Pagina 1 din 1
Anonim
Guest
|
Hernie
scris pe 18 feb 2006 21:40 de Anonim
AM o intrbr...Hernia :
1. De ce se face ? kand te fortezi sa faci ultimele repetari ?
2. De la ce greutate (cu gantere , haltere) poate sa inf ...
3.Cum iti dai seama ca ai ?
Yo am facut antrenament dar...nu mult si cu greutati mici (ca-s incepator)...cu 7.5 gantera (2 gantere )....si ma doare nitzel in stanga...dar ... poate o fi de la altceva......si am facut si flotari...clasice..dka ma intelegeti....sau intre scaune
|
sus |
|
cor73z
Senior member 122 mesaje
|
Re: Hernie
scris pe 18 feb 2006 23:25 de cor73z
Da..buna intrebare.. mai ales k si eu mai simt niste intzepaturi in partea de jos a abdomenului, in stanga.. mai ales dupa ce fac fluturari cu ganterele pt deltoid.. Si inca o intrebare...daca am fost operat de hernie la 1 an shi ceva..e posibil sa-mi revina ? Ca cik am fost operat de unu` dintre cei mai renumitzi chirurgi din Cluj, care l-o asigurat p tata k n-o sa mai am probl veci.. Ori se lauda, ori s-o inselat ) K p mine ma doare putin
|
sus |
|
mahaleans
Senior member 99 mesaje
|
scris pe 19 feb 2006 12:46 de mahaleans
AM o intrbr...Hernia :
1. De ce se face ? kand te fortezi sa faci ultimele repetari ?
2. De la ce greutate (cu gantere , haltere) poate sa inf ...
3.Cum iti dai seama ca ai ?
Yo am facut antrenament dar...nu mult si cu greutati mici (ca-s incepator)...cu 7.5 gantera (2 gantere )....si ma doare nitzel in stanga...dar ... poate o fi de la altceva......si am facut si flotari...clasice..dka ma intelegeti....sau intre scaune
daca faci exercitiile corect nu are cum sa-ti apara aceasta problema
eu de exemplu fac indreptari cu picioarele drepte si la ultima repetare mi se incoarda foarte tare abdomenul (parca sta sa-mi plesnesca) iar dupa ce las haltera simt ca testiculele s-au lasat mai jos(vorba romanului ca iti pica in tenesi), dar sa sti ca nu am nici o problema.
As vrea sa stiu ce gandeste Dumnezeu, restu sunt detalii.
|
sus |
|
DorianY
Veteran member 240 mesaje
|
Re: Re: Hernie
scris pe 19 feb 2006 13:29 de DorianY
si atunci intepatura aia abdominala nu are nici o treaba? Nu e nici un pericol? Sau trebuie mers la un control?
NO PAIN NO GAIN
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Hernie
scris pe 19 feb 2006 13:54 de Anonim
si atunci intepatura aia abdominala nu are nici o treaba? Nu e nici un pericol? Sau trebuie mers la un control?
si eu am aceste intepaturi am fost la doctor mi-a fakut ecografie si mi-a spus k sunt intestinele lasate in jos din cauza greutatilor si k am fost la un pas de hernie si aku am repaus total.mergi la un chirurg sa iti faka o ecografie n-are d c sa te intepe in zona aia dekat din cauza prapurelui.
|
sus |
|
Guest
|
scris pe 19 feb 2006 14:49 de
|
sus |
|
DorianY
|
scris pe 19 feb 2006 14:50 de DorianY
deci in concluzie spui ca nu ar fi nici o problema, asta cu intepaturile
NO PAIN NO GAIN
|
sus |
|
crespo
Expert member 754 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Hernie
scris pe 19 feb 2006 16:03 de crespo
deci in concluzie spui ca nu ar fi nici o problema, asta cu intepaturile
asta ai inteles u?eu am avut super mare norok k nu am fakut hernie intestinele mele s-au lasat in jos nu mai sunt la locul lor aku tre sa nu mai fak efort k dak fak hernie m-am terminat mai ales kum sunt intestinele aku du-te la un chirurg fa o ecografie si dak ai hernie uita-te dak testicolele sunt umflate sau in zona in care inteapa e vreo umflatura.oricum un control la medic e obligatoriu
I'M A KING
|
sus |
|
DorianY
|
Re: Re: Re: Re: Re: Hernie
scris pe 20 feb 2006 19:52 de DorianY
mersi o sa imi fac timp pentru o programare atunci
NO PAIN NO GAIN
|
sus |
|
DorianY
|
scris pe 20 feb 2006 19:54 de DorianY
si adica tu nu faci sala acum????
