Pagina 1 din 1
Eventual4
Junior member 13 mesaje
|
Ficat
scris pe 25 feb 2012 12:40 de Eventual4
As dori sa stiu daca pot sa iau suplimente proteice avand in vedere ca am probleme cu ficatul. Multumesc anticipat!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Ficat
scris pe 25 feb 2012 14:41 de basu
As dori sa stiu daca pot sa iau suplimente proteice avand in vedere ca am probleme cu ficatul. Multumesc anticipat!
Ce fel de probleme ? Ciroza cronica ?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Eventual4
Junior member 13 mesaje
|
scris pe 25 feb 2012 15:26 de Eventual4
Ce fel de probleme ? Ciroza cronica ? Am avut ficatul destul de marit si trebuie sa am grija cu el, si am mai avut inca o problema, dar nu din cauza ficatului, am facut o enterocolita gastrica urata. Din aceste cauze trebuie sa ma documentez bine inainte de a lua ceva.
Editat de Eventual4 pe 25 feb 2012 15:28
|
sus |
|
basu
|
scris pe 25 feb 2012 17:17 de basu
Am avut ficatul destul de marit si trebuie sa am grija cu el, si am mai avut inca o problema, dar nu din cauza ficatului, am facut o enterocolita gastrica urata. Din aceste cauze trebuie sa ma documentez bine inainte de a lua ceva.
Prietene daca doresti un raspuns spune-ne ce boala ai avut sau ai. De ce a fost marit ? Steatoza hepatica sau ce s-a intamplat ? Daca despre asta este vorba sportul te va ajuta sa te refaci complet. In cazul aestei afectiuni glucidele sunt cele cu probleme: sucroza , alcoolul, pastele fainoase si sedentarismul. Ia si niste statine.
Referitor la enterocolita atat timp cat consumi alimente nealterate si eviti agentii infectiosi nu vor fi probleme.
Principalele cauze ale aparitiei acestei afectiuni sunt
bacteriile - Salmonella, Shigella, Escherichia coli, Campylobacter etc.
virusuri - enterovirusuri, rotavirusuri, virusul Norwalk, adenovirusuri
ciuperci - candida, in special la pacientii imunodeprimati sau care au primit anterior tratamente prelungite cu antibiotice
paraziti - Giardia lamblia (cu frecventa mare a infestarii in randul populatiei, dar nu intotdeauna cu manifestari clinice), Balantidium coli, Blastocystis homnis, Cryptosporidium (diaree aparuta la persoanele cu imunodepresie), Entamoeba histolytica (produce dizenteria amibiana, intalnita in zonele tropicale)
Nu vad care este legatura intre ele si sportul nostru.
|
sus |
|
Eventual4
Junior member 13 mesaje
|
scris pe 25 feb 2012 18:02 de Eventual4
Prietene daca doresti un raspuns spune-ne ce boala ai avut sau ai. De ce a fost marit ? Steatoza hepatica sau ce s-a intamplat ? Daca despre asta este vorba sportul te va ajuta sa te refaci complet. In cazul aestei afectiuni glucidele sunt cele cu probleme: sucroza , alcoolul, pastele fainoase si sedentarismul. Ia si niste statine.
Referitor la enterocolita atat timp cat consumi alimente nealterate si eviti agentii infectiosi nu vor fi probleme.
Principalele cauze ale aparitiei acestei afectiuni sunt
bacteriile - Salmonella, Shigella, Escherichia coli, Campylobacter etc.
virusuri - enterovirusuri, rotavirusuri, virusul Norwalk, adenovirusuri
ciuperci - candida, in special la pacientii imunodeprimati sau care au primit anterior tratamente prelungite cu antibiotice
paraziti - Giardia lamblia (cu frecventa mare a infestarii in randul populatiei, dar nu intotdeauna cu manifestari clinice), Balantidium coli, Blastocystis homnis, Cryptosporidium (diaree aparuta la persoanele cu imunodepresie), Entamoeba histolytica (produce dizenteria amibiana, intalnita in zonele tropicale)
Nu vad care este legatura intre ele si sportul nostru. Nu mi-au zis de ce a fost marit, dar mi-au zis sa am grija. As dori sa iau ceva suplimente proteice dar nu stiu ce sa iau ca sa nu afectez ficatul si pe cat posibil nici digestia deoarece la mine sunt destul de sensibil si din aceasta privinta. In urma enterocolitei pe care am facut-o, foarte usor ajung la diaree si dureri stomacale.
