai avansate ajung la operatie du-te si vezi ce ai faci o radiografie singurul tratament pt hernie este interventia chirugicala, nu mai vorbi prostii daca nu ai habar, nu exista tratamet medicamentos pt hernie inghinala
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 2 nov 2011 15:51 de yo_shmen94
prietene,du-te repede la doctor daca vrei sa te mai ridici de jos sa mergi la sala.Hernia se trateaza numai daca mergi la doctor.Depinde cat e de grav,in unele herni se da tratament medicamentos altele mai avansate ajung la operatie du-te si vezi ce ai faci o radiografie
adevarat ca herniile sunt de mai multe feluri,dar nici unu dintre ele nu se trateaza cu medicamentatie,doar chirurgical,daca nu sti macar citeste inainte sa dai un raspuns bun,daca nu mai bine nu mai raspunde
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 2 nov 2011 20:38 de basu
singurul tratament pt hernie este interventia chirugicala, nu mai vorbi prostii daca nu ai habar, nu exista tratamet medicamentos pt hernie inghinala
oare nu este vb de un subiect cam vechi? Oare nu cititi ? Alea erau comentarii de prin 2007 parca.... Ma gindesc ca de atunci cetateanul a rezolvat problema cu durerea inghinala. Dar nu cred ca printr-o radiografie.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 2 nov 2011 21:05 de yo_shmen94
oare nu este vb de un subiect cam vechi? Oare nu cititi ? Alea erau comentarii de prin 2007 parca.... Ma gindesc ca de atunci cetateanul a rezolvat problema cu durerea inghinala. Dar nu cred ca printr-o radiografie.
sincer nu mam uitat la data,am vazut ca era nou postat,si am raspuns si eu
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
Repo66
Senior member 66 mesaje
|
scris pe 12 nov 2011 23:16 de Repo66
sincer nu mam uitat la data,am vazut ca era nou postat,si am raspuns si eu
si eu am avut o problema de genu aveam.o durere surda sub apenticita , cum ajungeam la sala cum.incepea sa ma doara , problema era din cauza exercitiului pt abdomene la banca , ma grabeam sa le fac si sa intins abdomenul sau ceva muschii in zona inghinala ,am fost la doctor si el mi.a zis treaba asta , pauza de la sala abdomene etc, dupa am inceput cu ridicari de picioare pentru abdomen si am scapat , oricum trebuie neaparat sa mergi la doctor sa vezi ce e acolo.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 16 nov 2011 08:38 de basu
si eu am avut o problema de genu aveam.o durere surda sub apenticita , cum ajungeam la sala cum.incepea sa ma doara , problema era din cauza exercitiului pt abdomene la banca , ma grabeam sa le fac si sa intins abdomenul sau ceva muschii in zona inghinala ,am fost la doctor si el mi.a zis treaba asta , pauza de la sala abdomene etc, dupa am inceput cu ridicari de picioare pentru abdomen si am scapat , oricum trebuie neaparat sa mergi la doctor sa vezi ce e acolo.
indraznesc sa iti spun si tie ca este un subiect foarte vechi. dar pt ca aceasta manifestare clinica poate apare oricand si oricui se poate discuta. dar nu in termenii folositi de tine.
eu inteleg printr-o durere surda una difuza greu de localizat. iar apendicita este o afectiune datorata inflamarii apendicelui .
faptul ca ai simtit-o sub ''apendicita'' poate arata o tendinta de herniere a peretelui fosei sau eventual a inciziei cicatrizate. asta daca te-ai operat ca nu pricep.
toate lucrurile ne duc deci tot catre hernie.
solutia este intarirea peretelui abdominal. de fapt este singura solutie. asta pana nu este prea tarziu si apelam la bisturiu.
