Pagina 1 din 1
BmX
Senior member 121 mesaje
|
Hernie de disc
scris pe 6 oct 2016 19:06 de BmX
Salut,
Am facut niste exercitii gresite la sala, iar in urma unui RMN am aflat ca am hernie de disc L5-S1.
Kinoterapeutul mi-a spus ca numai prin operatie ( incinzie ) se poate regla si ca nu mai pot face performanta.
Vestea asta m-a devastat, chiar nu mai pot face nimic ?
"Durerea de azi este puterea de maine"
|
sus |
|
PVT
Junior member 21 mesaje
|
Re: Hernie de disc
scris pe 6 oct 2016 21:02 de PVT
Am hernie de disc de 2 ani, tot L5-S1 (stanga), intr-adevar, performanta nu o sa mai faci, dar la sala o sa poti merge dupa perioada de recuperare (la mine a tinut cam 6 luni).
Trebuie sa gasesti un kinetoterapeut foarte bun, eu prima data am fost la o clinica privata, am dat si bani la greu, fara rezultate notabile, apoi mi-a fost recomandata o doamna kinetoterapeut (la un spital de stat), in cca. 1,5 luni m-a pus pe picioare.
Si nu kinetoterapeutul iti indica daca e necesara operatia sau nu, ci un medic neurolog, oricum din cate am studiat pe cont propriu + consultatii la 2 medici neurologi cunoscuti, am inteles ca nu se mai recomanda operatia in cazul herniei de disc decat daca exista riscul iminent ca un fragment din discul intervertebral herniat sa puna in pericol maduva spinarii sau nervul sciatic in cazul tau. (aici depinde cat de grava e hernia, daca discul e doar fisurat sau s-a desprins vreo bucata din el, banuiesc ca la tine e doar fisurat, daca era vreo bucata rupta, probabil erai operat deja).
Dupa 6 luni am revenit la sala, cu frica, normal, o sa trebuiasca sa-ti schimbi total modul de antrenament, obligatoriu o centura lombara lata la spate la toate exercitiile, trebuie renuntat la o gramada de exercitii, mai ales pentru grupa picioare si deltoizi, dar exista destule exercitii pe care o sa le descoperi si pe care nu le-ai folosit decat rar. Oricum , poti sa te mentii intr-o forma foarte buna chiar si cu hernie, e chiar recomandata miscarea, muschii abdominali+cei ai spatelui in forma contribuie la sustinerea coloanei, reducand presiunea.
|
sus |
|
leckorm
Newbie 9 mesaje
|
scris pe 5 ian 2017 23:11 de leckorm
Salut,
Am facut niste exercitii gresite la sala, iar in urma unui RMN am aflat ca am hernie de disc L5-S1.
Kinoterapeutul mi-a spus ca numai prin operatie ( incinzie ) se poate regla si ca nu mai pot face performanta.
Vestea asta m-a devastat, chiar nu mai pot face nimic ?
sper ca nu te-ai operat sunt kinetoterapeut, iti pot recomanda cateva sfaturi, daca mai este de actualitate postarea lasa un reply sanatate!
|
sus |
|
JinArs
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 7 iun 2017 00:55 de JinArs
sper ca nu te-ai operat sunt kinetoterapeut, iti pot recomanda cateva sfaturi, daca mai este de actualitate postarea lasa un reply sanatate!
Salut. Sunt in aceeasi situatie desi nu la fel de grava. Daca ai ceva sfaturi te rog cu incredere sa le scrii, sunt sigur ca vor ajuta pe multi.
Merci anticipat.
|
sus |
|
leckorm
Newbie 9 mesaje
|
scris pe 25 iun 2017 22:25 de leckorm
Salut. Sunt in aceeasi situatie desi nu la fel de grava. Daca ai ceva sfaturi te rog cu incredere sa le scrii, sunt sigur ca vor ajuta pe multi.
Merci anticipat.
1. cauta pe google programele williams 1 2 si 3 daca nu ma insel pe youtube le gasesti si cu filmulete. fa asta in fiecare zi ( minim 3 luni)
2. ce sporturi practici acum?
3.cum e locul de munca? ( sedentar , dinamic etc)
4. in functie de greutate hidrateaza-te corespunzator.
5. o poza cu RMNu ar fi perfecta
Multa sanatate!
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|