Articulatiile sunt un soi de capsule unde oasele se unesc si care, pentru a facilita miscarea, contin un lubrifiant numit lichid sinovial. Acest lichid contine gaze dizolvate. Atunci cand facem anumite miscari, atriculatiile se comprima impreuna cu fluidul si cu gazele, fortadu-le pe acestea din urma sa incerce sa "evadeze".
Eliberarea de gaze din articulatii produce acel trosnet pe care il auzim cand ne miscam. Odata cu eliberarea gazului, articulatia devine mai flexibila.
Ce trebuie sa faci : hidrateaza-te bine, ia suplimente cu vitamine si minerale in cantitati suficiente, ia produse care contin glucozamin si condroitin. Incalzesete-te bine.
Ce nu trebuie sa faci : nu mai asculta toate aiurelile care sunt scrise de anumite persoane care spun ziua ce viseaza noaptea. Ia peste 1000 de mg de calciu /zi. In situatia in care ai carente vor apare cariile (sigur ca si din alte motive) si nu invers.
Am luat un produs care contine glucozamina si condroitina si am citit prospectul unde scrie ca este interzisa administrarea celor sub 18 ani, cum eu am 17 ani... s-ar putea intampla ceva?