Pagina 1 din 1
Xallenea
Newbie 1 mesaje
|
Vreau sa slabesc!
scris pe 5 feb 2014 16:48 de Xallenea
Buna ziua, sunt noua pe acest forum si la capitolul "fitness".
Anul trecut, in ianuarie cantaream 80 kg/1,58m.Pana in luna august am ajuns la 56kg/1,58m datorita mersului pe jos is infometarii, mancam intradevar dar portia mea zilnica de alimentatie cantarea in 2-3 mere verzi si atat.Am trecut si peste iarna si nu m-am ingrasat nici macar un kilogram.De o saptamana mi-am propus ca pana la vara sa am un abdomen plat si un posterior ceva mai bombat...mult mai bombat pentru ca sunt dezgustata de el dea-dreptul.Am intrat pe portiile salii de fitness de 2 ori, o data am transpirat un pic iar a doua oara am iesit cu o febra musculara infernala.Nu asta este problema, problema este ca am mancat doar fructe si m-am ingrasat un kilogram, asta ma sperie enorm de tare.Rugamintea mea este urmatoarea:"Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi in legatura cu alimentatia si un program de exerciti?Poate si cateva ajutoare care sa le iau inaintea antrenamentului sau zilnic?cum ar fi carnitina?"Vreau sa precizez ca scopul meu este sa am un abdomen plat si un posterior ceva mai "bombat" si vreau sa-mi ating scopul cu orice pret si sa raman in sala de fitness si dupa aceasta realizare.
|
sus |
|
litllebear
Veteran member 487 mesaje
|
Re: Vreau sa slabesc!
scris pe 6 feb 2014 09:47 de litllebear
Buna ziua, sunt noua pe acest forum si la capitolul "fitness".
Anul trecut, in ianuarie cantaream 80 kg/1,58m.Pana in luna august am ajuns la 56kg/1,58m datorita mersului pe jos is infometarii, mancam intradevar dar portia mea zilnica de alimentatie cantarea in 2-3 mere verzi si atat.Am trecut si peste iarna si nu m-am ingrasat nici macar un kilogram.De o saptamana mi-am propus ca pana la vara sa am un abdomen plat si un posterior ceva mai bombat...mult mai bombat pentru ca sunt dezgustata de el dea-dreptul.Am intrat pe portiile salii de fitness de 2 ori, o data am transpirat un pic iar a doua oara am iesit cu o febra musculara infernala.Nu asta este problema, problema este ca am mancat doar fructe si m-am ingrasat un kilogram, asta ma sperie enorm de tare.Rugamintea mea este urmatoarea:"Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi in legatura cu alimentatia si un program de exerciti?Poate si cateva ajutoare care sa le iau inaintea antrenamentului sau zilnic?cum ar fi carnitina?"Vreau sa precizez ca scopul meu este sa am un abdomen plat si un posterior ceva mai "bombat" si vreau sa-mi ating scopul cu orice pret si sa raman in sala de fitness si dupa aceasta realizare.
Bine ai venit.Dupa cum ai observat,niste poze ar fi de folos,referitor la alimentatie incearca sa iti calculezi caloriile si sa fi pe deficit caloric,evita carbohidratii simpli,consuma proteina.Infometarea nu e o solutie,cat despre un arzator de grasimi el te ajuta un pic dar alimentatia e baza.Carnitina e bunicica,daca vrei mai multe cauta in posturi comentartiile lui Mirela cu numele de user MIR2809 si acolo gasesti si poze cu suplimentele care le foloseste.Spor.
E mai usor sa acuzi decat sa asculti si sa dai un sfat.
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
Re: Vreau sa slabesc!
scris pe 6 feb 2014 12:43 de marius0
Ai grija cu infometarea pentru ca organismul reactioneaza negativ la o astfel de "practica". Regimurile de acest gen functioneaza ca un bumerang. Dupa o astfel de perioada de privare a organismului de nutrienti esentiali si de slabire rapida, organismul tau va fii tentat sa stocheze cat mai multa grasime din cauza incetinirii metabolismului si a pierderii de masa musculara.
Restrictia calorica de care vorbeste colegul mai sus ar trebui sa presupuna un control asupra senzatiei de foame, dar nu infometare.
Intr-un regim de slabire foarte importante sunt fibrele alimentare pentru ca iti vor mentine stomacul plin mai multa vreme, diminuand astfel senzatia de foame, iar pe langa asta iti vor regla si tranzitul intestinal.
Mai ai nevoie si de grasimi sanatoase, care si acestea iti vor da o senzatie de satietate si de proteine pentru ca induc un consum crescut de calorii.
Surse bune de proteine,grasimi sanatoase si fibre gasesti in nuci, seminte oleaginoase (crude). Mai incerca sa mananci legume crude si leguminoase cum ar fi naut, mazare, fasole, linte.
Incearca sa mananci de cel putin 4 ori pe zi pentru a mentine metabolismul ridicat si pentru a putea tine sub control senzatia de foame.
Pe partea de antrenament incearca sa te concentrezi pe miscari compuse si cu greutati libere. Ai putea face 3-4 antrenamente cu greutati pe saptamana + 3-4 sesiuni de cardio pe saptamana. Antrenamentele sa nu fie mai lungi de o ora. Trebuie sa mananci si sa te hidratezi corespunzator si sa dormi cel putin 7-8 ore pe noapte.
Pentru fesieri poti face fandari (le poti face si cu gantere in maini), aplecari in fata cu bara sau good morning se mai numesc, genoflexiuni, genoflexiuni cu picioarele departate (talpile stau la doua latimi de umeri si cu genunchii usor flexati)
Pe partea de suplimente foarte importante sunt suplimentele cu vitamine si minerale, care iti vor asigura micronutrienti care nu ti-i poti furniza din alimentatie, pudrele potreice, lipotropicele unde intra si carnitina care ajuta la transportul si procesarea grasimilor, suplimentele cu Omega 3, CLA si termogenicele.
Editat de marius0 pe 6 feb 2014 12:56
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|