Buna ziua. Acesta este primul meu topic pe acest forum. Acum doua zile, am executat pentru prima data deadlifts, fara centura, dar cu o greutate rezonabila. In cele cinci luni de sala, nu m-am gandit sa execut exercitiul acesta pentru ca se stie ca pot aparea probleme din cauza formei deficitare cu care se executa. Dupa un timp, m-am gandit ca e cel mai bun pentru spate, asa ca am incercat sa il fac. 3 seturi, a cate 6 repetari. In primele doua seturi am folosit 50 kg iar apoi 60 kg. A doua zi am inceput sa simt o febra incredibila in zona de jos a spatelui, iar acum, a treia zi e putin mai rau. Durerea se accentueaza cand ma indrept sau cand ma aplec. Mentionez ca am folosit o forma corecta pentru a executa. Este normala durerea?
Multumesc in avans.
Indreptarile sau "deadlifts" sunt un exercitiu care lucreaza in principal muschii lombari(aia de te dor pe tine). E adevarat ca lucreaza multi alti muschi, dar principala grupa vizata sunt lombarii.
Tu zici ca nu ai lucrat niciodata aceasta grupa, de cand te-ai apucat de sala.
Deci practic, ai lucrat prima data in viata o grupa musculara si dupaia ai facut febra.... ce e dubios in asta?
Dupa ce ai lucrat prima data bicepsul nu ai avut febra? Pieptul, tricepsul nu a fost la fel si cu astea?
Eu as zice ca sansele sunt de 99% sa fie pur si simplu febra musculara, datorata lucrarii unui muschi pentru prima data.
Daca nu trece in cateva zile.... probabil e ceva mai grav si ar trebui sa te duci la un doctor.