Pagina 1 din 1
topi2v
Newbie 3 mesaje
|
hernie de disc
scris pe 26 iun 2009 21:12 de topi2v
buna ziua.nu am gasit sectiunea "profile personale" ca sa cer un sfat.daca nu e bine aici,imi explicati cum ajung acolo,va rog.
Am 31ani;178cm;63kg;ectomorf.am o mica hernie de disc(de cca 2 ani)care ma mai deranjeaza din cand in cand.dar cand tin spatele drept si incordat,cateva ore,nu ma mai doare.am facut acasa exercitii si m-am simtit mai bine,probabil pt ca tind sa tin spatele incordat.As vrea totusi sa incep sa fac exercitii mai intense la o sala de culturism si va intreb daca sunt aparate,posibilitati ca sa pot dezvolta anumite grupe de muschi fara sa solicit mult coloana.vreau sa-mi fac bratele mai "frumoase"(sunt cam aschiute...),umerii,pectoralii,abdomenul,lombarii(pe cat posibil),fesele si femuralii.
Ce spuneti?mai e vreo sansa sa iau 3-4kg sa ma fac putin mai "rotund",cu grija la coloana?
E greu!
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: hernie de disc
scris pe 27 iun 2009 08:48 de gere
buna ziua.nu am gasit sectiunea "profile personale" ca sa cer un sfat.daca nu e bine aici,imi explicati cum ajung acolo,va rog.
Am 31ani;178cm;63kg;ectomorf.am o mica hernie de disc(de cca 2 ani)care ma mai deranjeaza din cand in cand.dar cand tin spatele drept si incordat,cateva ore,nu ma mai doare.am facut acasa exercitii si m-am simtit mai bine,probabil pt ca tind sa tin spatele incordat.As vrea totusi sa incep sa fac exercitii mai intense la o sala de culturism si va intreb daca sunt aparate,posibilitati ca sa pot dezvolta anumite grupe de muschi fara sa solicit mult coloana.vreau sa-mi fac bratele mai "frumoase"(sunt cam aschiute...),umerii,pectoralii,abdomenul,lombarii(pe cat posibil),fesele si femuralii.
Ce spuneti?mai e vreo sansa sa iau 3-4kg sa ma fac putin mai "rotund",cu grija la coloana?
Daca acum ai "o mica hernie de disc" acea hernie de disc nu se va face mai mica pe viitor, ci mai mare, de aceea e recomandat ca acuma sa rezolvi problema. Auzeam ca acum exista posibiliatea sa fie tratata hernia de disc cu laser, si sa nu fi taiat.
Dupa ce nu mai ai hernie de disc, poti lua in considerare sa mergi la sala.
|
sus |
|
alexander10
Newbie 2 mesaje
|
Re: Re: hernie de disc
scris pe 28 iun 2009 13:59 de alexander10
Daca acum ai "o mica hernie de disc" acea hernie de disc nu se va face mai mica pe viitor, ci mai mare, de aceea e recomandat ca acuma sa rezolvi problema. Auzeam ca acum exista posibiliatea sa fie tratata hernia de disc cu laser, si sa nu fi taiat.
Dupa ce nu mai ai hernie de disc, poti lua in considerare sa mergi la sala.
eu nu prea am incredere in ce se descopera acum si in minunatiile astea, dar in fine. legat de hernia ta, ai asa ceva si te gandesti la sala? mai bn lasa-o balta. nu exista ex care sa puna presiune 0 pe coloana. chiar daca vrei face din culcat sau din sezut unele ex, te vei macina si in scurt timp vei da de necaz. probabil ca nu sti ce e aia durere de spate klumea si sa nu iti mai poti misca corpu de durere, altfel nu te-ai mai gandi la sport. mai bn te-ai recupera cat mai bn posibil cu fizio, gimnastica medicala, eventul in statiuni de recuperare, mai ales ca e vara acum. si apoi te-ai putea axa pe inot, dar nu orice stil este indicat. cred ca inotul pe spate este bun pt cei cu astfel de prob.gere ti-a zis bine, din mic, se va face si mai mare daca nu stai locului.
|
sus |
|
topi2v
Newbie 3 mesaje
|
Re: Re: Re: hernie de disc
scris pe 28 iun 2009 21:09 de topi2v
eu nu prea am incredere in ce se descopera acum si in minunatiile astea, dar in fine. legat de hernia ta, ai asa ceva si te gandesti la sala? mai bn lasa-o balta. nu exista ex care sa puna presiune 0 pe coloana. chiar daca vrei face din culcat sau din sezut unele ex, te vei macina si in scurt timp vei da de necaz. probabil ca nu sti ce e aia durere de spate klumea si sa nu iti mai poti misca corpu de durere, altfel nu te-ai mai gandi la sport. mai bn te-ai recupera cat mai bn posibil cu fizio, gimnastica medicala, eventul in statiuni de recuperare, mai ales ca e vara acum. si apoi te-ai putea axa pe inot, dar nu orice stil este indicat. cred ca inotul pe spate este bun pt cei cu astfel de prob.gere ti-a zis bine, din mic, se va face si mai mare daca nu stai locului. multumesc pt raspunsuri.de recuperat nu se poate,de operat nu are rost ca tot trebuie sa ma feresc de efort.operatii:nucleoplastie si clasica (sau laparoscop)dupa nici una nu ai voie efort si nu te recuperezi foarte bine.o sa incerc sa fac,cat pot,cat de cat.
E greu!
|
sus |
|
alexander10
Newbie 2 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: hernie de disc
scris pe 28 iun 2009 22:25 de alexander10
multumesc pt raspunsuri.de recuperat nu se poate,de operat nu are rost ca tot trebuie sa ma feresc de efort.operatii:nucleoplastie si clasica (sau laparoscop)dupa nici una nu ai voie efort si nu te recuperezi foarte bine.o sa incerc sa fac,cat pot,cat de cat.
nucleoplastie cumva te inteapa cu un ac si iti extrage putin din nucleul pulpos din disc? sau gresesc?
|
sus |
|
topi2v
Newbie 3 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: hernie de disc
scris pe 2 iul 2009 16:18 de topi2v
nucleoplastie cumva te inteapa cu un ac si iti extrage putin din nucleul pulpos din disc? sau gresesc?
Da,extrage putin din nucleul pulpos,din mijlocul discului,pt a scade presiunea.
E greu!
|
sus |
|
Tarzanel
Veteran member 452 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: hernie de disc
scris pe 12 iul 2009 13:50 de Tarzanel
Da,extrage putin din nucleul pulpos,din mijlocul discului,pt a scade presiunea.
dupa parerea mea , este o prostie!!! atunci dc mai dam atatia bani si timp "pierdut" prin statiunile de recuperare, ca sa hidratam discurile , ca apoi sa bage ei acu in noi si sa scoata la loc apa.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|