Pagina 1 din 1
roshkitza
Senior member 145 mesaje
|
deviatie de coloana
scris pe 15 nov 2011 21:43 de roshkitza
Salut,
Fac acest topic pt ca am o mica problema si as vrea sa vad ce parere aveti voi despre asta
Am de ceva timp o mica deviatie de coloana, motiv pt care fac kinetoterapie sau gimnastica medicala.
Doctoru la care merg mi-a spus ca nu am voie sa fac abdomene mai precis ridicari de trunchi si exercitii pt spate cum ar fi tractiunile pt ca spune el poate sa imi afecteze scolioza.
Ati mai intalnit probleme de genul asta ?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: deviatie de coloana
scris pe 16 nov 2011 08:39 de basu
Salut,
Fac acest topic pt ca am o mica problema si as vrea sa vad ce parere aveti voi despre asta
Am de ceva timp o mica deviatie de coloana, motiv pt care fac kinetoterapie sau gimnastica medicala.
Doctoru la care merg mi-a spus ca nu am voie sa fac abdomene mai precis ridicari de trunchi si exercitii pt spate cum ar fi tractiunile pt ca spune el poate sa imi afecteze scolioza.
tipul exact al devierii ?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 16 nov 2011 18:41 de yo_shmen94
Salut,
si eu am suferit o accidentare,nu la sala,si cam ma doare coloana,ma deranjeaza la indreptari, abdomene, hiperextensii, dar cu toate ca ma doare doar la aceste exercitii am luat pauza
ma duc saptamana viitoare la doctor sa vad....:|
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
basu
|
scris pe 17 nov 2011 18:33 de basu
si eu am suferit o accidentare,nu la sala,si cam ma doare coloana,ma deranjeaza la indreptari, abdomene, hiperextensii, dar cu toate ca ma doare doar la aceste exercitii am luat pauza
ma duc saptamana viitoare la doctor sa vad....:|
nu stim daca acolo este vb despre accidentare. deci nu stim daca este trauma. poate fii si altceva. nu avem de unde stii.
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 17 nov 2011 19:26 de yo_shmen94
nu stim daca acolo este vb despre accidentare. deci nu stim daca este trauma. poate fii si altceva. nu avem de unde stii.
am sarit de la inaltime in bazin,am vrut sa fac un salt de 540 de grade,mam rotit cam mult si am cazut cam stramb in apa si mi sa indoit spatele foarte mult
ma durut coloana in zona lombara cateva zile foarte rau
acum sa vedem,ma duc la doctor saptamana viitoare sigur
oricum am luat pauza,si cel putin inca 2 saptamani stau cuminte
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
basu
|
scris pe 17 nov 2011 20:58 de basu
am sarit de la inaltime in bazin,am vrut sa fac un salt de 540 de grade,mam rotit cam mult si am cazut cam stramb in apa si mi sa indoit spatele foarte mult
ma durut coloana in zona lombara cateva zile foarte rau
acum sa vedem,ma duc la doctor saptamana viitoare sigur
oricum am luat pauza,si cel putin inca 2 saptamani stau cuminte
situatia asta este altceva. In cazul tau culturismul ajuta. La el este periculos. Dar si tu trebuie sa faci ce spune medicul la care o sa mergi.
|
sus |
|
badass
Senior member 81 mesaje
|
scris pe 17 nov 2011 21:17 de badass
Si eu am scolioza, partea toracala, mai jos de gat.
Daca am scris vreo prostie va rog sa ma corectati
Si am si eu o intrebare: doctorul mi-a zis s-o las mai moale cu sala (a zis ca pot sa fac dar nu cu greutati mari), apai eu fara sala nu ma simt bine nici psihic nici fizic, si fara sa progresez la fel... deci ii dau blana cat pot. Cica momentan n-o sa simt nimic, dar la batranete o sa ma deranjeze.
Asa, intrebarea mea e: "la batranete" insemnand cati ani ?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 17 nov 2011 21:39 de basu
Si eu am scolioza, partea toracala, mai jos de gat.