Editat de basu pe 16 nov 2011 09:54
|
sus |
|
Repo66
Senior member 66 mesaje
|
re
scris pe 18 nov 2011 22:52 de Repo66
Am fost operat cu 3-4 ani inainte sa am durerile , in fine.idea e ca trebuie acordata atentie mare daca esti incepator abdomenului si lombarilor , multi incepatori nu stiu si se ajunge la dureri hernii etc, bine daca esti predispus la hernie nu prea ai ce sa faci decat prin.chirurgie aici ma refer la cei carora nu li s.au sudat canalul , intelegeti voi canalul.prin care coboara testiculele de la rinichi daca nu ma insel
Editat de Repo66 pe 18 nov 2011 22:56
|
sus |
|
basu
|
Re: re
scris pe 19 nov 2011 08:35 de basu
Am fost operat cu 3-4 ani inainte sa am durerile , in fine.idea e ca trebuie acordata atentie mare daca esti incepator abdomenului si lombarilor , multi incepatori nu stiu si se ajunge la dureri hernii etc, bine daca esti predispus la hernie nu prea ai ce sa faci decat prin.chirurgie aici ma refer la cei carora nu li s.au sudat canalul , intelegeti voi canalul.prin care coboara testiculele de la rinichi daca nu ma insel
este vb de funiculul spermatic la barbat. sigur hernia inghinala oblica este cea mai fregventa forma de hernie intalnita . ca statistica este mai des intalnita pe partea stanga.
hernia inghinala oblica interna este foarte rara, se produce la nivelul fosetelor inghinale mediane. aceasta zona este intarita de mai multe ligamente, astfel ca este mai putin dispusa la herniere.
hernia inghinala directa - are loc la nivelul fosetelor inghinale mediale. sunt considerate hernii de slabiciune, din cauza rezistentei scazute pe care o are peretele abdominal la acest nivel.
hernie inghinala oblica externa este cea mai frecventa forma de hernie inghinala. exista forme congenitale si forme dobandite.
herniile congenitale pot fi: hernii peritoneovaginale, hernii peritoneofoliculare, hernia vaginala inchistata, hernia foliculara.
hernia congenitala se asociaza si cu anomalii de migrare ale testiculului. adica ce ai spus tu.
hernia inghinala dobandita se produce prin orificiul inghinal profund.
in cazul in care discutam despre o hernie care apare ca ca urmare a factorilor favorizanti (efort fizic intens, tuse, constipatie, obezitate ) suprapusi pe o predispozitie congenitala (hernia oblica externa sau indirecta), sau ca urmare a scaderii rezistentei structurilor musculo-aponevrotice (hernia directa), solutia asa cum s-a mai zis este intarirea peretului abdominal. daca exista anomalii de structura anatomica interna solutia este chirurgicala.
sfatul meu este ca atunci cand aveti o astfel de problema sa mergeti la medicul chirurg pt o evaluare. nu lasati lucrurile de azi pe maine pt ca o sa va para rau. experienta medicala arata asta.
|
sus |
|
Repo66
Senior member 66 mesaje
|
scris pe 20 nov 2011 00:39 de Repo66
este vb de funiculul spermatic la barbat. sigur hernia inghinala oblica este cea mai fregventa forma de hernie intalnita . ca statistica este mai des intalnita pe partea stanga.
hernia inghinala oblica interna este foarte rara, se produce la nivelul fosetelor inghinale mediane. aceasta zona este intarita de mai multe ligamente, astfel ca este mai putin dispusa la herniere.
hernia inghinala directa - are loc la nivelul fosetelor inghinale mediale. sunt considerate hernii de slabiciune, din cauza rezistentei scazute pe care o are peretele abdominal la acest nivel.
hernie inghinala oblica externa este cea mai frecventa forma de hernie inghinala. exista forme congenitale si forme dobandite.
herniile congenitale pot fi: hernii peritoneovaginale, hernii peritoneofoliculare, hernia vaginala inchistata, hernia foliculara.
hernia congenitala se asociaza si cu anomalii de migrare ale testiculului. adica ce ai spus tu.