NO PAIN NO GAIN
|
sus |
|
crespo
Expert member 754 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hernie
scris pe 21 feb 2006 17:37 de crespo
glumesti?imi place sa ma duk la sala si ma duk ku placere dar dak asta inseamna sa imi agravez sanatatea nu ma duk si probabil k nici in viitoru apropiat nu ma apuk
I'M A KING
|
sus |
|
DorianY
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hernie
scris pe 21 feb 2006 19:25 de DorianY
LIFE IS TOO SHORT TO BE SMALL! GET BIG OR DIE TRYING!))
NO PAIN NO GAIN
|
sus |
|
bumby
Veteran member 167 mesaje
|
scris pe 22 feb 2006 22:00 de bumby
glumesti?imi place sa ma duk la sala si ma duk ku placere dar dak asta inseamna sa imi agravez sanatatea nu ma duk si probabil k nici in viitoru apropiat nu ma apuk [blue]si eu am avut aceeasi probl k tine. am fost la un doctor si mi.a zis k am intestinele lasate am mai stat o luna si m.am dus la alt medic care mi.a spus k nu am nik si k pot sa ma apuc din nou de antrenamente dar sa nu exagerez... acum fac din nou, nu ma mai inteapa k la inceput dar tot am ramas cu o teama. incerc sa fac mai mult ex de pe banca ma feresc sa mai ridic greutati din picioare sper sa se fi inselat primul medic si sa nu fi avut nimic tie nuj ce sa iti zic poti sa te duci si tu la alt medic poate o sa fie bine
[/blue]
|
sus |
|
DrMihai
Veteran member 418 mesaje
|
scris pe 22 feb 2006 22:51 de DrMihai
hernia... e o alungire, sau o ruptura( in termeni populari descris) a punctelor de slaba rezistena a organismului. puncte de slaba rezistenta, este de exemplu inelul ombilical, o structura aponevrotica care din diverse motice ,fie patologice si fiziologice, se lungeste sau chiar se rupe.(hernia ombilicala)
abdomenul capata o forma bombata "continutul" nemaifiind sustinut, mai grava e hernia inghinala,adik alungirea peste masura a ligamentului inghinal, la barbat se manifesta prin ,cadera continultului funicular(spermatic) in testicul... sincer se mareste enorm, si are consistenta,am vazut in clinica.linia alba se mai poate hernia,rar dar s-au semnalat cazuti.toate se trateaza chirurgical... din pacate 'sala' e un potenztial risk in ceea ce priveste hernia...mai ales pt cei trcutzi de varsta a 2-a!putem sa ne ferim prin dozarea greutatiilor...
|
sus |
|
DrMihai
|
scris pe 22 feb 2006 22:53 de DrMihai
hernia... e o alungire, sau o ruptura( in termeni populari descris) a punctelor de slaba rezistena a organismului. puncte de slaba rezistenta, este de exemplu inelul ombilical, o structura aponevrotica care din diverse motice ,fie patologice si fiziologice, se lungeste sau chiar se rupe.(hernia ombilicala)
abdomenul capata o forma bombata "continutul" nemaifiind sustinut, mai grava e hernia inghinala,adik alungirea peste masura a ligamentului inghinal, la barbat se manifesta prin ,cadera continultului funicular(spermatic) in testicul... sincer se mareste enorm, si are consistenta,am vazut in clinica.linia alba se mai poate hernia,rar dar s-au semnalat cazuti.toate se trateaza chirurgical... din pacate 'sala' e un potenztial risk in ceea ce priveste hernia...mai ales pt cei trcutzi de varsta a 2-a!putem sa ne ferim prin dozarea greutatiilor...
