Pagina 1 din 1
baddboyy
Newbie 3 mesaje
|
Un pic de ajutor
scris pe 16 aug 2013 21:45 de baddboyy
Buna ma numesc Calin si as avea nevoie de un sfat , am 17 ani , 74kg si 1.85 , de 6 luni m-am ambitionat si am slabit avusem 85.3 luni kickbox , 2 luni insanity workout acasa si o luna sala.Acum am grasime corporala 14% , si am majoritatea grupelor musculare dezvoltate dar mai am ceva tesut adipos pe burta , din cauza caruia nici muschii abdominali nu mii se vad decat daca trag de tesut in jos.Sa continui cu programele si cu cate 10-20 de min cardio la sfarsitul antrenamentului sau pot face ceva mai mult cardio si alte exercitii pentru a slabii mai mult mai repede decat inca 4 luni..As vrea sa ajung la minim 7% ca obiectiv si mii se pare ca dezvoltand incet toate grupele musculare si cu putin cardio imi va lua mult ca as ajung acolo.Ca idee ma gandeam ca poate as putea face numa cardio zilnic , poate si cu o mica dieta ,eu oricum imi calculez cat de cat caloriile zilnice de mult deja.Sunt deschis la orice sfat si idei.
Editat de baddboyy pe 16 aug 2013 21:46
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
Re: Un pic de ajutor
scris pe 16 aug 2013 21:47 de adi123
Buna ma numesc Calin si as avea nevoie de un sfat , am 17 ani , 74kg si 1.85 , de 6 luni m-am ambitionat si am slabit avusem 85.3 luni kickbox , 2 luni insanity workout acasa si o luna sala.Acum am grasime corporala 14% , si am majoritatea grupelor musculare dezvoltate dar mai am ceva tesut adipos pe burta , din cauza caruia nici muschii abdominali nu mii se vad decat daca trag de tesut in jos.Sa continui cu programele si cu cate 10-20 de min cardio la sfarsitul antrenamentului sau pot face ceva mai mult cardio si alte exercitii pentru a slabii mai mult mai repede decat inca 4 luni..As vrea sa ajung la minim 7% ca obiectiv si mii se pare ca dezvoltand incet toate grupele musculare si cu putin cardio imi va lua mult ca as ajung acolo.
stai cuminte cu 7% bf, nu e nici sanatos. fa sala in continuare 10-14% e ok pentru tine
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
GeorgeM
Junior member 49 mesaje
|
Re: Un pic de ajutor
scris pe 17 aug 2013 15:29 de GeorgeM
Foloseste antrenamentele bazate pe superserii sau dropseturi. Ard calorii cat nu arzi tu in 20 de minute de cardio. Nu face cardio zi de zi si nici de aceeasi intensitate mereu. Vei pierde din energie pe termen lung si poti ajunge sa pierzi chiar si din masa musculara daca nu esti atent la calorii.
Cel mai eficient si mai rapid mod in care poti ajunge la un procent decent al grasimii corporale este sa te antrenezi intens, asa cum am zis , foloseste superseturile si dropseturile, vei mentine un ritm cardiac foarte ridicat, ceea ce se va traduce prin arderea unui numar mai ridicat de calorii. Bea minim 3-4 L de apa pe zi, scade progresiv nr caloriilor consumate (de la sapt la sapt) si fa cardio de maxim 4 ori pe saptamana ( 2 HIIT si 2 mai usoare , intre 15-25 minute). Si subscriu la ideea colegului de mai sus , 7 % nu e pt omul de rand , nici nu este sanatos (dereglari hormonale, nervozitate, posibil stari de depresie) si nici nu este eficient, pt ca o data ajuns la un astfel de procent de grasime performanta in sala are de suferit (chef scazut, forta in scadere ). 10% este arhisuficient, se observa si abdomen si striatii si tot ce iti mai pofteste inima. 7% e procent pt model de fitness, pt pozat in reviste, etc , nu cred ca faci nici una din acestea. Insa daca chiar iti doresti sa iti pui corpul la un stress inutil , solutia este cea prezentata mai sus, cu mici modificari ale nutritiei care iti vor aduce dezavantaje financiare(carbohidrati redusi, grasimi mai putine, proteine mai multe). Succes !
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|