Editat de Eventual4 pe 25 feb 2012 18:04
|
sus |
|
basu
|
scris pe 25 feb 2012 18:25 de basu
Nu mi-au zis de ce a fost marit, dar mi-au zis sa am grija. As dori sa iau ceva suplimente proteice dar nu stiu ce sa iau ca sa nu afectez ficatul si pe cat posibil nici digestia deoarece la mine sunt destul de sensibil si din aceasta privinta. In urma enterocolitei pe care am facut-o, foarte usor ajung la diaree si dureri stomacale.
Nu este bine. Intreaba medicul care s-a ocupat de tine. Daca ai astfel de sechele lucrurile nu stau bine. Nu lua suplimente deocamdata. Poti face sport dar daca introduci ceva o faci treptat. Nu este obligatoriu sa folosesti suplimente.
|
sus |
|
Eventual4
Junior member 13 mesaje
|
scris pe 25 feb 2012 19:12 de Eventual4
Nu este bine. Intreaba medicul care s-a ocupat de tine. Daca ai astfel de sechele lucrurile nu stau bine. Nu lua suplimente deocamdata. Poti face sport dar daca introduci ceva o faci treptat. Nu este obligatoriu sa folosesti suplimente.
ok...multumesc frumos!
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
scris pe 26 feb 2012 15:11 de murphy2
Nu mi-au zis de ce a fost marit, dar mi-au zis sa am grija. As dori sa iau ceva suplimente proteice dar nu stiu ce sa iau ca sa nu afectez ficatul si pe cat posibil nici digestia deoarece la mine sunt destul de sensibil si din aceasta privinta. In urma enterocolitei pe care am facut-o, foarte usor ajung la diaree si dureri stomacale.
efortul fizic mare indeosebi ar trebui sa fie cel care sa te ingrijoreze pentru afectiunile ficatului...mic spre mediu e in regula atata vreme cat nu acuzi dureri sau disconfort.
Enterocolita are o cauza infectioasa, iar organismul tau inca se lupta cu identificarea si crearea imunorezistententei.
Suplimentele alimentare, proteinele nu ar trebui sa iti ridice probleme...insa flora ta intestinala nu e complet refacuta ca drept dovada simptomele pe care inca le acuzi...mai stai putin fara suplimente si atentie la regimul alimentar pana te recuperezi, apoi poti sa iei si proteine.
Editat de murphy2 pe 26 feb 2012 15:13
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
scris pe 26 feb 2012 15:14 de murphy2
Am avut ficatul destul de marit si trebuie sa am grija cu el, si am mai avut inca o problema, dar nu din cauza ficatului, am facut o enterocolita gastrica urata. Din aceste cauze trebuie sa ma documentez bine inainte de a lua ceva.
ficatul marit poate fi intr-o proportie foarte mare datorat unei infectii cu virus hepatitic.
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
basu
|
scris pe 26 feb 2012 15:49 de basu
ficatul marit poate fi intr-o proportie foarte mare datorat unei infectii cu virus hepatitic.
Daca ar fi fost asa ar fi urmat un tratament specific si nu avea cum sa nu stie. Nimeni nu te trateaza de hepatita A,B,C sau altfel fara sa iti spuna ca ai acest virus. Nu poti pleca acasa de la spital fara sa ti se spuna ca din acest motiv ai ficatul marit. De altfel nici nu pleci acasa cu asa ceva pt ca este contagios evident. Stai acolo si te tratezi. Este adevarat ca de foarte multe ori ficatul marit se insoteste cu hepatita. Din pacate de multe ori cu cea numita hepatita C. In aceasta situatie nu cred ca a fost asa.
Aceste manifestari cu diaree pot arata tot probleme ale aparatului hepoto-biliar.
Din aceasta cauza l-am intrebat care a fost motivul pt care ficatul s-a marit. Pot fi multe cauze si nu este deloc obligatoriu sa fie vorba despre steatoza.
|
sus |
|
roberto_v
Junior member 38 mesaje
|
scris pe 19 iul 2013 20:04 de roberto_v
Cea mai buna combinatie pentru ficat este : Essentiale Forte + Liv 52 + Silimarina ; Bafta !
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|