o mica gresala... cer scuze...la hernia inghinala ma refeream la canalul inghinal si nu la ligamentul inghinal...se intampla... sesiunea e de vina...!
|
sus |
|
DorianY
|
scris pe 23 feb 2006 14:55 de DorianY
hernia poate fi ceva ereditar? sau nu tine de gene?
NO PAIN NO GAIN
|
sus |
|
DrMihai
|
Re: Re: Re: Re: Hernie
scris pe 23 feb 2006 17:43 de DrMihai
hernia poate fi ceva ereditar? sau nu tine de gene?
hmm... buna intrebare... dak intrebi un chirurg spune ca nu, dar dak intrebi un genetician spune ca da... rezistena acestor structuri aponevrotice sau ligamentare pot fi mostenite...greu de spus...
oricum structura corpului uman e 'facut'(inzestrat), sa reziste la tensiuni mari,si la forte mari...
totul consta in dozarea greutatiilor...
|
sus |
|
DorianY
|
scris pe 23 feb 2006 18:41 de DorianY
asta ar insemna sa reduc greutatile, dar lucrul asta e impotriva tuturor principiilor culturismului. Pentru a creste in masa musculara si in forta, trebuie sa cresti greutatile, si apoi daca faci cu greutati mai mici eu fiind si ectomorf nu cred ca mai cresc in masa musculara. INtrebam pentru ca si bunicul meu are si tatal meu a avut hernie inghinala. Deci s-ar putea sa fie ereditara. Multumesc pentru raspuns.
NO PAIN NO GAIN
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 25 feb 2006 21:20 de Anonim
o mica gresala... cer scuze...la hernia inghinala ma refeream la canalul inghinal si nu la ligamentul inghinal...se intampla... sesiunea e de vina...![/qu
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 25 feb 2006 21:23 de Anonim
o mica gresala... cer scuze...la hernia inghinala ma refeream la canalul inghinal si nu la ligamentul inghinal...se intampla... sesiunea e de vina...!
Dr Mihai..se poate de la o lovitura la testicule sa ti se sparga vreun vas de sange sau ceva de genu?..si dupa cateva zile sa ti treaca..
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hernie
scris pe 26 feb 2006 11:50 de Fedor
asta ar insemna sa reduc greutatile, dar lucrul asta e impotriva tuturor principiilor culturismului. Pentru a creste in masa musculara si in forta, trebuie sa cresti greutatile, si apoi daca faci cu greutati mai mici eu fiind si ectomorf nu cred ca mai cresc in masa musculara. INtrebam pentru ca si bunicul meu are si tatal meu a avut hernie inghinala. Deci s-ar putea sa fie ereditara. Multumesc pentru raspuns. ....Culturismul luat in serios implica niste riscuri,ca orice alt domeniu de activitate.Unul din acestea este hernia(inghinala,ombilicala,etc)...Am auzit mai demult un vetaran zicand;"daca ai cativa ani de sala si de duci intr-o buna zi la antrenament,faci cateva serii de incalzire si nu te doare ABSOLUT NIMIC,atunci inseamna ca esti MORT "
Nu caut nimic...Doar ma uit
|
sus |
|
DorianY
|
scris pe 26 feb 2006 12:55 de DorianY
Nu prea am inteles ce ai vrut sa spui. Da stiu, NO PAIN NO GAIN ). E normal. Orice sport implica riscurile sale.
NO PAIN NO GAIN
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Hernie
scris pe 11 mar 2006 19:55 de Anonim
daca stiti engleza saitul asta va va lamuri ce e cu hernia inghinala
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/tutorials/inguinalhernia/htm/lesson.htm
|