Ok.... recent am citit si din auzite , despre semne ale scoliozei .... Eu m-am nascut cu o mica deformatie a hemitoracelui stang ( pectoralul stang pare mai conturat dar la palpare defapt e os ) ... mama mea a avut carenta de Ca++ .... eu fiind si al 2-lea copil .... si nici la mare nu m-au dus ,sau eu stiu unde ,numai la soare nu am stat ( copilarie mai grea ) in fine .... alt semn ar fi ca partea inferioara a muschiului trapez pare mai pronuntat intr-o parte decat in cealalta , adica se si simte daca pune cineva mana .
Sunt astea motive de ingrijorare ? Are rost o radiografie ?
Investigatiile medicale nu sunt niciodata fara rost. Daca consideri ca ai o problema mergi la medic si fa ce-ti spune nu neparat doar o radiografie. Poate ca este necesar un RMI. Cine stie ... Eu nu zic ca o eventuala forma de scolioza nu poate duce si aici , nu sunt ortoped nici neurolog, dar totusi , scolioza inseamna altceva, deviatii in diverse planuri ale coloanei vertebrale. Nu stiu ce intelegi tu prin scolioza dar mergi la doctor daca consideri ca ai o problema. Ceeace spui tu este in esenta o banalitate si nicicare nu suntem perfect simetrici.