Daca am scris vreo prostie va rog sa ma corectati
Si am si eu o intrebare: doctorul mi-a zis s-o las mai moale cu sala (a zis ca pot sa fac dar nu cu greutati mari), apai eu fara sala nu ma simt bine nici psihic nici fizic, si fara sa progresez la fel... deci ii dau blana cat pot. Cica momentan n-o sa simt nimic, dar la batranete o sa ma deranjeze.
Asa, intrebarea mea e: "la batranete" insemnand cati ani ?
parca am mai vb candva? Scolioza dextroconvexa cumva? Belelele vor apare dupa 50 de ani. Plus - minus 5 ani. Cam asa se manifesta de obicei.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 19 nov 2011 08:42 de basu
la fel si yo ... cifo-scolioza si tre sa fac exercitiile alea nashpa )) ce urate is ...
si cum se impaca cele doua tipuri de exercitii intre ele ? adica alea naspa (cele ortopedice de corectare) si cele de la sala.
|
sus |
|
roshkitza
Senior member 145 mesaje
|
scris pe 19 nov 2011 14:17 de roshkitza
si cum se impaca cele doua tipuri de exercitii intre ele ? adica alea naspa (cele ortopedice de corectare) si cele de la sala. poi daca nu fac abdomene si tractiuni foarte bn ...
|
sus |
|
branch
Veteran member 156 mesaje
|
scris pe 20 nov 2011 15:02 de branch
poi daca nu fac abdomene si tractiuni foarte bn ...
cred ca ambitia voastra de face culturism cand aveti astfel de probleme este cat se poate de nefericita.
|
sus |
|
alegzandra
Newbie 1 mesaje
|
scris pe 24 ian 2012 16:58 de alegzandra
buna. nu prea am stiut unde sa apelez si incerc aici. am o problema la coloana din copilarie si anume cifoscolioza.
Am bratele si picioarele extrem de subtiri si as vrea sa fac exercitii pt tonifiere. problema e ca medicul mi-a spus ca nu am voie sa alerg si nici sa ridic greutati mai mari de 4 kg. Oricum eu n-am forta in brate deloc
mi-am luat greutati de 2 si de 3 kg si o bicicleta magnetica. cum ar trebui sa fac exercitiile pe bicicleta? la nivel greu cu serii scurte sau mai usor si minute mai lungi?
Pe de alta parte am un urat "colac" in jurul burtii pe care nu stiu cum sa-l dau jos. De cateva saptamani incerc sa mananc cat mai sanatos, am renuntat la fast food si sucuri cu acid.
Poate vi se pare aberant ce intreb dar sper sa imi raspundeti. MS
|
sus |
|
radu1
Veteran member 265 mesaje
|
scris pe 24 ian 2012 17:16 de radu1
buna. nu prea am stiut unde sa apelez si incerc aici. am o problema la coloana din copilarie si anume cifoscolioza.
Am bratele si picioarele extrem de subtiri si as vrea sa fac exercitii pt tonifiere. problema e ca medicul mi-a spus ca nu am voie sa alerg si nici sa ridic greutati mai mari de 4 kg. Oricum eu n-am forta in brate deloc
mi-am luat greutati de 2 si de 3 kg si o bicicleta magnetica. cum ar trebui sa fac exercitiile pe bicicleta? la nivel greu cu serii scurte sau mai usor si minute mai lungi?
Pe de alta parte am un urat "colac" in jurul burtii pe care nu stiu cum sa-l dau jos. De cateva saptamani incerc sa mananc cat mai sanatos, am renuntat la fast food si sucuri cu acid.
Poate vi se pare aberant ce intreb dar sper sa imi raspundeti. MS
Colacelu il dai jos cu dieta , dar trebuie sa ai si rabdare ca nu dispare de pe o zi pe alta. Cat despre seriile cu bicicleta la inceput cel mai bine e sa faci usor si dupa un anumit timp sa mai schimbi ca sa nu se obisnuiasca corpul si nici sa nu te plictisesti..
Bafta!
"Train Hard Fight Easy"
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|