Pagina 1 din 1
alinox
Newbie 2 mesaje
|
probleme umar
scris pe 20 aug 2008 18:14 de alinox
Buna,ma poate ajuta cineva... Cum as putea sa-mi intaresc mai bine umerii? fac handbal de 7 ani am 1,87 , 85 kg si totusi simpt ca la un impact puternic umerii nu stau bine la locul lor sa zic asa...mai fac sala din cand in cand, in rest antrenamente. Ce exercitii sunt bune pt stabilitatea umerilor?!
|
sus |
|
Terente
Veteran member 354 mesaje
|
Re: probleme umar
scris pe 20 aug 2008 22:26 de Terente
Buna,ma poate ajuta cineva... Cum as putea sa-mi intaresc mai bine umerii? fac handbal de 7 ani am 1,87 , 85 kg si totusi simpt ca la un impact puternic umerii nu stau bine la locul lor sa zic asa...mai fac sala din cand in cand, in rest antrenamente. Ce exercitii sunt bune pt stabilitatea umerilor?!
Nu sunt "exercitii pt stabilitatea umerilor", dar poti beneficia de pe urma exercitiilor in sala care dezvolta/intaresc musculatura umarului; la fel de necesare fiind si exercitiile pt piept, spate, brate. Iti dezvolti musculatura, o intaresti, umarul devine mai puternic si vezi diferenta la impact.
La urma urmeai musculatura controleaza articulatiile, musculatura dirijeaza si da stabilitate articulatiilor.
Un atuu este ca iti maresti si forta bratelor care pe tine te ajuta in handbal.
Un alt atuu este ca prin antrenament cu exercitii executate corect, cu greutati libere, cu timpul se intaresc si incheieturile.
In acelasi timp poti folosii suplimente pt consolidarea incheieturilor, cat si calciu, vitamine, minerale, toate contribuie.
|
sus |
|
neamarinmili
Senior member 60 mesaje
|
Re: probleme umar
scris pe 20 aug 2008 22:51 de neamarinmili
ai fost la doctor? ex facute la sala sunt bune, dar daca nu sti ce sa faci si nu le faci corect situatia se va agrava. mai intai afla parerea unui medic, daca acesta te indruma sa faci ex la sala, alege aparatele si nu ex libere (gen gantera , haltera), deoarace la aparate riscu de accidentare este mult redus. parerea mea daca pe tine te doare si in timpul antr de handbal, probabil ar trebuii sa faci pauza totala si de hand si de sala, si sa faci o radiografie.
|
sus |
|
alinox
Newbie 2 mesaje
|
Re: Re: probleme umar
scris pe 21 aug 2008 23:23 de alinox
la medic nu am mers... dar nu cred ca e nevoie. trebuie sa fac exercitii ca sa-mi inataresc umarul, pt ca e sport de contact si de aceea te lovesti la umeri pt ca uneori impactul e puternic si daca musculatura nu e dezvoltata cum trebuie umarul se misca si apoi te doare....asa cred ca am patit si eu, acu ma simt mai bine a trecut o sapt de cand m-am lovit la el....nu ma mai doare numai daca il fortez putin...mai astept ....si apoi incep cu o coarda elastica sa fac exercitii...altceva nu tare am ce face! MUltumesc mult
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|