hernia inghinala dobandita se produce prin orificiul inghinal profund.
in cazul in care discutam despre o hernie care apare ca ca urmare a factorilor favorizanti (efort fizic intens, tuse, constipatie, obezitate ) suprapusi pe o predispozitie congenitala (hernia oblica externa sau indirecta), sau ca urmare a scaderii rezistentei structurilor musculo-aponevrotice (hernia directa), solutia asa cum s-a mai zis este intarirea peretului abdominal. daca exista anomalii de structura anatomica interna solutia este chirurgicala.
sfatul meu este ca atunci cand aveti o astfel de problema sa mergeti la medicul chirurg pt o evaluare. nu lasati lucrurile
de azi pe maine pt ca o sa va para rau. experienta medicala arata asta.
multumesc de completare, f util pt cultura generala, acum fac un pic de offtopic , ce stiti despre estrogen si cum se poate micsora sa zic asa, eu de cateva zile ma documentez despre estrogen si testosteron insa nu prea am gasit mare lucru
|
sus |
|
branch
Veteran member 156 mesaje
|
scris pe 20 nov 2011 15:08 de branch
multumesc de completare, f util pt cultura generala, acum fac un pic de offtopic , ce stiti despre estrogen si cum se poate micsora sa zic asa, eu de cateva zile ma documentez despre estrogen si testosteron insa nu prea am gasit mare lucru
fac pariu cu tine pe ce vrei ca Basu nu o sa iti raspunda niciodata la o asemenea intrebare. a te juca cu hormonii nu este o idee stralucita. daca vrei sa diminuezi secretia estrogenica mergi la medic. mai depinde si de ce vrei sa o faci. dar ca sa nu mai creasca poti evita sa mai consumi alimente care contin fitoestrogeni. cum este soia. dar tine minte ca asta este doar teoretic. practic nu este asa. toata damblaua asta cu soia este degeaba. eu consum soia de mult timp. nu in cantitati mari dar regulat. nu am patit nimic. si nici nu voi patii.
|
sus |
|
Repo66
Senior member 66 mesaje
|
scris pe 21 nov 2011 03:47 de Repo66
fac pariu cu tine pe ce vrei ca Basu nu o sa iti raspunda niciodata la o asemenea intrebare. a te juca cu hormonii nu este o idee stralucita. daca vrei sa diminuezi secretia estrogenica mergi la medic. mai depinde si de ce vrei sa o faci. dar ca sa nu mai creasca poti evita sa mai consumi alimente care contin fitoestrogeni. cum este soia. dar tine minte ca asta este doar teoretic. practic nu este asa. toata damblaua asta cu soia este degeaba. eu consum soia de mult timp. nu in cantitati mari dar regulat. nu am patit nimic. si nici nu voi patii.
scz de offtopicareala
nu vreau sa ma joc cu hormonii, vreau doar sa stiu cum sa mentin nivelul estrogenului jos si testosteronului sus, eu unu nu mananc soia ca nu-mi place, in schimb mananc zilnic din cutii de plastic(muncesc la un restaurant chinezesc) cutii de plastic din china (bisphenol a-> xenoestrogen).
|
sus |
|
basu
|
scris pe 21 nov 2011 10:37 de basu
scz de offtopicareala
nu vreau sa ma joc cu hormonii, vreau doar sa stiu cum sa mentin nivelul estrogenului jos si testosteronului sus, eu unu nu mananc soia ca nu-mi place, in schimb mananc zilnic din cutii de plastic(muncesc la un restaurant chinezesc) cutii de plastic din china (bisphenol a-> xenoestrogen).
o data ce ai aflat ce este BPA nu mai minca din cutii din alea. pot produce mari probleme. altceva ce sa iti zic. daca consideri ca ai probleme mergi la medic. BPA este o mare problema in zilele noastre.
ne putem intoarce la subiectul nostru ?
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|